Dodaj do ulubionych

CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ

10.08.15, 15:37
Moje pytanie :
CO ROBIĄ PRZYDUPASY Z RADY PRACOWNICZEJ W SPRAWIE OSZUSTW I UPADLANIA PRACOWNIKÓW PODCZAS MAPOWANIA SIATKI WYNAGRODZEŃ !

JAK NA RAZIE TO DBACIE O SWOJE CHRONIONE STANOWISKA PRACY PRZEZ 4 LATA , NARAŻACIE SKLEPY NA KOSZTY ZWIĄZANE Z WASZYMI SPOTKANIAMI , WYJAZDAMI I NOCLEGAMI A W EFEKCIE WIELKIE G ! DLACZEGO NIE POPRZECIE ZWIĄZKÓW W WALCE O PODWYŻKI I WAŁACH Z MAPOWANIEM ! ZAMIERZACIE BYĆ TACY SAMI JAK POPRZEDNICY , CZYLI 30 SPRAW PORUSZONYCH Z PRACODAWCĄ I GÓWNO ZAŁATWIONE BO NIC NIE MOŻECIE !
ALE CZEGO SIĘ PO WAS SPODZIEWAĆ SKORO PRZEWODNICZĄCA RADY TO SUPER KOLEŻANKA PAŃ KOSEL I ŁĘCKIEJ !
Obserwuj wątek
    • zubrow Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 12.08.15, 11:55
      dokładnie, 70 osób bezsensownie wybranych w jakichś wyborach bezsensownych, jest ich prawie tyle co związkowców, i nic nie zrobili, co więcej nawet się nie starają przekraczać uprawnień które mają-, żeby pomagać związkowcom, spotykają się co roku (ile to kasy-pewnie tyle co paliwo rocznie do jednego samochodu DS-a) i do tego są tacy sami jak poprzednicy-wstyd. a ta przewodnicząca to chętnie bym ją poznał osobiście, ciekawe co ona w ogóle robi? pewnie nic i jeszcze jej zwolnić nie można- skandal. no i jak żyć?.
      • castonik Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 14.08.15, 01:33
        Rada pracowników to parodia i żenada. Pracodawca musiał powołać taką "zbieraninę" jak nie było związków zawodowych. Pani z tej rady która siedzi w Warszawie robi to co powie jej Pani Kosel. Oni działają na zlecenie centrali. Najlepsze są te osoby które na zebrania do Warszawy latają sobie samolotami smile
        • solidariuszluk Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 14.08.15, 17:48
          Z drugiej jednak strony warto zauważyć, że ustawa nie pozwala radze pracowniczej praktycznie na nic. Jest to jedynie ciało opiniodawcze, nie ma żadnej zdolności prawnej ani twórczej. Taką zdolność ma tylko związek zawodowy. Nasi politycy specjalnie przygotowali taką ustawę aby pracownicy zadowalali się radą pracowniczą a nie tworzyli związków zawodowych.
          • szakal2311 Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 14.08.15, 19:17
            Tak samo jak wy żółci związkowcy nic nie możecie wszystko robicie tak jak wam karze wasza przełożona z dyrekcji , bo boicie się o swoje stołki !!!
            Jedna wielka porażka , klika zgłaszająca moje wpisy na ich temat , dzisiaj to już 4 raz !!!
            Nic to wam nie da , za cienkie bolki jesteście .....
            • solidariuszluk Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 14.08.15, 23:56
              Szakal, po pierwsze to pisz następnym razem ze słownikiem ortograficznym, po drugie nie krzycz a po trzecie zacznij rozmawiać merytorycznie bo wszyscy tutaj mają Cię już dość.
              • zubrow Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 16.08.15, 10:24
                A już miałem nadzieję na dyskusje, niestety
                Szakal czuwasmile, trzeba przyznać skuteczny trolsmile
                • szakal2311 Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 16.08.15, 21:37
                  Żaden troll , jestem tutaj po to aby pomagać ludziom w ich nie równej walce z pracodawcą !!
                  A ty trepie lepiej pilnuj swojego stołka i donoś więcej na innych bo wylecisz z roboty!
                  • zubrow Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 18.08.15, 09:43
                    ciekawe komu ostatnio pomogłeśsmile, i dlaczego mam wylecieć z roboty przecież tak się staram. a w tej walce to ktoś jeszcze uczestniczy czy to jest twoja samotna krucjata, taki don "Kichot", u ciebie raczej "chichot", pozdrawiam cię wielki don chichocie.
                  • plk.zuber Re: CO ROBI RADA PRACOWNIKÓW Z OSZUSTWEM MAPOWAŃ 18.08.15, 21:12
                    szakal hola hola jak trepie? konto zubrow nie jest w żaden sposób połączone z kontem plk.zuber !!!
                    więc myślę że ten wyraz "trep" jest zarezerwowany dla mnie.
                    Jeśli Ty jesteś tutaj by pomagać ludziom, to ja nie wiem sad najpierw pomóż sobie smile
                    Rada pracownicza jest po to żeby pomagać pracownikom, i pracodawca który zatrudnia powyżej 50 pracowników ma obowiązek stworzyć taką radę zgodnie z ustawą o informowaniu pracowników i przeprowadzania z nimi konsultacji. Więc musi istnieć w naszej firmie ale widzę że niektórzy tu piszący nie bardzo mają pojęcie o czym piszą?! Rada pracownicza nie naraża sklepów na żadne koszty to też jest nie prawdą, tak samo jak to że członka rady pracowniczej nie można zwolnić w trakcie jego kadencji ( pracodawca ma prawo jeśli zaistnieją szczególne okoliczności). Tylko do rady pracowniczej są wybierani ludzie darzeni zaufaniem i szacunkiem przez resztę pracowników, więc po co ich zwalniać?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka