Dodaj do ulubionych

Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły?

02.10.11, 11:16
Może Ave i pozostałe czynniki rządzące się zgodzą na otworzenie nowej wnioskowni?

Bo osobiście chętnie bym poprawiła los różnych nagle zbiedniałych poprzez nagłe ich wzbogacenie.

Sama zupełnie się zadowolę rezydencją na Capri, ale wiem że nikt mnie nie oświeci w materii tak egzotycznej.

Można też składać wnioski (oczywiście jeśli czynniki rządzące itd) w sprawie nagłego wzbogacenia ponad indywidualnego, np. całej ludzkości.

Na Duchu rzuciłam pomysł poprawienia sytuacji na średnią skalę, ale duch Ducha opuścił i gdzieś chyba na wywczasach. To może drogie FzD przejmmie inicjatywę?
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 12:10
      Pomysła nie mam, ale mogę podzielić się doświadczeniem: najnaglej się wzbogaciłam, jak na ulicy znalazłam pięć złotych.
      • gat45 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 13:09
        A ja raz wygrałam w zdrapkę 200 euro. Tylko że grałam w cudzym imieniu i uczciwie oddałam 198 (po potrąceniu 2 euro za koszt zdrapki).

Może namów kogoś, żeby w Twoim imieniu zagrał w coś intratnego ?
        • illmatar Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 13:45
          Damo i Gat!
          Egoistki!
          A pomyślałyście o ludzkości?
          Jak wszyscy wybiegną szukać 5 zł na ulicy abo w lesie, to jaki procent ludzkości się wzbogaci? (To jest maturalne zadanie z matmy).

A jak ci sami wszyscy zagrają w zdrapki, to albo zdrapek zabraknie, albo wzbogaci się jak zwykle koś za Ciebie.
          • illmatar Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 13:45
            Ktoś.
    • ave.duce Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 14:29
      A ta wnioskownia to w celu? Konkretnie.
      Proszę o wyłożenie mi jak krowie na rowie, pisać powoli, bo ja powoli czytam.
      Jak chcesz przyśpieszyć, zwróć się do Gat45.
      • illmatar Cel... cel... cel! 02.10.11, 17:09
        Droga Ave, żebyś nie wiem jak wolno czytała, to czytaj głównie między wierszami. (W końcu wiersze my tu mamy, na wcale różnorodne tematy).

A wprost, to było tak:

te parkometry (co zalinkowałam z naszego bratniego foruma) natchnęły mnie weną. No bo, proszę Szanownego Dworu z Panią Dworską na czele, w końcu świat cały, ze szczególnym uwzględnieniem Dworzan, wymaga poprawy bytu.
        Poprawiony byt zostawia dużo czasu na pisywanie na FzD.

Czyli, droga Ave, rację czysto praktyczne przemawiają za przyjęciem niniejszego wnioska do realizacji.

Czy już przeczytałaś?
        • ave.duce Re: Cel... cel... cel! 02.10.11, 20:22
          illmatar napisała:

> Czy już przeczytałaś?

Jeszcze nie. Daj mi czas do jutra.
          • ave.duce Re: Cel... cel... cel! 04.10.11, 10:24
            Przeczytałam. Ale ja to głupia jestem i tu tylko sprzątam...
    • damakier1 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 14:51
      Najpewniej i najszybciej wzbogacić się można na ogórkach małosolnych tak, jak to uczynił był amerykański milioner ze znanej opowieści.
      Nie przytaczam, bo wszyscy znają.
      • inna57 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 15:01
        Jak już o Amerykę zahaczyliśmy to należy koniecznie zacząć od pucowania cudzych butów, potem to już samo idzie ;)
        • damakier1 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 15:32
          No właśnie ten milioner, zanim zaczął wzbogacać się za pomocą ogórków małosolnych, był pucybutem. Nie wiedziałaś?
          • inna57 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 16:25
            Wiedziałaś, ale chodzi o prawdę "historyczną" ;)
    • tojajurek Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 19:59
      Rezydencja na Capri to chyba kiepski pomysł. Strasznie tam ciasno, wszędzie pod górkę, a gdziekolwiek chcieć się wybrać - trza długo płynąć kiwającą łajbą;
      Już wolałbym szalet alpejski z dala od tłumów i hałasu.
    • kanciasta Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 20:09
      Jeśli nagłe wzbogacenie - to tylko lotto!
      We wtorek ostatni dałam się namówić i dołożyłam do systemu (8 liczb)
      całą dychę. I ...pfffff :-( A może całe szczęście, że nic?

Pamiętam, jak dawno temu umawiałam się z sąsiadką, że zagramy w super lotka (takie cóś było sto lat temu) Wtedy wygrana tam była kilka razy większa, niż w zwykłym. No i ta sąsiadka
      pewnego ranka dzwoni do moich drzwi i zdyszana mówi:
      - Wiesz co? nie gram! Wyszło mi, że mi zabraknie!
      - Czego Ci zabraknie? - pytam
      - No, tych pieniędzy z wygranej! Policzyłam, ile bym komu musiała podarować, żeby
      starczyło na coś konkretnego i okazuje się, że za mało. A podobno jeszcze podatek trzeba zapłacić!
      • gat45 Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 20:15
        A ja niedawno wiodłam taką głeboką rozmowę o mamonie z jednym moim przyjacielem. Dość szybko zgodziliśmy się, że stan idealny to taki, kiedy można nie myśleć o pieniądzach - czyli ani jak związać koniec z końcem, ani jak je, parszywce, lokować, żeby nie stracić. A teraz od tygodni usiłujemy wyliczyć sobie, jaka by to musiała być kwota i nic a nic nam się nie zgadza. Ale jest spokojnie, w nic nie gramy, więc i żadnego ryzyka niespodziewanego wzbogacenia nie ma.
        • kanciasta Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 02.10.11, 20:52
          gat45 napisała:

> Dość szybko zgodziliśmy się, że stan idealny to taki, kiedy można nie myśleć
          > o pieniądzach - czyli ani jak związać koniec z końcem, ani jak je, parszywce,
          > lokować, żeby nie stracić. A teraz od tygodni usiłujemy wyliczyć sobie, jaka by
          > to musiała być kwota i nic a nic nam się nie zgadza.

Bo też ten stan idealny wcale, ale to absolutnie, nie zależy od kwoty :-)
    • kanciasta Re: Nagłe wzbogacenie? Jakieś pomysły? 04.10.11, 12:50
      e-booki

Nie wiem, jakiego typu literaturę uprawia Amanda Hocking,
      ale jestem przekonana, że DamaKier mogłaby w podobny sposób
      osiągnąć tytułowe nagłe wzbogacenie :-)
      Czego oczywiście życzę Ci, Damo, z całego serca :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka