olga_w_ogrodzie 02.04.12, 21:05 oglądam świetny Teatr TV - Boulevard Voltaire z E. Wiśniewską, J. Gajosem i innymi wspaniałymi, alem se zerkła na chwilę w pocztę i na co ja pacze ? na NW urodzinkowe. thanks. zaraz po teatrze poczytam se ze smakiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidzia_bojowa Re: NW dostane 02.04.12, 21:45 Chcę w tym miejscu uroczyście oznajmić, że poemat przed chwilą przeczytany jest najpiękniejszym Lubileuszowym Poematem jaki Czytałam w Życiu. Stanowczo oznajmiam! Aż mnię zatyka z podziwu dla poetyckich talentów Ave, Damy, Trusi i Płonącej. Poza tem wzruszyłam się bo strasznie miło jest należeć do tak miłej społeczności jaką jest Dworum. Wiem, że to za wcześnie na życzenia i imprezę lecz nie mogę już wytrzymać i z tego wzruszenia wznoszę kielich krzycząc: Stooo laaat, stooo, laaaat...!!! Jutro mam nocną służbę więc będę otaczać troskliwą opieką( fachową i czułą) szanownych imprezowiczów zaglądając raz po raz. Może uda mi się uszczknąć choć kawałek czegoś dobrego bo bez reszty na imprezie zatracić się nie będę mogła, niestety:( Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: NW dostane 02.04.12, 21:48 poezja ta, próby najwyższej, mię powaliła i leżę. Odpowiedz Link
ta Re: NW dostane 02.04.12, 23:36 Pracy i serca dziewczyny włożyły, sama frajda czytać, i jak to się im udało w tajemnicę opatulić to wydarzenie. Brawo, bardzo, bardzo to miłe jest. Odpowiedz Link
ave.duce Re: NW dostane 03.04.12, 10:53 Mam coś jeszcze dla Ciebie i nie tylko > forum.gazeta.pl/forum/w,89075,132285735,134807777,Moja_prywata_62_za_post_i_.html Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska Re: NW dostane 02.04.12, 21:54 Wszystkich zdumiewa i zachwyca - nie dość, że Konsystorska, to na dokładkę Dziewica! O mnie to, o mnie! Bach!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: NW dostane 02.04.12, 23:00 Żaden ze mnie Barysznikow czy inna Pawłowa, lecz z okazji rocznicy kadryla, szczególnie z dwoma facetami, zawszem gotowa ;) Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: NW dostane 02.04.12, 23:39 Niosę nać i marchewkę, a do tego z piwem zgrzewkę. www.halftimebeverage.com/prodimg/8631.jpg Odpowiedz Link
scoutek Re: NW dostane 03.04.12, 09:34 a ja się nie mogę podnieść z nadmiaru emocji..... piękne, po prostu.... Wszystkiego dobrego Matkom Założycielkom i całej reszcie Towarzystwa Piłem w Spale spałem w Pile - Artur Andrus Odpowiedz Link
ave.duce Re: NW dostane 03.04.12, 09:41 Hmm... Matka ... jest tylko jedna! - jak wiadomo ;) A imię jej PłonieKocica! ;))) Wyrazy należą się Damie - za polot, polor, polar(?!) i wewogle. ps. hej, idę w las, na pierogi w sierpniu czas ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: NW dostane 03.04.12, 10:29 Bez przesadyzmu, Szefowo! Jeden wyraz, no, może ze dwa to z wrodzoną skromnością chętnie się zgodzę, ale za całokształt, mobilizację, pomysł, aranżację i realizację - to wsie wyrazy mowy ojczystej i mów ościennych Tobie, Szanowna NadRedaktor i Przewodniczko Nasza przynależą! A wewogle, to mam dreszcze - brzęczę, trzeszczę i szeleszczę! Odpowiedz Link
ave.duce Re: NW dostane 03.04.12, 10:41 Lepiej z Damą poszeleścić, niż zaginąć gdzieś bez wieści... njus! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: NW dostane 03.04.12, 11:24 ave.duce napisała: > Hmm... Matka ... jest tylko jedna! - jak wiadomo ;) > > A imię jej PłonieKocica! ;))) > > Wyrazy należą się Damie - za polot, polor, polar(?!) i wewogle. > > ps. hej, idę w las, na pierogi w sierpniu czas ;) Ja jestem matka trolli (nie mylić z matką królów) i to wyrodna, a MATKI FORUMA są kompletnie inne i były matkami jak kocicy wewogle ani weszczegle nie było! Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: NW dostane 03.04.12, 10:34 Generalnie, nie wiem czy nie zdradzam tajemnicy, to nie jest NW a program obchodów. Odpowiedz Link
almetyna_ilmatar Re: NW dostane 03.04.12, 12:07 Specjalny jest bardzo ładny, elegancki no i składny! Rocznice zmieńmy na dziesiętnice, co dwunasta tradycyjnie niech wyrasta na dworzastą rocznicę, hulanki, likiery i ciasta! PS. Komu się przyda artystyczny przepis na tort królewski by Moja Babcia? Odpowiedz Link
damakier1 Re: NW dostane 03.04.12, 12:27 Dawaj, Almetyno - przepis na foruma, a tort na przyjęcie. Odpowiedz Link
dupetek Re: NW dostane 03.04.12, 11:31 Nie strasz mnie TeWu, bo według NW obaj musielibyśmy się ogórkami kiszonymi zadowolić:) Odpowiedz Link
trusiaa Re: NW dostane 03.04.12, 11:51 tw_wielgus napisał: Generalnie, nie wiem czy nie zdradzam tajemnicy, to nie jest NW a program obchodów. Ten pan ma rację! :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: NW dostane 03.04.12, 11:50 Najserdeczniejsze dzięki Paniom :) Ogonek... Hi! :))) Odpowiedz Link
magdolot Re: NW dostane 03.04.12, 12:08 Pod fpływem Nowego Numerka... Uważnie z tymi wierszykami, psiakrew! Walnę trochę kfiatuszków, może mnie odegnie... STO LAT!!! Odpowiedz Link
magdolot Re: NW dostane 03.04.12, 18:16 Póki co nie odegło, usiłuję dorosnąć do własnego imidża. Odpowiedz Link
ave.duce Re: NW dostane 03.04.12, 18:37 Po ćwiczeniu na Dupetku cudów się spodziewasz? Odpowiedz Link
magdolot Re: NW dostane 04.04.12, 00:53 Jak dobrze oćwiczę, to kto wie? Może mi Trusiaa skokami wreszcie to ryło odegnie... Mocarne ma. Odpowiedz Link
trusiaa Re: NW dostane 04.04.12, 08:31 magdolot napisała: Może mi Trusiaa skokami wreszcie to ryło odegnie... Mocarne ma. Że jak, pardą? Oczywiście pomóc mogę, ale poproszę doświadczonego kolegę o interwencję. Mocarne... Phi! Odpowiedz Link
ave.duce Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 17:40 wszyscy - mimo tego coś tam, coś tam - dostali. Proszę bywalców FzD o potwierdzenie, że "NewsWieś(ci) urodzinkowe" nr 3 doszły. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 17:46 Dostałem. Aż mnie zatchło, jestem wymieniony z imienia, nie wyczymam, robię się sławny. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 18:09 Żeby Ci z tej sławy palma nie odbiła ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 20:41 ave.duce napisała: > wszyscy - mimo tego coś tam, coś tam - dostali. > Proszę bywalców FzD o potwierdzenie, że "NewsWieś(ci) urodzinkowe" nr 3 doszły. UP!!! Odpowiedz Link
kanciasta Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 22:55 Dostałam, przed chwilą przeczytałam i z zachwytu prawie oniemiałam :-))) Wszystkim przesyłam uśmiechy (filozoficzne, jasne, że filozoficzne! ;-) Fajnie, że jest takie Forum :-))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 03.04.12, 22:59 No ba :))) Dzięki wszystkim to! Odpowiedz Link
panidemonka Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 04.04.12, 07:59 Potwierdzam, że dostane. Dziś rano odebrane i przeczytane-dziękuję Ave:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 04.04.12, 09:50 Zasługa główna Damy, ja tylko sprzątałam ;) Odpowiedz Link
witekjs Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 04.04.12, 10:51 ave.duce napisała: > Zasługa główna Damy, ja tylko sprzątałam ;) Pani od sprzątania dziękujemy za pamięć. Damy, nigdzie nie można znaleźć. Pozdrawiam. Witek }:-})= Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Znalazłam! 05.04.12, 18:08 Il Divo - Adagio Pod Adagio, Zielone! files.turbosquid.com/Preview/2010/12/08__18_16_00/ABSINTHE_GLASS0002.jpg2577d2bf-9db1-4b9e-afc0-da7cbf65157cLarger.jpg Odpowiedz Link
witekjs Re: Z licznych reklamacji wiem, że nie 04.04.12, 08:28 ave.duce napisała: > wszyscy - mimo tego coś tam, coś tam - dostali. > Proszę bywalców FzD o potwierdzenie, że "NewsWieś(ci) urodzinkowe" nr 3 doszły. Bardzo dziękuję, wszystko z przyjemnością i podziwem przeczytałem. O ekspercie od odsyłaczy sprowadzających na właściwą drogę i wódce z Tojajurkiem, również :-) Pozdrawiam serdecznie Redaktorów. Witek }:-})= Niech nikt, kto nie wie czegoś, nie płacze - Witek podeśle mu odsyłacze i przy pomocy tych odsyłaczy wszystko dokładnie mu wytłumaczy. On w każdym zdaniu i w każdym wątku dotrze do sedna i do początku. Hej, dworscy chłopcy oraz dziewczynki - łapcie ochoczo witkowe linki. One największą nawet niebogę na najwłaściwszą sprowadzą drogę! Odpowiedz Link
maniasza Re: NW dostane 03.04.12, 18:27 olga_w_ogrodzie napisała: > oglądam świetny Teatr TV - Boulevard Voltaire z E. Wiśniewską, J. Gajosem i inn > ymi wspaniałymi, alem se zerkła na chwilę w pocztę i na co ja pacze ? na NW uro > dzinkowe. > thanks. > zaraz po teatrze poczytam se ze smakiem. Też oglądałam, i TEŻ dziękuję za NW! Odpowiedz Link
ave.duce JZRed. informuje P.T. AbonAMentów, że 03.04.12, 21:22 kolejny numerek "NW" - zwykły - z nr 63 ukaże się 6 lub 7 kwietnia. Odpowiedz Link
almetyna_ilmatar Re: JZRed. informuje P.T. AbonAMentów, że 05.04.12, 22:32 A mnie się dostał już w wigilię, za co uprzejme wyrażam podziękowanie. Czemu nie było "cicha noc"? :-) Odpowiedz Link
szop-papracz Trusiuu, PUĆ w me ramiona ! 05.04.12, 19:37 Szop przeczytał NW 63. Szop się wzruszył do łez. Futerko Szop ma mokre. Jak tylko wyschnie, to Szop Trusięę tulić będzie ! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Trusiuu, PUĆ w me ramiona ! 06.04.12, 07:30 Pudem pudem, poczekam tylko, aż Szopek na Sośnie wyschnie ładnie :) Odpowiedz Link