tw_wielgus 01.09.10, 17:56 Na motywach dramatu S. Wyspiańskiego... Osoby: Osoby chętne do wzięcia udziału w przedstawieniu proszone są o zgłoszenie się do Ave po rekwizyty. Wernyhora potrzebna na gwałt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: Wesele na Wawelu 01.09.10, 17:58 Role do obsadzenia: GOSPODARZ GOSPODYNI PAN MŁODY PANNA MŁODA MARYSIA WOJTEK OJCIEC DZIAD JASIEK KASPER POETA DZIENNIKARZ NOS KSIĄDZ MARYNA ZOSIA RADCZYNI HANECZKA CZEPIEC CZEPCOWA KLIMINA KASIA STASZEK KUBA ŻYD RACHEL MUZYKANT ISIA Na razie jest duży wybor ... Role do wcielenia się: CHOCHOŁ WIDMO STAŃCZYK HETMAN RYCERZ CZARNY UPIÓR - tą role rezerwuję dla siebie... WERNYHORA Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wesele na Wawelu 01.09.10, 18:05 Cóż tam, panie, w polityce? Chińcyki trzymają się mocno! tw_wielgus napisał: > Role do obsadzenia: > > GOSPODARZ GOSPODYNI > PAN MŁODY PANNA MŁODA > MARYSIA WOJTEK > OJCIEC DZIAD > JASIEK KASPER > POETA DZIENNIKARZ > mogę to > NOS KSIĄDZ > MARYNA ZOSIA > RADCZYNI HANECZKA > CZEPIEC CZEPCOWA > KLIMINA KASIA > STASZEK KUBA > ŻYD RACHEL > MUZYKANT ISIA > > Na razie jest duży wybor ... > > Role do wcielenia się: > CHOCHOŁ > WIDMO > i to. > STAŃCZYK > HETMAN > RYCERZ CZARNY > UPIÓR - tą role rezerwuję dla siebie... > WERNYHORA > ps. TW = jeden Upiór to za mało! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wesele na Wawelu 01.09.10, 18:13 Sobie myślę, że skoro na Wawelu to Wesele to można by rezydentów wawelskich w rolach obsadzić, albo przynajmniej wykorzystać ich jako rekwizyty. Takie np. relikwie św. Stanisława (co to je niedawno Dziwisz na mury wawelskie w charakterze mentalnych wałów przeciwpowodziowych wystawiał) aż się proszą przecież! Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Pomysł rewelacyjny i jak inne rewelacyjne 01.09.10, 18:20 pomysły z miejsca został zaakceptowany i przesunięty do pionu zajmującego się realizacją. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wesele na Wawelu 01.09.10, 18:26 ave.duce napisała: > Co masz przeciwko CHIŃCYKOM?! > W tym wątku na FK jest poruszony problem Chińczyków,polityki krzyża, Kurskiego i Wenderlicha, co jasno dowodzi, że Wyspiański był prorokiem. Z tym, ze od Jarosława K. różniło go to, iż był prorokiem niejako do przodu, a Jarkacz jest prorokiem do tyłu. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Wesele na Wawelu 01.09.10, 19:18 Dobra, dobra. A co z CHAMEM? Mógłbym się podjąć. Mam już nawet sznur i czapkę, a piórko sobie wetknę sam. Mam odpowiednie predyspozycje! Odpowiedz Link
tw_wielgus Czepiec - w zastępstwie TW 01.09.10, 18:04 Cóż tam, panie, w polityce? Ryże sie trzymają mocno!? Odpowiedz Link
ave.duce Ave Pismak 01.09.10, 18:21 > Cóż tam, panie, w polityce? > Ryże sie trzymają mocno!? A, mój miły gospodarzu, mam przez cały dzień dosyć ryżyków. Odpowiedz Link
tw_wielgus Czepiec - w zastępstwie TW ( chwilowo 01.09.10, 18:33 Pon się boją ze wsi ruchu. Pon nos obśmiwajom w duchu. A MY tutaj na nasłuch RM wszyscy tu słuchajom A jak my, to my się rwiemy ino do jakiej bijacki. Z takich, jak my, był Lepper. A, jak myślę, ze panowie duza by juz mogli mieć, ino oni nie chcom chcieć! Odpowiedz Link
tw_wielgus Zosia - zastępuje gościnnie TW 01.09.10, 19:04 Prawda? Tak jakbym się dziwiła, że mnie tyle honoru spotyka; pan redaktor dużego dziennika przypatruje się i oczy przymyka na mnie, jako na obrazek. Odpowiedz Link
ave.duce Ave Pismak Sakiewicz 02.09.10, 16:24 Oto tak, tak z rozlewności towarzyskiej, pełnej wazeliny śliskiej. I czemuż pani się gniewa, wszak red-maUpka nam polewa, co niedawno zeszła z drzewa... Odpowiedz Link
tw_wielgus Relikwia świętego Władysława - z oddali gdzieś 01.09.10, 18:22 tam hen, hen przy Wale. Głosem cichym acz wyraźnym: - Ale tutaj wieś spokojna. Tutaj się nie politykuje. Odpowiedz Link
magdolot Re: Relikwia świętego Władysława - z oddali gdzie 02.09.10, 00:53 Lokatorami Wawelu? A gdyby tak najważniejszymi zacząć? GOSPODARZ GOSPODYNI pp. Lechostwo K ------------------------------------------- To by to musiało obsadę zapisić mocno. Psiakita, to i owo nasuwa się samo, ale z mniejszymi rólkami kłopot. By zajrzeć w tekst się przydało.Gdzie Szczypę obsadzić?! Ale jak Wawla zawłaszczyli, to czego narodowego dramatu im bronić, a? Ja rozumiem, że Oni by woleli "Wyzwolenie", ale tu lepiej pasujom. Albo do "Onych" Witkaca. PAN MŁODY PANNA MŁODA pp. Marta & nowszy małżonek MARYSIA WOJTEK Kluzik z Poncyliuszem? OJCIEC Rydzyk? DZIAD Jarosław "spieprzaj dziadu" Kaczyński JASIEK Migalski? KASPER POETA Rymkiewicz DZIENNIKARZ Sakiewicz NOS Wolski KSIĄDZ Dziwisz MARYNA ZOSIA RADCZYNI HANECZKA CZEPIEC CZEPCOWA KLIMINA KASIA STASZEK KUBA ŻYD RACHEL MUZYKANT Pospieszalski ISIA Szczypa? Na razie jest duży wybor ... Role do wcielenia się: CHOCHOŁ Ziobro WIDMO Kurtyka STAŃCZYK Żakowski HETMAN Błasiak RYCERZ CZARNY Kurski UPIÓR Michnik WERNYHORA Palikot ------------------------------------ Nie mam czasu czytać Wesela, psiakita, bo skrencam rower z allegro żeby się przekonać, czy jeździ... I szukam ścieżek rowerowych dlań i nimaprawienic, a bul bul bulwary zalało. Odpowiedz Link