Dodaj do ulubionych

Wiosna, lato, jesień, zima!

26.01.11, 14:48
Pomyśleć, że nie tak dawno człowiek miał ochotę zdjąć skórę i chodzić w samych kościach z tych upałów:(
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 14:55
      Z wiekiem coraz częściej bywa Sylwester ;)

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby ruszyć w miejsca gdzie z ochotą "zdejmuje się skórę z upałów". Wystarczy tylko spakować walizki.
      • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 14:59
        Mądzik kiedyś mądrze powiedział, że: "z wiekiem kamień życia coraz szybciej spada". Miał chłop 1000% racji!
    • gat45 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:02
      W sierpniu 2010 przysięgłam sobie, że już NIGDY W ŻYCIU nie będę się skarżyć, że mi za zimno. Może i nie skarżyłam się, ale w grudniu zimno było okrutnie :(((
      • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:11
        Witaj bratnia duszko w tej zimnicy paskudnie nieustannej!
        LATA CHCEEEEM!!!!! Z upałami nawet!
        • gat45 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:16
          Zostawiam Ci upały. Ja pożądam, żeby w lecie temperejczer hulał na odcinku 21-26 st C. Lekki wiaterek mile widziany.
          • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:42
            Też jestem ciepłolubny, a te upały, to w desperacji straszliwej przywołuję!
        • inna57 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:34
          Jeżeli tylko uda mi się upał zapakować do walizki to oczekuj nowej dostawy 24 lutego.
          • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:39
            A dlaczego 24 lutego jeśli można spytać? Pytam nie bez kozery!
            • inna57 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:41
              Bo wtedy wrócę z upału po który lecę 2 lutego. Lubię wakacje. A ostatnio lubię coraz dłuższe wakacje. Gdyby nie pewne okoliczności mało łagodzące to najchętniej byłabym tylko na wakacjach.
              • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:46
                24 lutego obchodzę uroczystości osobiste i stąd było pytanie:) Jeśli masz dla mnie jakiekolwiek resztki sympatii, to przywieź wiosnę! PLiZ!
                • inna57 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 15:54
                  Wiosnę to ja Ci mogę obiecać jako "Zwiastunka wiosny" ale dopiero w marcu. Natomiast dziś musi Ci wystarczyć ciepłe słowo, miły gest, serdeczna myśl. Wiosna przyjdzie gdy będzie na nią pora, ci bardziej niecierpliwi (tacy jak ja i mój Kolega Małżonek) latają po ciepło dla starych kości na koniec świata.
                  • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 16:01
                    Ty, to jak Jarek Kret; pogody nie będzie i spadać do nory:( A przecież w pogodzie ciepło jest potrzebne i przyzwoite odruchi:(
                    • inna57 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 26.01.11, 16:16
                      Proszę od Kretów mi nie amputować
                      https://kret.ifd.uni.wroc.pl/kret.jpg

Myślisz że to ja odpowiadam za temperaturę zewnętrzną, no mogę dużo ale nie aż tyle. Mnie też depresja zimowa dopada, też marzy mi się ciepełko mile liżące stare kości, ale jest jak jest. Już dawno mówiłam weźmy tę naszą Ojczyznę pod pachę i przenieśmy w jakieś cieplejsze miejsce. Przy okazji może niektórzy jednak woleliby ten chłodnawy grajdołek to i luźniej by było.
                      • dupetek >Szedł Krecik na front 26.01.11, 17:30
                        pie.rdolnoł Go prąd
                        zahaczył jajami o druty.
                        Teraz jest wojna, kto handluje ten żyje....<

Mię do wojennych zawołań bitewnych sprowokowałaś:(
                        • inna57 Oj, Mamci się nie spodobało 26.01.11, 21:11
                          Mamcia słów grubych w konwersacji nie lubi. I znów przez Ciebie będzie mi Mamcia internet odsądzała od czci i wiary.
                          • dupetek Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 12:06
                            Przeproś Mamcię szanowną w moim imieniu! Czy Panią Mamcię wpuszczasz na FK?:)
                            • inna57 Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 12:22
                              Nie, ale Mamcia lubi jak jej czytuję co lepsze kąski z "forumów" różnych, niestety oczy u Mamci już nie te, ale to raczej norma jak jest się rocznik 1929.

Mamcia przeprosiny przyjmuje i prosiła zwrotnie przekazać pozdrowienia, co czynię z przyjemnością.
                              • dupetek Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 12:31
                                Również pozdrówka piękne dla Mamci proszę przekazać! A tak między nami, to mogłabyś następnym razem robić za filtr obyczajowo/kulturalny i chronić starszą Panią przed dupetkowymi ekscesami:)
                                • inna57 Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 12:51
                                  Nic z tego, Mamcia lubi różne smaczki. Ale jako dama musi się na grube słowa oburzać. Żeby nie było wątpliwości, Mamcia grube słowa zna i potrafi ich nawet we właściwy sposób używać. Jeszcze we wczesnej młodości raz jeden widziałam i słyszałam Mamcię w takiej akcji. Gbur który aż tak bardzo zdenerwował Mamcię dostał od niej taką wiązankę doprawioną kilkoma razami parasolką, która jest nieodłącznym Mamci atrybutem razem z kapeluszem i rękawiczkami, że go zamurowało i jak to mówi młodsze pokolenie kopara mu opadła.
                                  • dupetek Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 14:05
                                    Jeszcze głębsze ukłony niż poprzednio proszę Pani Mamci przekazać i liczę na bardziej aktywny udział Mamci na FZD, starsi ludzie ukrywają wiele złotych myśli!
                                    • inna57 Re: Oj, Mamci się nie spodobało 27.01.11, 14:24
                                      Mamcia jest bardzo często bohaterką moich wpisów. Mimo wieku jest osobą wielce radosną, aktywną komentatorką tego co się wokół nas dzieje. Tak więc bardzo proszę śledzić moje wpisy a zapewniam że Mamcia pojawi się w nich nie raz.
                                    • inna57 Mamcia gratuluje 27.01.11, 15:01
                                      Celnej riposty forum.gazeta.pl/forum/w,28,121436578,121437568,Re_Dlaczego_premier_nie_broni_honoru_naszych_pos.html

Jako że Gołde pod każdą postacią doprowadza Mamcię do szału każdy kto utrze jej nosa staje się Mamci faworytem. W tym wypadku użycie grubego słowa Mamcia uznała za stosowne i na miejscu.
                                      • dupetek Re: Mamcia gratuluje 27.01.11, 15:14
                                        Chylę swe marnotrawne czoło w podzięce za ciepłe słowo i czułe uznanie:)
                                      • olga_w_ogrodzie Re: Mamcia gratuluje 27.01.11, 21:35
                                        to i ja serdecznie Panią Mamę pozdrawiam.
                                        jesteśmy z Nią, zdaje się, w tym samym szale, gdy czytamy Goldzię.
    • humbak Wiosna, lato, jesień, zima... 26.01.11, 15:42
      i wiosna. Piękny film:)
      • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima... 26.01.11, 15:53
        Gdzie "Wiosnę" wyświetlają?
        • humbak Re: Wiosna, lato, jesień, zima... 26.01.11, 16:11
          Samą wiosnę to nie wiem gdzie. Całość natomiast już nigdzie. Ja se dewede kupiłem.
    • ave.duce Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 08:44
      Zaglądałeś tu > *** Pogodnego roku 2011 ***
      • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 12:03
        Lubię Muchę, tak jak i wszystkich secesjonistów!
        • ave.duce Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 12:22
          Mam piękną popielniczkę w kształcie liścia ;)))

ps. byłeś w Płocku w Muzeum Secesji?
          • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 12:27
            W Płocku bywałem, ale nie w tym muzeum:) Kiedyś sporo czasu spędziłem w Wiedniu, ślepia zrobiły mi się wtedy ogromniaste.
            • ave.duce Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 13:10
              Jak będziesz, zajrzyj. Jak na Polskę > ciekawie.
              • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 14:12
                Ostatni raz byłem w Płocku w październiku 2010 na weselu rodzinnym. Okoliczności nie sprzyjały łazikowaniu po mieście:) Na razie innych wizyt w Płocku nie przewiduję.
                Zresztą nie dam rady zobaczyć wszystkiego co piękne, co chciałbym ja jako JA i co tzw. mainstrem narzuca:(
                • ave.duce Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 17:47
                  Oksymoron jakiś: Dupetek i "narzuca".

A co narzuca ten na m? Panie, jam sierota ze wsi i tu tylko sprzątam.
          • gat45 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 12:38
            W moim rodzinnym miasteczku każdy dzieciak wiedział, że u pana X, krawca męskiego, na kredensie stoi Secesja.
            • ave.duce Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 13:11
              U mnie jedna leży, niestety.
            • dupetek Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 14:01
              Jako była Paryżanka dostęp do secesyjnych atrakcji miałaś chyba lepszy niż w miasteczku X:)

A pro, co to była ta Secesja na kredensie?
              • gat45 Re: Wiosna, lato, jesień, zima! 27.01.11, 15:36
                Kura. Fajansowa. Odkrywana, z miejscami na jajka w środku. Ale ja ją znam tylko z opowiadań, bo to był krawiec męski. W Paryżu takiej kury nie mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka