Dodaj do ulubionych

Fryderyki rozdane

26.04.12, 22:35
" Nie przodująca w nominacjach Julia Marcell, ale zespół Zakopower i wokalistka Ania Rusowicz wygrali w najważniejszych kategoriach tegorocznego rozdania nagród polskiego przemysłu muzycznego - Fryderyki. Złote Fryderyki za całokształt twórczości odebrali kompozytor Wojciech Kilar, trębacz Tomasz Stańko i fotograf Marek Karewicz."

kultura.gazeta.pl/kultura/1,114526,11625797,Ania_Rusowicz_i_Zakopower_najlepsi_na_polskiej_scenie_.html
no i gites.
może bym wolała, by Julia Marcell dostała więcej.
i Kasia Nosowska.
ale się cieszę z powodu Ani Rusowicz.
można zarzucić, że kopiuje mamę, ale ona tak właśnie chce i mnie się też podoba ów stary styl Ani R.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Fryderyki rozdane 26.04.12, 22:38
      Nie mam nic dobrego do powiedzenia o przemyśle muzycznym... więc oto proszę, moje uzębienie w uśmiechu :}
      • olga_w_ogrodzie Re: Fryderyki rozdane 26.04.12, 22:59
        no ale gdzie one ?
        • humbak Sama tego chciałaś:) 26.04.12, 23:21
          https://thumbnails41.imagebam.com/18705/96d9dc187047599.jpg
          • olga_w_ogrodzie Re: Sama tego chciałaś:) 26.04.12, 23:33
            no i dziękuję za uśmiech zębny ten.
            dobrze widzę, iż zęby dolne brodą okolone czy tak cień tylko pada ?
            • humbak Re: Sama tego chciałaś:) 26.04.12, 23:35
              Owszem, zarost okala mój otwór gębowy. Ale nie musisz mi współczuć, to nie boli:)
              • olga_w_ogrodzie Re: Sama tego chciałaś:) 26.04.12, 23:45
                ale ja lubię tak !
                to ładne jest.
                broda jak u Mikołaja Świętego, to może nie, ale taka właśnie krótka - jak najbardziej.

wcale nie współczuję.
                się nie musisz dzień w dzień cały obgalać, tylko trochę i co jakiś czas strzyżenie chyba ?
                • humbak Re: Sama tego chciałaś:) 26.04.12, 23:54
                  Teoretycznie tak... praktycznie mi się nie chce i chodzę z lekka zarośnięty na całej powierzchni. Głupio to wygląda i dobrze mi z tym;)
    • damakier1 Re: Fryderyki rozdane 26.04.12, 23:31
      A mnie bardzo ucieszyło wyróżnienie Marka Karewicza. Wiele z długiego szeregu czarnych płyt na mym regale ma na okładce zdjęcie autorstwa Karewicza. A każde jedno świetne.
      • olga_w_ogrodzie Re: Fryderyki rozdane 26.04.12, 23:35
        a to ja nie wiedziałam, że on zdjęć dużo do okładek robił.
        mam w domu płyty czarne, ale pochowane, bo adapteru brak.
        • dzidzia_bojowa Re: Fryderyki rozdane 27.04.12, 04:40
          Nabyłam jakiś czas temu nowiutki gramofon na jednym z portali aukcyjnych namówiona gorąco przez syna melomana. Sprawdza się znakomicie gdy ma się ochotę na trzeszczącą płytę albo inny niż oczyszczony cyfrowo odbiór. Polecam, zwłaszcza, że kosztował niewiele, chyba coś ok 200 zł?

Ania Rusowicz jest zjawiskowa, bardzo lubię jej wykonanana więc się cieszę, że doceniona.
      • man_sapiens Re: Fryderyki rozdane 29.04.12, 20:25
        Mnie też cieszy nagroda dla Karewicza. Nie tylko okładki - on po prostu robi świetne fotografie muzyki. I to nagroda w czasach, kiedy prawdziwi fotograficy stają się egzotycznymi stworzeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka