Dodaj do ulubionych

Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czarno

03.05.12, 14:16
widzę ME!
www.tvn24.pl/-1,1743371,0,1,koko-euro-spoko-hitem-polskiej-reprezentacji,wiadomosc.html
I pomyśleć, ze mamy tak porywajace kibiców piosenki nawiązujące do Orłow Górskiego:
www.youtube.com/watch?v=WzfFXLDOcfw
Nie jestem fanem Rodowicz, ale doceniam doskonałe wykonanie i tekst Kofty, a a "chamstwa" i góralskiej muzyki nie cierpię.
Widać głosujący Polacy chyba napici byli, albo im chwilowo rozum odebrało
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 03.05.12, 20:57
      A ja do tej pory nie słyszałam tej zwycięskiej pieśni zagrzewającej i zamierzam tak wytrwać do końca.
      • ewa9717 Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 03.05.12, 22:56
        A ja - ponieważ ostatniomało oglądałam TV - nprawdę sądziłam, że to żart. Piosenka jest jak "Trędowata": bije na głowę wszelkie ewentualne parodie ;)
        I jeszcze kobiety takie mało urodziwe w tych zawojach nagłownych...
        • zapijaczony_ryj Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 10:39
          ewa9717 napisała:

> A ja - ponieważ ostatniomało oglądałam TV - nprawdę sądziłam, że to żart. Piose
          > nka jest jak "Trędowata": bije na głowę wszelkie ewentualne parodie ;)
          > I jeszcze kobiety takie mało urodziwe w tych zawojach nagłownych...

I to jest własnie takie smutne-dlaczego?
          I za co?
          Melodia dno, słowa głupie, wykonawczynie koszmarne...Odpust!
          • nihilyst Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 19:53
            zapijaczony_ryj napisał:

> Melodia dno, słowa głupie, wykonawczynie koszmarne...Odpust!

no tak, się kolega na torzewskiego zapatrzył i wykwintu mu brakuje
            a maryla w postaci ptaka też wzbudza nostalgię
            do orłów się wznoszą marzenia, a tu chamska kura
            piosenka ma nieść bohaterskie przesłanie, napisana być winna przez martwego poetę
            melodię mieć zaś gładką, jak politura meblościanki. wszak jeśli kultura - to wysoka, smukła i o kocim spojrzeniu.

ma, jak rozumiem, zamiar do osiemdziesiątki pozostać gładziutki jak pupcia niemowlęcia
            i zsyłać wszystkie babcie by się śmiały w trumnie, nie rażąc pańskiego smaku

dla mnie kobiety są świetne
            a piosenka żartobliwa. o boże. dowiedzą się w europie, że po polsce jeżdżą furmankami
            i żyją powyżej czterdziestki
            • ave.duce Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 20:21
              nihilyst napisała:

> dla mnie kobiety są świetne

Są.

> a piosenka żartobliwa.

Fakt:

Orzełki biegajcie
              żwawo po murawie

> o boże. dowiedzą się w europie, że po polsce jeżdżą furm
              > ankami

Nie kłopocz się siostro .
              Wiedzą.

> i żyją powyżej czterdziestki

Też. Są dowody ;)
              • nihilyst Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 22:34
                siostro, a wiedzą, że facety takie głupie?
                • ave.duce Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 22:46
                  Wiedzą, oni jedynie tak udają, że nie ;)

ps. spadam na dŻewo kwitnące, którego wciąż nie ma.
                  • nihilyst Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 23:20
                    te, właśnie, kwitną najpiękniej
                      • ave.duce Czekam na opinie ....... :) 05.05.12, 22:26
                        • ploniekocica Re: Czekam na opinie ....... :) 10.05.12, 12:53
                          No! Polska zasadniczo leży na Karaibach, a na (w) Ukrainie znajdują się liczne wieże przypominające do złudzenia tę paryską. W obu tych krajach populacja zdominowana jest przez czarnoskórych. No!

A ja dopiero dziś obejrzałam to, czyli konkurencję dla euro koko. Lubię ich :) Kalisz wymiata.
                          • ave.duce Re: Czekam na opinie ....... :) 10.05.12, 13:01
                            Tam był jeszcze Chuck Norris. Co z nim zrobiłaś, a?!
                            • ploniekocica Re: Czekam na opinie ....... :) 10.05.12, 13:09
                              ave.duce napisała:

> Tam był jeszcze Chuck Norris. Co z nim zrobiłaś, a?!

Ja? A to nie był Jarozbaw w stroju superbohatera?

Różowy Palikot też tam był.
                              Jaja jajami, ale oni mają całkiem przyzwoitą sekcję dętą.

"Jakie tempora takie mores"
                              • ave.duce Re: Czekam na opinie ....... :) 10.05.12, 13:15
                                Wg mię (o ile się znam...) - to było najlepsze.
                                Norris był!

Słowo > !!!
      • zapijaczony_ryj A dopingujace nas chipinderki widziałeś? 04.05.12, 19:35
        cdn14.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/166243/jarzebina_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
        Chłopaki oszaleja z zachwytu
    • dupetek Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 19:55
      Wczoraj odsłuchałem tego hiciora, a dzisiaj powtórzyłem i doszedłem do wniosku: to jest tak głupie, że aż piękne:)
    • man_sapiens Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 20:46
      Czy ktoś może mnie oświecić w co te baby są ubrane? Tzn. gdzie się takie stroje (ludowe?) nosiło?
      • ewa9717 Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 21:01
        Chyba w jakimś regionie o najniższym przyroście naturalnym.
      • ploniekocica Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 21:04
        Ja się najpierw zdumiałam, jak posłuchałam początku tego dzieła. Ale potem zadzwoniło do mnie jedno z moich dzieci przebywające w rejonach telewizornych i powiedziało mi, że cała ta impreza i cała konkurencja tego dzieła była tak żenująca, że to w sumie nie był najgorszy wybór. Bo ta piosenka konkurowała z wyliniałymi artystami w rodzaju Wilków czy Feela i w tym towarzystwie jest jakaś. Może kiczowata, ale nie absolutnie wtórna i bez sensu, jak pozostałe propozycje.
        A ja, jak posłuchałam, fragmentów w necie to musiałam rację dziecku memu przyznać.
        • damakier1 Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 05.05.12, 23:32
          O, właśnie, właśnie....! Napisałam wyżej, że zamierzam wytrwać i nie poznać dzieła tego do końca dni moich, ale oakzało się to niemozliwe, bo wydobywa się ono zewsząd i bez ustanku.
          Skoro tak, to zapoznałam się też z konkurencją i stwierdzić muszę: Koko miało prawo wygrać.
      • ave.duce Re: Jak zagramy tak przaśnie jak spiewamy to czar 04.05.12, 21:06
        Nie znam się na etnografii.

Kocudza (pow. janowski, woj. lubelskie)
      • zapijaczony_ryj W tych strojach będą te baby za chipinderki robiły 05.05.12, 07:51
        man_sapiens napisał:

> Czy ktoś może mnie oświecić w co te baby są ubrane? Tzn. gdzie się takie stroje
        > (ludowe?) nosiło?

A chłopaki przy takim dopingu będą bramki strzelali co chwila:
        cdn14.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/166243/jarzebina_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
        • magdolot Re: W tych strojach będą te baby za chipinderki r 10.05.12, 14:20
          www.youtube.com/watch?v=sHORmy0XFqU&feature=related
          Moja palma idzie do Zakopowera. Za finezję.

Niczym jaszczomp wokół bramki przeciwnika krąży żuraw,
          głową w słupek bije bąk.
          Obrzydzimy futbol tym, co na nas paczą?
          Pozostaną im warcaby i ping-pong.

Pierwsza linijka niczym "soczewica, koło miele młyn" [tu: wpierdol] i żadnych orełkuf!
          • ploniekocica Re: W tych strojach będą te baby za chipinderki r 10.05.12, 14:29
            Tylko, że to podobno stara piosenka jest i te nazwiska już nieaktualne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka