Dodaj do ulubionych

Sprawa/Czlowiek

12.09.13, 17:22
Jak Wy to rozumiecie? U mnie jest tak, że żadnej sprawy nie potrafię, ani zrozumieć, ani załatwić, gdy na drugim miejscu jest człowiek. Ważna sprawa, to jasne :)
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 18:16
      Nie rozumiem, mimo szczerych chęci. Mogę się tylko domyślać, tylko po co? Lepiej sama powiedz.
      • jola.iza1 Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 18:36
        Ależ proszę bardzo, ' nadwykonanie", gdzie, i kiedy może zaistnieć?
      • jola.iza1 Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 19:02
        I jeszcze, GatU kochana
        -lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,14581818,Zwolniona_po_32_latach__Zastapila_ja_rodzina_posla.html
        Sprawa, czy Człowiek ?

• czan-dra Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 19:05
          Wg mnie to jest czyste zeszmacenie, i nie ma znaczenia kto jakie barwy reprezentuje.
          Coraz mniej mi się ta polityka podoba, coraz mniej mi do śmiechu.
          • jola.iza1 Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 19:16
            Aha, czyli Człowiek? A może wart czlowiek Sprawy wyższej, nie pytam o przynależność ?
            • czan-dra Re: Sprawa/Czlowiek 12.09.13, 19:19
              A jak tam wystapiła Sprawa Wyższa?
              Po prostu robią to samo co innym zarzucali, i wcale się nie zdziwię jak przerżną wybory koncertowo.
        • gat45 Re: Sprawa/Czlowiek 13.09.13, 08:11
          W tym przypadku Twoje pytanie, miła Jolu.Iiiiiiii, mija się z sYnsem.

A tak w ogóle : rozumem wiem, że są sytuacje, kiedy sprawa powinna mieć pierwszeństwo przed indywidualnym losem człowieka. Jednak jako że osobiście nie potrafiłabym się z tym pogodzić, staram się - skutecznie - nigdy nie znajdować się w pozycji, gdzie miałabym rozstrzygać. Dla sprawiedliwości staram się też nie oburzać się zbytnio na tych, którzy takiej odpowiedzialności się nie ulękli.
          Trudne to wszystko.
          • tojajurek Re: Sprawa/Czlowiek 13.09.13, 14:38
            Prawdziwy Człowiek powinien umieć bez wahania poświęcić się dla Sprawy.
            Jak np. bohaterscy naukowcy, ryzykujący zdrowie i życie dla Prawdy, a nie odwrotnie, jak czynią co poniektórzy.
            I takie postawy są słusznie nagradzane:
            "Antropologia. Nagroda powędrowała do dwóch dzielnych amerykańskich antropologów, którzy ugotowali ryjówkę - niewielkiego gryzonia - i połknęli ją bez gryzienia. Żeby sprawdzić, co z nią zrobi ludzki układ trawienny."
            Więcej tu:
            wyborcza.pl/piatekekstra/1,133655,14594621,Ig_Noble_przyznane.html
    • man_sapiens Re: Sprawa/Czlowiek 14.09.13, 01:02
      Najpierw nie wiedziałem, o co chodzi. A po kolejnych wpisach - jajakosceptyk myślę, że mieszanie Człowieka i Sprawy z chamstwem jakiegoś tam burmistrza to przesada.
      • magdolot Re: Sprawa/Czlowiek 14.09.13, 14:39
        Sapiens prawdę mówi.

Tu jest lepszy przykład:
        wyborcza.pl/magazyn/1,126715,14602731,Modzelewski__Wkurzylem_sie__Teraz_wasza_kolej.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
        Się podpisywam pod sprawą i pod Modzelewskim. A pod Dudą nie i nie i za ch. Niech ktoś się, kurna, schyli po lewicowe hasła, ale niech to nie będzie ani niedorypany komuch od ochłapu, któren ci bokiem wyjdzie i upokorzy jak fiks, ani żaden pojeb, czy Duce-rozpierdalacz od zagospodarowywania określonych emocji w celu nad wyraz wiadomym, a ućciwy człek i łebski. Tylko skąd go wziąć?!
        • izydor88 Re: Sprawa/Czlowiek 14.09.13, 17:06
          Modzelewskiego właśnie czytam,świetny,ale:
          W piątek dojeżdżam do pracy autobusem - na popołudnie.Tym autobusem jadą też wdowy na cmentarz i młode kobiety zatrudnione w zakładzie szyjącym namioty.
          Wdowy dyskutują o swych małżonkach,z których żaden nie umarł śmiercią naturalną.Wszyscy umarli z winy lekarzy.To stały motyw i nawet specjalnie się nie wsłuchuję.
          Kobiety szyjące namioty mają inne problemy:
          - Kupiłam wczoraj srebrne baleriny,zgadnij za ile?
          - Widziałam takie po 15zł.
          - Ja kupiłam za 10 i jeszcze dokupiłam kolczyki dla Anki,bo ma urodziny.Od nas wszystkich,za 15zł,złożymy się po 3.50.
          Trochę jednak temu Dudzie kibicuję ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka