Dodaj do ulubionych

Permanentna inwigilacja

20.05.12, 14:18
Się czuję zaniepokojona bardzo. BARDZO nawet.
Jakiś czas temu dostałam mail z nowym regulaminem portalu Agory na pocztę gazetową, co uznałam za normalne, ale gdy tego samego dnia dostałam ten sam regulamin na prywatną pocztę niegazetową lekuchno się zdziwiłam, ale jeszcze nie bardzo zaniepokoiłam, bo staram się nie niepokoić na zapas. Tak samo nie zaniepokoiłam się szczególnie, gdy dziś dostałam wiadomość od twittera chociaż jako żywo nie mam z twitterem nic z nic wspólnego i nawet tam nie zaglądam. Ale przez pomyłkę otworzyłam tego maila i tam stoi jak byk:
Hi, Anwad Witek
a dalej automatyczna wiadomość po angielsku, z której wynika, że coś tam dodali, a coś tam zmienili, co nie wiem, bo się na twitterze nie znam.
I sama wiadomość nie zaniepokoiłaby mnie nic a nic, bo jak przypuszczam twitter ma powiązania z wujkiem Trusii, a ja mam konto płaśnie u niego. Ale na bogów wszystkich religijnych i ateistycznych dlaczego oni się do mnie na prywatnym koncie zwracają per Anwad Witek ??????????????????? (musiałam!)
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Permanentna inwigilacja 20.05.12, 14:47
      ŁO MATKO...!!!
      • ave.duce Re: Permanentna inwigilacja 20.05.12, 15:04
        damakier1 napisała:

> ŁO MATKO...!!!

Święta Maryjo, módl się za nami
        Święta Boża Rodzicielko,
        Święta Panno nad pannami,
        Matko Chrystusowa,
        Matko łaski Bożej,
        Matko nieskalana,
        Matko najczystsza,
        Matko dziewicza,
        Matko nienaruszona,
        Matko najmilsza,
        Matko przedziwna,
        Matko dobrej rady,
        Matko Stworzyciela,
        Matko Zbawiciela,
        Matko Kościoła,
        Panno roztropna,
        Panno czcigodna,
        Panno wsławiona,
        Panno można,
        Panno łaskawa,
        Panno wierna,
        Zwierciadło sprawiedliwości,
        Stolico mądrości,
        Przyczyno naszej radości
        Przybytku Ducha Świętego,
        Przybytku chwalebny,
        Przybytku sławny pobożności,
        Różo duchowa,
        Wieżo Dawidowa,
        Wieżo z kości słoniowej,
        Domie złoty,
        Arko przymierza,
        Bramo niebieska,
        Gwiazdo zaranna,
        Uzdrowienie chorych,
        Ucieczko grzesznych,
        Pocieszycielko strapionych,
        Wspomożenie wiernych,
        Królowo Aniołów,
        Królowo Patriarchów,
        Królowo Proroków,
        Królowo Apostołów,
        Królowo Męczenników,
        Królowo Wyznawców,
        Królowo Dziewic
        Królowo Wszystkich Świętych,
        Królowo bez zmazy pierworodnej poczęta,
        Królowo wniebowzięta,
        Królowo Różańca świętego,
        Królowo Rodzin,
        Królowo pokoju,
        Królowo Polski,
        Królowo świata.

NO!
        -
        ... Ave duce ptaszku pisowski tak sobie plujesz? ...> Ruski99
        Forum ze Dworum/Freedom
    • ave.duce Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P.! 20.05.12, 15:07
      Czy przy zakładaniu konta gazetowego nie podałaś im jako drugiego adresu tamtego prywatnego?
      One tak ładnie straszą, że to niby dla dobra abonAMenta - na wypadek czegoś tam, czegos tam.
      • ploniekocica Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 15:23
        ave.duce napisała:

> Czy przy zakładaniu konta gazetowego nie podałaś im jako drugiego adresu tamteg
        > o prywatnego?
        > One tak ładnie straszą, że to niby dla dobra abonAMenta - na wypadek czegoś tam
        > , czegos tam.

Też tak pomyślałam, jak dostałam ten regulamin i dlatego się nie zaniepokoiłam nic a nic. Ale teraz sprawdziłam i nie, nie podałam.
        A poza tym nawet gdybym podała to nijak to nie tłumaczy Anwad Witek czy też Anwad Witka, bo jak zakładałam konto kocicy to nie znałam żadnej Anwad wówczas.
        I nie ma żadnego wytłumaczenia dla połączenia Anwad z tamtym kontem.
        Z forumowiczów ze dworowiczów jedna osoba zna tamten adres, bo mnie przed laty zapraszała do poczty wujka Trusii, jak jeszcze trzeba było zapraszać. I to dalibóg nie jest Anwad, ani Witek!
        Bym powiedziała, że nawet wprost przeciwna jest to osoba i do Anwad i do Witka :)
        Co więcej jest na twitterze konto bez wpisów założone przez Anwad Witek (tak mówi wujek). Czyli ktoś założył konto to podając mój adres prywatny? Czy jak?
        twitter.com/#!/AnwadWitek/following
        • ploniekocica Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 15:26
          Zapomniałam o najważniejszym. O czym?
          Konkurs z nagrodamY!
        • ave.duce Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 16:17
          Kiedyś ktoś na mój nick założył konto na portalu społecznościowym - zajrzałam tam raz (parę lat temu) i na tym koniec.
          Widać niektórzy nie mogą wytrzymać bez knucia i szkodzenia. To zera, które nie mają własnego życia w realu.
          Źle się dzieje w necie.

ps. na twitterze w życiu nie byłam, nie namówisz mnie ;)
          pps. co znowu za konkurs?!
          • dupetek Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 16:32
            Tylko, że u Płonącej ktoś założył konto podpierając się jej skrzynką pocztową! Zrobił to ktoś, kto znał adres, a i o Anwad i Witku słyszał. Twój nick Avciu mógł się komuś przypadkowemu zwyczajnie spodobać, albo sam wymyślił - jest tu duży margines przypadku.

Do Płonacej - sprawdź pocztę na prywatnej skrzynce, bo powinnaś dostać @ z zawiadomieniem o założeniu konta. Większość portali wymaga aktywacji kont z poziomu poczty właśnie, nie wiem jak jest z Twitterem. Możliwe też, że ktoś założył konto na inny adres a później zmienił na Twój - nie wiem czy portal zawiadamia wtedy nową skrzynkę.

A tak we w ogóle, to sporo dziwnych rzeczy zaczęło się dziać na forach Gazeta.pl.
            • ploniekocica Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:05
              Od razu sprawdziłam przez wyszukiwarkę maili - nie dostałam żadnego dotąd maila od twittera. I nigdy wewogle tam nie byłam i nie bywam. Nie używałam tamtego maila do aktywacji żadnych kont na FB czy innych takich.
              Mam natomiast konta w sklepach internetowych i nawet tam muszę potwierdzić konto z poziomu skrzynki pocztowej.
              Dziwy normalne :( wręcz dziwki!
              • ewa9717 Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:35
                Handel danymi chyba kwitnie. Dostaję na prywatną pocztę mnóstwo kretyńskich ofert, w których jakieś panieny i chłoptysie zwracają się do mnie po imieniu (a nie mam na imię Ewa), dodając jeszcze nazwę moje go pipidówka.
            • ave.duce Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:47
              Miałam kilka "przypadków" z pocztą GW. Raz musiałam zlikwidować konto.
              Dlatego nie lubię z niej korzystać, choć niekiedy muszę.
              • ploniekocica Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:51
                ave.duce napisała:

> Miałam kilka "przypadków" z pocztą GW. Raz musiałam zlikwidować konto.
                > Dlatego nie lubię z niej korzystać, choć niekiedy muszę.

Wiesz, gdyby to samo mi się przydarzyło z pocztą GW to przeraziłabym się sto razy mniej.
                • ave.duce Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:54
                  A to nie są naczynia połączone?
                  • ploniekocica Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 18:05
                    ave.duce napisała:

> A to nie są naczynia połączone?

Właśnie absolutnie nie są. Tamto konto założyłam kilka lat przed narodzeniem płonącej i z nikim (z jednym jedynym wyjątkiem), kto zna Anwad i moje z nią stosunki zażyłe nie komunikuję się przez tamto konto. De facto to jest głównie konto handlowo - pracowe, w sensie, że wysyłam nim robótki różne i kupuję przez internet.
                    Jak już pisałam wyżej tamto konto ma z Anwad tylko jednego wspólnego znajomego, ale jego nigdy przenigdy nie podejrzewałaby o tego typu zagrania. Bo po pierwsze bo nie, a po drugie gdyby chciał mi ten on zrobić kawał z Wądzią w roli głównej to zrobiłby to sto razy inteligentniej i pierwsza bym o tym wiedziała. Nieprawdaż?
                    • ave.duce Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 20:23
                      No to ja gupia jezdem.
                • gat45 Re: Moi Drodzy Anwad & Witku, czyli Moja Droga P. 20.05.12, 17:55
                  Mnie zaś kilka dni temu pojawiło się około 500 nowych adresów e-mail w mojej prywatnej książce adresowej mojego prywatnego konta. Pewne wskazówki w nich były co do tropu - i okazało się, że przy okazji niewinnego liściku do mnie (z gmail) nadawca niechcący przerzucił na mnie (w nie-gmail) całą SWOJĄ książkę.
    • ploniekocica Konkurs dla co inteligentniejszych :) 20.05.12, 18:08
      forum.gazeta.pl/forum/w,89075,136015139,136016223,Re_Moi_Drodzy_Anwad_Witku_czyli_Moja_Droga_P_.html
      O czym zapomniałam w tym wątku? Podpowiedź: jest to czynność.
      • ave.duce Re: Konkurs dla co inteligentniejszych :) 20.05.12, 20:26
        Odpowiedzi:

1. forum.gazeta.pl/forum/w,89075,136015139,136021244,Re_Moi_Drodzy_Anwad_Witku_czyli_Moja_Droga_P_.html

2, zapomniałaś mi wręczyć nagrodę. Zgadłam? ;)))
        • ploniekocica Re: Konkurs dla co inteligentniejszych :) 20.05.12, 20:31
          Nagrody nie zapomniałam wręczyć, bo jako żywo nikt nie udzielił prawidłowej ani wewogle żadnej odpowiedzi.
          Czego zapomniałam zrobić, gdy się dowiedziałam, że ktoś na wylot zinwigilował moje życie?
          • ave.duce Re: Konkurs dla co inteligentniejszych :) 21.05.12, 10:38
            Tak czy siak - nagroda mię się należy słusznie!
            Zapomniałaś iść się zabić na śmierć znowu.
            • ploniekocica Re: Konkurs dla co inteligentniejszych :) 21.05.12, 11:09
              ave.duce napisała:

> Tak czy siak - nagroda mię się należy słusznie!
              > Zapomniałaś iść się zabić na śmierć znowu.

No i to jest prawidłowa odpowiedź. Nagroda Ci się należy sUsznie. Waadza też.
              Niebawem.
              • ave.duce Re: Konkurs dla co inteligentniejszych :) 21.05.12, 15:28
                NIE/ba .. co?!
                Szczyt wszystkiego. Zabieram swoje zabawki i niebawem się z Tobą ;)
    • gat45 wyczytane na innym forum 21.05.12, 11:14
      o takie o coś (pisane w połowie usuwania porannej awarii) :

Jak się popatrzy na dół podczas przechodzenia od wątku do strony albo nazad to przy www i gazeta i tak dalej pojawia się też nazwa popularnego portalu społecznościowego. Może to spiskowa teoria ale podejrzewam, że gazeta mogła chcieć coś z czymś połączyć i się skleiło jak po pańskiej skórce albo innym toffi.
    • ex.mila Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 13:01
      ale zajrzyj to tych dwóch linków założonych na FoF

forum.gazeta.pl/forum/w,299,135933885,135933885,To_skandal.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,136020376,136020376,nick_czerwona_malpa.html
      Może to coś wyjaśni...

pzdr

• ploniekocica Re: Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 13:08
        ex.mila napisała:

> ale zajrzyj to tych dwóch linków założonych na FoF
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,299,135933885,135933885,To_skandal.html
        > forum.gazeta.pl/forum/w,299,136020376,136020376,nick_czerwona_malpa.html
        > Może to coś wyjaśni...
        >
        > pzdr
        >

AUĆ!
        • ploniekocica Re: Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 13:27
          O tym, że ktoś założył to konto na twitterze bez udziału fizycznego mojego prywatnego konta świadczy fakt, że usiłowałam się tamże zalogować używając tamtego adresu i korzystająć z funkcji: zapomniałem hasła. W ciągu dwóch minut powinien teoretycznie przyjść mail ze zmianą hasła, a nie przyszło nic.
          • ex.mila Re: Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 13:37
            ploniekocica napisała:

> O tym, że ktoś założył to konto na twitterze bez udziału fizycznego moje
            > go prywatnego konta świadczy fakt, że usiłowałam się tamże zalogować używając t
            > amtego adresu i korzystająć z funkcji: zapomniałem hasła. W ciągu dwóch minut p
            > owinien teoretycznie przyjść mail ze zmianą hasła, a nie przyszło nic.

Sprawdź w zakładce "spam". Być może tam jest Twoje hasło. A poza tym to ja już kompletnie nie wiem o co chodzi, po prostu przeczytałam Twój wątek, potem przez przypadek trafiłam na FoF i pomyślałam, ze te sprawy mogą mieć jakiś związek, ale równie dobrze może nie mieć żadnego.
            • dupetek Re: Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 14:00
              Myślę, że te sprawy mają związek, zwłaszcza, że Cerwona-małpa tu się pojawiała i myślę, że ten jajcarz nie przyszedł tu przypadkiem.
            • ploniekocica Re: Nie wiem czy to ma jakiś związek 21.05.12, 14:09
              Sprawdziłam w spamie i wszędzie i nie ma. Się ucieszyłam, bo to oznacza, że, przynajmniej taką mam nadzieję, ten żartowniś nie ma dostępu realnego do mojego konta.
              W każdym razie czuję dyskomfort pewien, mimo że właściwie nic się nie stało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka