Dodaj do ulubionych

Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa !

18.03.11, 20:21
Ja mam taką bardzo uprzejmą prośbę, żebyś szybciutko przepchnęła formalności i żeby już jutro czekał tu na Olgę jakiś order z tych większych i z tych ładniejszych. Może coś z kwiatkiem i futerkiem ?

Na mocy uprawnień, których uporczywie nie posiadam, nadaję Ci MOC tworzenia nowych odznaczeń po uważaniju.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Zgłaszam inicjatywę prywatną, pióro 18.03.11, 21:30
      zamiast futerka! z kwiatkiem > rozumiem, ale z futerkiem?
    • dupetek Tylko dla Pani Prezydentki! 18.03.11, 22:16
      Zawsze w Panią Prezydentkę wierzyłem i nigdy nie dałem się zwieść tym zmyłkom dla ogłupienia oszołomstwa o Pani dymisji! Ślicznie Pani wygląda z tymi ukazami w ustach!!! Ja zapewniam, że pilnować będę przestrzegania wartości głoszonych przez Panią i nie dopuszczę do żadnych przekrętów!
      Równocześnie zwracam uprzejmie uwagę, Pani cennej uwagi na Damękier, która po jakimś takim sobie Szanownej Pani dekreciku zaczęła hulać, nowe wątki zakładać, z opozycją się nie liczyć i suma sumarum rozpierdówę robić:((
      Porządki trza Pani Prezydent, porządki!! A o szefowej Ave, to szkoda gadać:(
      Forum trza ratować piersiami odsłoniętymi,bo inaczej padniem duchowo, tradycjonalistycznie i merkantylnie na skrzywione buzie:((

Dupetek się poleca przenajmilejszej pamięci i względom!
      • ave.duce OżeszTyDupetku ;) 18.03.11, 22:44
        To ja Ci TRZY lody w waflach z ręką na sercu zaserwowałam z backhandu, a Ty taki jesteś?

Idę sobie, buuu...
        • dupetek Re: OżeszTyDupetku ;) 18.03.11, 22:49
          Pisma do Pani Prezydentki ściśle tajemne podsłuchujesz?? Inwigilujesz opozycję patriotyczną?
          Doczekasz się, oj doczekasz pochodni i zniczy pod Dworem!! A deski, to od Trzeciegokota pożyczę!!!
          • ave.duce Re: OżeszTyDupetku ;) 19.03.11, 09:09
            Ależ służę gAtową imprezką >

https://images38.fotosik.pl/676/b7157d7b8a4e6f30gen.gif
            • dupetek Re: OżeszTyDupetku ;) 19.03.11, 12:25
              Ty kompletnie nie rozumiesz intencji Pani Prezydentki, albo celowo je przeinaczasz! Wiadomo łżemedia:(
              • ave.duce Re: OżeszTyDupetku ;) 19.03.11, 12:41
                Z marginesu kiepsko widać i zeza się dostaje z tego fotygowania :(
      • dupetek Tylko dla Pani Prezydentki! 19.03.11, 12:23
        Zgłaszam do rejestracji partię prawdziwych patriotów forumowych. Załączam dokumentację:
        forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123381871,,Oglaszam_nabor_do_opozycyjnej_partii_forumowej_.html?v=2
        Ściskam nóżki szanowne i się polecam względom!
        Dupetek
        • dupetek Tylko dla Pani Prezydentki! 21.03.11, 10:20
          Dziękuję pięknie za milczącą zgodę!! Teraz pędzę do siedziby na Nowoforumowską X podzielić się radosną wieścią z członkami i ukonstytuować partię.

Ściskam nóżki szanowne i się polecam względom!
          Dupetek
    • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 18.03.11, 23:16
      acha.
      to tu się to zaczęło, by coś mi przyznać.
      /zaznaczam, że moje "acha" jest mięciutkie, a nie jakieś harde/

ja bym chciała nie z futerkiem ze względu na anty czyli przeciw obdzieraniu z futer różnych istot.
      albo w ewentualności ze sztucznym.

tylko za co by było odznaczenie ?
      za darmochę nie wypada.

ale co do kwiecia bzu, to zawsze capnę bez zastawiolności za co to.

• gat45 Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 08:03
        mięciutkiego było do pogłaskania. Może być sztuczne albo wypełnione żywym zwierzątkiem, innego wariantu nawet sobie nie wyobrażam.

• damakier1 Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 09:27
          No jasne, że takie właśnie. Nie wyobrażacie sobie chyba, że mogłabym Oldze przyznać order ze zdartą skórą!
          • ewa9717 Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 09:39
            Może być zachęcająco golusi, wystarczy, ze Olga cysiów nie ogoli.
          • ploniekocica Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 12:32
            Futerko dla wegetarianki? Żeby jej Dżołana Krupa farbą klatkę z piersiami oblała?
            Nie pasi jednakowoż!
            • ave.duce Poprzyj moje "pióro" zamiast futerka. 19.03.11, 12:42
              Odwdzięczę się na parapecie.
            • damakier1 Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 12:48
              Ło Jezu, jak Wam wszystko trzeba dosłownie kawę na ławę wywalać, żadnej metafUry nikt nie pojmuje! Jasne, że jak piszę "futerko", zwłaszcza dla Olgi, to nie mam na mysli obdartego ze skóry zwierza, tylko cóś mięciutkiego, cieplutkiego i milusiego.
              Co miałam przyznać - Order ze Sztucznym Misiem?
              Na szczęście Trusiaa jest świetną specjalistką i jestem pewna, że wyszuka coś akuratnego.
              • dupetek Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 12:53
                Oj oberwałem cija za takie sformułowanie kiedyś! Łapy do dzisiaj mnie bolą:((

damakier1 napisała:
                > Ło Jezu, jak Wam wszystko trzeba dosłownie kawę na ławę wywalać, żadnej metafUr
                > y nikt nie pojmuje! Jasne, że jak piszę "futerko", zwłaszcza dla Olgi, t
                > o nie mam na mysli obdartego ze skóry zwierza, tylko cóś mięciutkiego, cieplutk
                > iego i milusiego
                . (...)<
              • ploniekocica Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 12:56
                To ja popieram dla Olgi order z piórem strusim, bo tyż puchate. A dla Tojajurka proponuję Order z Pluszowym Niedźwiedziem.
                • damakier1 Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 19.03.11, 13:38
                  A to strusie pióro to takie, co wyliniało, czy wyrwane ze strusiej doopy? Żeby potem znowu na mnie nie było.
              • ave.duce KaFF na łaFF > kwiatek > ok, ale zamniast 19.03.11, 12:57
                FUTERKA > pióro!
              • trusiaa Re: Za całokształt ! A futerko dlatego, żeby coś 21.03.11, 09:28
                Ręcami drżącemi (gdyż ogrom odpowiedzialności na barkach mych spoczywa) dla Olgi takie propzycje medali wynalazłam:
                1. Wersja dosłowna
                2. Milusi z piórkiem (i kwiatkiem ;)
    • maniasza Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.03.11, 13:41
      Co wy z tymi medalami?
      Jakoś źle mi sie kojarzy....

https://www.medals.pl/other/Generalissimus.jpg
      • blind_as_a_bat Każdemu według potrzeb ;-) 26.03.11, 06:53
        maniasza napisała:

> Co wy z tymi medalami?
        > Jakoś źle mi sie kojarzy....
    • ave.duce Hej, stój! STOP! Jeszcze ja! Zgłaszam Wie 29.03.11, 14:16
      lką nieobecną > Wiewiórzastą, o!

Dorzucam bez bUlu motywację w kolorze nadzieJi ... > хватит?
      • damakier1 Re: Hej, stój! STOP! Jeszcze ja! Zgłaszam Wie 29.03.11, 20:36
        Zmotywowanam!
        • ave.duce Ja myślę ;) 29.03.11, 20:43
          W każdym razie staram się...
    • ave.duce Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pilne! 12.04.11, 09:59
      Strawestuję >
      Ja mam taką bardzo uprzejmą prośbę, żebyś szybciutko przepchnęła formalności i żeby już jutro czekał
      tu na Pana Henryka.log jakiś order z tych większych i z tych ładniejszych. Może coś z baranem?
      • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 12:45
        Podjęłam kroki.
        • ploniekocica Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 12:52
          A ja chciałam powiedzieć, że jutro również są pierwsze urodziny mnie jako płonącej. Orderu się nie domagam brońcie bogi, bo mam już dwa, a lubię sobie stopniować przyjemności, ale miło obchodzić pierwszą rocznicę. Spodziewam się marszu z płonącymi kotami i przyczepy campingowej pod pałacem.
        • gat45 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 18:52
          I jak ? - zapytałam z niepokojem
        • ave.duce Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 19:54
          Ale czy w dobrym kierunku?
        • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 21:11
          Jutro w południe będzie stosowny komunikat.
          • gat45 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! Pil 12.04.11, 21:17
            Ufff . Ulżyło miĘ
    • kanciasta Do Kancelaryi - oficjalnie 13.04.11, 22:14
      Niniejszym zgłaszam
      Oficyjalny Wniosek
      o przyznanie Orderomedalu Świetl(a)nego
      dla DamyKier1
      Za światło
      (m.in. w materiale przerabianym)

Nie mam pojęcia, jak taki orderomedal miałby wyglądać,
      ale myślę, że dobrze by było, żeby błyszczał i pobrzękiwał.
      • tojajurek Re: Do Kancelaryi - oficjalnie 13.04.11, 22:21
        Byle nie był to jakiś słup świetlny, bo musielibyśmy Damę zamglić, a szkoda by było.
        Z wniosku jednakowoż domniemywam, że byłoby to coś z gatunku "Światło i Dzwięk"?
        • kanciasta Re: Do Kancelaryi - oficjalnie 13.04.11, 22:28
          No co Ty, no co Ty - jaki słup świetny zemdlony na dodatek ???
          Zwykłe złoto, bez domieszek - świeci i brzęczy jak trza...:-))
      • damakier1 Re: Do Kancelaryi - oficjalnie 13.04.11, 23:04
        kanciasta napisała:

> Niniejszym zgłaszam

Potwierdzam przyjęcie zgłoszenia. Już jest w segregatorze i czeka na rozpatrzenie.
        • olga_w_ogrodzie Re: Do Kancelaryi - oficjalnie 15.04.11, 23:37
          jako, że Jednoosobowa Kapituła Orderów i Odznaczeń Wszelakich oraz Pozostałych przegoniła mię z wnioskiem, com go w zębach taragała, bo w wątku, co wniosek ów składałam się nie składa ich tylko tu,
          zgłaszam ów wniosek do Kapituły Orderów i Odznaczeń Wszelakich oraz Pozostałych
          o przyznanie medalu, orderu bądź odznaczenia dla Tej.
          uważam, iż Ta winna być nagrodzona za bąblenie pod W. w mieście K.
          uhonorowanie się Tej należy i może ją zachęcić do bąblenia także na FzD.

jak napisała moja kandydatka do przyozdobienia piersi czymś ważnym, bąblenie bąbli jest
          " przeciw nadęciu, odęciu, złości i zapiekłości, nokturnom, kirom, liturgiom, draństwu i cynizmowi, bąble w niebo lecące, bąble na widok których każdy się u_ś_m_i_e-c-h-a "

się z tym zgadzam i dlatego wnioskuję.
          liczę na poważne potraktowanie mego wniosku oraz pospieszne jego rozpatrzenie,
          a nie jakieś wrzucanie i trzymanie owego stulecia całe w segregatorze.
          • ave.duce !!! Order Kagańca Z Poświatą !!! 15.04.11, 23:40
          • damakier1 Re: Do Kancelaryi - oficjalnie 16.04.11, 00:22
            Wniosek przyjęto. Rozpatrzy się w swoim czasie.

JKOiOWoP
            damakier
    • ave.duce Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 19:43
      Zgłaszam dwie persony do odznaczenia:

Panią Demonkę > Krzyż Wielki Pański Kombatancki z Kitką

uzasadnienie > forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123441799,124677326,Re_Boisz_sie_TRU_.html

Panią Gat > Medal Obłudnicy Wszech Czasów z młotkiem albo pszczołą i d00pą (sorki!) gołą.

uzasadnienie > forum.gazeta.pl/forum/w,28,124673929,124676794,Ogolnie_mam_ubaw_z_POkrak.html

Termin odznaczenia 1 maja > pasuje?

ps. uprzejmie przypominam o odznaczeniu dla Tej > Kaganiec POświaty, może być z bańką albo na bańce.

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123373215,124372944,Re_Do_Kancelaryi_oficjalnie.html
      • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 21:44
        ave.duce napisała:
        > Zgłaszam dwie persony do odznaczenia:
        [...]
        > Termin odznaczenia 1 maja > pasuje?

Kierownictwu się nie odmawia.
        • gat45 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 21:49
          Czy ja mogę mieć taką malutką nieśmiałą prośbę ? Wodzowa napisała albo/albo w opisie. To ja bym bardzo prosiła o tę wersję z dupą gołą. Z młotkami w żadnym wydaniu i w żadnym narzeczu nie chcę mieć do czynienia. Alergię mam, afazję, antypatię i anoreksję na samą myśl o tym narzędziu.
          • ave.duce Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 22:05
            Ok > uściślam:

Medal Obłudnicy Wszech Czasów z pszczołą i d00pą gołą.

Teraz gUd?
          • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 22:24
            Chce Gat z dupą? Będzie miała z dupą, oFkors!
            • gat45 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 22:27
              Gat woli dupę od młotka. Taki był zasadniczy syns Gacinej wypowiedzi
        • ave.duce Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 27.04.11, 22:10
          Mersi na boku (ile się należy?).
    • ave.duce Szanowna Kapituło w osobie Damy Kier One > 03.05.11, 14:16
      Przygotowane wcześniej > zaczęłam wysyłać o godz.
      13.45 (to nie ściema)

wiem, że w tej chwili JKOiOW ma ważniejsze sprawy na głowie
      (Szopkowi posyłam najcieplejsze myśli Pani B. i swoje),
      ale w związku z wczorajszym wyskokiem pewnego porąbanego młÓtka na FK
      i błyskawiczną reakcją

Tytanyi, Joli.Izy1 & Gat45

> w porozumieniu z Wielką Nieobecną Wiewiorzastą > wnoszę o przyznanie ww.
      w czasie dogodnym dla Łaskawej Kapituły

Orderu najwyższej klasy
      „Amicum pectus, hostii frontem”
      z trzema mieczami, wieńcami laurowymi i złotymi gwoździami.

Pozostaję z najwyższym szacunkiem,

Ave (wciąż niedostępna)
      • damakier1 Główna specjalistko Trusiuu kochana 03.05.11, 17:46
        bardzo proszę przystąp do dzieła, a jak będziesz gotowa, daj mi znać.
        • trusiaa Re: Główna specjalistko Trusiuu kochana 03.05.11, 17:57
          Tak jest! :)
          • gat45 Re: Główna specjalistko Trusiuu kochana 03.05.11, 18:03
            Trusiuu, jesteś genialna, bo najwyraźniej zrozumiałaś Wodzową-wnioskodawczynię. Bo ja na ten przykład nie wiem, czy to ma być jeden order na trzy osoby z trzema symbolami, trzy ordery po jednym symbolu każdy, czy też może (wariant maksymalistyczny) trzy razy trzy. Czyli trzy po trzy.
            • damakier1 Re: Główna specjalistko Trusiuu kochana 03.05.11, 18:29
              No chyba nie sądzisz, że mianowałabym główną specjalistką kogoś niegenialnego?
      • ploniekocica Re: Szanowna Kapituło w osobie Damy Kier One > 03.05.11, 18:06
        Się pomądrzę zanim order powstanie, mogę?
        Amico pectus, hosti frontem?
        • olga_w_ogrodzie Re: Szanowna Kapituło w osobie Damy Kier One > 03.05.11, 18:34
          oraz :
          Amicus certus in re incerta cernitur.
          • ploniekocica Re: Szanowna Kapituło w osobie Damy Kier One > 03.05.11, 18:37
            a także
            Amicus verus rara avis est :)
            • olga_w_ogrodzie Re: Szanowna Kapituło w osobie Damy Kier One > 03.05.11, 19:32
              se sama ze siebie przetłumaczyłam, choć łaciny jeno pół roku mnie nauczano.
              zapomniałam tylko na chwilę co to "rara" jest, ale się domyśliłam z kontekstu.

• ave.duce Szanowna juro w osobie Płonącej Kocicy bez > 04.05.11, 12:09
          ii ... czepiłaś się niby słusznie, ale mię przed oczyma stanęła jak żywa zawartość tabernaculum, której się oprzeć nie byłam w stanie.
          • ploniekocica Re: Szanowna juro w osobie Płonącej Kocicy bez &# 04.05.11, 12:16
            ja się nawet byłam domyśliłam (i to słusznie), co Ci stanęło, ale jako, że wczoraj byłam w nastroju kagańcowym (patrz Rabin Syzyfowicz) musiałam się czepnąć.
      • blind_as_a_bat Wielkiej Trojcy Pan - wyrazy uznania i wiwaty! 03.05.11, 22:37
        Ze tez mnie ominela taka okazja! Mlotek pamietliwy, ale inni tez bez Alzheimera ;-)

P/S. Uroczystosc sie odbedzie pod wiadomym pregierzem?
    • gat45 Popełniam niniejszym kolejny występek do JKOiOWoP 05.05.11, 14:17
      i się obracam ku :

1] Damie z prośbą o przyznanie
      ] Trusii z prośbą o zaprojektowanie

specjalnej odznaki Wielkiego Pogromcy Choróbsk z Wielką Kością, Miseczką na Żarcie i Talizmanem Ochronnym

Prośbę swoją motywuję tym, że taka odznaka niechybnie zdopinguje go do zupełnego ozdrowienia szybciutko

kreslę się
      z podziękowaniem odgórnym
      i z szacunkiem wszechobecnym
      /-/ ja, Gat
      • gat45 Hop ! 05.05.11, 16:02
        do gory
      • damakier1 Re: Popełniam niniejszym kolejny występek do JKOi 05.05.11, 16:54
        Kapituła z uwagą i wnikliwością przestudiowała prośbę szanownej pani prezydentki i zwraca uwagę, iż szanowna prośbująca nie raczyła zaznaczyć, komu Kapituła ma proponowaną specjalną odznakę przyznać. W tej sytuacji, Kapituła skorzystała ze swej niewątpliwej inteligencji oraz przenikliwości i doszła do samodzielnego wniosku, iż w obecnym stanie rzeczy jedynym godnym tak honorowego odznaczenia jest piesek Szopek rasy ogólnej i jemu to właśnie postanowiła wzmiankowaną odznakę przyznać.

Droga Główna Specjalistko Trusiuu, zapraszam na @ w celu namówienia się.

JKOiOWoP
        damakier
        • ave.duce TO ja też mam prośbę w celu odznaczenia, mogie? 05.05.11, 17:23
          • damakier1 Re: TO ja też mam prośbę w celu odznaczenia, mogi 05.05.11, 17:30
            Możesz, możesz... każden jeden może do Kapituły z wnioskami występywać, a Kapituła niedojedzona i niedospana ręce se po łokcie urabiac będzie po godzinach, ale czy to kto doceni, moja pani, czy kto doceni....?
            • ave.duce No to jak mogie, to występywam w stroju galowym > 05.05.11, 17:47
              https://i.ebayimg.com/04/%21CEUYKOwBGk%7E$%28KGrHqR,%21hgE0frcQTiyBNRdkNmd,g%7E%7E_35.JPG

(to tylko na moment, zaraz włożę z powrotem stosowny uniform).

Wnoszę do KJOiOW o przyznanie Panu Gacku Orderu bądź Krzyża Rycerza na koniu (maść obojętna) w pełnym uzbrojeniu i z aksamitką i proporcem, ale bez gada (smoka, węża, itp.).

Motywacja: Pan Gacek jest rycerski wobec Dam, co nie umkło uwadze mej, czyli "tej, co tu tylko sprząta".

Kreślę się zamaszyście,

Ave.duce
              • ave.duce ps. 05.05.11, 17:50
                Może tak odznaczyć razem Pana Szopka z Panem Myszem Latającym?

https://ecx.images-amazon.com/images/I/41uAObXYLDL.jpg

Sorki, ale już się przebrałam do roboty ;)
              • trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 17:55
                Boszszsz... przeczytałam: z aksamitką i popcornem (żeby to jeszcze unicorn był!)

To chciałam powiedzieć jeszcze, że inicjatywę Ave odnośnie odznaczenia Pana Gacka za w/w zasługi popieram zdecydowanie.
              • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 18:12
                wnioskuję o to, by do Krzyża Rycerza na koniu (maść obojętna) w pełnym uzbrojeniu i z aksamitką i proporcem, ale bez gada (smoka, węża, itp.).
                dodać obowiązkowo 2 muzy - Euterpe i Melpomene
                z racji konsekwentnego, oddawnego dbania o piękne słowa i dźwięki, linkowania muzyki i poezji na Szczurze i DDD oraz tu i ówdzie jeszcze.

zatem ostatecznie chciałabym nagrodzenia Pana Gacka Krzyżem Krzyża Rycerza na koniu (maść obojętna) w pełnym uzbrojeniu i z aksamitką i proporcem, ale bez gada (smoka, węża, itp.)
                za to z ponętnymi muzami Melpomene i Euterpe w strojach dowolnych, lecz z atrybutami.

• trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 18:20
                  (a w ucho, chcesz??? ;))))))))))))))
                  Drugim odznaczeniem tych dwu kobitek zacnych przepchnąć by się nie dało? Miałby Pan Gacek medale dwa, a tak...
                  • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 19:25
                    tak jest, Trusiu.
                    jesteś w posiadaniu słusznej racji.

zatem wnioskuję niniejszym o udekorowanie Pana Gacka za bezustanne, konsekwentne wprowadzanie na piękne terytoria muzyki i poezji Błękitną Odznaką Królestwa Łagodności z Dwiema Muzami Melpomeną i Euterpe oraz Ichnimi - Maską Tragiczną i Aulosem na Podorędziu.
                    • trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 19:28
                      Sama tego chciałaś, Trusiu durna pało... nie mam letko oj nie... ;)))
                      • trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 19:41
                        Olgo... refleksja mię naszła niewesoła... nie chciałam urazić Cię obcesowym zwrotem "o uchu" - był to dowód mojej bezradności i braku profesjonalizmu. Czy dasz się przeprosić?

• olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 20:28
                          ucho mięc, co prawda, nie zabolało, ani się nie uraziło, ale ja teraz to już chcę w ucho obrywać, Trusiu Kochana.
                          bez i KONWALIE.
                          dwa moje ulubione.

a robotę mieć musisz, bo żeś rację miała - za dżentelmeństwo się osobne honory należą,
                          a za muzę i poezję - insze.

Gackowa wina to, że się tak zasłuża to w tem, to w owem rejonie.
                          • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 20:29
                            ojej !
                            przecież nic jeszcze nie wiadomo, bo się Kapituła musi zgodzić na propoułz co do medalu drugiego.
                          • trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 20:36
                            Oj, zasłuża, zasłuża się On - święte słowa Olgo.
                            A moja reakcja niezbyt grzeczna - ze strachu wynikała, że tak ambitnego zadania nie udźwignę, stąd też pomysł, żeby medale rozdzielić, ale jak słusznie zauważyłaś - należą Mu się dwa jak nic. :)
                            • trusiaa Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 20:40
                              Dla Ciebie, Olgo, na drugie uszko :)
                              • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 21:21
                                pienkny - jak mawiał za wielkiego młodu mój syneczek.

już się właśnie zastanawiam, gdzie się udać, by go narwać i naszarpać, nadrzeć i w dom natargać tuwimowo.

jeden pan chciał mi sam natargać, ale nie mogę wszak bzobrania odpuścić
                                i zjadania pięciopłatkowców na szczęście wprost z krzewów.

a teraz czekam tęsknie na objawienie się Gackowych odznaczeń z powodu, żem ciekawa wyglądu ich.
                              • jola.iza1 Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 21:37
                                Pozwolisz Trusiu, że się wtrącę?
                                Bez jest czymś innym, niż lilak, choćby białokwiatowy?
                                Oldze smacznych kwiatów bzu w cieście, soku, konfitury:)
                                • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 23:10
                                  nie sprawdzam, ale myślałam i myślę, że lilak to bez i kolor nieważnym.
                                  a jest inaczej ?
                                  dziękuję Jolu za życzenia.
                                  nigdym ni jadła w cieście, soku, konfiturze.
                                  nawet tego dzikiego bzu.
                                  • jola.iza1 Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 06.05.11, 00:01
                                    Lilak jest z rodziny oliwkowatych, bez z bzowatych, on jeden:)
                                    Kocham oba, dlatego staram się nie mylić rodzin? Lilakowi , mojemu kochanemu, byłoby przykro być podrzutkiem, a i bez by nie chciał.
                                    Nie dziękuj, rozglądaj się i jedz ten bez, w każdej postaci :)

https://soszwdl.neostrada.pl/Parkipalac/zielnik_pliki/image024.gifhttps://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxpegoJ9JeZc_MGaraXIINvnGmQ7_6CjKcINBb4lG3rKfJia_N
                            • olga_w_ogrodzie Re: No to jak mogie, to występywam w stroju galow 05.05.11, 21:14
                              przecie żem ja groźby dostania w ucho się nie ulękła była.
                              bom wiedziała, że ino na postrach Ty tak prawisz,
                              a mnie i tak nie spierzesz, gdyż Tyś Truśką Dobruśką jest.
                              • ave.duce Really? 05.05.11, 22:06
                                ###
                            • blind_as_a_bat Aż się 06.05.11, 01:14
                              zrobiłem taki => https://www.sitevip.net/gifs/bat/1841_animado.gif i niespokojny :-) Nic takiego nie robię, słowo daję!
                              • olga_w_ogrodzie Re: Aż się 06.05.11, 01:24
                                a jam spokojna tylko ciekawa jak będą Szopkowy i Pana Gackowe odznaczenia wyglądać.
                                mniemam, że pięknie, jak zawsze, gdy się Trusia z Kapitułą dogadowywują.
        • trusiaa Damo Szanowna, 05.05.11, 18:24
          Przybyłam, @ @ naskrobałam, drżąca cała oczekuję dalszych instrukcji.
          • damakier1 Re: Damo Szanowna, 05.05.11, 20:36
            Zaraz idę na @, bo mnię nie było. I zaraz odpowiem.
            • trusiaa Re: Damo Szanowna, 05.05.11, 20:39
              Dzięki :)
          • damakier1 Wszystkim zainteresowanym obwieszczam: 05.05.11, 22:05
            sprawy mają się dobrze. Jutro ukażą się stosowne komunikaty.

JOKOiOWoP
            damakier
            • blind_as_a_bat Nie mogę się doczekać ;-) 06.05.11, 07:33
              Jakiś donos machnę w międzyczasie?

https://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bat2.gif
    • ave.duce Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! 28.06.11, 16:22
      W związku z kotem, którego ma pewna DamaKier1 - wnoszę o odznaczenie ww. Wielkim Orderem Worka Marynarskiego z Kotem (odwróconym ogonem do góry) kl. 0.
      Prośbę swą motywuję tym, że liczne odznaczenia na piersiach już wspomnianej Damy opatrzyły się tak dalece, że kot uciekł z domu do ogrodu i tam tkwi, biedaczysko!
      • damakier1 No wreszcie! 28.06.11, 16:35
        Ileż to człowiek ręce sobie po łokcie musi urobić, żeby w końcu się komuś pomyślunek uruchomił i ze słuszną inicjatywą wystąpił! Kapituła serdecznie gratuluje wnioskodawczyni refleksu, przytomności umysłu oraz innych przymiotów. Wniosek ochoczo w segregator wpina, żeby sobie trochę poleżał.

JOKOiOWoP
    • ave.duce Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! 24.07.11, 09:50
      Ja w sprawie odznaczenia czymś autor/ki/a postu "&&&&&" , który to post nadciąga wielkimi krokami
      > czy oprócz medalu, orderu lub coś tam, coś tam (o co przy okazji wnoszę) -
      ww. otrzyma fot. JKOiOWoP w pełnym uzbrojeniu... sorki - u/medalowieniu/orderowieniu?
      Z dedykacją, of koz?
      Własnoręcznodamowąkierową1?
      • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! 24.07.11, 20:06
        > Ja w sprawie odznaczenia czymś autor/ki/a postu "&&&&&" , który to post
        > nadciąga wielkimi krokami

Kapituła stanowczo uprasza, by w sprawach wnioskowanych nie pozostawiać Kapitule pola, tylko jasno, precyzyjnie i jednoznacznie wykładać, kogo konkretnie wniosek dotyczy. Kapituła dwoi sie i troi, po forumie lata i nie wie, czy wzmiankowany post "&&&&" już na FzD nadciągł i Kapituła nie znajduje go z racji swej gamoniowatości, czy też jeszcze posta tego we forumie nie ma? Nie wie tedy Kapituła, kogo skutkiem powyższego wniosku do Segregatora ma wpinać i prosi o ponowne złożenie wniosku w sposób mniej zagadkowy.
        Co do drugiej części wniosku, to Kapituła słynną swą próżnością wiedziona z wielką chęcią konterfekt swój z wyorderowanym biustem po całym Dworze, niczym prezes po kraju by porozwieszała z dedykacją dla wszystkich dworzan. Niestey, fizjonomię Kapituły, biust, ordery i dedykację, w dodatku własnoręczną, w jedną całość jedynie cud połączyć może, a Kapituła może wiele, ale cudów nie umie.

JKOiOWoP
        damakier
        • ave.duce Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa! 25.07.11, 06:58
          Chodzi o post 77777.

Śpieszę ... się, więc ew.dyskusja&dywagacje lejter :)
    • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 16:59
      Zwracam się z uprzejmą prosbą o nadanie mi jakiegoś fajnego orderu.
      Zasługi mam niemałe.

Z poważaniem TW.
      • trusiaa Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:21
        I co tak zezujesz w moją stronę, Wielgusie, że niby mam Cię zaprotegować, czy jak? :)
        Ale co ja mogę, biedny truś.
        • blind_as_a_bat Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:32
          Popieram TW,
          biedny Gacek :-)
          • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:39
            a ja nie popieram.
            za to jestem za karnymi dybami.
            • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:46
              I jak to niby widzisz? Jak mnie Dama odznaczy kiedy bedę w dybach przydybany, hę?
              Trzeba będzie się pode mnie dostać żeby order od dołu przypiąć.

olga_w_ogrodzie napisała:

> a ja nie popieram.
              > za to jestem za karnymi dybami.
              • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:58
                tw_wielgus napisał:

> I jak to niby widzisz? Jak mnie Dama odznaczy kiedy bedę w dybach przydybany, h
                > ę?
                > Trzeba będzie się pode mnie dostać żeby order od dołu przypiąć.

ja to widzę tak, że wcale Ci nie będzie niemiłe, gdy Dama z orderem się będzie pode spodem Twym przeciskać.
                ośmielam się nawet mniemać, że będziesz się podówczas z Damy - JKOiOPoP podchichrywał mocno - Kapituła dźwięcząca pierśmi umedalonymi i ode spoda się zakradająca...no, no - to by było coś.
                • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:00
                  Maszz rację! W sumie warto dać się zadybić.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:08
                    tw_wielgus napisał:

> Maszz rację! W sumie warto dać się zadybić.

mądra decyzja.
                    nie zapominajmy, że trusiine umiejętności znane wszak ogółowi,
                    zagwarantują Ci nie tylko pięknego medala /o ile Kapituła go przyzna/,
                    ale i, możesz być pewien, iż dyby dla Cię Trusiaa dostarczy gustowne nad wyraz.
                    • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:50
                      Mam nadzieje, że wyściełane będę, z wygodnym podnóżkiem i gustownym, regulowanym zagłówkiem. Wiecej wymagań na razie nie mam.
          • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:44
            Dzięks Nietoperku jak Ty wystąpisz o medal wiedz, że nie omieszkam się zrewanżować.
            • blind_as_a_bat Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 22:36
              Mnie wystarczy to, co już mam ;-)
          • trusiaa Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:47
            Pan Gacek zna się na rzeczy jak mało który :)
            Skoro popiera - wie co mówi.
            Popieram Wielgusa też.
            • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:48
              Dzięki serdeczne, nie wiem jak się wam odwdzięczę, bo monopolowy mam nie po drodze.
        • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:43
          Zeuję bo mi oko akurat w Twoją sronę uciekło.
          Twoja protekcja, jako osoby w kapitule wpływowej , byłaby co wielce porządana.

trusiaa napisała:

> I co tak zezujesz w moją stronę, Wielgusie, że niby mam Cię zaprotegować, czy j
          > ak? :)
          > Ale co ja mogę, biedny truś.
      • gat45 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 17:51
        Damo, daj mu jakiś medal, proszę. Niech ma. Ale za pokwitowaniem, bo znowu zgubi alboco
        • tw_wielgus Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 18:01
          Dzięks! Moja wdzięczność będzie Cię ścigać, stąd do wieczności.
          • dupetek Ty to masz chody panie TeWu! 19.08.11, 19:49
            Ja to już się nawet nie dopraszam o medale, bo znowu byłbym przegoniony:(

Chyba trza będzie opozycję uaktywnić:)
            • tw_wielgus Re: Ty to masz chody panie TeWu! 19.08.11, 19:58
              Spoko, będe Ci od czasu do czasu pożyczał.
              • dupetek Re: Ty to masz chody panie TeWu! 19.08.11, 20:06
                Dobra! Opozycję uaktywnię jak już medal będziesz miał, żebyś miał co pożyczać:)
              • dupetek Re: Ty to masz chody panie TeWu! 20.08.11, 19:37
                Che he..:) Wystarczyło o uaktywnieniu Panu Prezesu opozycji wspomnieć i medala mam!! Jeśli będziesz potrzebować, to Ci pożyczać będę:)
            • olga_w_ogrodzie Re: Ty to masz chody panie TeWu! 19.08.11, 20:13
              a a ja Cię właśnie zgłaszam, Dupetku, do medala za próbę uczynienia nam lżejszym byt przez zastąpienie wątku z kaff wątkiem z piFF.
              Kapituło ! Dupetlka zgłaszam !!!

zauważam też, że jak tu będziem dłużej Damie w papierach śmiecić i sobie pogadywać, zamiast zgłaszać we wątku tem, to nas we troje Dama w dyby zakuje ani chybi i tak się skończy ta ponura historia.
              • damakier1 Re: Ty to masz chody panie TeWu! 19.08.11, 21:24
                Zastąpienie wątku z kaff wątkiem z piFF niewątpliwie jest rzeczywistą zasługą.
                Zgłoszenie zostało przyjęte i wpięte do Segregatora.

JKOiOWoP
                damakier
              • olga_w_ogrodzie Re: Ty to masz chody panie TeWu! 20.08.11, 09:38
                uzupełniam swego wnioska o medala dla Dupetka.
                pełne uzasadnenie brzmi : za próbę uczynienia nam bytu lżejszym przez zastąpienie wątku z kaFF wątkiem z piFF oraz za dzielne przyjmowanie krytyki i piękne imię.
      • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 21:21
        Drogi TW Wielgusie! Gdybyś w swych staraniach o medal poważnie był Kapitułę potraktował, zamiast zerkać ku Trusii, panu Gackowi i innym dworzanom protekcji szukając, rozpocząłbyś rzecz całą od przestudiowania pilnego wszelakich pism, odezw i instrukcji, jakie Kapituła w swej szczytnej służbie dla FzD sporządziła. Znalazłbyś wtedy w kapitulnym wątku Szanowne Forumowe wszystkie Ludzie taka bezcenną wskazówkę:
        Przez co rozumie się, że jakby kto sobie zamarzył, że za swe zasługi albo osiagnięcia na niwie jaki order, dyplom, czy choćby uścisk ręki mu się dostanie, niech w te pędy do mnie sie zgłasza, a zobaczymy, co da się zrobić.
        Także samo, gdyby kto chciał kogo do udekorowania albo jakiej pochwały przedstawić, mnie trzeba rzeczonego delikwenta pokazać, a sprawę sie rozpatrzy.
        Wszelkie kandydatury rozpatrywane będą wnikliwie i dociekliwie.
        Z góry zaznaczam, że żadnych łapówek nie przyjmuję, wyłącznie prezenty.
        Zgłoszenia przyjmowane będą w dniach, w godzinach od do.

JKOiOWoP
        damakier

Co powiedziawszy, Kapituła nadmienia, że zanim ponownie przystąpisz do swych o medal starań, winieneś, Wielgusie, zastanowić się i przedstawić jaką pokutę sobie wyznaczysz i poniesiesz za włóczenie się pośród jakiegoś drobiu i przenoszenie na FzD kurzego śmiecia, czym nawet zirytowałeś naszą szanowną Panią Prezydent tak, że aż się żachła.
        Wtedy dopiero sprawa Twego medala rozpatrywana będzie, gdyż albowiem ponieważ sam rozumiesz, iż na medalowanym z rąk samej Kapituły osobniku skazy najmniejszej być nie może.

JKOiOWoP
        damakier
        • trusiaa Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 21:51
          damakier1 napisała:
          > na medalowanym z rąk samej Kapituły osobniku skazy najmniejszej być nie może.

Stara się... czyż nie jest już czysty jak łza? Racz zerknąć, Pani Łaskawa i Sprawiedliwa.
          • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 22:03
            No i bardzo dobrze, niech się stara, ale bez złożenia samokrytki obejść sie nie może!

JKOiOWoP
            damakier
        • blind_as_a_bat Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 22:31
          https://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bat2.gif

Sługa uniżony ,,, rzeźbę niesie i składa u stóp Kapituły :-)

https://nokautimg2.pl/p-e2-1f-e21f72251037b3d8134677b6278fbaf2500x500/deko-figurka-los.jpg

• damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 22:52
            Kapituła, szczerze wzruszona, składa serdeczne podziękowanie!

JKOiOWoP
            damakier
            • blind_as_a_bat Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 22:56
              Przy okazji robię PR dla TW ;-)
              • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 23:09
                TW, jak sobie sam nie pomoże, to mu nikt nie pomoże!
                • blind_as_a_bat Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 19.08.11, 23:18
                  www.youtube.com/watch?v=H7haiWeUNYY
        • tw_wielgus Re: O.... o! 23.08.11, 18:08
          a gdzie mój medal..?!
          No ubrałem się w najlepszy T-szert, blu dzins i uprane trampki żeby się na dekoracji nie zbłaźnić a tu widzę ciemność...

Pokutę? No coś Ty, kochana Kapituło...
          Żadnego śmiecia nie naniosłem bom się z piór otrzepał i starannie wytarłem obuwie.
          Co jak co ale etykietę dworską mam w mały paluszku.
          • damakier1 Re: O.... o! 23.08.11, 19:42
            Wielgusie, ślicznie wyglądasz tak uroczyście wystrojony, ale Kapituła twarda jest niczym Roman Bratny i bez zadania sobie stosownej pokuty oraz bez dogłębnego przemyślenia mądrego zdania z kapitulnej instrukcji: Z góry zaznaczam, że żadnych łapówek nie przyjmuję, wyłącznie prezenty. o medalu nawet nie rozmyślaj.
            Przy okazji nadmieniam, iż Kapituła właśnie zastanawia się, czy by z okazji 1. września jakiego medalowania nie urządzić, boć to przecież początek roku szkolnego, co można uznać za radosną okazję.
            • blind_as_a_bat Re: O.... o! 24.08.11, 06:23
              ,,,do kompletu,,, :-)
              • damakier1 Re: O.... o! 24.08.11, 16:32
                Ach, jaka piękna....!
                Nietoperzu, Kapituła z przyjemnością wpięła w Segregator stosowną notkę.

JKOiOWoP
                damakier
      • ave.duce Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 25.08.11, 18:35
        Popieram wnioski o odznaczenie (kolejność abece) >

Dupetka
        Slepej Myszy - Blind as a bat
        TW_W

Wnoszę o poWAŻNE odznaczenie dla Pani Gat, która - jaka jest - każden widzi!
    • gat45 Wnoszę 24.08.11, 16:38
      o przyznanie jakiegoś wyjątkowego odznaczenia Damiekier1

Wniosek o wyjątkowość odznaczenia motywuję tym, że Damakier1 jest wyjątkowo jedyną osobą na forum, która nie jest niejakim Wildsteinem B.

Z nadzieją na rychłe i pozytywne rozpatrzenie mojej prośby
      kreślę się z szacunkiem
      Gat45 (alias BW wersja 101.287)
      • ploniekocica BŁĄD! 24.08.11, 17:23
        gat45 napisała:

> o przyznanie jakiegoś wyjątkowego odznaczenia Damiekier1
        >
        > Wniosek o wyjątkowość odznaczenia motywuję tym, że Damakier1 jest wyjątkowo jed
        > yną osobą na forum, która nie jest niejakim Wildsteinem B.
        >
        > Z nadzieją na rychłe i pozytywne rozpatrzenie mojej prośby
        > kreślę się z szacunkiem
        > Gat45 (alias BW wersja 101.287)

Się przychylając do wnoszenia Gat chciałam przypomnieć łaskawej Kapitule i we wogle wszystkim, ze ja też nie jestem Bronisławem W.
        Jej Eminencja Kocica Dziwisz
        Pielęgnuję zatem przekonanie, że jak Kaczorowi waaaaaaaaaaaaaadza należy mi się Złota Odznaka Kota w Kapciach!
        • damakier1 Re: BŁĄD! 24.08.11, 17:58
          Zastanowiwszy się krótko, acz skutecznie, Kapituła stwierdza, iż skoro wszyscy, oprócz damykier są BW, niemozliwe jest, żebyś Ty była JE Dziwiszem. Jednakowoż niebezpodstawne być muszą przypuszczenia pani prezydent Gat. Kapituła doszła zatem do wniosku, że Płonąca jest Bronisławem Wildsteinem udającym JE kardynała Dziwisza piszącego pod nickiem "ploniekocica".
          • ka.mu Re: BŁĄD! 24.08.11, 23:10
            JW Kapituło! Damokier1!

W trybie wyborczym przedkładam oskarżenie przeciw:

a) Gat, za pomówienie (mnie), (cóż, że pośrednio):

Uzasadnienie
            Przedmiotowe pomówienie nastąpiło wskutek i wbrew oczywistości oczywistej, poprzez opublikowanie na całkowicie otwartym forum FzD poniższej insynuacji:
            Damakier1 jest wyjątkowo jedyną osobą na forum, która nie jest niejakim Wildsteinem B.

Domagam się opublikowania następującego sprostowania na łamach ogólnodostępnej Ośle ławki (ta cwana podżegaczka już sobie dojście wyrąbie):

"Przepraszam niejaką Kamu, o której nic nie wiem, więc nie wiem też czy nie jest JE D."

oraz nawiązki na rzecz DDD, w wysokości dowolnej;

b) Kocicy - za plagiat, gdyż dopiero co napisała ona to co widać:
            "Się przychylając do wnoszenia Gat chciałam przypomnieć łaskawej Kapitule i we wogle wszystkim, ze ja też nie jestem Bronisławem W.
            Jej Eminencja Kocica Dziwisz "

Uzasadnienie
            Podlizując się bezwstydnie Kapitule, usiłuje Kocica wyrugować mnie z kopyrajtu, a przecież Sąd Kapitulny na pewno łatwo stwierdzi komu należy się pierwszeństwo i ten tytuł: JE. Z litery D. mogę ewentualnie, acz niechętnie zrezygnować, pod warunkiem, że obie oskarżone zgodnie stwierdzą, że nie jestem B.W. i tym samym przyznają, że osobistości na forach wszelkich jest CZTERY, w tym JA, Kamu.

Od Kocicy oczekuję publikacji na forach ogólnoświatowych poniższego:
            "Przepraszam niejaką Kamu, o której nic nie wiem, więc nie wiem też czy nie jest JE D. Przyznaję, że ja na pewno, we wszytkich możliwych procentach, wzmiankowanym JE Dziwiszem nie bylam, nie jestem i nie będę."
            oraz nawiązki na rzecz DDD, w wysokości trzech własnoręcznie założonych wątków.

Powiem krótko. Oczekuję, Damokier1, sprawiedliwości.

Otóż jestem jedyną JE D. Co widać po całej mojej forumoaktywności.

cbdd
            • damakier1 Re: BŁĄD! 25.08.11, 00:37
              >Powiem krótko. Oczekuję, Damokier1, sprawiedliwości.

Sądy w Polsce powinny być całkowicie nowe. Nie mające nic wspólnego z tym dawnym systemem. Wtedy dopiero można będzie mówic o sprawiedliwości - jak więc, droga Ka.mu widzisz - możesz sobie oczekiwać...

W świetle powyższego złożone oskarzenie pozostaje bez rozpatrzenia.

JKOiOWoP
              damakier
              • ka.mu Re: BŁĄD! 25.08.11, 18:57
                Damo!!!
                To jest w trybie wyborczym. Przedstawiam niniejszym apelację od odrzucenia. Z rezygnacją oczekuję oddalenia moich poważnych zarzutów w części lub całości, jednak pod warunkiem przeprowadzenia rozprawy lege artis przez Wolną Kapitułę, wybraną jednogłośnie przez wszystkich B.W. ze względu na niebycie B.W.
            • ave.duce BŁĄD! Ka.mu... 25.08.11, 18:32
              donosy składa się TU :)
              • ka.mu Re: BŁĄD! Ka.mu... 25.08.11, 18:51
                Ave!
                Mój donos nosi formę całkowicie urzędową. Jako taki nie podlega kwalifikacji do TU.
                • ave.duce Ka.mu... Ka.żdy donos podlega 25.08.11, 18:53
                  kwalifikacji, ot co!
                • gat45 Re: BŁĄD! Ka.mu... 25.08.11, 18:57
                  A od kiedy to Kapituła ma władzę sądowniczą ????? Pozywałaś nie tam, gdzie trzeba. Notabene nie wiem, gdzie trzeba. Jeszcześmy się tu nie procesowali.
                  • ka.mu Re: BŁĄD! Ka.mu... 25.08.11, 20:57
                    Jest okazja naprawić braki formalne!
                    Zaraz zakładam wątek w sprawie powołania sądu FzD, ot co, Ave!
                  • damakier1 Re: BŁĄD! Ka.mu... 25.08.11, 21:42
                    > A od kiedy to Kapituła ma władzę sądowniczą ????? Pozywałaś nie tam, gdzie trze
                    > ba.
                    Bardzo trafna uwaga, szanowna pani prezydent, ale jakże niefortunnie, nieelegancko sformułowana! Spodziewałam się raczej, tę słuszną treść z klawiatury Twej spływającą ujrzeć w takiej dla naprzykładu formie:
                    Słynąca ze skromności i poczucia taktu Kapituła, doskonale swe miejsce we Dworze i swe kompetencje znając, nie mogła przyjąć pozwu ze względu na wzgląd, iż władzy sądowniczej nie posiada, co jest z niewątpliwą stratą dla wszystkich, ale Kapituła ma tyle roboty z orderowaniem i medalowaniem, że nie można jej jeszcze sądów na plecy wrzucać.
                    Drugie zdanie może zostać bez zmian: Pozywałaś nie tam, gdzie trzeba.
                    • ave.duce Przypominam się... 25.08.11, 21:48
                      łaskawej pamięci ...
                      • trusiaa Re: Przypominam się... 25.08.11, 21:53
                        Ha! I nie zaskoczysz mnie, Ave, gdyż dawno już cichutko pracuję, obmyślam, gromadzę - od momentu tego, gdy Kapituła nasza Najukochańsza zechciała zamysł swój ogłosić.
                        • ave.duce Re: Przypominam się... 25.08.11, 21:55
                          Przyjdzie koza do woza ;)
                    • gat45 Ależ Damo ! 25.08.11, 21:58
                      Przecież wszakże oczywiście to się samo przez się, że co Wielka Kapituła, to nie jakiś tam prozaiczny sąd ! Chodziło mi o to, że Twoja odpowiedzialna funkcja winna poszanowanie mieć najwyższe i żeby nikt Ci głowy prozą życia nie zawracał. Byś się bez reszty poświęcić medytacjom nad Orderowaniem i Medalowaniem oraz współpracą z Główną Specjalistką naszą bezcenną Trusiąą. Czy w RP Orzeł Biały sądy sprawuje ? O nie ! On nad głową sędziego sobie wisi.

Wnoszę, żeby w trybunale FzD nad głową sędziego wisiał konterfekt Umedalonej Piersi Tfffffffej. Można też przewidzieć wariant przysięgania na Ciebie, ale to jeszcze należy dopracować. Bo obawiam się, że przysięgać jednak trzeba będzie na "Dolinę nicości".
                      • ka.mu Wreszcie! 26.08.11, 13:05
                        gat45 napisała:

> Czy w RP Orzeł Biały sądy sprawuje ? O nie ! On nad głową sędziego sobie wisi.
                        >
                        > Wnoszę, żeby w trybunale FzD nad głową sędziego wisiał konterfekt Umedalonej Pi
                        > ersi Tfffffffej. Można też przewidzieć wariant przysięgania na Ciebie, ale to j
                        > eszcze należy dopracować. Bo obawiam się, że przysięgać jednak trzeba będzie na
                        > "Dolinę nicości".

Cieszy mnie niezmiernie, że Sz. Koleżanka niniejszym ideę powstania sądu o nazwie Trybunał itd, poparła.
                        Do detali dojdziemy trudem zbiorowym.
                        Ale czyżby FzD nie miało na stanie jakiej świętej księgi do przysięgania?
    • ave.duce Damo, plizzz... 26.08.11, 15:31
      Przyznaj łaskawie

Honorowa Złotą Odznakę FORUMOWICZA ze DWORUMOWICZA

niejakiej Ka.mu. Może przestanie się pieniaczyć.
      • ave.duce Czekam cierpliwie... 27.08.11, 20:36
        • damakier1 Re: Czekam cierpliwie... 27.08.11, 20:41
          Twoja cierpliwość będzie wynagrodzona. Nominacje niebawem.

JKOiOWoP
          damakier
          • ave.duce Re: Czekam cierpliwie... 29.08.11, 10:14
            A co z tym?

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,123373215,128252979,Re_Damo_czyli_Wielka_Kapitulo_Jednoosobowa_.html
            • damakier1 Re: Czekam cierpliwie... 29.08.11, 13:51
              Wszystko w najlepszym porząsiu!
    • dupetek Wniosek o medala/ów 29.08.11, 20:56
      -Primo jeden - dla Damy Kiera (kto to jest Kier?) za przepyszne opowieści o Karolku i szczęśliwym zwierzyńcu domowym !
      -Primo dwa - dla Damy Kiera za matczynego/dobrego ducha forumowego łagodzącego obyczaje!
      -Primo trzy- dla Dupetka za nieustającą działalność forumowo/opozycyjną! Bez medala Dupetek siemm nie zatka!
      • olga_w_ogrodzie Re: Wniosek o medala/ów 29.08.11, 21:24
        Dupetkowe wnioski popieram.
        oraz wnoszę o medala dla Gat za samotne borykanie i dla Ave za to, że powróciła tam, gdzie należy, to znaczu tu.
        • ave.duce Wnioski popieram, oprócz jednego > 29.08.11, 21:33
          tego dla mnie. Nie tyle ze względu na skromność, ale ze względu na to, że nie mam piersi równie obfitych i mocarnych jak Dama. No i znikąd pomocy w ew. podtrzymywaniu!
          • olga_w_ogrodzie Re: Wnioski popieram, oprócz jednego > 29.08.11, 22:03
            Ave, jak mniemam, chętnych do podtrzymania tu nie zbraknie.
            • ave.duce Re: Wnioski popieram, oprócz jednego > 29.08.11, 22:08
              Sądzisz, że będzie potrzebny turniej?

Idę to sobie prześnić :)
          • damakier1 Re: Wnioski popieram, oprócz jednego > 29.08.11, 22:14
            ave.duce napisała:

> tego dla mnie. Nie tyle ze względu na skromność, ale ze względu na to, że nie m
            > am piersi równie obfitych i mocarnych jak Dama.
            Czyżby najnowsze zdjęcie wyorderowanej Kapituły tak podziałało? Nic się nie przejmuj, i Twoje piersi dadzą radę!
            • gat45 Ave, Twoja pierWś zasługuje na więcej ! 30.08.11, 07:04
              tak myślę.
              • ave.duce Gat! Może i zasługuje, ale nie zdzierży. 30.08.11, 07:33
                Znam możliwości mej piersi sierocej.
                • olga_w_ogrodzie Re: Gat! Może i zasługuje, ale nie zdzierży. 30.08.11, 11:48
                  nie ma co się zaslaniać własną piersią przed medalami na piersi.
                  podtrzymuję wniosek o umedalowienie Ciebie i Gat.
                  • gat45 Damo ! 30.08.11, 12:07
                    Proponuję dla tej, co na wytrzymałość biustu się uskarża, Wodzowej naszej nieocenionej, medal na wstędze już to nawet na łańcuchu. Głowę nosi godnie, kark jej się nie ugnie, nawet pod szczerozłotym (Au - ciężar właściwy 19,3 g/cm3).
                    • ave.duce Ooo ! 30.08.11, 13:38
                      To mi się podoba > złoto na giełdach wciąż w cenie, choć spada nieco...

ps. łańcuchem się nie kłopotać, mogą być sztabki.

https://us.123rf.com/400wm/400/400/zwaenepoel/zwaenepoel0701/zwaenepoel070100037/716258-odcinkowych-sztaby-z-ota.jpg
                  • ave.duce Re: Gat! Może i zasługuje, ale nie zdzierży. 30.08.11, 13:35
                    Nie zapomnę Ci tego ;)
    • trusiaa Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 31.08.11, 18:00
      Ekhm...

Najwyższa Kapituło... tum jest, czekam na Twój znak.
      • ave.duce Jakiś układ? SPISEK! 31.08.11, 18:05
        Ratuj się, kto może!
        • trusiaa Re: Jakiś układ? SPISEK! 31.08.11, 18:06
          Za późno...

(tzn. 22.00 jest dla mnie za późno :)))
          • damakier1 Re: Jakiś układ? SPISEK! 31.08.11, 22:35
            Co się odwlecze, to nie uciecze! Zaczynamy jutro bladym świtem circa about 9::00.
    • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 17.09.11, 21:44
      wnoszę niniejszym o przyznanie dla Pani Kiciuś i ToJaJurka z okazji Ich Lubilejszu Orderu z Wielkim Sercem w Miłości Ogniu Wiecznym i Czarodziejską Różdżką za wspaniały przykład Uczucia, Które Nigdy Nie Zginie Choćby Nie Wiem Co.
      • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 17.09.11, 21:58
        Droga Olgo!

Jak zapewne wiesz, z powodu ukończenia 1257. lat przeszłam na zasłużoną emeryturę i nie piastuję już zaszczytnego Urzędu - Kapituły.
        Twój absolutnie mądry i słuszny wniosek pozwoliłam sobie skierować pod aktualnie obowiązujący adres: forum.gazeta.pl/forum/w,89075,128843853,128958936,Re_Wnioski_do_Jednoosobowej_w_Trojcy_Jedynej_Kap.html

Pozdrawiam Cię nader
        damakier
        • olga_w_ogrodzie Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 17.09.11, 22:07
          Droga Damo,
          rozpęd mój i siła nawyku przypędziły mię w ten wątek,
          alem już pod adresem aktualnym wyraziła Ci podziękę.

pragnę też zauważyć, że Twoje perfidne dodawanie sobie lat co i róż
          do bukietów zakochany umiłowanej, się zda na nic.
          gołym okiem widać cel - medala łakniesz za dlugowieczność,
          ani chybi, wysępić.
          taka jest smętna prawda o Twym, w lata, rzekomym wzrastaniu.
          • damakier1 Re: Damo, czyli Wielka Kapituło Jednoosobowa ! 17.09.11, 22:25
            > gołym okiem widać cel - medala łakniesz za dlugowieczność,
            > ani chybi, wysępić.
            Szkoda, że Kapituła w Trójcy Jednoosobowa taka bystra nie jest i cóś się nie kwapi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka