Dodaj do ulubionych

Całuję rączki przypinające ordery!

06.10.11, 22:22
We wątku tym chciałam niniejszym serdecznie podziękować w imieniu swoim oraz Karolka za ordery, jesteśmy dogłębnnie wzruszeni i wysyłamy wyrazy!
Oraz dyskretnie zauważyć, że kiedy Kapitułą władała Dama ( dama- czy aby na pewno?)- nigdy, ale to nigdy nie wpadłą na pomysł uhonorowania choćby przypinką piszącej te słowa ani jej kotów- chociaż dają jej tyle radości! Natomiast pomysły konsumowania w bigosie, to i owszem. Zmiany jak widać, idą tu na lepsze!
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Całuję rączki przypinające ordery! 06.10.11, 22:28
      Jeżeli mogę coś doradzić > to Kapitule w Trójcy Jedynej można się uiścić na parapecie.
      Byle wrzucić coś dla bezmięsnych też (1/3). A najlepiej to w00dę święconą. Pasuje.
      • dorola13 Re: Całuję rączki przypinające ordery! 06.10.11, 22:38
        ja bym bardzo chętnie uiściła, ale nie wiem, jak się wkleja te obrazki :D
        • olga_w_ogrodzie Re: Całuję rączki przypinające ordery! 06.10.11, 23:09
          to się znasz na gwiazdach a na obrazkach nie ?
          się spytaj Damykier.
          nawet ja się nauczyłam, a to znaczy, że łatwe wklejanie to.

gratulacje z powodu medala dla Cię i medala dla Karolka.
          /a wiesz, że Karolek u mnie na tapecie wklejon i jeszcze pod opisem jednego foruma co to tam wspólmoderujem?/
        • ave.duce Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 10:51
          Na kurs do Pani Matki, ale juszsz... :)
        • ploniekocica Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 11:06
          Zaraz Ci pokaże na przykładzie, Dorolko.
          Wybierasz sobie dowolne zdjęcie w necie np.
          pl.wikipedia.org/wiki/Szop_pracz
          Klikasz na wybrany obrazek prawym przyciskiem myszy i pokazuje Ci się lista poleceń. Wybierasz w starszych systemach "pokaż obrazek" w windows7 "otwórz grafikę w nowej karcie" i klikasz na to. Wtedy pokazuje Ci się (w przypadku windows7 w nowej karcie) widok taki:
          upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c3/Procyon_lotor_1.jpg/240px-Procyon_lotor_1.jpg
          czyli samo zdjęcie na pustej stronie
          Kopiujesz adres tej stronty, naciskasz guzik IMG na postem na forum. Pojawia Ci się okienko, w które wklejasz adres ten i już
          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c3/Procyon_lotor_1.jpg/240px-Procyon_lotor_1.jpg
          Klikasz na podgląd, żeby zobaczyć, czy się udało.
          • ploniekocica Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 11:16
            Zdjęcia własne znaczy z własnego twardziela wklejasz np. do fotoforum, czyli tu
            fotoforum.gazeta.pl/5,2,ploniekocica.html
            znaczy Ty będziesz miała własny kawałek fotoforum
            Klikasz na dodaj fotki, postępujesz zgodnie z instrukcją, a jak Ci się już uda klikasz prawym przyciskiem myszy na wybrane zdjęcie (w pełnym rozmiarze, a nie miniaturze) i dalej postępujesz jak w poprzednim poście opisałam.
            • ploniekocica A tu masz instrukcję obsługi 07.10.11, 11:19
              czyli jak mawiało jedno z moich dzieci "kruciafugę" obsługi programu imageshack
              forum.gazeta.pl/forum/w,89075,124769952,124785548,Re_Wyniki.html
          • damakier1 Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:14
            Oj nieładnie, nieładnie Pani Kocico droga! Poważnie podejrzewam, że specjalnie wybrałaś dla naprzykładu właśnie to zdjęcie w celach judzenia i zakłócenia mej podeszłej starości....
            • ploniekocica Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:23
              damakier1 napisała:

> Oj nieładnie, nieładnie Pani Kocico droga! Poważnie podejrzewam, że specjalnie
              > wybrałaś dla naprzykładu właśnie to zdjęcie w celach judzenia i zakłócen
              > ia mej podeszłej starości....

Nie ukrywam, że wybrałam specjalnie, bo mi się Dorola z szopem ostatnio kojarzy, aczkolwiek nie w celu złośliwym wobec Ciebie Damo. Wychodzę z założenia, że utajnianie jest gorsze od ujawniania. Nawet w kwestiach szopów.
              • ploniekocica A poza tym 07.10.11, 12:28
                zważ Damo, jak Cię pięknie wyręczyłam w lekcjach wklejania obrazków. Albowiem ponieważ wiem ci ja, jak ciężko, a często nawet niemożliwe, jest nauczyć czegokolwiek własne niewdzięczne potomstwo.
                • damakier1 Re: A poza tym 07.10.11, 14:23
                  Dzięki za wyręczenie.
                  Po Twych wyjaśnieniach wierzę, że szopa pokazałaś bez złych zamysłó, ale nierozważnie.
                  Ja też jestem za tym, żeby ujawniać. Ale mogłaś przecież ujawnić córkę słuchającą rad starej matki...
                  • ploniekocica Re: A poza tym 07.10.11, 14:41
                    Widzisz, Damo, pierwsze zdjęcie, które mi wpadło w oczy to było zdjęcie małpy (nie w czerwonym) i tu się zawahałam byłam, bo mi przez myśl przeszło, że Dorola się tą zaiste przecudną maupą zachwyci i co będzie? Zmieniłam ją szybko na papracza, bo onże już w planach więc nie będzie na mnie, ze natchłam.
                    Córki słuchające rad starych matek nie występują w przyrodzie. Przynajmniej ja na taką nigdy nie trafiłam.
            • szop-papracz Komu się tu Szop nie podoba ? 07.10.11, 12:38
              Hę ?
          • dorola13 Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:40
            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Procyon_lotor_1.jpg
            • dorola13 o matko..... 07.10.11, 12:42
              zrobiłam jak się należy, ale MÓJ szop jest jakiś taki....duży??
              • ploniekocica Re: o matko..... 07.10.11, 12:48
                Bo zrobiłaś to, co Ci napisałam z powiększenia zdjęcia. Jak popróbujesz trochę to na oko będziesz wiedziała, które grafiku się zmieszczą, a które zmniejszać trzeba. Zmniejszać możesz np. w imageshacku wg sposobu podanego w linku mym.
                • dorola13 Re: o matko..... 07.10.11, 12:51
                  OK, to ja poćwiczę, a potem uiszczę na przećwiczonym. Dziękuję!
                  • ploniekocica Re: o matko..... 07.10.11, 12:53
                    Pamiętaj o klikaniu na podgląd. Będziesz od razu widziała, czy format jest odpowiedni, bo zdjęcia w necie kapryśne bywają, czasami z miniaturki robi się na forumie ogromniaste.
                    • ploniekocica Apropo kotów 07.10.11, 12:57
                      To wiecie, Dorolo i jej matko Damo, jak się określa potocznie maść, którą reprezentuje Pan Czesio oraz moja kocica?
                      • damakier1 Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:26
                        Czarna, z białym krawacikiem, śnupką i skarpetkami?
                        • ploniekocica Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:28
                          damakier1 napisała:

> Czarna, z białym krawacikiem, śnupką i skarpetkami?

Tak w samej rzeczy dokładnie taki.
                          • gat45 Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:30
                            ploniekocica napisała:

> damakier1 napisała:
                            >
                            > > Czarna, z białym krawacikiem, śnupką i skarpetkami?
                            >

Kot wieczorowy ?
                            • gat45 Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:32
                              A może : kot galowy ?
                              • ploniekocica Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:35
                                To jest kot pingwin, proszęż szanownych pań.
                                A kot biały w czarne łaty to kot krówka.

W wydaniu damskim: kot zakonnica? Już wiem, dlaczego moja kocica ma tak na imię, jak ma.
                                • gat45 Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:38
                                  A biało-czarno-rudy ? Ten, co go we Francji "szyldkretowym" nazywają ? Widział kto szyldkkret z białym ?
                                  • ploniekocica Re: Apropo kotów 07.10.11, 14:44
                                    To pospolicie zwane trikolorki w Polsce.
                                    Szylkretowy to taki jest
                                    https://www.koty.pl/files/(wl2YhKjUcGJc65tVnmyd11htirKSXs2EX6Nxm1uqnJaee2eNZlRc4ZtWn71nnGlsQ6mTWZR-ZaJqY0_i0YqGhao)/pl/kotykatalogras/28/40/1/126048741.jpg

Trójkolorowe są wyłącznie kocice.
                    • dorola13 kurde blaszka 07.10.11, 14:57
                      uiściłam na parapecie, ale dla odmiany wszedł tylko link, sprawdzałam dwa razy ( chyba że widzę podwójnie, co po uiszczeniu nie może być wykluczone). Trudno, i tak wpadam tylko na gościnne występy, mogę pozostać tępakiem :)
                      • ploniekocica Re: kurde blaszka 07.10.11, 15:03
                        a sprawdzałaś przyciskiem "podgląd"? Bo mnie z podglądu wychodzi, że za duże. A jak za duże, a się nie chce zmniejszać to bardzo słusznie uczyniłaś umieszczając linka, bo jak ktoś chce otworzyć to otworzy i się napije.
                        Jednaczecia dziękuję.
                        Ale nie ustawaj w staraniach :)
                        • dorola13 Re: kurde blaszka 07.10.11, 15:13
                          a nie sprawdzałam :) zapomniało mi sie.... w każdym razie z trzech wyszło sześć, po dwie na łeb każdej jednej jednejczeciej, robali po dwa, a to jest jednak białko i tylko mam nadzieję, że żaden robal nie był niczyim Mieciem ( który jednak po konsultacjach z dzieckiem okazał się Władziem).
    • ploniekocica Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 09:58
      Oj tam, oj tam.
      Karolek to już chyba jakiegoś ordera dostał, a na pewno wszystkie psy z parteru dostały.
      A tak wewogle to dziękować należy wnioskodawcom. Znaczy Kapitule też można, a co.
    • trusiaa Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:29
      Jako jednaczecia wzdycham jeno za orderem, któren z przyczyn obiektywnych, przypiętym nie będzie - bo komuż z nas - trolli dane było bigosu owego osławionego liznąć choć, któż, poza Damą oczywiście, zaświadczyć o jego istnieniu i zaletach by mógł?
      Na nic płacze, na nic krzyki: Bigos legendarny nagrodzon być nie może...
      Z żalem wielkim, medal na dno kociołka odkładam.
      • dorola13 Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:44
        Fakt, bigos mógłby się załapać na order, ale ja się bynajmniej nie napraszam i nie dopominam, tylko zauważam pozytywny trynd kapitulny, że się tak podliżę.
        • trusiaa Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 12:58
          A Kapituła ani się nie najadła ani nie nalizała!
          O. :(
          • ave.duce Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 15:35
            W dodatku coś mi nie pasuje > "przypinające" li tylko?!
            • trusiaa Re: Całuję rączki przypinające ordery! 07.10.11, 15:37
              Oj tam oj tam - wszystko nieważne, czekam kiedy próbki Tego Bigosu, kurierem wysłane, dotrą do nasz - do mas...
              • ave.duce Re: Całuję rączki przypinające ordery! 08.10.11, 10:00
                A to przepraszam.
                Może na Boże Narodzenie się doczekamy? Wtedy wszyscy są tacy ŻYCZLIWI.
                • trusiaa Re: Całuję rączki przypinające ordery! 08.10.11, 10:19
                  Wszyscy...? Doczekamy się? Czymam Cię za słowo! :))))
                  • ave.duce Re: Całuję rączki przypinające ordery! 08.10.11, 11:16
                    Czy ja coś obiecywałam?
      • damakier1 Z głębi swej emerytury 08.10.11, 13:42
        stanowczo protestuję przeciw szafowaniu medalami na odznaczanie jakichkolwiek bigosów.
        Doceniony, uhonorowany i umedalowany został już nadzwyczajny bigos damykier. I chwatit!

Emerytowana
        JKOiOWoP
        damakier
        • ave.duce Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 13:48
          Mogę uprzejmnie prosić o link do tego wiekopomnego wydarzenia?
          • damakier1 Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 14:14
            Sama najjaśniej nam panująca prezydent Gat słowami: Czyli złoty medal bigośny - Damakier medala tego mi przyznała we wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/w,89075,120067893,120067893,Czas_Przedswiateczny.html
            • ave.duce Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 14:23
              To się zgadza, ale czy ten medal fizycznie był przedstawiony? Czy dynda sobie na piersi Damy swobodnie?
              • damakier1 Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 14:55
                O rany!!!! Przeszukałam piersi całe i faktycznie, medala tego nie znajduję! Ani dynda, ani lśni!
                Chyba Kierownictwo niedopatrzenia tego tak nie pozostawi??? Pierś moja czeka!
                • ave.duce Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 15:26
                  Po pierwsze primo: trzeba uderzyć w lansadach do Trusii i Tytanyi, żeby medal ów wyrychtowały.

Po drugie primo: mając medal na podorędziu > zaatakować nową Kapitułę w Trójcy Jedyną znienacka
                  i kategorycznie zażądać (ubierając żądanie w czułe słUFFka) natychmiastowego wręczenia zaległości, zwłaszcza że kolejne święta bigosowe nadciągają i może znowu udałoby się przy tej okazji coś przypiąć nowego?

Tak bym uczyniła, o!

ps. a o TYM ci...cho...sza..., bo jeszcze uznają, że to TEN ;)
                  • damakier1 Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 18:06
                    No jakże mogą rzecz taką uznać, skoro jak byk stoi, że Laur ten Złoty z Twego, Wodzowo Ave, nadania na mej piersi lśni! W kwestii Ordera Złotego Bigosowego stała mi się krzywda i puste miejsce na mym biuście zionie jak czarna dziura.
                    Nie będę ja wszelakoż za Kapitułą w Trójcy po prośbie latać. Dumę swą i honor mam i
                    Wielkie Poczucie Krzywdy wolę w sobie pielęgnować, niż prosić się i umizgiwać o to, co mi się słusznie przynależy.
                    Teraz sobie w kątku przysiędę i popatrzę, czy na forumie tym coś znaczy prawo i sprawiedliwość, czy może raczej Prawo i Sprawiedliwość?
                    • ave.duce Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 18:19
                      A ja się tak zastanawiam, z czyjej piersi mleko ssała autorka tego mątku...
                    • ploniekocica Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 19:04
                      Jednaczecia w swoim imieniu niejako zniesmaczona jest poczuciem krzywdy DamyKier zrzucanym na w Trójcy Jedyną. W tamtym czasie jednaczecia nawet w najśmielszych marzeniach sennych nie myślała o kapitułowaniu. Tak więc niech Przenajświętsza Dama wie, że sobie krzywdę i lej po medalu bigosowym li i jedynie zawdzięcza.
                      Dopiero teraz nowa W Trójcy Kapituła może ewentualnie.
                      • damakier1 Re: Z głębi swej emerytury 08.10.11, 20:08
                        No serce chyba sie we mnie rozpęknie, jak dłużej takie potwarze zmuszona będę czytać! Jak to sobie zawdzięczam??? Jak mi Przenajmiłościwsa Pani Prezydent medala bigosowego przyznawała, to Urząd Kapituły jeszcze nie istniał wewogóle. A po powołaniu to co niby Jednoosobowa miała uczynić - od przypięcia samej sobie sprawowanie rozpocząć? W swej szlachetmności i dumie liczyła, że się kto wreszcie w łeb kopnie i bieg nada. Liczyła, liczyła i się przeliczyła...
                        A teraz, kiedy Nowa Kapituła w Trójcy Jedyna okazję ma epokową zaszłe krzywdy emerytce steranej naprawić, to się mnie pisze ewentualnie?!
                        Doprawdy, to już....!!!
                        • gat45 No nie, Damo, to nie-sprawiedliwość 08.10.11, 20:14
                          krzycząca. To ja se ręce do łokci urabiam, interwencje ślę natychmiastowe :

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,128843853,129582965,Uporczywie_korzystajac_z_uprawnien_ktorych.html

a u taka niewdzięczność z gatunku tych ciemniejszych :(((
                          • damakier1 Re: No nie, Damo, to nie-sprawiedliwość 08.10.11, 22:10
                            Pani Prezydent Przenajsprawiedliwsza! Wybacz starej, tysiąc dziewięćset dziewięćdziesięciodwuletniej emerytce, że interwencję Twą z najszlachetniejszych najszlachetniejszą przeoczyła. Doceniając wszakoż jakże słuszną Twą postawę, pragnę zauważyć, że nie odniosła ona niestety pożądanego efektu. Ośmielam się zatem zasugerować Łaskawej Pani Prezydent aby zechciała może ponowić swe starania o naprawienie mej krzywdy zwracając się do Kapituły w Trójcy już nie za pomocą proszę was, dziewczyny, ale raczej wydając odpowiedni dekret bądź ukaz.

Z należnym poważaniem
                            JKOiOWoP na Emeryturze
                            damakier
                            • gat45 Re: No nie, Damo, to nie-sprawiedliwość 09.10.11, 06:56
                              Damo ty moja wysokobłagorodna ! Toć ja się nadaję do ukazów, rozkazów i innych takich odgórnie wojskowościowych jak... jak... jak do głosowania na PiS !

Lecę ! Tm razem dzień odpowiedni, tuszę.
                      • gat45 Kocico Gorejąca ! 08.10.11, 20:19
                        Zakonotuj gdzieś w kapitularzu kapitulnym, że o Damie nigdy-przenigdy nie należy mówić "ewentualnie". To nietakt, żeby nie pwiedzieć - grubiaństwo.

Ja też notuję w Bardzo Ważnym Notesiku (który chowam w sekretarzyku koło rekamiery)
                        • ploniekocica Re: Kocico Gorejąca ! 08.10.11, 21:08
                          gat45 napisała:

> Zakonotuj gdzieś w kapitularzu kapitulnym, że o Damie nigdy-przenigdy nie należ
                          > y mówić "ewentualnie". To nietakt, żeby nie pwiedzieć - grubiaństwo.
                          >
                          > Ja też notuję w Bardzo Ważnym Notesiku (który chowam w sekretarzyku koło rekami
                          > ery)

Taaaak jest.
                          Ale niniejszym chciałam również zakonotować, że Dama w tej swojej głębi emerytury strasznie mąci i wybrzydza. Szop jej nie taki, słów nie można używać, medali ciągle za mało, a dostaje dwa miesięcznie. Kapituła nowa do roboty, a stara do wybrzydzania?
                          • gat45 Re: Kocico Gorejąca ! 08.10.11, 21:20
                            Szkoda, że złożyłam urząd prezydencki. Wydałabym dekret, że Kapituła zbiera się w każdy pierwszy i trzeci fffffffffffftorek miesiąca na ten przykład : wpina, wypina, segreguje i ewentualnie przyznaje. Bo rzeczywiście w poczekalni tłok i bałagan.
                            • ave.duce Re: Kocico Gorejąca ! 08.10.11, 21:27
                              Woły zaprzęgnięte, wracam i co czytam?

> Bo rzeczywiście w poczekalni tłok i bałagan.

Ślepa jestem, ale widzę, że w poczekalni fszystko w normie.
                            • ploniekocica Re: Kocico Gorejąca ! 09.10.11, 09:19
                              gat45 napisała:

> Szkoda, że złożyłam urząd prezydencki. Wydałabym dekret, że Kapituła zbiera się
                              > w każdy pierwszy i trzeci fffffffffffftorek miesiąca na ten przykład : wpina,
                              > wypina, segreguje i ewentualnie przyznaje. Bo rzeczywiście w poczekalni tłok i
                              > bałagan.

Jeszcze jedna, co złożyła i krytykuje. Łomatko i córko, co za ludzie.
                              Kapituła ma porządek w papierach, jak mało która kapituła. Mimo walki o dostęp do kompa i za duży ekran. FOCH maxima!

PS. A Dawnej W Pretensjach Kapitule, ze własnoręcznie wystąpiła kiedyś o medal dla mnie i mi go obiecała i zapomniała zatem niech pretensjonalność swą nieco poskromi.
                              • damakier1 Re: Kocico Gorejąca ! 09.10.11, 11:28
                                PS. A Dawnej W Pretensjach Kapitule, ze własnoręcznie wystąpiła kiedyś o medal
                                > dla mnie i mi go obiecała i zapomniała zatem niech pretensjonalność swą
                                > nieco poskromi.
                                Tylem jako Kapituła medali Ci nadawała, że o jednym swięte prawo miałam zapomnieć.
                                Teraz ma Potrojona świetną okazję, przy okazji uroczystego wynagradzania krzywdy damy i Płonącej zapomnianego przylepić.
                                Niech Kapituła kocicy nie wykręca i nie sugeruje, żem na swym Urzędzie bałagan w papierach miała. Segregator JKOiOWoP to cud biurokracji i może być dla Nowej Kapituły niedoścignionym przykładem.

PS. Doceniam dobrą wolę Kapituły i zastąpienie inwektywy Stara przymiotnikiem Dawna. Może jeszcze z Kapituły bedą ludzie.
                              • gat45 No juszszszsz, juszszszsz...ciiiiiii 09.10.11, 11:38
                                Nie sierdź się Waćpani. Jesteś bardzo dobrą Jednączecią i nikt Cię nie krytykuje. Wszyscy podziwiają i brawo biją. Przynajmniej ja.
                            • damakier1 Re: Kocico Gorejąca ! 09.10.11, 11:35
                              Ależ Pani Prezydent, jest Pani Jaknajbardziej Naszą Panią Prezydent gdyż albowiem złożenie owo nigdy przez nikogo przyjęte nie zostało i może je sobie Pani w ..., czyli jest nieważne.
                              Absolutnie może Pani wydawać wszystkie dekrety, jakie wydać Pani zapragnie w tym i ten, który Pani wie, a ja rozumiem.
                          • damakier1 Re: Kocico Gorejąca ! 08.10.11, 22:19
                            Kapituła nowa do roboty, a stara do
                            > wybrzydzania?

Szanowna Nowa! To juz zakrawa! Nie dość, że mnie Kapituła, do której ja zawsze z szacunkiem i elegancją, uraziła słowem ewentualnie, to jeszcze rzuca we mnie inwektywą stara. A przecież fakt, że ukończyłam tysiąc pięćset osiemdziesiąt sześć lat to jeszcze nie powód, żeby mnie tak obrażać!

Zdegustowana
                            damakier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka