jola.iza1 21.08.10, 17:09 Obserwowana Też tak macie??:) Ten zielony na ręczniku, ta Cima cima się stołu:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.iza1 Re: Czułam, czuję się 21.08.10, 17:57 tw_wielgus napisał: > Oglądałaś "Man's in black"? Nie:) Ale nie strasz, Lem i Hoimar von Ditfurth wystarczająco mnie przestraszyli:) Cimę uwieczniłam na ścierce. nie dam się:) Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czułam, czuję się 21.08.10, 18:18 Próbowałaś się z nim porozumieć? Jak to zrobić? Dobry przykład znajdziesz w filmie "Bliske spotkania III stopnia" Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Czułam, czuję się 21.08.10, 22:26 po serii pl.wikipedia.org/wiki/Kroki_w_nieznane nic nie jest mi obce:) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Czułam, czuję się 21.08.10, 23:10 jola.iza1 napisała: > po serii > pl.wikipedia.org/wiki/Kroki_w_nieznane > nic nie jest mi obce:) Fajna seria. Mam całość, mozolnie kupowaną przed laty. To były hity. A Lecha Jęczmyka poznałem przed laty. Bardzo interesujący facet. A jego brat Janusz Jęczmyk (umarł niestety 2 lata temu), był moim kolegą z pracy. Był ciekawym człowiekiem i zadziwiającym erudytą. Mało kto wie, że był poetą - m.in. autorem hymnu Piwnicy pod Baranami "Przychodzimy odchodzimy". Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: ToTyJurku, bardzo proszę 21.08.10, 23:32 Opowiedz mi o kolorach, ja mam tylko cztery pierwsze. Znajomości zazdroszczę, napiszesz coś więcej?? Odpowiedz Link
tojajurek Re: ToTyJurku, bardzo proszę 21.08.10, 23:47 Chętnie popatrzę na kolory, tylko muszę pojechać na hacjendę i pobuszować na strychu, co jest możliwe tylko w przypadku umiarkowanych temperatur. A z Januszem Jęczmykiem przegadaliśmy całe dnie. Przez trzy lata pracowaliśmy w jednej instytucji, gdzie były dłuższe okresy nicnierobienia. A znacznie wcześniej, bo już 1957 roku, bywałem często w Piwnicy, bo tam działali moi krakowscy przyjaciele - wnuki dość znanego "młodopolskiego" rzeźbiarza Konstantego Laszczki. No to jak ich odwiedzałem, to zawsze lądowaliśmy w Piwnicy. Wszyscy byli tacy, kurde, młodzi - Piotruś Skrzynecki, Ola Maurer, Miecio Święcicki, Krzyś Litwin i kupa innych utalentowanych niespokojnych duchów, które się później wyroiły na wszystkie strony. Ech, żal serce ściska... Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: ToTyJurku, bardzo proszę 22.08.10, 00:07 Boszz, jak ja Ci zazdroszczę, więcej , niż można??Autografy, li tylko Święcickiego i Litwina mam. Wielcy dla mnie byli, nadal są:) A jak tak, to tak, pamiętasz Joannę Rawik?? Pięknie spiewała, w Piwnicy też. Odpowiedz Link
tojajurek Re: ToTyJurku, bardzo proszę 22.08.10, 00:20 Joanny Rawik nie pamiętam. Za to pamiętam pierwsze występy szalonej kruczoczarnej, raczej nieładnej, dziewuchy o niepokojącym głębokim głosie. Ewy Demarczyk. Trochę była zbyt solenna, jak na kabaret, ale nie dało sie jej słuchać obojętnie. Pamiętam pierwsze wykonanie "Koni Apokalipsy" Wiesia Dymnego, ale - zabij mnie - nie pamietam kto śpiewał, choć cały tekst i melodię zapamietałem w mgnieniu oka. Kurde, ale byłem kiedyś zdolny! Jak powiedział Kubuś Puchatek - pamieć mam dobrą, ale dziurawą. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Czułam, czuję się 21.08.10, 18:31 ta jest moja, co mnie walnela w glowe pare dni nazad. Nie wiedzialam, ze to tajniak podglądacz. Swierszcz podglądal na balkonie, a w sypialni dzis motyl pawie oczko. Najgorsze pająki, te z lasu lezo na potege. Ale ja nie wiedziala, ze to jakies tajniaki, co obserwujo. Ot, sie chaliery pomaskowaly! Odpowiedz Link