trusiaa 22.03.10, 12:55 Każdy z nas go ma. Ulubiony stoi właśnie tuż przy Twojej klawiaturze. Mam sentyment do kubków z wiewiórką Ten lubię. Jakie są Wasze kubki - jakie są one: te prawdziwe i te, które chcielibyście mieć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus sorry... 22.03.10, 13:25 nimam nic takiego... :) ani zwiewiórkom.. ani zkuniem... ani zżadnym takim... Odpowiedz Link
trusiaa Re: sorry... 22.03.10, 13:31 ... ale płyny pobieram? ;) Ja też nie mam kubka wiewiórzastego, aczkolwiek na innym forum rozdawnictwo takowych prowadzę (ale to zupełnie inna historia ;) Nie chodzi o to, żeby mieć (i ryzykować w razie się straci), tylko żeby pomarzyć, a marzeniem się pochwalić :) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: sorry... 22.03.10, 13:45 a ja też kubka nie posiadam takiego. za małe te, co je mam. dużo chleję herbaty i się mi chlało najlepiej z takich szklanek dużych, co je wytłukłam niebacznie. a życzliwi mi ludzie, to mnie dyscyplinowali, by ze szklanek i dzbanków ze szkła szklankowego nie korzystać, bo, gdy takie szkło myłam raz, to se ucięłam opuszek palca w dłoni prawej, bom szkło rozgniotła myjąc owe intensywnie zbyt. do tej pory się zadziwiam precyzji chirurga, któren pobrał był skórę z przedramienia mi i zacerował nią ubytek w palcu. nie widać nic, a nic teraz efektów zmagań z dzbankiem do herbaty, poza blizną małą na przedramieniu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kubek w kubek 22.03.10, 13:52 Nie nalazłam swojego ulubionego kubka, na którym widnieje latający w różnych pozycjach TEN miś > Kubek jest i tak w leasingu. Kto go używa, ten wie! :) Jeżli kubek, to najczęściej radiowej "3", zwykły (mam wszystkie, w tym > oczywiście > trójkątny). ps. chyba nie masz nic przeciwko ... jarowi ...? :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kubek w kubek 22.03.10, 13:56 Ave... przywróciłaś mi wiarę... ;) Jeszcze się pytasz. O jar. :))) Ba! P.S. O whisky też nie musisz pytać, byle po siedemnastej ;) Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:09 ave.duce napisała: > Ok, po 17.00 (?), ale jaka? ;) > > :p Nie dość że elita, to jeszcze z wymaganiami! Znikam :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:12 Podłość Zioła nie zna granic :) Narobiła apetytu, fik i znik! :-( :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:13 Jameson - (chętnie 1780), ale Grantem też nie pogardzę ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:31 Co powiesz na Chivas Royal Salute 50-Year-Old > Jak szaleć, to ... ;) ps. musimy tylko sponsora znaleźć ;) :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:37 Powiem: OOOooooOOOOooooOOOO.... :) Sponsora zaraz - zrzutę się urządzi na zaprzyjaźnionych forach i już... za rok za dwa, spróbujemy Chivasa (TEGO Chivasa) wszyscy jak tu siedzimy :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:44 Obawiam się, że dla wszystkich nie wystarczy, gdyż Zioło do tego nie dopuści ;) ps. szczerze > wolę czystą :) :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:56 Whisky - wodę życia - nazywasz nieczystą?! ;) Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 16:13 trusiaa napisała: > Whisky - wodę życia - nazywasz nieczystą?! ;) kolorowa jest przecież! ;) Odpowiedz Link
sclavus Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:59 W życiu...!!! Wyłażąc z samolotu na Orly, w 1983... wyrzuciłem ramiona w górę i wykrzyczałem się: nareszcie nie musze pić wódki... (autentycznie! tyle, ze nie wydarłem dzióba na całego) I tak mam do dzisiaj :) ;p Odpowiedz Link
sclavus Re: Kubek w kubek 22.03.10, 17:12 Nooo... takim nie jestem... Wyznam, że wtedy też nie lubiłem być choć bywałem... oj! bywałem... nader często! A że już nie muszę być... - to sobie chwalę ;p Smakowo, przede wszystkim :) Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 16:12 ave.duce napisała: > Obawiam się, że dla wszystkich nie wystarczy, gdyż Zioło do tego nie dopuści ;) > > ps. szczerze > wolę czystą :) > > :p Zioło odpuści za kubeczek czystej lub nalewki na piołunie :D I żeby nie było: obiad zrobiony, siedzę i czekam. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kubek w kubek 22.03.10, 17:07 Kubeczek czystej to może być zaraz, a na nalewkę musisz nieco poczekać ;) ps. nie tłumacz się, to Ci nic nie pomoże ;) :p Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 17:31 ave.duce napisała: > Kubeczek czystej to może być zaraz, a na nalewkę > musisz nieco poczekać ;) Dziś już nie mam czasu na czekanie, mam inne plany i towarzystwo. O!!! :D :P :) > > ps. nie tłumacz się, to Ci nic nie pomoże ;) > > :p Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 17:39 Ale ja mam tak od zawsze, że niecierpliwa jestem. Nic na to nie poradzę. To geny, a nie moja wina ;) Skoro nie dzisiaj to sobie idę-dzisiaj jest mój łikend. Cześć :) Odpowiedz Link
sclavus Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:55 Czytam: Jameson... czytam - Grant... Atuototakie Tullamore whiskey... :)) Ja ją tak! Odpowiedz Link
sclavus Re: Kubek w kubek 22.03.10, 15:43 ... nie zaprzeczam i ... nie zaprzeczę... :) Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Zioło? 22.03.10, 14:13 Coś dobrego idę ugotować, bo Stary za 2 godziny będzie. Nie znasz się na żartach czy jak? Cześć, na racie :) Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Zioło? 22.03.10, 14:14 Q... klawiatura nawala-miało być "na razie". Trzymta się ciepło z.z. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zioło? 22.03.10, 14:25 Bym się nie znała, to .... wolę nie pisać! :) Do roboty! :) :p Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kubek w kubek 22.03.10, 14:06 Już w twoim wątku na innym forum pisałam, że mam rudy jak wiewióra i z moim imieniem :) kKubek na kawę ma być pojemny, a kawa ma być fusiasta (parzona), mocna, niezabielana i gorzka. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Kubek w kubek 22.03.10, 17:01 Kubek…. hmmmm.. ulubiony. Tak się przez moment zastanowiłem nad tym zagadnieniem. Generalnie herbatę pije się zdecydowanie przyjemniej z kubka niż ze szklanki z uchem, ale czy mam jakiś ulubiony? Może ten jak na zdjęciu? Taki precyzyjny i laboratoryjno czysty… Odpowiedz Link
airam.as Re: kubek przypominający o wyjściu na spacer z ps 23.03.10, 10:02 Cics, ...naturalnie :)) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Spodziewałem się takiego.... 22.03.10, 17:53 Dlatego odetchnąłem z nieukrywaną ulgą...;P Odpowiedz Link
trusiaa Re: Rewanżyzm dla Pana TW, pracoholika! ;) 22.03.10, 17:58 Oba kubki bezuszne piękne :), ale... brak im cechy konstytutywnej - nie są wyszczerbione... Czy widział ktoś kiedykolwiek - czy to w mlecznym barze (kefir), czy wczasowym domu (kompot poobiedni), czy w szkole (mleko gorące z kożuchem!!!) taki kubek nieobtłuczony? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Rewanżyzm dla Pana TW, pracoholika! ;) 22.03.10, 18:08 Fakt... już zaczynam go nadgryzać zębem czasu co by nabrał odpowiedniej patyny. Odpowiedz Link
ave.duce Miałam temu TW dać w prezencie UŻYWANY kubek? 22.03.10, 18:23 Niech sam sobie wyszczerbi, leniuszek! ;) :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Kubek w kubek 22.03.10, 18:12 trusiaa napisała: > Każdy z nas go ma. > Ulubiony stoi właśnie tuż przy Twojej klawiaturze. > Miałam kiedyś. Odkąd go zapomniałam skądś zabrać, to już nie mam innego. Żadnego. Kocha się tylko raz :) Odpowiedz Link
airam.as Re: "Kocha się tylko raz :) " > akurat!... ? 23.03.10, 09:54 No czego znowu?? Wiecznie dziurę w brzuchu wierci szefowa... Oczywiście, że tylko raz. ....na jakiś czas. :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: "Kocha się tylko raz :) " > akurat!... ? 23.03.10, 10:04 Nie przezywaj się, "gościówo"! :) ps. raz a dobrze! :) :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Secjalnie 24.03.10, 16:22 ave.duce napisała: > dla koleżanki A > . > z K.! To ja secjalne podziękowania złożyć i dziękować za pamięć. Śliczny. :) Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Kubek w kubek 23.03.10, 01:46 Sentyment do kubków z wiewiórką? Proszę rozwinąć temat! :-) Mam dwa kubki ulubione. Jeden do herbaty, drugi do kawy. Ten, który chciałbym mieć, gdzieś się zapodział. Kiedy znajdę, może w lecie? => pokażę ;-) Odpowiedz Link
wiewiorzasta Re: Kubek w kubek 25.03.10, 20:06 Mój ulubiony kubek jest z grubaśnej ceramiki, ma kształt klepsydrowaty i super-hiper 'mięciutkie' ucho. A kolor jego głęboko granatowy... Bez obrazków i innych świdrygałów. Nie rozpraszają o poranku. Prezent od Jednej Takiej. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Taaa ;) STOI ... jeszcze :) 25.03.10, 23:45 chwilowo... zamieniłam swój na butelkę mineralnej. Miałam WAŻNE powody. ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Taaa ;) STOI ... jeszcze :) 25.03.10, 23:56 Butelki nie są mięsożerne? :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Taaa ;) STOI ... jeszcze :) 26.03.10, 21:14 Szerzej proszę, migdałki kiepsko widać. :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Taaa ;) STOI ... jeszcze :) 26.03.10, 23:51 Nerwicy się tu nabawię jak nic - Szefowa kubek mi wytrąciła z rąk - (wie dlaczego), a teraz mnie jeszcze białym fartuchem straszy? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Taaa ;) STOI ... jeszcze :) 26.03.10, 23:53 Białe myszki czy mroczki? ps. zawsze można iść się wyprać, czyż nie? :p Odpowiedz Link
gat45 Mam. Półlitrowy. Tło białe, u góry 27.03.10, 10:00 obwódka czerwona i czerwoniutkie truskawki z zieloniutkimi listkami na całości rzucone. Od zewnątrz. A ja jestem uczulona na truskawki i jakoś mi nic ? Dziwne. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Bajdełej >>> dzięks a lot, Ave 09.04.10, 23:50 :) Z powodów technicznych ustosunkuję się jutro, dobrze? :D Odpowiedz Link