Dodaj do ulubionych

Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy kim

23.01.11, 17:17
Bym wytypowała natychmiast Gat i Pana Jajurka do prezydentowania.
Bo:
1. umieją powszczymywać się dzielnie,
2. i z dużym wdziękiem,
3. i poczucie humoru mają jak ta lala
4. i kupę klasy
Fięc nadają się fantastycznie po prostu na urząd od czapy, co czyma od góry i reprezentuje i nie daje się zbłaźnić reszcie, ani ponieść, ani zapędzić w kozi róg.

Ino nie wiem, jak to z funkcjami jess przyziemnie. U nas nie ma przeca wiceprezydenta, a za rzecznika oboje mogą przepięknie robić se. Marszałek jaki?

Paniom Ave widzę jako premiera, bo trzyma rękę na pulsie i zawsze obecna jest, po Dolomitach nie włóczy się bez sensu, błyskawicznie podejmować odważne decyzje potrafi też. Z Putinem se poradzi. Spokojniusio.

To są chyba oczywiste kandydatury i to znaczy, że nasze wybory, co się odbyły już, gupie nie były, choć demokratyczne, ofszem - tak.

Damę z Kotem na rzecznikuf, czy jakieś teki im? MSZ dla Maniaszy? Speca od stosunków ze Wschodem, żeby ocieplić je? Czy jaka insza funkcja jest? Jakie te teki som?! Słoniocy!
Obserwuj wątek
    • ave.duce Najpierw program, potem"cienie" ;) 23.01.11, 17:35
      • tw_wielgus Re: Najpierw program, potem"cienie" ;) 25.01.11, 10:17
        Się robi szefowo!

' CDEject.vbs, Version 1.00
        ' Eject all CDROMs
        '
        ' Needs Windows Media Player installed
        '
        ' Script posted by Christoph Fricke on the
        ' microsoft.public.de.german.scripting.wsh
        ' newsgroup

Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
        Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection

if colCDROMs.Count >= 1 then
        For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
        colCDROMs.Item(i).Eject
        Next ' cdrom
        End If
    • damakier1 Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 23.01.11, 17:59
      > Damę z Kotem na rzecznikuf,
      Ja się zaklepuję na przy-wódce opozycji!
      • tw_wielgus Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 25.01.11, 10:17
        To ja przygotuję pochodnie, ok?
    • ta Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 23.01.11, 18:07
      Na ocieplanie od wschodu , jeśli można , maniasze bym typowała, albowiem ostatnio zasypała foruma tyloma bukwami, że mi przygnała wspomnienia niejakiej Carycy, co od pierwszej do ostatniej lekcji przez lat cztery nie przemówiła inaczej, jak bukwami.
      Skutkowało to poznaniem języka na tyle dobrym, co niepotrzebnie wyróżniającym z tłumu zajmującego pozycje opozycyjne. Trzeba się było w każdą bukwę gryźć, żeby nie podpaść.

Swoją drogą maniaszy dziękuję, ulubienie do śpiewności i urody jazyka pozostało :)
      • maniasza Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 25.01.11, 18:38
        Ja się tam wstępnie zgadzam, pod warunkiem wszakże, że jakieś finansowanie dostanę na zakup "szarmanki", bo tak to zagłuszą mnie:

www.youtube.com/watch?v=XdEq7VgqfV4
    • ave.duce Sorki, ale ... Herodot "ciemny" się kłania 23.01.11, 18:32
      momentami.

ps. tak się chcesz "odwinić" za moratorium? Cfana gapa jaka.
    • tojajurek Eeeee tam... 23.01.11, 18:45
      Ja to się już nie nadaję nawet na dywanik w kibelku.
      Jak mnie tu boli, a tam napierdziela, to dopiero widać z daleka jakim jestem złym, paskudnym, złośliwym, wrednym, upierdliwym i starym zgredem.
      Patrzeć na siebie nie mogę, a rokowań na poprawę nie widać.
      Fuj!
      • ta Re: Eeeee tam... 23.01.11, 22:00
        Jurku, z autoautopsji ci poradzę tak. Za nic w świecie nie unieruchamiaj ciała swego i dziada nie oszczędzaj. Ruch, ruch i jeszcze raz ruch, choć boli. Spiąłeś się musi bardzo przy tem zębie, przesuwając sobie dyska w niedobrą stronę.
        Masz się gdzie podwiesić na rączkach, opuściwszy ciało swobodnie, zrób to. Rozciągniesz przestrzenie międzykręgowe, ulga będzie już przy lekkim zwieszeniu tułowia ( nogi mogą dotykać podłogi, na odpowiednio uginających się kolanach, tym sposobem można regulować stopień rozciągnięcia tułowia). Przy takim podwieszeniu możesz lekko poruszać częścią dolną czteroliterową na boki, co spontanicznie poprawia położenie przesuniętego dysku. To co wyżej trzeba robić powoli, bardzo spokojnie, doskonale wyczujesz, kiedy przyniesie ci ulgę.
        Ciepłe kąpiele oraz masaże rozgrzewające zakazane! Powodują narastanie obrzęku okolicznych tkanek i jeszcze większy ucisk omskniętego dysku na pęczek nerwowy.
        Najlepsza pozycja relaksacyjna to leżenie na plecach z udami pod kątem prostym do tułowia i podudziami opartymi na krześle/taborecie takze pod kątem prostym do ud.
        Poza tym trzymać się prosto jakby kij połknął przy chodzeniu, ale także przy siedzeniu.

To piszę ja, stary kręgosłupowiec po przejściach.
        Współczuję.
        Ta_
    • dupetek Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 23.01.11, 22:31
      Ja typuję Ryja jako odpowiedzialnego za wyszynk, a Venusa za gorzelnictwo i przetwórstwo mięsne! Trzeci mógłby rybami śródlądowymi i dalekomorskimi zawiadywać.
    • blind_as_a_bat Na początek zróbcie kontrrmanifestację w Krakowie 25.01.11, 07:52
      10 kwietnia.
      • ave.duce No co Ty! Co innego tu, ale wlec się 25.01.11, 12:56
        do Krakowa? Komu by się chciało. Nawet do Warszawy za daleko.

CHŁOP I Zaś u Macieja zaskroniec wpadł do barszczu.
        CHŁOP II I co?
        CHŁOP I Ano nic. Maciej odłożył łyżkę i powiada: "Nie będę jadł."
        CHŁOP III I nie jadł?
        CHŁOP I Ano nie
        CHŁOP II Dobrze powiedział

.
        (chwila milczenia)

CHŁOP III Może by zaorać co...
        CHŁOP I A co?
        CHŁOP III Ano, czy ja wiem... Choćby i pole...
        CHŁOP I Iiii...
        CHŁOP III Albo co...
        CHŁOP II Eeeee...

(podnoszą dzbany)

Sławomir Mrożek, Indyk, rozmowa II chłopów
      • magdolot Re: Na początek zróbcie kontrrmanifestację w Krak 25.01.11, 17:28
        Ja się jakoś dowlokę!
        • blind_as_a_bat Re: Na początek zróbcie kontrrmanifestację w Krak 26.01.11, 07:05
          Obie z Ave potwierdzacie regułę => jesteście wyjątki? wyjątka? WYJĄTKOWE!
          • ave.duce Re: Na początek zróbcie kontrrmanifestację w Krak 27.01.11, 08:38
            Zgadzam się z przedmówcą.
    • scoutek Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 25.01.11, 08:17
      nie wiem czy macie w planach taką funkcję jak kierownik kina, ale ja je anektuję samozwańczo i tyle!!!
      • gat45 Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 18:30
        Bierzesz całe ministerstwo kultury i sztuki (bez dziedzictwa narodowego się obejdziemy), kino będziesz miała w środku.
        • scoutek Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 18:43
          gat45 napisała:

> Bierzesz całe ministerstwo kultury i sztuki (bez dziedzictwa narodowego się obe
          > jdziemy), kino będziesz miała w środku.

a podołam?
          dzięki, że choć dziedzictwo idzie won...
        • humbak Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 21:50
          Ej, jak nie chceta dziedzictwa, biorę ja. Zwłaszcza biorąc pod uwagę że spoko mieści się w tym logicznie rzecz biorąc opieka nad zabytkami. No i sporo kultury również:)
          • scoutek Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 22:20
            to może podzielimy kulturę: ja sztukę teatralną i filmową, muzykę tzw. popularną i KSIĄŻKI, Tobie zostawiam resztę - może być? masz i dziedzictwo i całą kulturalną resztę z pomnikiem konia także;))
            • humbak Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 22:36
              Tego konia spod Jana Zamojskiego, co mu zmniejszyli to i owo co by turystów nie gorszył?:)
              Poważniej: zgadzam się choć tylko dlatego co by nie czynić wojny bez potrzeby, bo muzyka mi bliską jest. Mosz być.
            • humbak Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 25.01.11, 22:39
              A właściwie jak rozumiesz muzykę popularną? Pop, rozrywkowa, czy jak?:)
              • scoutek Re: Same rodzynki chcesz wydłubywać ????? 26.01.11, 11:28
                humbak napisał:

> A właściwie jak rozumiesz muzykę popularną? Pop, rozrywkowa, czy jak?:)

eeee tam... dogadamy się, już widzę....
                generalnie to każdej słucham, ale najchętniej ostatnio chili lub jazz, tak mnie uspokaja...a sentyment do hard rocka, rocka w ogóle, ale przecież nie da się rządzić Waglewskimi i Staszczykami, wystarczy im dać tworzyć....

moszbyć
                a pomnik konia to ten, pod który z krzyżem ostatnio latają
                ;)))
    • humbak Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 25.01.11, 10:31
      Że pozwolę sobie sparafrazować pewne powiedzenie o patyku: łatwiej gabinet pocieniować, niż go później zoficjałować.
    • blind_as_a_bat Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 26.01.11, 07:08
      Sprawy zagraniczne. Jeśli mogę prosić.
      • ewa9717 Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 26.01.11, 08:10
        Ja tam ambicjuff mam zero, ale chętnie pobędę elektoratem, o którego gabinet będzie zabiegał i raz po raz jaką kiełbasę wu podsyłał.
    • inna57 Re: Nasz gabinet cieni, albo funkcje które mamy k 26.01.11, 08:41
      To ja jeśli można proszę resort od pakowania walizek. Kwalifikacje mam. Właśnie wczoraj Kolega Małżonek zapytał przewrotnie patrząc na stos rzeczy zniesionych do gościnnego pokoju - "jak ty kobieto chcesz to wszystko władować do dwóch walizek i nie mieć nadbagażu" - udało się i jeszcze mam 2,5 kg zapasu.

Walizki w holu to znak że już za tydzień mnie nie będzie tym razem znikam (tam gdzie Ave wie) na ponad trzy tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka