Dodaj do ulubionych

nafta kosmetyczna

24.02.07, 11:25
jak uzywac nafty kosmetycznej na wlosy?
Obserwuj wątek
    • Gość: welka Re: nafta kosmetyczna IP: *.chello.pl 24.02.07, 12:30
      nakladasz na wlosy i trzymasz 10 min potem splukuszesz i myjesz normalnie wlosy szamponem
      • hekuba Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 12:50
        ok.. po kolei ;) zaszlam do apteki, poprosilam nafte kosmetyczna, pani pyta
        jaką? kilka rodzajow przedstawila, wzielam z wit. a+e. w domku polazlam pod
        prycznic, spluknelam wlosy, nalozylam nafte i tak sobie troche postalam hehe
        potem normalnie mycie wlosow. wiec pytanka moje konkretne:
        1. jaką nafte? czym one sie roznia?
        2. na suche czy na mokre wlosy?
        3. jak czesto stosowac?
        4. jakies dzialania niepozadane, skutki uboczne, przeciwwskazania?
        • agata.roguszczak Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:17
          Witam,
          Nakładamy nafte kosmetyczną na mokre włosy. Nie moge Pani zapewnić że nie
          będzie reakcji alergicznej, bo każda substancja może uczulić. Proponuje zatem
          zrobić test Alergiczny.
          Proponowałabym osobiście kupić w sklepie odpowiednią maske do włosów, jest ona
          bezpieczniejsza i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo uczulenia.
          Pozdrawiam
    • agata.roguszczak Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:10
      Witam,
      Do sporządzenia tego domowego preparatu jest potrzebne i żółtko, 3 łyżeczki
      nafty, łyżeczke cytryny, pozostawić taką maseczke 30 min na włosach.
      Pozdrawiam
    • hekuba Re: nafta kosmetyczna 24.02.07, 14:35
      uczulenia nie mam, juz probowalam, tylko nie wiedzialam jak nafte stosowac ;)
      prosze jeszcze o odpowiedz na pytanie jak czesto stosowac i ktora nafte
      wybrac-czy to nie ma znaczenia wiekszego?
      • Gość: Evelinad Re: nafta kosmetyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:55
        Witaj!
        Ja stosuje nafte z olejkiem rycynowym, poniewaz mam ciemne wlosy a olejek
        rycynowy przyciemnia.Mozna tez kupic z inna nafte w zaleznosci od wlosow.Ja
        nafte stosuje raz na tydzien,przewaznie w sobote robie sobie takie zabiegi
        kosmetyczne.Polecam bardzo bo jest naprawde dobra jednak trzeba ja stosowac dosc
        dlugo by byly jakies efekty.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka