Dodaj do ulubionych

Podaj swój typ do nagrody FzD :)

09.01.13, 07:56
Wzorem TOKfm (i innych meNdiów, ino pod innymi hasłami) wybierzmy osobę (z realu bądź netu),
"która w wyjątkowy sposób wpłynęła na dyskurs w minionym roku".
Nagroda - dyplom - zostanie przekazana @.
--
@ nie chce mi się @ <<< Michaił Bułhakow >>>
„Prawdziwa dama pije tylko czysty spirytus i nigdy w małej ilości”
> Forum ze Dworum/Freedom
Obserwuj wątek
    • ave.duce Spośród zgłoszonych kandydatur - 09.01.13, 07:59
      wyboru dokona Xenofant.
      • ex.mila Re: Spośród zgłoszonych kandydatur - 09.01.13, 08:13
        ave.duce napisała:

> wyboru dokona Xenofant.

A któż by inny.
        • ave.duce Masz coś przeciwko Xenofantowi? 09.01.13, 08:45
          Nie podoba się "nagroda FzD" - nie musisz brać udziału.
          Czepiaj się kogo innego i gdzie indziej.
          • ex.mila Re: Masz coś przeciwko Xenofantowi? 09.01.13, 09:09
            ave.duce napisała:

> Nie podoba się "nagroda FzD" - nie musisz brać udziału.
            > Czepiaj się kogo innego i gdzie indziej.

Absolutnie. Nie mam nic przeciwko tobie, tym bardziej pani gat. Tylko śmieszy mnie to, że zamiast napisać wprost, że ostatecznie to ty zdecydujesz wyciągasz tego xenofanta.

A czepiam się kogo chcę i gdzie chcę, no chyba, że dasz mi bana. Powinnaś mi podziękować - przynajmniej jakaś odtrutka na te wszystkie panegiryki.
            • ave.duce Śmiej się do woli, wszystko wiedząca lepiej 09.01.13, 11:11
              ex.milu. Mnie to wisi i powiewa.

Zastanów się, o ile potrafisz, czy czasem kolejny raz nie obrażasz osób, które piszą na FzD.
              • ex.mila Re: Śmiej się do woli, wszystko wiedząca lepiej 09.01.13, 11:35
                ave.duce napisała:

> ex.milu. Mnie to wisi i powiewa.
                >
                > Zastanów się, o ile potrafisz, czy czasem kolejny raz nie obrażasz osób, które
                > piszą na FzD.

zastanowiłam się i uważam,ty ich obrażasz tym - a na końcu i tak ja zdecyduję,
                • ave.duce Czy już napisałaś do radia TOKfm, że 09.01.13, 12:13
                  obraża swoich słuchaczy w związku z nagrodą im. Anny Laszuk?

... wskaże ją spośród nominacji Redakcja Radia TOK FM i Kapituła Nagrody ...

Żegnam.
                  • ex.mila Re: Czy już napisałaś do radia TOKfm, że 09.01.13, 12:49
                    ave.duce napisała:

> obraża swoich słuchaczy w związku z nagrodą im. Anny Laszuk?
                    >
                    Porównujesz się z Anną Laszuk? To ja wolę by ta zła.
                    • ave.duce Naucz się czytać ze zrozumieniem, proszę. 09.01.13, 12:53
                      ex.mila napisała:

> ave.duce napisała:
                      >
                      > > obraża swoich słuchaczy w związku z nagrodą im. Anny Laszuk?
                      > >
                      > Porównujesz się z Anną Laszuk? To ja wolę by ta zła.
    • damakier1 Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 11:31
      Tak sie temu przyjrzałam i myślę sobie, że skoro ma to być nagroda FzD i piszesz: Wzorem TOKfm (i innych meNdiów, ino pod innymi hasłami)wybierzmy osobę [...], to stwierdzenie wyboru dokona Xenofant rzeczywiście może zaskakiwać.
      Może właściwsza byłaby nazwa nagroda Xenofanta?
      • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 11:56
        A mię się po przeczytaniu wydaje, że skoro Forum ma Matki Założycielki w osobie Xenofanta, to one spośród kandydatur zaproponowanych przez Forumowiczów dokonać wyboru mogą i uhonorować dyplomem kogo zechcą i w formie jaka im odpowiada.
        Nie róbmy z propozycji zabawy posiedzenia Trybunału Konstytucyjnego.
        • ex.mila Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 13:25
          i maroudera. On też jest członkiem xenofantu.
          • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 13:28
            Masz mocno zwietrzałe dane i równie mocną chęć namieszania. Nudzisz się, swędzi coś?
            Podrap się i powinno ulżyć.
        • damakier1 Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 14:30
          A mię sie dodatkowo wydaje, że mogą Matki Załozycielki w Xenofanta wsadzone decydować same, a możemy tez wybierać my wszystkie. I nie ma o co kruszyć kopii. Ale skoro pojawiły się zdania różne, to żem rzuciła się w wir. Bo zdania różne esencją życia są Fszak.
          • ave.duce No to najsampierw natenczas trzeba byłoby głosować 09.01.13, 15:01
            czy Xenofant sam dokona wyboru czy... jak?

Proponuj, Damo, która masz zawsze rację... etc.
            • damakier1 Re: No to najsampierw natenczas trzeba byłoby gło 09.01.13, 16:25
              Mię się wydaje, że kiedy już lista kandydatur będzie zamknięta (właśnie - do kiedy mozna zgłaszać kandydatury?), to może Xenofant zrobić listę wszystkich kandydatów i wsatwić taką sondę do głosowania. To by było więcej zabawy. Ale się nie upieram. W nastroju buńczucznym byłam do 14:30, teraz jestem po obiedzie i nastrój mam pogodny. Fszystko mię się podoba.
              --
              • ave.duce Kto popiera propozycję Damy - ręka do góry :) 09.01.13, 16:50
                A ja odnoszę się do uwag konstruktywnych z należytą pieczołowitością, jakiem ta zła 1/2 X.
                • dzidzia_bojowa Re: Kto popiera propozycję Damy - ręka do góry :) 09.01.13, 18:27
                  https://us.123rf.com/400wm/400/400/kml/kml0606/kml060600017/426428-reka-w-gore-idace-w-kierunku-nieba.jpg

Poza tym chciałam dodać, że miałam zamiar, tak jak Olga, zgłosić Magdolota, nie byłam pewna jednak czy to może być ktoś z forum. Może jakiś regulamin abo co?
                  • tojajurek Re: Kto popiera propozycję Damy - ręka do góry :) 09.01.13, 19:47
                    Ja.
                    Wewnetrznie - Magdolot.
                    Zewnętrznie - uhonorowałbym Teresę Torańską. To jednak był naprawdę KTOŚ. Szkoda.
                    • illmatar Re: Kto popiera propozycję Damy - ręka do góry :) 10.01.13, 18:36
                      Z założenia popieram idee Damy, tę tyż.
                      Poza tym zgłaszam kandydaturę Damy do nagrody wewnętrznej, chociaż zgłaszam też myśl, że nagroda wewnętrzna stanowiłaby konkurencję dla nagród przyznawanych na wniosek przez kapitułę. Przepraszam, zapomniałam o dużych literach. Chodzi o to, że lepiej nie mnożyć brzytew.

Nad kandydaturą zewnętrzną myślę i jak by mi się udało wymyślić, to powiem.
                      • damakier1 Re: Kto popiera propozycję Damy - ręka do góry :) 10.01.13, 19:01
                        Miło mi bardzo, ale racja, że we wnętrzu lepiej bytów nie mnożyć. Dajcie mi lepiej nowego medala albo i ze dwa.
                        • ave.duce To jak będzie z tą sondą, Damo? 17.01.13, 14:18
                          ;)
                          • damakier1 Re: To jak będzie z tą sondą, Damo? 17.01.13, 20:48
                            MniĘ się pytasz? A kto konkurs wymyslił i organizuje? I w ogóle, kto tu rządzi?
                            Ja zresztą, co z tą sondą na samym początku napisałam:

"Mię się wydaje, że kiedy już lista kandydatur będzie zamknięta (właśnie - do kiedy mozna zgłaszać kandydatury?), to może Xenofant zrobić listę wszystkich kandydatów i wsatwić taką sondę do głosowania
                            • ave.duce Re: To jak będzie z tą sondą, Damo? 18.01.13, 09:12
                              Achaaaaaa... teraz to "kto tu rządzi" ;)

No to [jakimś] targiem to rozstrzygniemy.
              • ave.duce Termin: 17 stycznia 2013 09.01.13, 20:28
      • ave.duce Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 12:17
        forum.gazeta.pl/forum/w,89075,141638433,141645082,Czy_juz_napisalas_do_radia_TOKfm_ze.html
        Nie mam nic do dodania. W moim poście założycielskim żadnych podtekstów nie widzę. Pewnie jestem ślepa.

Jak ktoś chce zamącić, to zamąci. Tylko w tym celu tu się zjawia.
        • magdolot Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 13:47
          Xenofant rzondzi!*

* nie dzieli

i robi to demokratycznie oraz nieupierdliwie, latego ma autorytet jak Trybunał Konstytucyjny i te, no, predylekcje bu...zi w Forumowiczu mym.

To z kandydaturą startuję.

Kandydatura jest rzemyczkowo-koniczkowa, bo nie zafsze się fpływa na dyskurs śfiadomie co do kierunku i skutkuf ogólnych. Piątą kolumną się czasem bywa niechcący i ozdrowieńczo, Wallenrodem z romantycznym smrodem z rozpędu, Almanzorem się bywa pod pozorem i nawet z ozorem [na szaro, w tomacie i chrzan].
          Stawiam tu z hukiem kandydaturę Cezarego Gmyza, który jak kamikadze przemknął przez nieboskłon, łupnął jak gołąb o parapet i poszło tak blaszane echo, że aż chochoły pobudził. Chochoły zaś masowo złogi amyliodalne z muzguf wytrzepały i nagle se przypomniały o IV Pispolitej, że ją powinny były koniami rozwłóczyć i jej ohyda, najpierw oczywista a potem po trochu zapominana, jakoś gawiedzi znuf staje przed oczami.
          "Aż nagle wyjdzie jak dupa zza krzaka twarz zła i byle jaka i m m m m M!"
          [Jak to szło?! Ni ma w necie! Co żem ja popieprzyła?]

Anyway, niewątpliwą zasługą pana Cezarego jest przypomnienie Narodu, że gdy rozum śpi i pamięć dziejowa wysiada - potfory trepaka tańcują bez opamiętania. Że skarby mieczowi pustoszą złodzieje i nawet pieśń stopniowo zamienia się w pleśń. Że samo wzdychanie i boleściwe oczek odwracanie i czekanie aż samo przejdzie, to za mało. Że tutaj pacaneum potrzeba.
          Ponadto pan Cezary wdarł się już do języka ojczystego - "to news na 3 gmyzy w dziesięciostopniowej skali" - czym zakasował wrażego Richtera.
          Nadmieniam, że pan Gmyz osiągnął to FSZYSTKO... za jednym zamachem.

I zdecydowanie optuję za wynagrodzenie dyplomem owego przegiętego patriotycznego koniczka, co jak Rejtan położył się we drzwiach narodowej paranoi pełen poświęcenia oraz poodrywanych guzików i przez stado zawracających leminguf na placek rozdeptany został, jak przystało Naszemu Narodowemu Bohaterowi. I jak przystało onemu dopotąd podryguje!

On ci istną leworucję w narodowym dyskursie AD 2012 sprokurował bohaterskim rzutem na taśmę i zapewnił nam przyzwoite otwarcie 2013. Zasługuje na dyplom. Howgh.

• magdolot No. 09.01.13, 13:53
            No. I ja żem z rozpędu rozmiękczyła amyloidowe złogi i mam:

"Shimmy szuja

Szuja - naomamiał, natruł i nabujał
            Szuja - a wierzyłam przecież mu jak nikt
            Szuja - dziecku kazał mówić proszę wuja
            Alleluja wesołego zrobił mi i znikł
            Szuja - niewykluta larwa i szczeżuja
            Szuja - do najtępszych pierwotniaków rym
            Szuja - bezlitostny kamień i statuja
            Fałsz i ruja ekskluzywnie powodują nim

Gdy życie zdarło z faceta już maskę
            Gdy mu fasada rozpada się z trzaskiem
            Gdy zza niej wyjrzy jak dupa z pokrzywy
            Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef
            O wtedy chociaż się pragniesz powściągać
            nie nasobaczyć i nie naurągać
            Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać
            To same twe usta wykrzykną tobie wbrew:

Szuja - pióra by pożyczyć od Anouilh'a
            Szuja - by opisać, co to jest za typ
            Szuja - kawał matrymonialnego zbója
            Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb
            Szuja - najpiękniejszy kęs mi życia ujadł
            Szuja - toczył ze mnie hektolitry łez
            Szuja - cóż takiego uczyniłam mu ja
            Żem jak tuja poderżnięta przezeń dzisiaj jest
            Mówię Ci- poderżniętam jest! "

Kabaret Starszych Panów.
            • dzidzia_bojowa Re: No. 09.01.13, 15:15

Ja proponuję Macieja Stuhra, który krótkim zdaniem umieszczonym na FB po premierze "Pokłosia" rozpętał prawdziwą burzę zmuszając niejako do aktów ekspiacji tych, którzy poczuli się odpowiedzialni za poczynania przodków bądź do wściekłego ataku zwolenników poglądu, że Polska jest Mesjaszem i Wybrańcem Narodów świata i jest bez zmazy oraz niepokalana a kto myśli inaczej jest Żydem, zdrajcą i zaprzańcem. Dość długo trwała ta dyskusja i szczęśliwie przycichła. Tak więc Maciej Stuhr jest moim kandydatem za dźgnięcie sumienia. Niechcący być może ale dźgnięcie.
              • smutas13 Re: No. 09.01.13, 18:33
                Magdolocie
                Pięknie piszesz i z humorem. Lubię Cię czytać :-)

Proponuję Janusza Korwina Mikke, za wypowiedź o osobach niepełnosprawnych.
                Od tamtego czasu, nie czytam jego felietonów (chociaż kątem oka widzę rysunek jego twarzyczki). Omijam z daleka szerokim łukiem.
          • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:13
            Gmyzowi temu udało się sprawić, że na parę godzin kraj zamienił się w upiorny negatyw.
            Nagmyził, dyskurs wywołał. Oj tak, pasuje jak nikt.
          • illmatar Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 14.01.13, 11:36
            magdolot napisała:

> Stawiam tu z hukiem kandydaturę Cezarego Gmyza, który jak kamikadze przemknął p
            > rzez nieboskłon, łupnął jak gołąb o parapet i poszło tak blaszane echo, że aż c
            > hochoły pobudził.

W świetle tego jak pan Gmyz dyskontuje swój huk, nie bardzo widzę go na podium FzD:

W sobotę Gmyz spotkał się z fanami w Szczecinie. Przy pełnej sali i białych obrusach restauracji Liquid Cezary Gmyz ubolewał: - Mamy problem z tym, że kultura jeszcze w większej mierze niż media została zawłaszczona przez michnikowszczyznę i my kulturę powinniśmy zacząć odzyskiwać jak najszybciej. Bo to jest obszar, który stanowi o naszej tożsamości narodowej.

Damo, może byłaś w tym pięknym Likłydzie?
            • ave.duce Czy LIQUID to odpowiednie miejsce dla prawdziwych 14.01.13, 12:13
              genetycznych?

... typ lokalu: restauracja, klubokawiarnia
              typ kuchni: fusion, włoska, koktajle (bezalkoholowe), francuska
              ...
              • ave.duce I jeszcze jedno: jak się dźwiga Golgotę?! 14.01.13, 13:09
                • illmatar Re: I jeszcze jedno: jak się dźwiga Golgotę?! 14.01.13, 23:14
                  Ave, skąd wzięłaś Golgotę? Może Gołotę? Tego, wiesz, co Szymborska lubiła?
                  • ave.duce Trzeba czytać do końca ;) 15.01.13, 07:51
                    ... Słuchacze byli wzruszeni, dziękowali Gmyzowi za "dźwiganie Golgoty" ...

Gryzłyśmy ten temat razem z Kocicą na FK, ale może Ty masz lepsze koncepcje - dawaj, proszę :)
                    • ave.duce Re: Trzeba czytać do końca ;) 15.01.13, 07:53
                      ave.duce napisała:

> ... Słuchacze byli wzruszeni, dziękowali Gmyzowi za "dźwiganie Golgoty"
                      > ...
                      >
                      > Gryzłyśmy ten temat razem z Kocicą na FK, ale może Ty
                      > masz lepsze koncepcje - dawaj, proszę :)

Chyba lepszy byłby taki szyk:"razem z Kocicą" na początku.
                    • illmatar Re: Trzeba czytać do końca ;) 15.01.13, 11:50
                      Lepszych mieć nie mogę z założenia. Gryźć Gmyza z Golgotą, grzęzawisko .
            • magdolot Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 14.01.13, 14:12
              > W świetle tego jak pan Gmyz dyskontuje swój huk, nie bardzo widzę go na podium
              > FzD:

Ojtam, ojtam! Wrzask, że niby odbierom kulturę michnikofszczyźnie i poprzerabiajom na Mickiewicza? Gmyz cięgiem wali w parapet aż miło!

Toż 20 lat temu sama leciałam na apel, paczyć jak Gumiś [nieodrodny syn znanego klanu slumsiastego podówczas Kazimierza; ojciec i 4 starszych braci już po wyroku, Gumiś jeszcze przed, ale za to zdrowo przerośnięty] ... na apelu wiersz deklamuje. Gumiś w skórzanych portkach i z takimż krawatem na śnieżnobiałej koszuli nie beblał Mickiewicza, bo on Mickiewicza za nic nie beblał by. On Bursę deklamował, bo polonistkę rozgarniętą miał za wychowawczynię.

Tfierdzę, że Gmyz rzucony na pole kultury znuf nam coś odkrywczo poprzewartościowuje. Efektów tfurczej orki Gmyza oczekuję przepełniona nadzieją. A jeśli uznamy, że nasza nagroda należy się jeno za świadomy i pozytywny wkład w dyskurs narodowy, a nie za mimowolny... to ciągle jeszcze istnieje możliwość docenienia Gmyzowej orki na ugorze - postulowane przeze mnie wyróżnienie onego w konkursie wielce dumnym tytułem "gównianego katalizatora". Czyżby nie zasługiwał? Wszak dwoi się i troi!
    • olga_w_ogrodzie Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 16:44
      no to ja, po Wielkim Dziś Przekroczeniu Progu /a nadmieniam, że w całkowitym Znienacku ów urósł był/ to tak powiem :
      jest to nominowanie wielce ryzykowne, bo się boi przyjaciół i bliskich znajomych pominąć.
      ale ma być jedna nominacja i się nie gapić, że to czy siamto.
      /siamto, to nie jakieś tam siamto, ale sto tysięcy rzeczy./
      kto czyta ten wie, że multum osób predyspozycyjnymi jest.
      ja lecę w Magdolota.
      a to dlatego, że wpada z energią odrzutowca czy innej rakiety,
      w porach doby niesamowitych i pojętych dla sów tylko,
      używa wyrazów, których ja chcę, lecz się boję użyć, a wdzięk używania jest tak duży, że aż.
      mnie ostre szybowanie Magdolota nie powala wcale, ale wyrywa.
      z poważaniem
      o_w_o

• magdolot Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:27
        Po poście Olgi dałem strasznego drapaka, teraz się znowu zwabiłem i jestem rozdarty na szczępki. Nie wiem, czy iść sobie sypać piedestał w ogródku [raczej zlepiać, bo pada], czy iść się płonić do kąćka pogryzając pazury. Jeszcze nigdy nie byłem" kandydaturą" i nie wiem, czy taki zaszczyt udźwignę... Jutro pójdę na siłownię, czy coś.

A proposss:
        Dziennikarka robi wywiad z pakerem [zaktualizujmy: patriotycznym kibolem], który na fszystkie pytania odpowiada: eeeee, aha, nooo. I w końcu fkurzona napada:
        - Proszę pana, a do czego panu służy głowa?!
        Po chwili wysiłku troglodyt się rozjaśnia:
        - JEM NIOM.
        • olga_w_ogrodzie Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:51
          dupa.
          my przegrane, bo tu idzie o wyższych niby na szczeblu.
          z całego kraju.
          a może, boję się użyć tego słowa, świata.
          ale w naprędku se dodam jeszcze i to, że, prócz wymienionej całości, to uwielbiam magdolotkowy rodzaj męski, choć raczej w stronę Szczuki Kazi się chylę.

jak to konkurs ogólnoświatowy, to i tak Magdolot.
          /co mogą o tym wiedzieć ci, którzy zasypiają jak niby Bóg przykazał i nie dowidzą komet magdolotowych nocą późną przesłanych./

się domagam : Magdolotu przyznać, co przynależne, bo jak nie, to wiadomo, co będzie : ręka boska się wyciągnie i skarze, a chyba tego nie chcemy.
    • 99venus Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 20:46
      moje drogie Panie,ze zdumieniem stwierdziłem,że pierwsza kandydatura padła dopiero w 22 poście.
      • ave.duce Bywa. 09.01.13, 21:01
        Zgłaszasz kogoś?
        Popierasz pomysł Damy?
      • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:08
        Pan Venus się nie dziwi, tylko do adremu przechodzi. Do meritumu znaczy się.
      • damakier1 Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 22:50
        moje drogie Panie,ze zdumieniem stwierdziłem,że pierwsza kandydatura padła dopiero w 22 poście.

A ja przeciwnie - byłabym zdumiona i zawiedziona, gdyby kandydatury padały sobie tak zwyczajnie, od pierwszego postu. Bleeee....
        • ploniekocica Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 10.01.13, 12:51
          Nie rozumiem tego konkursu. Kolejny, w którym będziemy głosować, kogo najbardziej lubimy na FzD?
          Sorki, ale ja, jak kogoś lubię, to sama znajduję sposób, żeby to wyrazić.
          Chyba odpadam w takim razie.
          Z powodów, które wyłuszczyłam już kilkakrotnie.
          • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 10.01.13, 12:57
            Jeśli chodzi o ewentualnych kandydatów z FzD zdanie:
            wybierzmy osobę (z realu bądź netu), "która w wyjątkowy sposób wpłynęła na dyskurs w minionym roku". wydaje mi się wiążące.
            Dla mnie przykładem osoby, która w zeszłym roku wpłynęła na forumowy dyskurs wyjątkowo jest Wielgus TW. Skutki wpływu widać do dziś, a ściślej rzecz ujmując - nie widać wcale: Wielgusa wcięło, Dupetka wywiało. :(
          • gat45 Święte słowa, Kocico ! 10.01.13, 13:01
            Jak bym nie kochała Magdolota w ogóle i w szczególe i jak bym nie była wdzięczna Maniaszy za połechtanie Gaciego ego, to głosować powinniśmy na kogoś spoza FzD.

Na razie mamy więc Gmyza i Kabaret Starszych Panów. Ja dodaję Poetę Miecia.
            • gat45 Przepraszam, pominęłam 10.01.13, 13:10
              gat45 napisała:
              [...]
              > Na razie mamy więc Gmyza i Kabaret Starszych Panów. Ja dodaję Poetę Miecia.

Jest jeszcze Anna Grodzka. Jedyna na razie prawdziwa kandydatura, nie żadne jajo
          • ave.duce Przecież nie o to chodzi. 10.01.13, 14:56
            Przeczytaj jeszcze raz 1. post.
            • ploniekocica Re: Przecież nie o to chodzi. 10.01.13, 15:07
              ave.duce napisała:

> Przeczytaj jeszcze raz 1. post.
              Ave, pierwszy post przeczytałam starannie i też mi się wydawało, że nie chodzi o to. I nie tylko pierwszy przeczytałam i wyszło mi z tych postów, że znowu się zrobi plebiscyt popularności.
              A ja uważam, że na forumowe mniejsze i większe nagrody miejsce już jest w postaci medalowni, orderowni i odznaczeniowni (gdzie oprócz okazania sympatii jest również miejsce na poczucie humoru), natomiast głosowanie, kto bardziej zmienił dyskurs Magdolot czy Anna Grodzka, Gat czy Gmyz uważam za monstrualnie przedziwne i nie będę w nim brała udziału. Z całym nieustającym afektem dla Magdolota i Gata :)
              • ave.duce Re: Przecież nie o to chodzi. 10.01.13, 15:12
                Nie ma sprawy. Ja głosuję na Grodzką i tyle.
    • czan-dra Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 20:50
      Tekst linka
      • ave.duce Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:02
        Fajne, ale może sam kogoś JEDNEGO?
        • trusiaa Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 21:18
          A stanę w obronie wizji zapodanej przez Czan-drę, własnie że.
          Bo wszystkie przykłady nie dość, że kryteria koŃkursu spełniają, to są inspirujące bardzo.
          Dopiero po zgromadzeniu danych będziemy wybierać sondownie zwycięzcę. NESPA? :)
    • damakier1 Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 09.01.13, 22:56
      Do nagrody zgłaszam kandydaturę Anny Grodzkiej. Wszyscy wiedzą, za co.
      A to przykład jej kultury i mądrości.

Ale jak przyjdzie co do czego, to i tak zagłosuję na Magdolota.
    • maniasza Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 10.01.13, 01:08
      Ja lubie Magdolota, ale jak na moją percepcję, za dużo słów. Chaosu powidxiałabym. Męczy mnie to na dłuższą metę. Za dużo szumu i hałasu. Choć w realu, przyznam lubię takie osoby, osobistości. Które potrafią rozwiać sztywniacką atmosferę i wszystkich wprawić w odpowiedznią amplitudę.

Ja stawiam na Gat jednak.
      Może nie bęe obiektywna, bo bardzo subiektywnie to niej podchodzę. Raz że zna rosyjski, dwa że francuski, trzy...
      Gat jest wyważony (choć nie wiem, czy to nie jest przypadkiem wewnętrzna blokada), stara się byc obiektywny, jest bardzo wrażliwy, stara się być sprawiedliwy
      i w ogóle mnie imponuje.
      Doświadczeniem zyciowym. Którym, niestety, za bardzo nie chce się dzielić (ze skromości?), choć je ma.
      Jestem za Gat45, jednoznacznie.
      • scoutek Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 10.01.13, 11:59
        a ja się chyba rozerwę

bo głosuję na dwie (kolejność alfabetyczna):
        Gat i Magdolot

każdą kocham za co inne
        nie potrafię wyważyć

nie da rady
    • wydrwiwdowigrosz Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 10.01.13, 19:18
      Szczuka. Za pierwszoklasny telewizorny lincz na tej kurwie Terlikowskim. Nie mogłem się powstrzymać, chociaż ciezko pisać jedna reka. Siostra wielokrotnie przelozona laskawie przytrzymuje mi shift, ale alt juz nie bardzo. mam zamiar zaliczyc te slicznote, bo jest boska. Pozdrawiam - zeropromili.
      • magdolot Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 11.01.13, 00:56
        wydrwiwdowigrosz:

Zaliczaj natychmiast, to opanuje i alt. Wiem, bo oglądałam jeden film o ludożercach.

Dziś w nocy mi się przypomniało, jak tu niegdyś wlazłam i mię zrównał z ziemią krótki, celny wark o trzymaniu pawi na karuzeli bez hamulców... i już wiedziałam, że jak mnie stąd wywalą drzwiami, to wrócę przez okno. Cudnie Pana widzieć znuf, choćby na chfileczkę. :)))
    • blind_as_a_bat Kanclerz Angela Merkel /w Europie/ 11.01.13, 00:00
      • magdolot Nagroda FzD 11.01.13, 02:22
        Kocica i Gat i Kocica mają absolutną rację. I jeszcze Dama, jak zwykle.

Fczoraj się nie mieszałam do rozmów o plebiscycie jako "kandydatura", bo bym była nepotem. Tudzież doswierał mi totalny mętlik we łbie, więc wolałam się zamknąć. Bo z jednej strony to strasznie miło i już mię bombelki uderzały do łba szampańskie absolutnie. A z drugiej jakoś łyso, bo "kandydatura" jess jak kandyzowana kreatura i progi za wysokie na kopytka i nie ma jak uciec pod stół.

A potem sobie myślałam o tym, kogo ja bym z FzD na kandydata postawiła i nagle miałam pewność absolutną, że usiłując wybrać to jedno z wielu pysznych dań, ten jeden z bogactwa smaków... bym sobie zdechła z głodu jak pewien osiołek. Bo my bukietem silni.

"Ja nie o wiechciach z byle chwastu,
        Stawianych na werandzie na stół,
        Nie o wiązankach z kwiatów polnych,
        Może i wdzięcznych, lecz dowolnych,
        Nie o "naręczach", specjalności
        Wiochen i starszych dam rozwianych,
        Noszących je dla wykazania
        Polskości swej lub niewinności;
        Ja o bukietach z kunsztem, ładem,
        Z przewodnią myślą i układem,
        O zaściankowych, niestołecznych,
        Lecz ogrodniczych, lecz dorzecznych"

Takoż wybieram feerię barw i smakuf fszelkich i nasz unikalny chór jako całość.
        Bigos wybieram i kropka, bo nasz bigos ma bukiet sakramencki, autorski i niepoftarzalny.
        Va banque. Fszystko albo nic. Wóz albo przewóz.

Wewnętrzne wybory są kumpletnie bez sensu. Kapitułę na potrzeby wewnętrzne mamy jak ta lala. Przyznajmy se Multitrollowy Medal Forumowy Na Wiele Głosów I Orkiestrę. Bo medal dzwoni przepięknie i cieszy oko i polerować go można na glanc, a jak dyplom się zachlapie jakimś tłuszczem, to kaput i po ptolach.
        Śniadanie zjedz sam, medal z przyjaciółmi, dyplom oddaj wrogom.

I tak dziś [sorko: fczoraj] w nocy z mętliku wybrnęłam, lecz wilcy unieśli mię z neta skutecznie, podstępnie i w trosce o.

A Gmyza podtrzymuję zupełnie serio, bo tak przegmyził, że aż się coś odpowietrzyło. Jakby mgły podpełzające coraz bliżej... pierzchły. Się lepiej oddycha. To, co dyndało nad głową, pierdyknęlo z hukiem. I co? I nic. I dobrze. Gmyz zasługuje choć na wyróżnienie w konkursie i tytuł "gównianego katalizatora".

• ploniekocica Magdolotu! 11.01.13, 11:42
          Tu nie chodzi o progi, bo progi wszelkie dla Ciebie i FzD za niskie, a nie za wysokie.
          Ja po prostu protestuję zwyczajowo w temacie wszelkich plebiscytów z lubienia bardziej.I już :)
          bo jak wybierać, kogo się lubi bardziej, jak się wszystkich lubi najbardziej?
          • magdolot Re: Magdolotu! 11.01.13, 12:35
            > bo jak wybierać, kogo się lubi bardziej, jak się wszystkich lubi najbardziej?

Dokładnie. I z fpływaniem na dyskurs jest tak samo: fszyscy na niego fpływamy, a każdy z właściwym sobie wdziękiem. I dlatego każdy jeden głos chóru jesss najcenniejszy.

Letę, bo wilcy nie zasypiają mi gruszek w popiele, a jutro przyjeżdża 3 kumpli Szatana spędzać u nas feerie i trza naznosić strawy.
        • smutas13 Re: Nagroda FzD 15.01.13, 09:25
          magdolot napisała:

>
          > A Gmyza podtrzymuję zupełnie serio, bo tak przegmyził, że aż się coś odpowietrz
          > yło. Jakby mgły podpełzające coraz bliżej... pierzchły. Się lepiej oddycha. To,
          > co dyndało nad głową, pierdyknęlo z hukiem. I co? I nic. I dobrze. Gmyz zasług
          > uje choć na wyróżnienie w konkursie i tytuł "gównianego katalizatora".

>

Podając swoją propozycję J.K. Mikke - żeby był większy wybór - też miałam namyśli
          coś w rodzaju "gównianego katalizatora".
    • olga_w_ogrodzie Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 11.01.13, 02:26
      przepraszam.
      z dupy się wyrwałam : konkurs nie dotyczy tutejszych ? tak ?
      bo jakby nie - podrzymuję : Magdolot.
      ale jak nie tykać tutejszych, to Anna Grodzka zdecydowanie.
      a to za to, że widzę zaczepki - na fb, na TT, a klasą jest m.in. umiejętność powstrzymania się przed odzywką w stylu niecnym, choć zrozumiałe by to było, bo lecą ostro.
      nie pokazuje się PANi Anny w tv, ona się nie pcha też, ale jak kto śledzi sieć, to wie.
      • ave.duce Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 12.01.13, 08:05
        Nie za ma co przepraszać. Dzięki za /y:)
        • ave.duce Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 12.01.13, 08:06
          Zeżarło mi "głos...", śniadania nie jadło czy co?
    • ave.duce Termin upływa 18 stycznia - memento 13.01.13, 14:49
    • aniagrodzka Re: Podaj swój typ do nagrody FzD :) 15.01.13, 20:15
      ave.duce oczywiscie!
    • man_sapiens Boniek 17.01.13, 20:40
      Polityk żaden, bo każdy gadał zgodnie ze swoją sztampą, nic się nie zmieniło. Kaczyński, tusk, Komorowski, Miller, Palikot itd. itp. - nihil novi. Takoż samo dziennikarze i "dziennikarze", nawet g... (aka Gmyz) niczym nie zaskoczył. Było tak jak było zawsze.
      Mój kandydat - Boniek.
      Boniek jest jaki zawsze był, ale rozmowa o "polskiej piłce" jest od dwóch (chyba) miesięcy zupełnie inna.
      • damakier1 Re: Boniek 17.01.13, 20:44
        Gdyby dzis nie wyskoczył z tą amnestią dla kiboli, to nawet bym sie zgodziła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka