ave.duce 26.03.15, 14:44 najskuteczniejszą terapią niepłodności - szczera modlitwa owocuje poczęciem dziecka. Dżizzssssssssssssssssssssss Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Modlitwa 26.03.15, 15:12 na FB już kpią, że księża mimo celibatu mają dzieci, bo się modlą ...... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Modlitwa 26.03.15, 15:24 scoutek napisała: > na FB już kpią, że księża mimo celibatu mają dzieci, bo się modlą ...... Czyli Terlikowski modli się sporadycznie! Co z niego za katolik ;( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Modlitwa 26.03.15, 15:52 ave.duce napisała: > scoutek napisała: > > > na FB już kpią, że księża mimo celibatu mają dzieci, bo się modlą ...... > > Czyli Terlikowski modli się sporadycznie! Co z niego za katolik ;( Przyszło mi do głowy, że może modli się nieszczerze... Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 16:12 Chyba Was zdziwię, ale ja tu nie widzę błędu logicznego. Z tekstu wynika, że jeżeli modlisz się o dziecko, to masz dziecko. Ale nie jest powiedziane, że każda modlitwa owocuje świeżym dzieckiem. Możesz się modlić o zdrowie tych, które już masz i liczyć na to, że adresatowi się intencje nie pomylą. W kanonie osób wierzących to się trzyma kupy. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Modlitwa 26.03.15, 16:22 > W kanonie osób wierzących to się trzyma kupy Z naciskiem na kupę. Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 16:42 A właśnie że wcale nie. Ja mam naprawdę duży szacunek dla ludzi modlących się z głębi duszy swej. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Modlitwa 26.03.15, 17:05 A ja uważam że nie ma żadnego usprawiedliwienia dla wyłączania racjonalnego myślenia. Także głęboka wiara czy głęboka frustracja tego nie usprawiedliwiają. Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 17:12 A ja uważam, że modlitwa nie wymaga usprawiedliwienia. I bardzo nie lubię dogmatycznego podejścia do czegokolwiek. Nawet racjonalizm u mnie traci w wydaniu dogmatycznym. Ale nikomu swojego punktu widzenia nie narzucam. Z nadzieją na wzajemność tych modlących się. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Modlitwa 26.03.15, 17:10 gat45 napisała: > jeżeli modlisz się o dziecko, to masz dziecko. I to wystarczy ;) Jeżeli modlisz się o wyleczenie - jesteś wyleczon! Ileż oszczędności dla NFZ. Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 17:29 Dobra. Nie wierzę, że nie zrozumiałaś, co chciałam powiedzieć. o i normalnie, niewierząca wszak jestem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Modlitwa 26.03.15, 17:39 A ja - jako niewierząca - nie wierzę, że nawet najszczersza modlitwa jest sprawczynią sama w sobie. Modlitwa może być duchowym wsparciem. I wtedy - nic mi do tego. Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 18:15 Mimo wszystko : zrób to dla mnie i spróbuj zrozumieć, o co mi szło w pierwszym wpisie na temat. Tak ładnie proszę... I dopiero potem zareaguj. Da się zrobić ? Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Modlitwa 26.03.15, 18:21 Jestem w stanie zrozumieć wierzących i modlących się. Ale żeby nie widzieć,że Kościół jest wyjątkowo ponurą instytucją? Odpowiedz Link
gat45 Re: Modlitwa 26.03.15, 19:01 Wyjaśnię w takim razie, ale nie dzisiaj. Dzisiaj jest mi bardzo źle z sobą samą i bardzo się nie lubię. Odpowiedz Link