ave.duce 20.04.10, 18:58 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,110273810,110296943,Oswiadczam_62_bede_glosowac_na_Komorowskiego_.html ps. widać też zwolenników SLD ... Co wymyślił Napieralski? Pogięło go czy to nieprawda? :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Re: Zajrzałam na FK > kaczyści kontra Komorow 20.04.10, 19:02 Co wymyślił Napieralski? Pogięło go czy to nieprawda? A co wymyślił? Bo rozmowa przypomina bajkę o Żelaznym Wilku. Odpowiedz Link
ave.duce > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 19:20 Chodzi o to propozycję JEDNEGO kandydata. ps. przepraszam, ale byłam nad Narwią i teraz się pogubiłam ;) ps.ps. propozycja > ponoć z PiS > o dwóch kandydatach też powalająca! :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 19:29 to niech oni sobie wybiorą a naród o donisłym, światłym i najlepszym wyborze powiadomi Kardynał Dziwisz. Malkontentów, tego rodzaju demokracji, zepchnie się na margines. Odpowiedz Link
ave.duce Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 20:44 Albo red. Lis w równie zgrabnym wystąpieniu > Tomasz Lis, Radio TOK FM, 16 kwietnia: "Chcę coś powiedzieć bardzo kategorycznie, a na fundamencie tych wątpliwości budowane są pewne teorie. Pomysł z Wawelem, i mówię to z absolutną kategorycznością, nie był pomysłem Jarosława Kaczyńskiego ani jego rodziny. I niegodne, i niesmaczne było zrzucanie tego pomysłu czy na niego, czy na marszałka Komorowskiego". :p Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a boszszszsz ..."SALON" 20.04.10, 21:16 molibden.salon24.pl/172985,tusk-wie-ze-to-byl-zamach-i-co-zrobi --- tia. Odpowiedz Link
remez2 Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 19:43 tw_wielgus napisał: > Już popieram... Ja też. Ale to osoba zbyt uczciwa. PS - Chodziło mi o to, że realizacja pomysłu - wspólny kandydat - to byłoby coś. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 20:13 Nie, tutaj zgodzę się ze zdaniem wygłoszonym w wywiadzie przez M. Migalskiego. Demoracja polega na wyborze posród kandydatów wystawionych przez środowiska polityczne (ew. nie tylko) a nie na uzgadnianiu jednego wspólnego kandydata. Odpowiedz Link
ave.duce Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 20:43 Remezie, 1. ona pewnie nie zgodzi się być kandydatką, bo to prof. Łętowska, nie prof. Staniszkis. 2. to mają być wybory OBYWATELI (na ile to możliwe, bo kandydaci, etc.), nie > partii i polityków. :p Odpowiedz Link
remez2 Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 21:18 ave.duce napisała: > Remezie, > > 1. ona pewnie nie zgodzi się być kandydatką, bo to prof. Łętowska, nie prof. > Staniszkis. Wiem o tym. > 2. to mają być wybory OBYWATELI (na ile to możliwe, bo kandydaci, etc.), nie > 62; > partii i polityków. Jeżeli słusznym było/jest to co mówił Jezus, to jakie znaczenie ma czy był bogiem, czy człowiekiem? Odpowiedz Link
ave.duce Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 21:39 Demokracja nie, czyli co proponujesz? Autokrację? :p Odpowiedz Link
remez2 Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 22:18 ave.duce napisała: > Demokracja nie, czyli co proponujesz? Autokrację? Niczego takiego nie powiedziałem (chociaż - powtarzam się - nie popieram demokracji przymiotnikowej). Odpowiedz Link
ave.duce Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 22:35 Przecież pytam, a nie twierdzę. I nie bardzo rozumiem, co ma do tego Jezus i jego, nawet najsłuszniejsze, nauki? Jezus stworzył de facto kk, instytucję na wskroś hierarchiczną i autorytarną. Dobrymi chęciami... ps. dobranoc. :p Odpowiedz Link
gat45 Re: > kaczyści kontra Komorowski 20.04.10, 22:52 ave.duce napisała: > ? > Jezus stworzył de facto kk, instytucję na wskroś hierarchiczną i autorytarną. > ????????????? !!!!!!!!!! ?????????????? być u podstaw czegoś a stworzyć coś to nie to samo A Jeszui bronić będę, bo go w zasadzie lubię. Tak jak świętego Franciszka prawie. Odpowiedz Link
gat45 Re: Czy Jezus miał zatem "złych" uczniów i wyznaw 21.04.10, 09:23 To chyba oczywiste, nie ? Sam Jezus wygladał mi zasze na porządnego faceta. No i gdzie Ty widzisz ślady jego idei w funkcjonowaniu KRzK ? Odpowiedz Link
ave.duce No masz! 21.04.10, 09:35 Znałaś go z widzenia i nic o tym nie piszesz?! ps. nie widzę, ale może to kwestia wady wzroku, bo taki Benek&co. widzą i co i rusz się nań powołują. :p Odpowiedz Link
invalid.cursor Re: No masz! 21.04.10, 09:39 A skąd przekonanie, że on przyznałby się do Benka&co. ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: No masz! 21.04.10, 09:58 Czy ja gdzieś coś tam, coś tam ... takiego popełniłam? Jeśli tak > głowę popiołem posypuję i krzyżem na krzyż na skrzyżowaniu, czyli krzyżówce padam. :p Odpowiedz Link
inna57 Re: Czy Jezus miał zatem "złych" uczniów i wyznaw 21.04.10, 09:26 Nie złych tylko sprytnych, a to jest duża różnica. Odpowiedz Link
ave.duce Dla mnie "spryt" nie jest zaletą > 21.04.10, 09:37 a wady mieszczą mi się w zbiorze "złe". Logika, logika, tkliwa dynamika! (nie wiem, czy to sama wymyśliłam, czy zapożyczone). :p Odpowiedz Link
inna57 Oczywiście 21.04.10, 10:50 generalnie "spryt" jest wadą bo z reguły wiąże się bezpośrednio z, kolokwialnie mówiąc, "wycyckaniem" kogoś mniej sprytnego. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a liryka...;-) 21.04.10, 11:50 Logika, logika, tkliwa dynamika! (nie wiem, czy to sama wymyśliłam, czy zapożyczone). --oczywiście żartujesz ? że nie wiesz, że parafrazujesz ? :-) (...)liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal (...) Gałczyński, Konstanty Ildefons Odpowiedz Link
ave.duce Nie chodzilo mi o parafrazowanie, bo to oczywista 21.04.10, 12:13 oczywistość. Chodziło mi o to, czy ja pierwsza tak sparafrazowałam kiedyś tam, czy podejrzałam u kogoś i zapamiętałam. ps. gwoli jasności > twórczość KIG znam całkiem nieźle. :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Czy Jezus miał zatem "złych" uczniów i wyznaw 21.04.10, 09:32 Kiedy będący na spacerze Marek Jurek minął przydrożną figurę, rozległ się głos: "Gdybym nie miał przybitych nóg". Odpowiedz Link
ave.duce Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 09:39 Znam to, ale Jezus nie jest w tym przypadku konsekwentny. :p Odpowiedz Link
andartis Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 09:42 ave.duce napisała: > Znam to, ale Jezus nie jest w tym przypadku konsekwentny. Jest. Jak przejdzie Gowin - powie to samo. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 09:55 Pozostanę przy swoim zdaniu. :p Odpowiedz Link
andartis Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 10:06 ave.duce napisała: > Pozostanę przy swoim zdaniu. Za to też Cię lubię. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 11:25 Pan Jezus miał wiele okazji, żeby kopnąć tego i owego. :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 13:32 ave.duce napisała: > Pan Jezus miał wiele okazji, żeby kopnąć tego i owego. I czasami to robi. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ich TROJE na mnie jedną?! HELP!!! 21.04.10, 15:07 Chodzi mi konkretnie o Marka Dzieciątko Jurka i o G00wina. :p Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Spoko, niedługo się włączę i pogonię im kota...... 20.04.10, 19:08 A R G U M E N T A M I !!!, a nie PiS_doleniem. Odpowiedz Link
remez2 Re: Spoko, niedługo się włączę i pogonię im kota. 20.04.10, 19:25 zapijaczony_ryj napisał: > A R G U M E N T A M I !!!, a nie PiS_doleniem. Dwaj "naprani" górale przechodzą koło "Watry". "Antek, ino popatrz ilu się tych ceprów napchało. Ja wejdę i będę wyrzucał a Ty stań a lic". Łomot, trzask, razem z ramą okienną wypada faet. "Roz". "Nie lic, nie lic bo to jo". Odpowiedz Link
ave.duce Pośle Komorowski! Nie daj się! 22.04.10, 10:31 Powtarza się sytuacja sprzed wyborów 2007 roku > kaczyści z pomocą pismaków "ustawiają" sobie p.o. Prezydenta, rząd, PO jak chcą i walą jak w bęben. Na szczęście "ciemny lud" nie taki ciemny > www.rp.pl/artykul/465090_Palac_Prezydencki_dla_marszalka_Sejmu.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7800596,Media_w_Rosji__Komorowski_nie_musi_nawet_robic_kampanii_.html ps. P.a.d.a.l.c.o.w.a, co Ty na to? :p Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Pośle Komorowski! Nie daj się! 22.04.10, 13:14 No to dzięki panu buczkowi ! Trochę się pocieszyłam,gdy zobaczyłam opublikowany tu sondaż. Hurrrrrra ! Oby się ziściło. :) ps. precz z osobnikami małej wiary! Górą nasi, padalce precz! Odpowiedz Link
remez2 Re: Pośle Komorowski! Nie daj się! 22.04.10, 13:26 Górą nasi, padalce precz! Niedaleko pada Polak od jabola. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Niech robi swoje i sie nie ogląda na PiS 25.04.10, 00:41 ,,, Co prawda Lech Kaczyński, który zginął w katastrofie pod Smoleńskiem, nie wypowiedział się publicznie co do ustawy, ale zagłosowało przeciwko niej i głośno krytykowało ją PiS. W mijającym tygodniu na Komorowskiego próbowali wpłynąć w tej sprawie prezydencki minister Andrzej Duda i szef NSZZ Solidarność Janusz Śniadek: napisali oni do marszałka listy, w których żądali spełnienia woli zmarłego prezydenta i skierowania ustawy do TK. By ubiec marszałka (który ustawę najpewniej podpisze) i samodzielnie wybrać prezesa Kolegium IPN już zapowiedziało konkurs, który jednak najpewniej nie zostanie rozstrzygnięty - termin składania zgłoszeń mija w maju, a termin na podjęcie przez Komorowskiego decyzji w sprawie nowelizacji upływa 30 kwietnia ,,, Nie wahaj się! Rób swoje. Odpowiedz Link