hekuba 24.02.07, 11:25 jak uzywac nafty kosmetycznej na wlosy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: welka Re: nafta kosmetyczna IP: *.chello.pl 24.02.07, 12:30 nakladasz na wlosy i trzymasz 10 min potem splukuszesz i myjesz normalnie wlosy szamponem Odpowiedz Link Zgłoś
hekuba Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 12:50 ok.. po kolei ;) zaszlam do apteki, poprosilam nafte kosmetyczna, pani pyta jaką? kilka rodzajow przedstawila, wzielam z wit. a+e. w domku polazlam pod prycznic, spluknelam wlosy, nalozylam nafte i tak sobie troche postalam hehe potem normalnie mycie wlosow. wiec pytanka moje konkretne: 1. jaką nafte? czym one sie roznia? 2. na suche czy na mokre wlosy? 3. jak czesto stosowac? 4. jakies dzialania niepozadane, skutki uboczne, przeciwwskazania? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.roguszczak Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:17 Witam, Nakładamy nafte kosmetyczną na mokre włosy. Nie moge Pani zapewnić że nie będzie reakcji alergicznej, bo każda substancja może uczulić. Proponuje zatem zrobić test Alergiczny. Proponowałabym osobiście kupić w sklepie odpowiednią maske do włosów, jest ona bezpieczniejsza i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo uczulenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agata.roguszczak Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:10 Witam, Do sporządzenia tego domowego preparatu jest potrzebne i żółtko, 3 łyżeczki nafty, łyżeczke cytryny, pozostawić taką maseczke 30 min na włosach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hekuba Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:35 uczulenia nie mam, juz probowalam, tylko nie wiedzialam jak nafte stosowac ;) prosze jeszcze o odpowiedz na pytanie jak czesto stosowac i ktora nafte wybrac-czy to nie ma znaczenia wiekszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evelinad Re: nafta kosmetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:55 Witaj! Ja stosuje nafte z olejkiem rycynowym, poniewaz mam ciemne wlosy a olejek rycynowy przyciemnia.Mozna tez kupic z inna nafte w zaleznosci od wlosow.Ja nafte stosuje raz na tydzien,przewaznie w sobote robie sobie takie zabiegi kosmetyczne.Polecam bardzo bo jest naprawde dobra jednak trzeba ja stosowac dosc dlugo by byly jakies efekty.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś