Dodaj do ulubionych

ŁÓDŹ I SKIERNIEWICE

15.05.16, 18:53
W lutym byłem na szkoleniu z gardeny. Ktoś powiedział, że laska z ogrodu z łodzi (zastępczyni kierownika) chciała coś przetransferować cesją ze skierniewic ale tamtejszy pracownik odmówił tej cesji. Podobno został zwolniony a to dlatego, że ta laska z łodzi to kobieta dyrektora ze skierniewic. Czy to prawda? Czy mnie też zwolnią jeśli odmówię tej kobiecie cesji?
Obserwuj wątek
    • xelectric Re: ŁÓDŹ I SKIERNIEWICE 16.05.16, 09:05
      z której Łodzi?
    • szakal2311 Re: ŁÓDŹ I SKIERNIEWICE 16.05.16, 17:49
      Nikt nie ma prawa za coś takiego zwolnić a jedynie ewentualnie może najpierw udzielić ustnej nagany a potem pisemnej , ale zawsze przed tym faktem musi pracodawca przeprowadzić rozmowę i sporządzić notatkę służbową .
      Możesz napisać skargę do Państwowej Inspekcji Pracy a jeśli już doszło zwolnienia to musisz w terminie 7 dni napisać pozew do Sądu Pracy .
      Jeśli należysz do Związku Zawodowego to obowiązkowo należało ten fakt zgłosić do nich !!
      Chętnie pomogę ci w walce w Sądzie z pracodawcą , mam ogromne doświadczenie i sporo materiału z łamania prawa przez Castoramę!
      Pozdrawiam !
    • xelectric Re: ŁÓDŹ I SKIERNIEWICE 16.05.16, 23:05
      o ile ta historyjka jest po części prawdą, nie mówię że nie, bo nie wiem. Ale jeżeli gość podjął decyzję sam, bez konsultacji z zastępcą czy kierownikiem, to złamał regulamin, bo nie on podejmuje takie decyzje i to nie jego kompetencje! wg mniesmile oczywiście mógł dostać tylko naganę, ale skończyło się gorzej. Aspekt romansu uznaję za udekorowanie całości hehehe
    • groszek774 Re: ŁÓDŹ I SKIERNIEWICE 17.05.16, 19:46
      Prawdą jest,że ta laska z Łodzi to faktycznie kobieta naszego dyra,ale pierwsze słyszę,że kogoś za coś takiego zwolonili- ludzie raczej sami tu odchodzą-bo ciężko jest z tym małym wytrzymaćwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka