ave.duce Objawił się nowy talent poetycki na FK! 21.11.12, 23:01 Oto pokłosie tego talentu: Autor: przejazd_kolejowy 21.11.12, 22:53 (post skierowany do mnie) powiedz bido ... nie masz kasy .... a TU w życiu potrzeba jeden dobry BUCh i pierduł nima a ciebie z nosem przy ziemi prowadi smród głona nie masz kasy ... uwal się :) ps. co to jest "głono"? Odpowiedz Link
ave.duce tw_wielgus (niczym Gowin) o Annie Grodzkiej 14.02.13, 22:19 ... zgłoszenie na stanowisko v-ce byłego komucha nie najszczęśliwiej przerobionego na kobietę ... Odpowiedz Link
illmatar Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 15.02.13, 12:24 Ładna konkurencja w liczbach bezwzględnych. Miałam się nie wtrącać. Ale trochę dziwne, że tak się tu z zapałem dyskutuje w wątku założonym przez anwad. Zmilczeć zawsze trudno. Odpowiedz Link
gat45 Re: Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 16.02.13, 08:13 Tak to bywa, kiedy powstaje towarzystwo osób na tyle dobrze się znających, że rzadko czyjeś zdanie na temat X zaskakuje... Nie mówię, że wszyscy jednakowe poglądy wyznają, tylko że wzajemnie dużo o sobie wiedzą. Obecność gościa z zewnątrz, a szczególnie gościa tak wyrazistego jak Anwad, mile mąci spokojną atmosferę i wprowadza podniecający fermencik. Mnie ogromnie bawi jej poczucie własnej wyższości i łatwość, z jaką przychodzi jej pogarda dla innych. Ale Twój wpis sprawił, żem się trochę zasumowała : czy aby to moje rozbawienie nie świadczy o tym, żem do podobnego grzechu skłonna ? Do pogardy z pewnością nie, ale co do tej wyższości... Już lecę do kącika robić porządny rachunek sumienia. Kocica często mówi o sobie, że aspołeczna z niej jednostka. A jam za to samotnica z natury i zamiłowania, ale z jednoczesnym pożądaniem akceptacji w społeczności. Feler, bo to trudno pogodzić :(. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 16.02.13, 08:36 gat45 napisała: > A jam za to samotnica z natury > i zamiłowania, ale z jednoczesnym pożądaniem akceptacji w społeczności. Feler, > bo to trudno pogodzić :(. Mam łatwiej, bo chociem samotnica z natury i zamiłowania - pożądania akceptacji w społeczności у меня нет. Odpowiedz Link
gat45 Re: Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 16.02.13, 08:41 Tobie to dobrze. Czystym typom zawsze łatwiej niż mieszańcom :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 16.02.13, 08:57 Na pocieszenie powiem Ci, że nie zawsze. Odpowiedz Link
magdolot Re: Wywiad z prof. Wiesławem Biniendą 1|2|3 16.02.13, 13:19 Gat, wyłaź ze kątka i nie sromaj się, bo NIK się tak się nie nadaje na kryształowo czysty typ dobrego policjanta! Zresztą profesor Binienda już chyba długo nie pociągnie... Odpowiedz Link
illmatar Żarty na bok, mam sprawę 16.02.13, 18:59 gat45 napisała: > Mnie ogromnie bawi jej poczucie własnej wy > ższości i łatwość, z jaką przychodzi jej pogarda dla innych. No tak. Ale pierwsze przykazanie brzmi: "Nie karmić trola". > Ale Twój wpis sprawił, żem się trochę zasumowała : czy aby to moje rozbawienie nie > świadczy o tym > , żem do podobnego grzechu skłonna ? Nie sądzę, ale o to jakiegoś mędrca od psychologii by należało spytać. > jam za to samotnica z natury > i zamiłowania, ale z jednoczesnym pożądaniem akceptacji w społeczności. Feler, > bo to trudno pogodzić :(. Droczysz się z tą jednoczesnością. Czy w ramach pomocy bliźniemu w potrzebie podrzucisz dobre tłumaczenie nazwy Bałamutek i Bałamutka na fr? Może jakieś argotyzmy, których nie znam? Ale żeby w miarę możliwości zechciało trącić archaizmem...? Odpowiedz Link
gat45 Re: Żarty na bok, mam sprawę 17.02.13, 10:39 illmatar napisała: > gat45 napisała: > > Mnie ogromnie bawi jej poczucie własnej wy > > ższości i łatwość, z jaką przychodzi jej pogarda dla innych. > > No tak. Ale pierwsze przykazanie brzmi: > "Nie karmić trola". Nie wiem, czy Anwad to typowy troll. Na moje odczucie - nie. Ale mogę się mylić. > > > Ale Twój wpis sprawił, żem się trochę zasumowała : czy aby to moje rozbaw > ienie nie > świadczy o tym > > , żem do podobnego grzechu skłonna ? > > Nie sądzę, ale o to jakiegoś mędrca od psychologii by należało spytać. Aż tak się tym nie przejmuję, żebym wszczynała jakieś poglębione dociekania do prawdy. Zresztą nie wierzę w prawdę w psychologii. > > > jam za to samotnica z natury > > i zamiłowania, ale z jednoczesnym pożądaniem akceptacji w społeczności. F > eler, > > bo to trudno pogodzić :(. > > Droczysz się z tą jednoczesnością. Wcale nie. > Czy w ramach pomocy bliźniemu w potrzebie podrzucisz dobre tłumaczenie nazwy Ba > łamutek i Bałamutka na fr? Może jakieś argotyzmy, których nie znam? Ale żeby w > miarę możliwości zechciało trącić archaizmem...? > > A co już wypróbowałaś i odrzuciłaś ? Czy akcent ma być na bałamutność jako swoiste oszukaństwo, czy w ogóle na trzpiotowatość ? Rozumiem, że ma się mieścić w języku dziecięcym ? Pierwsze, co mi przyszło do głowy, to Fripon i Friponne. Dla większej pewności : Petit Fripon et Petite Friponne. Juz to Petit Filou et Petite Filoute. Ale tu jest swawolność ogólnowojskowa, bez szczególnego akcentu na zwodzenie bliźnich. Coquin - Coquine wydali mi się zbyt.. jakby to ująć... no nie wiem. Nie pasują mi. Ale teoretycznie taka parka też mogłaby być. Odpowiedz Link
illmatar Re: Żarty na bok, mam sprawę 17.02.13, 14:29 Dzięki Gat. No to mam zgryz. Szukałam czegoś może niedosłownego, bo podejrzewam, że nie znajdę. Twoje pomysły są pas mal ;-) Na roboczo wzięłam Baratinette i Baratinot, ale to nie to co bym chciała. Raczej coś opisującego ludzika, który mówi od niechcenia ważne rzeczy. "On" spontaniczny i energiczny, "ona" sarkastyczna i mądrościowa. Sztafaż dziecięcy leciutko zaznaczony, raczej dla żartu. Pomyślałam o sławnych wzorcach, Grzegorzu Dyndale i Kubusiu Puchatku, których nazwy daleko odbiegają od pierwowzoru, ale trafiają w sedno. No ale ja nie Boy ani Tuwimowa, nad czym ubolewam. To co byś radziła? Odpowiedz Link
gat45 Re: Żarty na bok, mam sprawę 18.02.13, 07:57 Dziękuję za pochwałę - powściągliwą, ale zawsze. Doceniłam. Trudno trafić jak Boy czy Tuwimówna, kiedy nic się nie wie o postaciach. Na wejściu przyjęłam (na podstawie oryginału), że mają one być dziecinne, sympatyczne i trochę psotne. Po bliższym wyjaśnieniu widzę, że nie. Widzę też, że zupełnie nie rozumiem związku żadnego z dwóch zestawów cech ani z bałamuctwem, ani - tym bardziej - z baratin. Bo baratin nie ma w sobie nic figlarnego (co wyczuwam w bałamuctwie), to jest zwyczajne, dość nachalne przekonywanie do czegoś za pomocą niekoniecznie uczciwych argumentów, za to przy użyciu dużej ilości słów. Czyli nie widzę związku ze spontanicznością, sarkazmem ani mądrością. Poza tym "Baratinot i Baratinette" są od dwoch różnych matek ; klasyczna parka to by było Baratinot i Baratinote albo Baratinet i Baratinette. Wszystko, co się kończy na -ette od razu nabiera lekkości, której z kolei brakuje zarówno panu Baratinet jak i Baratinot. Mogli by jeszcze być Baratin i Baratine, prawie już zupełnie nienacechowani niczym innym niż samym "baratin". I chyba na tym wyczerpałam swoje możliwości :( Odpowiedz Link
illmatar Re: Żarty na bok, mam sprawę 18.02.13, 11:32 Dziękuję. Może lepiej byś wiedziała o co chodzi z tymi nazwami, gdybyś obejrzała serię z Bałamutkami, jeślibyś oczywiście miała na to ochotę. Bałamutki nie są prostą transmisją cech, które wymieniłam, ich cechy ujawniają się pomału i są jeszcze liczniejsze, ale też nie są głównym tematem. Czasem chodzi, a czasem nie o te postacie, lecz o komentarz do spraw ogólniejszych. To nie jest komiks o Bałamutkach, one tylko są protagonistami. Tak więc robocza nazwa, skoro o nią pytałaś, jest tylko robocza i też mi się nie podoba. Po polsku bym powiedziała, że oznacza "nawijanie". Nazwa w moich rysunkach nie jest ilustracją, jest czymś w rodzaju komentarza, kontrapunktu, ironii. Dlatego Bałamutki nie bałamucą wprost, to ktoś inny bałamuci lub jest bałamucony. Co do powściągliwości z tym pas mal, to nie rozumiem. Myślę, że trochę się czuję zażenowana, że wchodzę w takie nudne dla postronnych szczególiki. Jeśli używasz poczty gazetowej, to napiszę, daj znać czy mogę, dobrze? Odpowiedz Link
illmatar Re: Żarty na bok, mam sprawę 22.02.13, 15:40 gat45 napisała: > Poza tym "Baratinot i Baratinette" są od dwoch różnych matek ; Zupełnie jak konkubina i konkubent (to żart ;- ) > I chyba na tym wyczerpałam swoje możliwości :( Nie chcę nadużywać cierpliwości. Ale czy odpowiesz na poprzednie? Odpowiedz Link
gat45 Re: Żarty na bok, mam sprawę 22.02.13, 18:24 Przeoczyłam Twój poprzedni wpis Napisz na gazetową pocztę, oczywiście :) Odpowiedz Link
illmatar Re: Żarty na bok, mam sprawę 25.02.13, 21:53 Chyba nie zaglądasz do skrzynki? Odpowiedz Link
ave.duce Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 08:24 ... niewiasta o prawicowych poglądach ..., o! Odpowiedz Link
gat45 Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 08:27 Zaślepionym zwolennikom SLD gratulujemy wyczucia ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 08:41 gat45 napisała: > Zaślepionym zwolennikom SLD gratulujemy wyczucia ! Amen ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 18:09 I tak dobrze, że z Gata wyszło szydło, a nie Szydło! To by dopiero masakra była, pandemonium, panopticum i żadnego panaceum (to prezent dla monsieur Foga). Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 19:24 A na imię miała(by) właśnie Beata (gdyby z niej to Szydło wyszło). I z siedmiu dziewcząt z Albatrosa była(by) jedyna. Sobie nawet tych pozostałych sześciu nie wyobrażam, a raczej nie chcę wyobrażać! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 20:31 Ojtam, ojtam. Pomogę Ci chętnie, choć wbrew. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wyszło szydło z Gata ;))) 23.02.13, 20:33 ave.duce napisała: > Ojtam, ojtam. > > Pomogę Ci chętnie, choć wbrew. Tylko bez zdjęć, błagam, bez zdjęć. Tiramisu zrobiłam i chleb upiekłam. Odpowiedz Link
ploniekocica Co mięli dzisiaj politycy? 07.03.13, 17:09 politycy mięli wystąpienia swe. Masowo mięli te wystąpienia. forum.gazeta.pl/forum/w,28,143029518,143029731,Re_Piechocinski_to_.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,143029518,143030094,Re_Piechocinski_to_.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,143029518,143030173,Miller_i_Dorn_rowniez_calkiem_dobrzy.html Odpowiedz Link
magdolot Re: Co mięli dzisiaj politycy? 07.03.13, 18:02 Oni mięli Ojczyznę. [Chlip, śląp] Nie powiem gdzie ją mięli. [Buuuu i se puku] Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 03.06.13, 20:24 "tylko dureń może dojść do takich kontestacji" - Kamilek ;) forum.gazeta.pl/forum/w,28,144888695,144888839,_najdurtniejszy_wpis_jaki_uswiadczylem_na_FK_.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 17.11.15, 15:12 ave.duce napisała: > "tylko dureń może dojść do takich kontestacji" - Kamilek ;) > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,144888695,144888839,_najdurtniejszy_wpis_jaki_uswiadczylem_na_FK_.html Objawił się Kamilek2: wpadłem na tą zdumiewającą kontestację niejako równolegle Odpowiedz Link
ave.duce Indeed ;))) 21.07.13, 08:21 ... Autor: indeed4 20.07.13, 22:53 ... w majątku moich dziadków pod Warszawą zboże ozime siali i buraki okopywali, żeby potomek mógł zrobić studia, wiesz ;-) ... Autor: indeed4 20.07.13, 23:03 ... dobrze urodzeni ludzie są zazwyczaj normalni, naturalni i skromni :-) Odpowiedz Link
ave.duce Wielce kulturalnajak zwykle pani Off_nick 31.07.13, 07:55 raczyła dojść do wniosku (30.07.13, o godz. 23:18), że jestem ... Stara, a głupia... ... Nie spodobała się fot. figuranta JAR/k/a :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wielce kulturalnajak zwykle pani Off_nick 31.07.13, 09:15 Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana ... buuu :( ps. a ten link o błędach się wkleił przez nieuwagę, sorki! Odpowiedz Link
gat45 Uwaga : wielki debiut Gata w prawdziwym stylu FK 31.07.13, 18:58 forum.gazeta.pl/forum/w,28,146150778,146150867,Smierdzi_ci_z_klawiatury_Przeplucz_czyms_.html ażem się sama zdumiała własną bezczelnością. Odpowiedz Link
gat45 Re: Uwaga : wielki debiut Gata w prawdziwym stylu 03.08.13, 15:35 Poszło na Osła, więc kopiuję, żeby się ten debiut Gatowego chamstwa nie przeterminował : Powstańcy przewracają się w grobach. entering 31.07.13, 18:51 Odpowiedz Bartoszewski jednak pojawi się przez Gloria Victis. 19 września 1940 został zatrzymany na Żoliborzu w masowej obławie zorganizowanej przez hitlerowców. Od 22 września 1940 był więźniem niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz (numer obozowy 4427). Z obozu został zwolniony 8 kwietnia 1941. Ciekawe czym się tak Niemcom zasłużył. Innych nie zwolnili. Ciekawe dlaczego? Śmierdzi ci z klawiatury. Przepłucz czymś, gat45 31.07.13, 18:56 Odpowiedz może w aptece poradzą. Odpowiedz Link
ave.duce Biedny misio 02.08.13, 22:12 indeed ;) ... Pytanie do Giwi ... "dwa poniższe wpisy - niemerytoryczne, zawierające wycieczki osobiste i inwektywy ("trollu") nie kwalifikują się do usunięcia (...) czy mam rozumieć, że wpisywanie się pod postami użytkowników w tym stylu (personalne przytyki, wyzwiska) nie łamie regulaminu, a do admina można pisać równie elegancko per "troll"? Mieczem wojujesz... Odpowiedz Link
ave.duce Zagadka... 11.08.13, 14:57 Oto skierowany do mojej osoby post w wątku sawy o manii przepraszania: ... Autor: 1borgia 11.08.13, 14:34 ... spierd----j armina! podobno cie temat ani osoby nie interesuja?! zamknij sie choc na chwile ze swoja zalosna zazdroscia pisdo! jak zwykle kupa göwna z przewaga tym razem göwna. jak zwykle i nieustajaco! Czy ktoś wie, o co temu wpisu chodzi? Odpowiedz Link
ave.duce Gratulacje dla Humbaka! 21.08.13, 14:23 Załapał się do grupy ... zdemoralizowanych starców ... z FK ;) Odpowiedz Link
ploniekocica OT 21.08.13, 14:37 To apropo młodych ludzi i zdemoraizowanych starców oraz Anwad w mnogości jedynej - jedno z moich dzieci przeczytawszy kilka postów tejże stwierdziło z całym przekonaniem, ze ani chybi GW jej płaci. Za napędzanie zdemoralizowanych starców do pisania miliona - postów nikt bowiem tak jak anwadzia (w mnogości jedyna) nie napędza forum kraj "klikalności". Odpowiedz Link
mike.recz Re: Gratulacje dla Humbaka! 22.08.13, 00:48 "Młodzi ludzie mądrzejsi od zdemoralizowanych starców z tego forum" Niezdemoralizowany, młody człowiek przywołany przez wielkiego luda wyjaśnia dlaczego zdemoralizowany nie jest. Proponuję przewinąć do początku trzeciej minuty nagrania i poświęcić kilkadziesiąt sekund. www.youtube.com/watch?v=5rc75pysyr0 Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gratulacje dla Humbaka! 22.08.13, 08:13 Powalający obaj: i raper-patriota, i prowadzący. Odpowiedz Link
mike.recz Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 23.09.13, 20:37 forum.gazeta.pl/forum/w,28,147064609,147065067,Re_Prestizowe_wyroznienie_dla_prof_Jana_Obrebsk.html Re: Prestiżowe wyróżnienie dla prof. Jana Obrębsk Autor: anwad 23.09.13, 20:29 "Ano do tego tylko zdolne są te nieuki:) PS Od dawna czuję się terroryzowana przez nieuków... Się ich namnożyło." Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 25.09.13, 09:39 Teraz wiadomo, dlaczego Pi$owi rośnie ;) Odpowiedz Link
magdolot Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 27.09.13, 13:58 DO ZA-PA-MIĘ-TA-NIA: "Nie ma o czym dyskutować", by Anwad: "Dyskutuje się z osobami, które mogą być partnerami do dyskusji, które mogą coś do dyskusji wnieść - np. platfusy_do_paki. Nie ma potrzeby dyskutowania z ludźmi bezmyślnymi." forum.gazeta.pl/forum/w,28,147130279,147138276,Re_Nie_ma_o_czym_dyskutowac.html Odpowiedz Link
ave.duce Kamilek się rozpisał - zostałam przedstawicielką! 13.10.13, 20:24 trudno w jego postach znaleźć jakąkolwiek myśl: ... A jaki jest sens dyskutować z przedstawicielka LGBT, nie ma najmniejszego. I tego się trzymaj , poskarż się Magdzie, Kazi lub Wandzi , że jesteś sekowana przez takiego jednego z portalu Gazeta.pl :)))) ... Piqowi i Ertemu2 - dzięki za wyręczenie mnie w zwróceniu uwagi, że sekować to sobie Kamilek może :) Odpowiedz Link
ploniekocica Wacek doręczyciel! 21.10.13, 15:29 do gwii w kwestii wenus99 - uprzejmie proszę Od dłuższego czasu niejaki wenus99 systematycznie używając slow powszechnie uważanych za wulgarne zatruwa tutejsze forum. Sądzę, że można a nawet trzeb się różnic lecz zbyt często ta osoba z Olsztyna jak pisze On o sobie posługuje się językiem niegodnym Polaka , człowieka, obywatela.Nie mam pretensji o to, że ów wenus99 byl w PZPR i w latach 70- tych ochoczo wspolpracowl z formacjami uważanymi powszechnie za antypolskie.To jego sprawa i sprawa jego sumienia- lecz dzisiaj owe postkomunistyczne przyzwyczajenia przeniósł na nasze forum ( jestem tu obecny od ponad 10 lat więc pozwalam sobie tak napisać ) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wacek doręczyciel! 21.10.13, 17:43 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,120843755,120843755,Po_co_sie_chowac_po_co_sie_kryc_.html Odpowiedz Link
ave.duce Młótek wali na oślep ... 22.10.13, 10:11 Gwałciciela Ukrainek ktoś zaatakował dziś gnojówką. www.tvn24.pl/kuba-wojewodzki-zaatakowany-szukaja-napastnika-grozic-mu-moze-5-lat-wiezienia,364849,s.html Jakby odsiadywał wyrok, to z gównem by się nie spotkał. A tu z archiwum FzD (w temacie): forum.gazeta.pl/forum/w,89075,137109395,,_Przekroj_schodzi_na_psy_.html?v=2 Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Młótek wali na oślep ... 22.10.13, 14:07 Hihihi, a ja wychodzę na głównego obrońcę Kubusia Wu, którego z przyczyn estetycznych nie oglądam nie słucham od lat wielu. I to nie pierwszy raz. Chyba powinnam jakiś procent od jego honorarium dostać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Młótek wali na oślep ... 22.10.13, 14:32 Uważaj, bo młótek to tępe narzędzie jest ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Młótek wali na oślep ... 22.10.13, 14:45 Kochana, ja tam naraz z Hummerem, Remikiem, Sawą oraz Milą z numerkiem walczę o prawo rzeczonego Kuby Wu do bezpieczeństwa ulicznego i pomówień. Normalnie bojowniczka ze ZBoWiDu! Odpowiedz Link
ploniekocica Słowo Kamilka na niedzielę 26.10.13, 19:05 Prosty i czytelny przekaz do lemingów Bożesz ty mój, co to by się działo, gdyby ten przekaż był skomplikowany i trudno czytelny? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Słowo Kamilka na niedzielę 26.10.13, 19:18 Okropnie mało wyrazów z SWO - czyżby przerwa w nauce? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 28.10.13, 20:24 Urodziłam się w ..., gdzie mieszkam i tworzę szczęśliwą rodzinę. ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 02.11.13, 11:12 ... "w Europie a z całą pewnością w Polsce, jeżeli ktoś w dyskusji/rozmowie przywołuje A.Hitlera lub pochodne, sam się wyklucza jako rozmówca. To po prostu trzeba wiedzieć" ... Odpowiedz Link
gat45 Państwo nie wiedzą, kto ja jestem !!!! 06.11.13, 16:58 Re: No dobra... Autor: bew-is 06.11.13, 16:48 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz O czym Ty mówisz, o jakiej kulturze? To bandytka , która być może zabiła człowieka więc nazywanie jej "bźdiągwą" to bardzo delikatne określenie, bo tak naprawdę to zabójczyni i powinna iść siedzieć co najmniej 25 lat a jej majątek powinno się zlicytować w celu zadośćuczynienia ofierze jej morderczego działania. To o mnie, żebym tak zdrowa była ! forum.gazeta.pl/forum/w,28,147903215,147905053,Re_No_dobra_.html Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Państwo nie wiedzą, kto ja jestem !!!! 06.11.13, 17:03 Wybacz, Gatu, ale od pięciu minut płaczę ze śmiechu na widok Ciebie jako zbrodniarki. Dziecko moje przyszło i się zapytało, czy wezwać do mnie pogotowie tak się śmieję. Łzy mi lecą jak grochy. Odpowiedz Link
magdolot Re: Państwo nie wiedzą, kto ja jestem !!!! 06.11.13, 17:04 Masz Ty plecy, MB! Juszsz skasowane... Bu. Odpowiedz Link
gat45 Re: Państwo nie wiedzą, kto ja jestem !!!! 06.11.13, 17:14 Na stałych wielbicieli zawsze można liczyć. Niestety nie dowiedziałam się nic o bliższych szczegółach mojej zbrodniczej działalności -.Buuuu. Wreszcie przestałabym być płasko-nudnym,z wyczajnym Gatem, u którego nigdy nic ciekawego się nie dzieje... Odpowiedz Link
gat45 Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 06.11.13, 17:21 Się okazało, że ta morderczyni to jednak nie ja, tylko bohaterka pierwszego wpisu Kamilka. Ale i tak mnóstwo miłych słów w tym wątku usłyszałam. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 06.11.13, 17:29 Nieważne. Ja nadal płaczę ze śmiechu. I jako zbrodniarkę Cię pochowałam. Pod płotem. Odpowiedz Link
gat45 Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 06.11.13, 17:36 Dzięki za dobre słowo, Kocico. Sic transit gloria mundi.... :( Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 06.11.13, 17:45 Samo słowo "zbrodniarka" jest okrutnie śmieszne, a jeszcze w skojarzeniu z kamilkową bździągwą (ileż razy i mnie tak nazwał;) absolutnie super. Cały wieczór będę miała radosny. Odpowiedz Link
gat45 O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 17:50 gat45 napisała: > Na stałych wielbicieli zawsze można liczyć. > Niestety nie dowiedziałam się nic o bliższych szczegółach mojej zbrodniczej dzi > ałalności -.Buuuu. Wreszcie przestałabym być płasko-nudnym,z wyczajnym Gatem, > u którego nigdy nic ciekawego się nie dzieje... NICZEGO. Nie dowiedziałam się NICZEGO. Co ta zbrodnia robi z człowieka..... Odpowiedz Link
magdolot Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 18:23 Jeszcze tego brakuje, żeby taka zbrodnicza bździągwa się podowiadywała! Pozdrowienia od rasistki. Besssprzymiotnikowej. Odpowiedz Link
gat45 Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 18:34 magdolot napisała: > Jeszcze tego brakuje, żeby taka zbrodnicza bździągwa się podowiadywała! > Pozdrowienia od rasistki. Besssprzymiotnikowej. Rasistka i cenzorka. Na etacie w GW. Dzisiaj nasz dzień, o Siostro Magdo Lotna ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 18:49 gat45 napisała: > Rasistka i cenzorka. Na etacie w GW. > Dzisiaj nasz dzień, o Siostro Magdo Lotna ! Też jestem na etacie "GW" i to dłużej - Magdolocie, może umówimy się na kawę w korytarzu pionowym? Odpowiedz Link
magdolot Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 19:00 A co to jess korytarz pionowy, że tak sssprytnie zapytam? Rasistka, cenzorka i imputantka. Zafsze lepiej niż impotentka... Mamy pozmieniać nicki na TWGW?! TiviGiwi? Myślałam chfilkę nad zabójczą_bździągwą na specjalistyczne okazje, ale mi się nie chceee... [ziew]. Odpowiedz Link
ave.duce Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 19:51 Nie wiesz, że "w Agorze mamy ciąg wind i korytarzy. Pionowych"?! Może Ty tylko udawasz etatową agorzycę?! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 19:55 ave.duce napisała: > Nie wiesz, że "w Agorze mamy ciąg wind i korytarzy. Pionowych"?! > Może Ty tylko udawasz etatową agorzycę?! Może nie udawa, ale niedawno pracuje. Tam się chyba od czasów Anitki sporo zmieniło. Odpowiedz Link
ave.duce Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 20:01 Ale pionowe korytarze się nie zmieniły! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 20:04 ave.duce napisała: > Ale pionowe korytarze się nie zmieniły! Myślisz? Wynika z tego, że Magdolot to jest internauta, który w internecie udaje funkcyjnego GW, który w internecie udaje internautę? O mamuniu medialna i córuniu mentalna (Michnika - przypominam, jeśli ktoś zapomniał) ten Magdolot to jest! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 19:05 ave.duce napisała: > gat45 napisała: > > > Rasistka i cenzorka. Na etacie w GW. > > Dzisiaj nasz dzień, o Siostro Magdo Lotna ! > > Też jestem na etacie "GW" i to dłużej - Magdolocie, może umówimy się na kawę w > korytarzu pionowym? Jak się ze mną umówicie to przyjdę w czerwonych skarpetkach. Odpowiedz Link
ave.duce Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 20:00 Aleś sobie kolor wybrała! Jeszcze ktoś zobaczy ;) Nie mogłabyś założyć takich > Przy okazji popromowałabyś coś tam, coś tam co nieco. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.13, 20:02 Nie mogłam, bo jak korytarze pionowe to i czerwone skarpetki przeca. Ach gdzie są niegdysiejsze posłanki :( Odpowiedz Link
magdolot Re: O żesz ty !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.11.13, 00:04 Ja najlepiej znam basen, strasznie mauy. Niech będzie korytarz. Kocica w skarpetkach, Ave oblatana, ja mam szalik, a Gatu to czeba spadochron, bo on delikatny. I lepiej mnieć kalesony. Czy sorbetowicz się znuf tak obraził, albowiem przypuszcza, że kontorsjonista ma coś fspólnego z torsjami? PS Wuaśnie posiadłam byłam Applebauma i kupę ploteczek z Warszawy, ze zjazdu chlubnych szkieletuf. Ale najpierw "Lala", bo bardzo smakowita. Odpowiedz Link
gat45 Pan Piotr Kraśko w TOKFM teraz 08.11.13, 16:35 u Lizuta : "....równie dobrze można by zarzucić Dostojewskiemu : co pan tak smutno piszesz ? Raskolnikow to idiota, ..[...]... a Karenina rzuca się pod pociąg" Nikt z obecnych - gospodarz ani goście - nie koryguje i dalej rozmawiają o kulturze i literaturze. Jak się pojawi w podcastach, to rzucę linkę. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pan Piotr Kraśko w TOKFM teraz 08.11.13, 16:43 Hihihi. Przecież Myszkin to idiota a nie Raskolnikow :)))) O czym była ta dyskusja o Kasprowiczu Ignacym może? Odpowiedz Link
gat45 Re: Pan Piotr Kraśko w TOKFM teraz 08.11.13, 16:50 Tak. O nim versus Kalicińska (obojga nie czytałam). Może i gdzieś tam był Myszkin przed Raskolnikowem, przyznaję, że dopóki mi się zgadzało, to nie włączyłam mózgu na zapis. Włączyło mi się dopiero, kiedy do korowodu dostojewszczyzny wkroczyła pani Anna. Wśród gości był Gauden. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pan Piotr Kraśko w TOKFM teraz 08.11.13, 18:23 Mię ucieszyłaś tym idiotyzmem dostojewsko-tołstojskim, bo jest to kolejny dowód na to, czego nienawidzę i co zwalczam całą siłą mojej rudej wredności a mianowicie pogardę intelektualną a raczej pseudointelektualną. Bardzo chętnie podyskutowałabym na ten temat tu i nawet miałam zamiar rzucić temat, ale bałam się, że znowu się okaże, iż jakieś desanty montuję czy cuś. Bo o tym na forum książki było i się ze wszystkimi pokłóciłam tam. Odpowiedz Link
gat45 Re: Pan Piotr Kraśko w TOKFM teraz 08.11.13, 20:12 Wrzuć. Ale może tak ogólniej, bo tych dwojga autorów to ja zupełnie nie znam. Oczywiście można dyskutować na temat książek nieprzeczytanych - kiedyś byłam w tym bardzo dobra, choć raczej o filmy chodziło - ale ta zabawa już dawno mi przeszła. Wybadałam wtedy płyciznę salonowych dyskusji o tytułach, o których głośno i zamknęłam ten rozdział. Odpowiedz Link
magdolot Kublikacja nauki 29.11.13, 02:29 "Dość kublikacji nauki!" - by Niegracz. forum.gazeta.pl/forum/w,28,148291658,148291658,prof_Ronda_pozwal_AGH.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Kublikacja nauki 29.11.13, 11:29 magdolot napisała: > "Dość kublikacji nauki!" - by Niegracz. > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,148291658,148291658,prof_Ronda_pozwal_AGH.html Chodzi o to wiadro vel kubeł? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 17.12.13, 14:45 ... PZPR nie była wzorem partii demokratycznej ... Odpowiedz Link
lodziarek Muszę! Muszę! Muszę:))) 14.05.14, 13:31 Się pochwalić muszę koniecznie:) >Re: moderacji, mogłabyś już nie usuwać wpisów o f skasujcie Odpowiedz gtxl2 13.05.14, 18:07 Za admina pracuje dzisiaj doopetek Zwija się jak w ukropie.< >Re: moderacji, mogłabyś już nie usuwać wpisów o f skasujcie Odpowiedz gtxl2 13.05.14, 18:16 Doopetek(lodziarek)jest chyba nowym adminem choć starym pracownikiem. Wiadomo,że nowa miotła dobrze zamiata.< forum.gazeta.pl/forum/w,396,150950284,,moderacji_moglabys_juz_nie_usuwac_wpisow_o_forum_.html?v=2 I tu również:) >Re: haha, usunęli moje pytanie w 2-3 minuty;-) skasujcie Odpowiedz gtxl2 13.05.14, 17:30 Na forum jest obecny admin doopetek. Już raz mnie dzisiaj zablokował jak mu napisałem prawdę co o nim myślę.< forum.gazeta.pl/forum/w,396,150949846,,haha_usuneli_moje_pytanie_w_2_3_minuty_.html?v=2 Jak, to łatwo i szybko zdobywa się szacunek i poważanie na FK:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Muszę! Muszę! Muszę:))) 14.05.14, 19:15 Na marginesie: sygnaturce Gtxl2 cytuje Volupte'a, oddając mu to, co tuwimowe. Widać - dopiekło. O ile mnie pamięć nie myli, parę razy tego "Tuwima" cytował któremuś z oponentów Remez2, a w Sejmie: Leszek Miller - Palikotowi ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 22.05.14, 18:50 główny pop Rosji (...) się swata z Putinem... Odpowiedz Link
magdolot Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 08.08.14, 00:55 kloceklego 4 godziny temu Oceniono 73 razy 69 "Ludzie, którzy chętniej niż inni przyznają się do swojego narcyzmu, prawdopodobnie są właśnie narcyzami" a ludzie, którzy mówią, że mają na imię Wiesiek, prawdopodobnie mają na imię Wiesiek Cały tekst: wyborcza.pl/1,75400,16444008,Jedno_pytanie_pozwala_stwierdzic__czy_jestes_narcyzem.html#CukGW#ixzz39kX9K32q ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Śfiente słowa, Panie Klocku, no! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 02.09.14, 10:16 Nawet miałam odpisać taziucie, że niestety nikt już intelektualistów po Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy KC PZPR nie doścignie, ale jak poczytałam wątek, to mi się odechciało. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 02.09.14, 10:22 Leszek Miller mówi po angielsku Odpowiedz Link
damakier1 Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 02.09.14, 13:43 Szefowo Niepospolita! Wklej to w taziutowy wątek albo pozwól, żebym ja wkleiła. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Seria wielkie myśli, wielkich ludzi. 02.09.14, 14:27 Proszsz bardzo - wklej ... Odpowiedz Link