czan-dra 22.06.13, 09:58 Matka pakuje syna na wycieczkę: - Zapakowałam ci chleb, masło i kilogram gwoździ. - Po co? - Jak to po co? Posmarujesz chleb masłem i zjesz. - A gwoździe!? - Tu są. Przecież spakowałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Rozbawiło mnie to. 25.06.13, 14:44 przydał mi się ten dowcip testowałam znajomych na poziom poczucia humoru - znaczy czy zgodny z moim i dwójka moich bardzo bliskich złapała i rechotała równo ze mną i po oczach widziałam, że bawią się świetnie kilkoro się uśmiechnęło z lekkim niedowierzaniem czy, aby się nie kompromitują trzech przyznało, że nie kuma u dwójki zapadła cisza krępująca musiałam tłumaczyć uwielbiam dowcipy abstrakcyjne, w rodzaju tych, jak ten o facecie, który miał tak niskie mieszkanie, że mógł jeść wyłącznie naleśniki albo szła mucha po szybie i pękła jakby kto jeszcze coś takiego miał to ślicznie proszę Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Rozbawiło mnie to. 25.06.13, 14:59 przyszla kobieta z szyba w plecach do lekarza. Lekarz sie pyta: co pani jest? Kobieta: nie widac? Szybowiec.... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Rozbawiło mnie to. 25.06.13, 15:23 Słyszy facet jakieś tupanie zz oknem ... patrzy: ścieżka biegnie do lasu... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 09:50 Leci wróbel bez głowy i myśli: - Po co mi prawo jazdy na lodówkę, jak i tak pływać nie umiem. Odpowiedz Link
gat45 Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 09:57 Siedzi elegancka dama w buduarze na rekamierze i nagle słyszy takie cichutkie tup-tup-szszsuuu, tup-tup-szszsuuu, tup-tup-szszsuuu... Patrzy na drzwi garderoby - a to suknie wychodziły z mody Odpowiedz Link
gat45 Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 10:06 Wschodnia Galicja, przełom XIX/XX w W przedziale siedzi sobie starozakonny. Na kolejnej stacji wchodzi drugi. Siada i zagaja : - Skoro już los sprawił, że my te kilka godzin przesiedzimy razem, pan pozwoli, że się przedstawię. Jestem Rozenblum - Rozenblum, Rozenblum.... Pan nie jesteś taki mały, z bródką ? Odpowiedz Link
czan-dra Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 15:56 Słyszy facet jakieś tupanie za oknem ... patrzy: a tam przechodzi wszelkie pojęcie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 16:42 Mój ulubiony o babie: Przychodzi goła baba do lekarza z kawałkiem szyny na głowie. - Kto pani jest? -Toranaga. Pamiętam go z dziewczęctwa, a to dlatego, ze bardzo pana Toshiro Mifune lubiłam ;) Inne abstrakcje z dzieciństwa: Idą dwie agrafki przez pustynię. - Gorąco.. - To się rozepnij. Idą dwa pomidory skrajem szosy, jeden wpadł pod samochód. - Te, keczup, idziemy dalej - mówi drugi. Chyba w okolicy późnej podstawówki podobnym lubiłyśmy z koleżanką testować znajomych. Odpowiedz Link
scoutek Re: Rozbawiło mnie to. 26.06.13, 17:52 idą dwa koty przez pustynię i jeden mówi: - nie ogarniam tej kuwety - może było, ale tak mi się skojarzyło i ten jeden sprzed kilku lat, który bije wszystkie: dlaczego kobieta przed okresem gotuje zupę w pięciu garnkach? Bo TAK! mój znajomy skomentował to: ten dowcip rozumieją faceci, którzy nie są z kobietami z doskoku, tylko z dolegu ;) Odpowiedz Link