Dodaj do ulubionych

Psychiatryk24

10.10.11, 09:47
Serdecznie polecam lekturę - 90%deklaruje emigrację wewnętrzną, ale treści są smakowite. Oto przykład:

"Polacy (a może raczej polactwo?) pokazali po raz kolejny, że nie mają bladego pojęcia o polityce, gospodarce itd. Okazało się, że obok nas żyją po prostu idioci, może to mocne słowo, ale niestety taka jest smutna prawda. Bezmyślne stado baranów, które nie rozumie podstawowych zasad działania państwa, społeczeństwa, gospodarki. Stado nie potrafiące przewidywać, nie zastanawiające się nad konsekwencjami swoich decyzji. Zbieranina zakompleksionych lemingów, którzy leczą swoje kompleksy w najgorszy możliwy sposób, czyli kosztem myślącej reszty społeczeństwa. Po raz kolejny przekonujemy się, że to społeczeństwo nie dorosło do rozsądnego stanowienia o sobie. Nie potrafię znaleźć wytłumaczenia innego, niż skrajna głupota i kompletna nieodpowiedzialność. Można dać się oszukać, nabrać naciągaczowi, pozwolić się okraść, ale zapraszać do domu złodzieja, wiedząc, że nas okradnie można nazwać tylko idiotyzmem! Nawet najgłupsze jednostki uczą się na własnych błędach, ale nie Polacy! Co musi się stać, aby to społeczeństwo w końcu przejrzało na oczy? Mam nadzieje się nie dowiedzieć, ale obawiam się, że poziom zdegenerowania jest tak daleki, że nie ma takiej rzeczy, która wyzwoliła by w społeczeństwie siłę rozsądnego myślenia. Dla większości nie ma znaczenia kto nimi rządzi, aby było piwo w Lidlu za 1,50 zł i kiepscy w telewizorze!"
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Psychiatryk24 10.10.11, 09:54
      Gdyby nie pierwsze zdanie, to mozna by reszte przylepic do PiS
      • trzecikot Re: Psychiatryk24 10.10.11, 10:12
        Od kiedy to od elektoratu należy spodziewać się wiedzy ekonomicznej czy politologicznej?

Już to gdzie indziej napisałem - Polacy chcą po prostu zarabiać/wydawać szmal i podnosić swoją stopę życiową - bez względu na kryzysy i inne zawieruchy. Tego nas nauczył PRL i w tym jesteśmy dobrzy - vide pierwsza fala kryzysu, przed którą ochroniła nas konsumpcja wewnętrzna. Palikot się myli, proponując, aby polska gospodarka nastawiła się na eksport, gdyż ten zależy głównie od kondycji Niemiec, a Niemcy pikują do dna. Należy przytoczyć głos zza grobu Rakowskiego: Rodacy, bogaćcie się!
    • gat45 Mea cupla :( 10.10.11, 10:04
      Ale mnie się zdarzało dokładnie tak myśleć (innymi słowy, kwestia stylu) w roku 2005 :(
    • taziuta Re: Psychiatryk24 10.10.11, 11:33
      trzecikot napisał:

> Serdecznie polecam lekturę - 90%deklaruje emigrację wewnętrzną, ale treści są s
      > makowite. Oto przykład:
      >
      > "/.../ Dla większości nie ma znaczenia kto nimi rządzi, aby było piwo w Lidlu za 1,50 zł i
      > kiepscy w telewizorze!"

Czepia się. Piwo za 1,50 zł to podstawa! Nie każdego stać na jęczmienne czy pszenne rarytasy po 5,50 zł. :/
      • trzecikot Re: Psychiatryk24 10.10.11, 11:46
        I to pisze gość, który za pieniądze wydawane na jagnięcinę mógłby wyżywić połowę Somalii!
        :D
        • taziuta Re: Psychiatryk24 10.10.11, 12:04
          trzecikot napisał:

> I to pisze gość, który za pieniądze wydawane na jagnięcinę mógłby wyżywić połowę Somalii!
          > :D

Kuźwa, czy ja pisałem o sobie?! Jako lewak martwię się za miliony. ;)
    • ave.duce Psychiatryk24 - odlot ;) Pozew zbiorowy przeciwko 20.11.11, 19:32
      Państwu...

mampytanie.salon24.pl/
      Radzę skorzystać z pomocy jakiegoś prawnika, zanim podejmie Pani jakiekolwiek działania, bowiem opowiada Pani kompletne bzdury myląc sferę karnoprawną z cywilnoprawną.
      Pozew zbiorowy czy tez pozew nie zbiorowy można wnosić tylko w sytuacji kiedy doznała Pani szkody w rozumieniu prawa cywilnego pozostającej w związku przyczynowym z opisywanymi zdarzeniami. Musi Pani określić wysokość tej szkody w pieniądzu. Jeżeli doznała Pani i współtowarzysze niedoli jakiejś krzywdy - to wtedy może Pani domagać się zadośćuczynienia. W formie dającej satysfakcję. Natomiast sfera karnoprawna nie zna pojęcia pozwu zbiorowego.
      Przestępstwo z art.260 KK podlega ściganiu z urzędu.
      Zatem Pani, co najwyżej, może złożyć do organów ścigania zawiadomienie o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa i oczekiwać na wynik postępowania przygotowawczego, jeżeli w ogóle zostanie takie wszczęte.
      Pozdrawiam.
      NIKTT 203 891 | 19.11.2011 18:51
      • ave.duce Pozew zbiorowy przeciwko państwu > uzup. 20.11.11, 19:39
        baj Paczula ;)

Uzasadnienie:
        Polska policja, będąca organem Państwa, chcąc słusznie nie doprowadzić do konfrontacji dwóch zwaśnionych grup, miała wybór - stanąć po stronie uczestników legalnej demonstracji, chcących przemaszerować trasą zatwierdzoną przez władze miasta lub zablokować legalny pochód, stając po stronie łamiących prawo. Ktoś dokonał wyboru, w konsekwencji czego legalny pochód zmuszony został do zmiany trasy.

Nie wnikając w to, kto konkretnie podjął łamiącą prawo (zakłócającą legalny pochód) decyzję, jako poszkodowani, uczestnicy Marszu Niepodległości mogą i powinni domagać się zadośćuczynienia, tu – wg mnie – wystarczyłyby przeprosiny, oficjalne i opublikowane w mediach.
    • sclavus Re: Psychiatryk24 20.11.11, 20:56
      parafrazuję: bo to jest ich intymny mały świat; idą więc ze swego świata, do nas tu, niosąc nam tysiące małych bzdur...
      I po co tam zaglądać?
      • ave.duce Re: Psychiatryk24 22.11.11, 21:49
        Wesoło jest ;)

ps. rzadko zaglądam, najczęściej wtedy, kiedy ktoś mi daje cynk do kolejnego "odlotu".
    • ave.duce Psychiatryk24 - notka nieco wiekowa (2006), ale 03.05.12, 17:52
      hieroinia wciąż żywa na FK ;)

... Dałam dzisiaj bobu! ...

Na jednym ogólnodostępnycm forum dołożyłam dzisiaj wszystkim, kto się tylko nawinął. Parę własnych niby merytorycznych (ale z tezą w tytule) założyłam wątków, o partii rządzącej o kulturze na forum itp. Najpierw frontalny atak na mnie, ale już trochę jestem znana i wiedzą wszyscy, że łatwo nie odpuszczę.Moje musi być na końcu. Po jakichś 3 godzinach już na forum nikogo nie było. Cicho jak makiem zasiał! Różnymi mnie inwektywami poobrzucali, ale dla mnie to tylko jakby ktoś oliiwy dolał. Kiedyś jak tak poatakowałam to większość starych forumowiczó wyniosła się na prywatne forum, ale trolle wróciły. Zobaczymy jak dalej będzie.

ps. dzięki, Panie Henryku.log, nie miałam pojęcia o takim "skarbie" :)
      • olga_w_ogrodzie Re: Psychiatryk24 - notka nieco wiekowa (2006), a 03.05.12, 18:30
        czytałam wczoraj.
        zadziwiające jak komuś własne najniższe z możliwych loty mogą wydawać się czymś wielkim.
        • ave.duce Pi$kremówka - 03.05.12, 18:40
          czyli po stołecznemu: Pi$napoleonka. Ale nieświeża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka