Dodaj do ulubionych

"UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu?

07.01.10, 10:51
Niektórzy już mają "narodziny gwiazdy";)
Niejaki Kornel Morawiecki z "SW". Kandydat idealny!
Tylko dodać mu Czumę i Wyszkowskiego do towarzystwa i zaprosić do

Pani Pelagii!

Ciekawe, co zrobią, kiedy JKM kolejny raz wstanie z fotela i ruszy do wyborów? "Rozdarcie wewnętrzne"?

:p
Obserwuj wątek
    • humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 10:59
      Z tym poparciem UPRowców dla PiS to dość marnie było od początku. Ani przedstawiciele partii do PiS miłością nie pałali, ani zwolennicy zauważali za nią nie optowali. A Morawiecki pewnie skończy z poparciem a'al Korwin. Inna sprawa że Kaczyński może nieco na jego rzecz stracić.
      • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 11:11
        Wymień chociaż jednego "upeerowca" z FK, który nie obstawałby za PiSem mniej lub bardziej stanowczo. Jakoś nie znajduję takiego, ale nie jest się w stanie "znać" wszystkich.

Z jednej strony to gUd, że taki wysyp "chętnych" na prawo od centrum. Z drugiej > bloki wyborcze będą powiększać deficyt TVPiSLD, za co wszyscy (jako podatnicy) zapłacimy.

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 11:32
          Takich zadeklarowanych w sensie? Zamurowany zdaje się UPRowcem jest na ten przykład i nie pamiętam by słowa dobrego o PiSie nabazgrał.
          • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 11:57
            Jeden Zamurowany wiosny nie czyni.

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 12:18
              No kobicie się nie dogodzi. Prosisz o jednego, dostajesz, mówisz że za mało... idę na herbatę:)
              • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 12:38
                KaFF się skończyła?! Buuu...

ps. nie chce mi się (a to nowina!) szperać po wyszukiwarce.
                Poczekam, czy zabetonowany pryłączy się do KaeMowców ;)

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 12:42
                  Nie skończyła się, ale nie można z ilością kawuni przesadzać. Jerbatka na brzusio nie szkodzi:)

> ps. nie chce mi się (a to nowina!) szperać po wyszukiwarce.
                  > Poczekam, czy zabetonowany pryłączy się do KaeMowców ;)

No tak, mnie nie ufasz;)
                  • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 13:10
                    Jerbamate w jakiej postaci spożywasz?

ps. ufo/m, ufo/m > poczekamy, zobaczymy, ale zakładać się nie będę, bo nie chcę
                    i nie pytaj łaj! :)

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 13:19
                      > Jerbamate w jakiej postaci spożywasz?

A czemu niby jerbata to uod razu jerba być musi?:) Nie matuję. Czarne preferuję. Czasem zielone dla odmiany.
                      • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 13:25
                        Mam nadzieję, że CZYSTĄ, a nie z dodatkami (nie mam na myśli wlewek
                        przeciwzmarzlinowych...).

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 13:55
                          No różne gatunki, ale nic ponad to. W sumie to od niedawna mią tak zaherbaciło. I zdecydowanie na gorzko (okazjonalnie sypnę czegoś brązowawego ino).
                          • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 18:20
                            A Ty co o KaeMie, jako o kandydacie, sądzisz?

ps. pijam tylko czarną, bez pachnideł i innych. Picha!

• humbak Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 08.01.10, 07:26
                              Nic. Mało o nim wiem. Musiał bym się przyjrzeć. Jeśliby jedynym jego atutem miało być przewodnictwo PW, to odpada.
                              • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 08.01.10, 08:15
                                Widziałeś? >

polityczni.pl/morawiecki_prezydentem,audio,51,4538.html
                                Zwróciłam uwagę na
                                1. wystrój
                                2. zapowiedź > że KaeM jest ogólnie znany (co innego twierdzą jego "zwolennicy" z FK!, ktoś znowu kręci)

• manny-jestem Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 15:16
      Morawiecki to jest kandydat idealny w tej chwili.
      • tw_wielgus Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 17:16
        Czy mogę poprosić o pisemne uzasadnienie tego twierdzenia?
        • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 22:27
          Prosić możesz, ale... ;)

• tw_wielgus Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 08.01.10, 13:51
            Tyle mojego...
      • henry.klog Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 22:49
        manny-jestem CTR+C - CTR +V forum.gazeta.pl/forum/w,28,105293179,105347301,Teskst_Morawieckiego.html

> Morawiecki to jest kandydat idealny w tej chwili.
        • ave.duce Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 07.01.10, 23:39
          henry.klog napisał:

> manny-jestem CTR+C - CTR +V forum.gazeta.pl/forum/w,28,105293179,105347301,Teskst_Morawieckiego.html
          >
          > > Morawiecki to jest kandydat idealny w tej chwili.
          >
          >

Dorzucam >

polityczni.pl/morawiecki_prezydentem,audio,51,4538.html
      • vargtimmen Manny ;) 07.01.10, 22:50

Czyżbyś przyznawał się do UPR? ;)))

To trochę passe, dziś w modzie jest Wolność i Praworządność :)

Sam Morawiecki ma piękny życiorys, jest prawdziwą antytezą pewnego kandydata
        elektoratu sentymentalnego za PRL (obecnie chyba na platformie, z braku laku ;))

Morawiecki bezkompromisowo zwalczał PRL, kandydat - współpracował z jego
        specsłużbami.

Morawiecki poniósł poważne koszta osobiste, aktywnie walcząc z SB, kontrkandydat
        się wtedy dorabiał.

Morawiecki nie ma aparycji i elokwencji - kontrkandydat tak.

Morawiecki uczciwie wykonuje swój zawód, pracę u podstaw - kontrkandydat obraca
        się wśród elit finansowych III RP i to obracanie się jest chyba dosyć intratne.

Zaryzykuję tezę, że Morawiecki to tak-tak, nie-nie. Kontrkandydat to typowy,
        sprytny oportunista.

IMHO, niedobrze wybrałeś miejsce na propagowanie kandydatury Morawieckiego.
        • ave.duce VT ;) 07.01.10, 23:00
          A kimże jest ten "kontrkandydat", którego nazwiska tak starannie unikasz?

Chyba nie Andrzej Olechowski?

• ave.duce "Kariera" Kornela M. 07.01.10, 23:31
      > 1990 - zgłasza swa kandydaturę w wyborach prezydenckich. Nie udaje mu się zebrać 100 tys. podpisów.

> 1991 - kandyduje do Sejmu z ramienia Partii Wolności. Dostaje za mało głosów.

> 1997 - kandyduje do Senatu z ramienia ROP. Dostaje za mało głosów.

> 2007 - kandyduje do Senatu z ramienia PiS. Dostaje za mało głosów.

> 2010 - kandyduje na Prezydenta z ramienia Solidarności Walczącej.

(za Henry.klog)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,105293179,105356608,Re_Kariera_Kornela.html
    • remez2 Re: "UPRowcy" z PiS wieją z tonącego okrętu? 08.01.10, 00:07
      Czepiło się "coś" okrętu i krzyczy płyniemy.
      • vargtimmen Wyszło szydło z worka? 08.01.10, 00:48

Czy dobrze rozumiem, że brakujące słowo w Twoim poście to "gówno" i że, w
        istocie, pisałeś o ludziach?

Tylko, koniecznie, napisz prawdę.

I bądź pewien, że odpowiem, o ile litościwe dla Ciebie moderatorki FzD naszych
        postów nie wytną.
        • remez2 proszę pana śledzego 08.01.10, 00:55
          Czy dobrze rozumiem, że brakujące słowo w Twoim poście to "gówno" i że, w
          istocie, pisałeś o ludziach?

Ja takich skojarzeń nie mam. Miałem na myśli wodorosty.
          Tylko, koniecznie, napisz prawdę.
          Twoją prawdę?
          I bądź pewien, że odpowiem, o ile litościwe dla Ciebie moderatorki FzD
          naszych postów nie wytną.

Nie znoszę stukaczy.
          • vargtimmen Re: proszę pana śledzego 08.01.10, 01:09
            remez2 napisał:

> Czy dobrze rozumiem, że brakujące słowo w Twoim poście to "gówno" i że, w
            > istocie, pisałeś o ludziach?

> Ja takich skojarzeń nie mam. Miałem na myśli wodorosty.

Wiesz, jak się pomylisz jeden raz, to zakładam pomyłkę.

Ta fraza jest powszechnie znana.

Szansa, że jej nie znasz jest bliska zeru.

Czy wiesz, co to oznacza?

> Tylko, koniecznie, napisz prawdę.

> Twoją prawdę?

Prawdę, po prostu.

> I bądź pewien, że odpowiem, o ile litościwe dla Ciebie moderatorki FzD
            > naszych postów nie wytną.

> Nie znoszę stukaczy.

Ja też, stukają to samo w kółko, i zwykle na swój temat. Przykry widok.
            • remez2 Re: proszę pana śledzego 08.01.10, 01:20
              Szansa, że jej nie znasz jest bliska zeru.
              Czy wiesz, co to oznacza?

Że w tej materii mam znacznie mniejszą wiedzę niż Ty.
              Ja też, stukają to samo w kółko, i zwykle na swój temat. Przykry widok.
              Najwyraźniej nie rozumiesz co znaczy "stukacz". To słowo wzięte z łagrów -
              oznacza kablujących. Jeżeli tez nie rozumiesz - napisz.
        • blind_as_a_bat Re: Wyszło szydło z worka? 08.01.10, 00:58
          Mr. VT, chyba nie możesz się ostatnio uskarżać na "litość" WŁAŚCICIELEK FzD?
    • ave.duce Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 10:54
      Nie jestem drobiazgowa.

2009-12-11

Gwiazda, Walentynowicz, Morawiecki wezwali do poparcia L.Kaczyńskiego > warto jednak czytać GW!

• manny-jestem Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 19:13
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,105390611,105395228,Re_ooo.html
        • ave.duce Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 19:24
          Ok, mam juz te linki

wyszkowski.eu/index.php/component/content/article/27/1112-wolno-zagroona-przez-elity-qokrgego-stouq
          www.trybunalscy.pl/node/1953
          Ale to w niczym nie przeczy temu, że GW pisała prawdę n/t Morawieckiego. O ile
          ja umiem czytać.

• manny-jestem Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 19:25
            Czy jest podpisany pod rezolucja?
            • ave.duce Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 19:49
              manny-jestem napisał:

> Czy jest podpisany pod rezolucja?

Umiesz czytać?

• manny-jestem Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 20:18
                Mnie pytasz?
                • ave.duce Re: Miesiąc już przeszedł... no, prawie :))) 08.01.10, 20:26
                  Ciebie, przecież z Tobą "rozmawiam".

• ave.duce > KaeM ... wywiad 08.01.10, 20:17
      W 2007 roku był pan kandydatem PiS do senatu i mówił, że program tej partii jest panu bliski [...]

Demokracja nie polega tylko na władzy większości,
      ale na bilansowaniu woli większości i mniejszości,
      która jako opozycja ma także prawo się wypowiedzieć.

Gdzie KM był, kiedy PiS rządziło?

• blind_as_a_bat Re: > KaeM ... wywiad 09.01.10, 01:36
        Pewnikiem w gąszczu. Rozterek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka