Dodaj do ulubionych

Podwyżki 3,2%

20.07.15, 18:19
Witajcie.

U mnie na sklepie 16 i 17 lipca pojawiły się na tablicy ogłoszeń pisma od pani K.K.
I albo ja mam rozdwojenie jaźni , albo ta pani nieźle kłamie !
W piśmie z 16 pisze że w związku z brakiem porozumienia ze związkami nie może dać podwyżek , a w piśmie z 17 pisze że mimo braku porozumienia je daje i to w wysokości 3,2%.
Więc jak widać pani K.K. coś nieźle nas wszystkich kręci. Fajnie że związkom udało się zwiększyć wartość podwyżek z 2% na 3,2%. Bo zapewne gdyby ich nie było to gówno byśmy dostali !
Dziwią mnie Ci co źle piszą na związki . One jak widać próbują coś dla nas zrobić. Ja jako członkini komisji socjalnej na sklepie widzę ile ludzi u nas zyskało na nowym socjalu. Bezdzietni , rodzice z jednym dzieckiem , osoby o wysokich dochodach !
Ciekawi mnie tylko kto dostanie te pieniądze ,zapewne wszystkie przydupasy i kapusie tak jak to bywa w naszej firmie! Ale czego można spodziewać od takiej osoby jak pani K.K. , przecież ona przyszła tu zrobić wielką karierę naszym kosztem.
Poniżej link , który pomoże nam lepiej poznać osobę pani dyrektor.
Szczególnie polecam komentarze poniżej wywiadu !

wyborcza.biz/Firma/1,101618,16875065.html
Obserwuj wątek
    • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 20.07.15, 20:36
      Bardzo dziękuję chętnej za trafne spostrzeżenie. Niestety to pierwsze pismo było nieładnym zagraniem ze strony firmy, sugerowało, że Związek nie zgadza się na podwyżki. Nie zgadzaliśmy się, bo naszym zdaniem 2 czy też 3% to bardzo mało, firmę stać na więcej. Niemniej jednak póki co zostawimy te 3,2% a swoje nadal będziemy robić i dążyć do tego, aby podwyżki były przynajmniej regularne (np. raz w roku).

Więcej informacji na: facebook.com/solidarnosc.castorama
      • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 20.07.15, 20:38
        Przepraszam, w wyniku emocji sam napisałem, że związek się nie zgadzał, hehehe tongue_out Miałem na myśli to, że firma napisała coś w stylu, że związek nie chce podwyżek. Związek oczywiście chce podwyżek ale większych niż 2 czy 3% smile O to chodziło smile
    • ruletka100 Re: Podwyżki 3,2% 21.07.15, 10:45
      U nas jest dużo osób ze stawką 2002zł brutto, więc wiekszość z tych 3% pójdzie na wyrównanie im stawki do najniższej wg. nowych stopni zaszeregowania, czyli 2300. Dlatego ogłoszono nagle podwyżkę od 01.07. Sprytnie!
    • szakal2311 Re: Podwyżki 3,2% 21.07.15, 11:44
      Już wiecie co to są żółte związki zawodowe !!
      Już nawet z tym się nie ukrywają i się z was śmieją !
      3,2% podwyżki śmiechu warte .
      A do porozumienia nie dojdzie bo ten związek jest bezbronny i istnieje tylko aby pani dyrektor miała wolną rękę!
      A co do strajku , śmiechu warte nikt nie wyjdzie bo boją się o zwolnienie i jak wtedy ukryją się ci niby anonimowi członkowie związku.
      To najprostszy sposób aby pozbyć się tych niewygodnych na ich miejsce przyjdą słoiki za 2000 brutto zapierniczać !
      Pozdrawiam Darek.
      • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 21.07.15, 19:33
        Szakal, jak zwykle narzekasz zamiast samemu wziąć się do roboty. Przez 7 lat nie było żadnych podwyżek dla wszystkich pracowników. Weź się wreszcie za robotę i sam idź i wynegocjuj te podwyżki skoro to takie proste Od marudzenia na forum jeszcze nigdy nikomu nie przybyło.
        • szakal2311 Re: Podwyżki 3,2% 21.07.15, 21:23
          Czy wy tam naprawdę nie umiecie czytać ??
          Od 2 lat piszę na tym forum , że nie pracuję w Castoramie , bo mnie zwolniono bo chciałem zakładać Niezależne Związki Zawodowe i za głośno o tym mówiłem!
          A co do podwyżek , są - ale dostają je tylko ci co mają chody na górze i donoszę na swoich kolegów i koleżanki.
          U mnie na dziale to było na porządku dziennym.
          Wszystko wychodziło jak sobie popili ci co kablowali.
          Jak wygram sprawy w Sądzie , to dopiero się zacznie robić lepiej w Castoramie.
          Pozdrawiam Darek.
          • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 21.07.15, 21:34
            No ale właśnie o tym mówię - byłeś przez dłuższy czas takim jedynym i światłym związkowcem a ludzie od 7 lat nie widzieli podwyżki. Przyszła Solidarność i po pół roku działalności jest podwyżka. Proste.
            • ruletka100 Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 08:25
              Amazon Polska poinformował w środę o podniesieniu pensji wszystkim pracownikom w każdym z trzech centrów logistycznych w Polsce.
              Jak poinformował w środę Kerry Person, dyrektor ds. operacyjnych Amazon Polska, pensje WSZYSTKICH pracowników spółki wzrosną nawet o kilkaset złotych miesięcznie.

A ilu pracowników Castoramy dostanie podwyżkę???
              • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 09:09
                Właśnie czytałem artykuł na ten temat i o te kilkaset zł więcej to dostaną może menadżerowie wyższego szczebla ale pracownicy szeregowi otrzymają 14 zł/h a liderzy 18 zł/h więc szału nie ma. Ponadto oczywiście spółka poinformowała, że podwyżki nie mają nic wspólnego z akcjami związkowymi. Wierzycie w to, że pracodawca sam z siebie podniósł pensje? wink

Tutaj więcej: biznes.onet.pl/praca/amazon-podnosi-pensje-wszystkim-pracownikom-w-swoich-centrach-logistycznych-w-polsce/k72xyn
                • maybelline78 Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 14:46
                  A jak podwyżki mają się do pracowników, którzy pracują na 3/4 i 1/2 etatu? Czy będą też wzięci pod uwagę?
                • szakal2311 Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 18:46
                  Ciekawe twoje IP wychodzi z Warszawy z Krakowiaków !!!
                  Ciekawe co to oznacza ???
                  • solidariuszluk Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 20:53
                    W Warszawie byłem ostatni raz rok temu więc nie wiem co to dla Ciebie oznacza smile Maybelline - podwyżki powinny objąć wszystkich, lepiej w tej sprawie wypowie się castosolidarność.
                    • castosolidarnosc Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 22:40
                      Tak jest , nowe stawki i stopnie mają objąć wszystkich proporcjonalnie do etatu.
                      Szakal mój IP też jest z Warszawy ? z Krakowiaków ? Bonie mamy co robić i siedzimy o takich porach w centrali ! Szkoda mi Ciebie , ale o tym już pisałem smile
          • xelectric Re: Podwyżki 3,2% 22.07.15, 21:19
            wygrasz sprawy a policja stuka do naszych drzwi, bo powiedzieli ci prawdę(997) że jesteś tępy i masz urojenia!
            • teddypirt Re: Podwyżki 3,2% 25.07.15, 21:23
              Hehe dobre.
              Ciekawe ile nasza pani dyrektor zna języków smile
              Ponoć w firmie językiem komunikacyjnym jest angielski a nasza pani K nie potrafi poprawnie się wysłowić !
              I to jest tragedia , żeby prości ludzie zwracali pani dyrektor uwagę jak się wysławiać !
              Może szanowna Pani nadszedł czas aby zastąpił Panią ktoś młodszy no i oczywiście tańszy !
              Carrefour czeka smile ! A pracownikom Castoramy proszę dać spokój i ich nie okradać i nie oszukiwać !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka