trzecikot 17.04.11, 07:47 do sfinansowania projektu zakupu bomby. Projekt ma charakter non-profit i ma się przyczynić do pizgnięcia w jedno konkretne miejsce określone w statucie ewentualnej spółki. Tylko poważne oferty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: Szukam wspólnika 17.04.11, 09:09 trzecikot napisał: > do sfinansowania projektu zakupu bomby. Projekt ma charakter non-profit i ma się > przyczynić do pizgnięcia w jedno konkretne miejsce określone w statucie ewentualnej > spółki. > Tylko poważne oferty. Jeśli non-profit, to sugeruję jednak 'stowarzyszenie'. W razie cuś to jedno już mamy gotowe do użycia, w każdej chwili, ale ja się nie piszę. Nie stać mnie na dobroczynność... Odpowiedz Link
ave.duce Jestem za "pokojowym rozwiązaniem" > 17.04.11, 10:17 forum.gazeta.pl/forum/w,28,124384371,124384371,prosze_fszyskich_o_chwile_zaloby_pod_domem_jarka.html Odpowiedz Link
ave.duce Kocie > co masz zrobić, zrób sam. 17.04.11, 10:48 Żadne spółki, stowarzyszenia, etc. Nie daj się zwieść... "słomianemu zapałowi". Odpowiedz Link
trzecikot Re: Kocie > co masz zrobić, zrób sam. 17.04.11, 10:49 Mimo wszystko chciałbym się z kimś podzielić moim szczęściem... Odpowiedz Link
tojajurek To nieskomplikowane. 17.04.11, 16:03 Proch czarny (Wikipedia) Proch czarny składa się ze zmielonych na pył składników: siarki, węgla drzewnego i azotanu(V) potasu (saletry potasowej, KNO3). Optymalne proporcje prochu to: 74,64% saletry, 13,51% węgla drzewnego i 11,85% siarki (wagowo). Obecnie w pirotechnice stosuje się 75% azotanu potasu, 15% węgla drzewnego z lekkiego drzewa i 10% siarki. Najmocniejszy proch powstaje ze zmielonego na pył węgla drzewnego. Uznaje się, że najlepszym drewnem do uzyskania tego węgla jest szakłak, jednak inne, np. balsa lub wierzba również są używane. Składniki są mieszane najdokładniej jak to możliwe. Odpowiedz Link