Dodaj do ulubionych

Nasze Jole kochane

15.06.12, 11:52
Niech żyją naaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!!!!!!!!!!!

Tu kwiatki, kwiatki, kwiatki - bukietów moc :)
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 12:25
      :)))
      • damakier1 Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 13:41
        Najlepszego!!!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/va/ph/itjd/dEbLkb24JsPJHpAsVB.jpg
    • trusiaa Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 14:13
      Stooo lat, stoooo lat!
      :)

https://bios.weddingbee.com/pics/139300/summer05_flowers1a.jpg
    • gat45 Sama nasza Generalissima, 15.06.12, 14:53
      Wodzowa nasza ukochana (oby żyła wiecznie !) kazała mi życzyć wszystkim Lolkom tego, czego one same sobie życzą.

Szefowa wyjechała od bliży do dali z Tajną Misją Sprzątania Zupełnie Gdzie Indziej, ale wróci tu wkrótce i posptrząta :)

Wodzowo, melduję wykonanie zadania !
      • ave.duce Dzięki bardzo - mersiboku, Pani Prezydent Kochana! 21.06.12, 09:32
        W kolejnych "NW" - będzie coś w temacie nieobecności tu i obecności tam.
    • tojajurek Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 16:21
      Wszystki Jolkom - buziaczki tojajurkowe.
      I spiew.
      www.youtube.com/watch?v=ZkOuBC78qV8
      • dzidzia_bojowa Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 17:49
        Moja kochana przyjaciółka to Jola- dopiero wróciłam z imprezy więc zdążyłam tutejszym Jolom życzyć wszelkiej pomyślności!!!
        OPIS OSOBOWOŚCIOWY JOLANTY

Osobowo?ć: Ta, co odkrywa duszę ludzi i rzeczy
        Charakter: 96 %
        Promieniowanie: 98 %
        Rezonans: 90 000 drgań/sek.
        Kolor: Żółty
        Główne cechy: Wola-Aktywno?ć - Intelekt - Uczuciowo?ć
        Totem ro?linny: Żarnowiec
        Totem zwierzęcy: Termit
        Znak: Lew
        TYP: Cechuje je wielkie opanowanie, pozwalające stawiać czoło trudnym sytuacjom. W niektórych oko­liczno?ciach stają się agresywne. Od najmłodszych lat sprawiają trudno?ci wychowawcze, gdyż trudno nimi kierować.
        PSYCHIKA: To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otocze­nia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subie­ktywne - dzięki uczuciowo?ci. Ta dwoisto?ć ich osobowo?ci nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czego? z siebie bąd? to bli?nim, bąd? sprawie narodowej czy religij­nej.
        WOLA: Z żelaza, a raczej ze stali. Nie pozwólcie, by wchodziły wam na głowę!
        POBUDLIWO?Ć: Ogromna, ale nigdy nie przechodzi w nerwicowo?ć. Jak udaje im się zachować zimną krew w?ród beczek z prochem, gdzie spacerują z ogniem swej namiętno?ci?
        ZDOLNO?Ć REAKCJI: Urodzone rewolucjonistki. Nie reagują, ale wybuchają. Je?li chcecie odwie?ć je od jakiego? projektu, to nigdy nie siłą, ale przekonując je że ten zamiar nie leży w ich interesie.
        AKTYWNO?Ć: Wydaje się, że przychodzą na ?wiat z dokładnym planem życia. Wszyscy wokół muszą uczestniczyć w tej walce. Zdarza im się "zużyć" wielu mężów. To jeden z rzadkich typów, dla którego wszystkie drzwi stoją otworem, ale grozi im klęska, je?li stracą wiarę we własne siły i w swoje przeznaczenie.
        INTUICJA: Z łatwo?cią odkrywają głęboko ukryte tajemnice otoczenia. Nigdy ich nie okłamujcie, gdy z czytają w waszych my?lach i sercu.
        INTELIGENCJA: Znaczna. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Doskonała pamięć, duża ciekawo?ć ?wiata.
        UCZUCIOWO?Ć: Jest dla nich głównym motorem działania. Je?li wierzą i kochają, mogą przenosić góry. Gdy zwątpią, wszystko pada w gruzy: Rodzice, nie traćcie autorytetu w oczach tych dziewczyn; które nie wybaczą wam zej?cia z piedestału. Je?li obiecujecie karę, nie odkładajcie jej. Miło?ć i suro­wo?ć.
        MORALNO?Ć: Składa się z rygoryzmu i stopniowych ustępstw. Gdy chodzi o jednostki, jest bardzo surowa. Gdy chodzi o wydarzenia, tłumy, narody - dopuszcza daleko Idące ustępstwa.
        ZDROWIE: chociaż swoją żywotno?ć salamandry, powinny dbać o zdrowie, w szczególno?ci o żołądek.
        ZMYSŁOWO?Ć: Seks to dla nich wszystko albo nic. Są zdolne wszystko po?więcić dla ideałów, nawet życie intymne. Ale w przypadku, gdy ich ideałem staje się miło?ć fizyczna, wszystko może się zdarzyć.. Dodajmy, ze ich osobowo?ć zawiera sporą dozę cech męs­kich.
        DYNAMIZM: Na miarę ich wrzącej psychiki. Mają w sobie cos z bohaterek. Może trzeba również być bohaterem, aby z nimi żyć?
        TOWARZYSKO?Ć: Czy można mówić o towarzysko?ci przypadku tych kobiecych Don Kichotów, wiecznie w poszukiwaniu wiatraków? Je?li zgadzacie się z nimi, posługują się wami. Je?li się im sprzeciwia­cie, spaliliby was na stosie. Są dumne, a ich przyja?ń jest nieraz despotyczna, ale je?li nią kogo? obdarzą, są bardzo wierne.
        PODSUMOWANIE: Jedna rada: nie przeszkadzajcie tym uroczym "termitem" w budowaniu ich fortecy... Dajcie im możliwo?ć dyrygowania, rozkazywania, a je?li zapomną o was w bojowym rozgardiaszu korzystajcie z rzadkich chwil wytchnienia!

Kwiaty

https://www.tapety.lajcik.pl/kwiaty/kwiaty32.jpg

i piosenka
    • dupetek Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 18:33
      Wszystkiego NAAAAJlepszego naszym Jolkom!
    • olga_w_ogrodzie Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 18:40
      a ja wcale nie składam życzeń wszystkim Jolom.

składam tym, którym składam, a którym nie składam, to niczego nie życzę - ni dobrze, ni źle.
      po prostu nie jestem zainteresowana tymi, co to im nie składam.
      tym, co im składam - dużo szczęścia.
      • gat45 Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 19:46
        Toć stoi napisonno jak byk : "nasze". Tu się życzy NASZYM Jolom, a Ty, Olgo, zgrzytasz jakimiś obcymi :)
        • olga_w_ogrodzie Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 20:20
          ja nie wiem wcale czy Twoje nasze są aby na pewno wszystkimi moimi naszymi też.
          wolę więc się od razu odciąć od tej, co to nie jestem nią zainteresowana, choć bywam zaczepiana niemądrze i nierzadko.
          amen

do widzenia
          smacznego jedzenia.
          • ewa9717 Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 20:27
            Stolarz, stolarz!!!!
            I hydraulik (na wszelki wypadek, ten przystojny), i jeszcze może (boh trojcu ljubit) fryzjer gratis ;)
      • scoutek Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 20:58
        olga_w_ogrodzie napisała:

hm....
        to ja teraz nie wiem, że będę mieć dużo szczęścia czy nie.....
        czy jestem nasza czy cudza....
        • ploniekocica Re: Nasze Jole kochane 15.06.12, 21:34
          Skoro Jolka już pamiętała to koniecznie inna znana piosenka o Jolantach :)

Trzysta lat w dobrobycie i szczęsciu !
        • ave.duce Re: Nasze Jole kochane 21.06.12, 09:38
          Ty jesteś najmojsza fszak.
      • jola.iza1 Re: Ułatwię ci Olgo życie. 15.06.12, 21:36
        Otwarcie napisz: wszystkim Jolantom, oprócz joliizy, tak trudno?
        Popsułaś wątek życzeniowy, bo Jol tu dostatek.
        • olga_w_ogrodzie Re: Ułatwię ci Olgo życie. 15.06.12, 22:28
          to dostrzegłaś siebie w tej, która od dawna mnie zaczepia głupawo , a nawet chamsko ?

cóż - dostrzegałaś, to dostrzegłaś - zapewne są jakieś powody, że sama siebie uznałaś za nożyce na stole.

może się zastanowisz, ile razy to Ty mi może popsułaś moje imieniny, urodziny, czy innych świąt 47, które mogły być mi miłe ?

/choć mi Twe zastanowienia czy nie, już od długiego czasu kalafiorem akurat./

a co mam pisać, gdzie i kiedy, to nie Twoja sprawa, zatem mi nie rozkazuj.
          długo pracowałaś na mego kalafiora, a u mnie czasem głęboki smutek zamienia się w gniew, więc się lepiej aktualnie trzymaj z dala, doradzam.
          EOT
          • jola.iza1 Re: hola hola, miła Olgo:) 15.06.12, 22:45
            > to dostrzegłaś siebie w tej, która od dawna mnie zaczepia głupawo , a nawet cha msko ?
            Dowody, adresy, kontakty, na stół.
            Niemniej jednak ? Popsułaś Jolkom świętowanie forumowe imienin.
            I nie ma to tamto, sama chciałaś.
            ??
            www.poomoc.pl/

mariner4 napisał: Jak się nie umie własnej baby wziąć za pysk
            • olga_w_ogrodzie Re: hola hola, miła Olgo:) 15.06.12, 23:02
              fałsz i dwulicowść na maksa.
              tu przyłażenie i udawanie, jakby gdzie indziej się nie pluło z towarzychem razem na to forum.
              od dawna mi się niedobrze robiło, gdy widziałam, jak tiu, tiu, tiulisz tutaj, gdy gdzie indziej, równolegle...

teraz też - jej, jej, jaka troska o inne tutejsze panie.
              inne tutejsze panie, to wiedzą, kim są - i jak ważne są dla tego foruma, w tym mnie.
              Ty najwyraźniej też wiedziałaś i wiesz, co sama robiłaś, skoro się nożycami odezwałaś.

/to Twoje falszywe "miła" tyle razy używane wobec różnych osób, a potem plucie -
              ohydnictwo/

EOT nad EOTY
              • jola.iza1 Re: hola hola, miła Olgo:) 15.06.12, 23:25
                Ulżyło? Tyż dobrze, ale dlaczego w tym wątku, nijak nie kumam.
                Skoro chcesz?
                Zanim cię Olgo zaproszono na TO forum, ja już pisałam TU.
                Nigdzie, nikomu nie obiecywałam, że nie będę pisać na kurniku.Zatem?
                Coś panna konfabulujesz, niby czepiam się osobiście Ciebie, ale chodzi o forum?
                Wyjaśniam: " miła" znaczy tylko tyle, że nie chcę być wulgarna, cuś jak: mnie to rybka.
                Zrozumiałaś?
                • tojajurek Ha! 15.06.12, 23:41
                  Oglądam z zainteresowaniem tę wymianę salw.
                  A już myślałem, że to forum zakiśnie od ckliwej wymiany całuśnych komplementów.
                  O rany! Sam bym komuś przywalił dla zdrowia psychicznego. Ale nie mam komu.
                  Może mnię chtoś poratuje?
                  • jola.iza1 Re: Ha! Aa? 15.06.12, 23:52
                    W kablówce, czy satelicie?
                    Bo jakby Co? To zawsze można taniej, w pakiecie.
                    • ave.duce Ale co?! O sso chozzi?! 21.06.12, 09:50
                      jola.iza1 napisała:

> W kablówce, czy satelicie?
                      > Bo jakby Co? To zawsze można taniej, w pakiecie.

• olga_w_ogrodzie Re: Ha! 16.06.12, 00:55
                    tojajurek napisał:

> Oglądam z zainteresowaniem tę wymianę salw.
                    > A już myślałem, że to forum zakiśnie od ckliwej wymiany całuśnych komplementów.
                    > O rany! Sam bym komuś przywalił dla zdrowia psychicznego. Ale nie mam komu.
                    > Może mnię chtoś poratuje?

to fakt.
                    trochę ckliwie zrobiło się.

nie byłoby wymiany salw, gdyby nie było dźwięknięcia nożyc.
                    chciałam tylko zaznaczyć, że ja życzeń wszystkim tu Jolom nie mogę złożyć.
                    po pierwsze z powodu notorycznych prób sprowokowania mnie przez jedną z nich.
                    o pozostałych imienniczkach nie wiedziałam, ale do żadnej więcej tutejszej Joli czy nie-Joli nic kompletnie nie mam.

po drugie, bo dawno temu ktoś powiedział mi o pewnym forum, którego celem założenia było obrażanie ludzi stąd.
                    każdy sobie sam przyjaciół wybiera, ale nie uchodzi uczestniczyć aktywnie i radośnie w jednym forum, udzielać się w wątkach ohydniczych, a następnie tiu, tiu, tiulać do ludzi obrażanych z FzD jakby nigdy nic.
                    gdy ktoś równolegle chodzi do łóżka z dwoma partnerami/partnerkami i obu/obie przekonuje, że lubi, kocha, szanuje - to ten ktoś jest kwintesencją dwulicowości i fałszu.

Mt 6,24-34
                    Nikt nie może służyć dwom panom, bo jednym gardzić będzie, a drugiego polubi; o jednego dbał będzie, a drugiego zlekceważy.

osoba od salw tego nie pojmuje.
                    nie pojmuje i jeszcze próbuje się licytować o czas tu pobytu.
                    co to ma do rzeczy ?
                    znaczy, że mam stąd iść, skoro wreszcie powiedziałam, co myślę o sprawie całej, bo dłużej, niż ja jest tu kobieta ta ?

w kwestii tego z kim masz się pożreć, to doradzę, ToTyJurku tak : pomyśl o kimś, kto postępuje od dawna tak wobec Ciebie i innych, iż się to Tobie bardzo nie podobało, ale dla świętego spokoju dłuuuugo milczałeś.
                    i zastanów się, czy nie za długo jednak.
                    pozwól się przygnębieniu czy też uczuciu, że ma być ogólny spokój i nie wolno burzyć go, przekształcić w słuszny gniew, który sprawi, że powiesz to, o czym od dawna myślałeś.

w sumie nie wiem czemu by mówić nie można, skoro się to robi bez wyzywania i obrażania, jakie ma albo przynajmniej miało /nie wiem, bo tam nie latam/miejsce na wspomnianym wyżej kontrforumie.
                    no ja bym na miejscu osoby nie śmiała Xenofantowi w całości, wielu innym osobom, w oczy spojrzeć.
                    a tu tiutiulenie leci nie raz, a obecnie rzekome bronienie innych Jol przed złą Olgą.
                    • tojajurek Re: Ha! 16.06.12, 01:38
                      Ha, ha, ha. Olga zła.
                      Siedzi sobie przy strumieniu,
                      W każdej ręce po kamieniu,
                      Kto się pcha, temu da...

Ha, ha, ha. Olga zła.
                      Siedzi sobie w cukierence,
                      Trzyma kija w każdej ręce,
                      Kto tam wlazł, tego trzask...

Ha, ha, ha. Olga zła.
                      Siedzi sobie na ławeczce,
                      W ręce żółtą ma kosteczkę,
                      Do niej lont. Wszyscy wont.

Ha, ha ,ha. Olga zła.
                      Siedzi sobie na motorze,
                      A w torebce same noże,
                      Zarżnie cię - albo nie.

Ha, ha, ha. Olga zła.
                      Pod spódnicą ma kałasza,
                      Kogo chce - tego wyprasza,
                      Fiku-mik i już znikł.

(J)
                      • ewa9717 O, hahoolgozły mozna tworzyć jak odwódki i inne ;) 16.06.12, 08:32
                        Ha, ha, ha. Olga zła.
                        Siedzi sobie w foteliku,
                        W ręku rózeg ma bez liku,
                        Będzie prać! Strach się bać!
                      • damakier1 Re: Ha! 16.06.12, 10:16
                        Ha, ha, ha. Olga zła.
                        Siedzi sobie na kanapie,
                        Zje każdego, kogo złapie.
                        Mlask, mlask, mlask - będzie wrzask!

Ha, ha, ha. Olga zła.
                        Jedzie sobie na rowerze,
                        Do każdego się dobierze,
                        Będzie lać, lepiej wiać!
                      • damakier1 Re: Ha! 16.06.12, 16:54
                        Ha, ha, ha. Olga zła.
                        Ma kopytka oraz rogi,
                        Lepiej zejdź jej, bracie, z drogi,
                        Gdy jej zrobisz wbrew, wypije ci krew.
                        • ave.duce Re: Ha! 21.06.12, 09:47
                          Ha, ha, ha! Olga zła -
                          weszła "w szkodę" i w niej trfa -
                          pisze sobie prosto z mostu,
                          nie unika w postach wprostu,
                          bo charakter ma,
                          nasza Olga zła ;)
                          • olga_w_ogrodzie Re: Ha! 21.06.12, 17:10
                            ave.duce napisała:

> Ha, ha, ha! Olga zła -
                            > weszła "w szkodę" i w niej trfa -
                            > pisze sobie prosto z mostu,
                            > nie unika w postach wprostu,
                            > bo charakter ma,
                            > nasza Olga zła ;)

żem się bała z lekka, iż wrócisz i dostanę opierdol.
                            ale ja czasem muszę, bo się uduszę.
                            • ave.duce Re: Ha! 21.06.12, 18:36
                              Szkoda, że akurat w tym wątku.
                              --
                              Dzieło Pani Off_nick
                              ... Ave duce ptaszku pisowski tak sobie plujesz? ...> Ruski99
                              Forum ze Dworum/Freedom
                              • olga_w_ogrodzie Re: Ha! 21.06.12, 18:50
                                proszę Pani,
                                gdy zagrają emocje i słowa długo będące w dziobie mówią, że już raczej
                                enough, no to dość trudno im rzec, by założyły osobny wątek.

ta pani chciała, no to i miała.
                                że nastrój świąteczny zburzyłam ?
                                no trudno.
                                nie powiem, że po raz pierwszy i ostatni.
                                bo nie.
                                nie.
                                koniec z pokornym włażeniem na łeb w buciorach.
                                ani nie żałuję ani nie przepraszam.
                                • ave.duce Re: Ha! 21.06.12, 19:05
                                  Wyraziłam tylko swoje zdanie i szlus.
                                  Nie ma czego rozwijać, nespa?

ps. a jednak już lepiej było iść na całość i osobny mątek założyć.
                                  Tylko czas był nieodpowiedni, bo sprzątaczka wyjechana bywszy ;)))
                                  W sumie - nie ma tego złego...
                                  • olga_w_ogrodzie Re: Ha! 21.06.12, 19:28
                                    a ja żem swoje zdanie wygłosiła.
                                    nie uważam, bym na mszę świętą wkroczyła tu.

osobny wątek ?
                                    następnym razem.
                                    ja się tylko rozgrzewam i z wolna uruchamiam :
                                    kto mieczem wojuje...
                                    gdyby kózka nie skakała...
                                    a najbardziej mojej S.P Babci : co czynisz, czyń roztropnie i patrz końca.
                                    ijeszcze stachurowe : jak długo można gryźć żelazo.
                                    no nie bardzo długo, gdy ktoś dba o zęby.
                                    ja dbam.

• ave.duce Re: Ha! 21.06.12, 19:39
                                      Może przypadkowo wiesz, komu ostatnio, oprócz Kempy, zginął but?
                                      Za Chiny nie mogę sobie przypomnieć.
                                      • olga_w_ogrodzie Re: Ha! 21.06.12, 23:13
                                        się znudziło durnej Oli, bycie zawsze dobrej woli.
                                        było ładnie, było miło, ale cóż - się już skończyło.
                                        dość swawoli po ogrodach - chce kto wroga - niech ma wroga.
                                        • damakier1 Re: Ha! 22.06.12, 00:43
                                          Olga w ogrodzie równa wojewodzie!!!
                                        • gat45 Re: Ha! 22.06.12, 06:46
                                          Jak już sobie tak szczerze rozmawiamy, to ja powiem od siebie, że mi się to BARDZO nie spodobało. Do tego stopnia, że się sama wygoniłam z FzD i nie bardzo chce mi się wracać. Wszystkich staram się zrozumieć i uczucia nimi miotające jakoś ogarnąć. Czas najwyższy własnymi się zająć, jak to Olga piękną mową wiązaną ujęła oczko wyżej. Tylko że ja niczyim wrogiem nie jestem i być nie chcę.

Jaka mi trochę złość przejdzie, to zobaczę, co dalej.

• olga_w_ogrodzie Re: Ha! 22.06.12, 11:37
                                            nie ma obowiązku, by się każdemu zawsze wszystko podobało - prawda ?
                                            wygonienie się z powodu tego, że nie podobają się jakieś wypowiedzi ?
                                            to już sprawa poważniejsza.
                                            to Twoje forum, jeśli ktoś ma się wyganiać, to, wobec takiej sytuacji i Twego braku komfortu - ja.
    • ave.duce Nasze Jole kochane, no ba! 21.06.12, 08:34
      gat45 napisała:

> Niech żyją naaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!!!!!!!!!!!
      >
      > Tu kwiatki, kwiatki, kwiatki - bukietów moc :)

https://c.wrzuta.pl/wi8551/ea873f3900195e184973729f/kwiaty

Niech żyją naaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!!!!!!!!!!!
      • blind_as_a_bat Re: Nasze Jole kochane, no ba! 30.06.12, 23:34
        https://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bat2.gif

Lepiej późno niż wcale - NIECH ŻYJĄ NAM!!! *
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka