Dodaj do ulubionych

Wstań i zmierz się

25.05.15, 10:52

z brutalną rzeczywistością - tymi słowami zbudził mnie dziś rano mój mąż. Co racja, to racja: trza wstać i się mierzyć.
Obserwuj wątek
    • ploniekocica Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:02
      Ja się nie będę mierzyć. Ja się idę zabić. I się udaję na emigrację wszelką możliwą.
      Patrzcie tylko:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17978559,Wielki_nieobecny_na_wieczorze_wyborczym_Andrzeja_Dudy_.html#MegaMT
      • ewa9717 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:08
        Fakt, można by się pochlastać, ale lepiej się nie poddawać.
        Mimo wszystko.
      • damakier1 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:11
        Ależ Kociczko Kochana, nie masz czym się przejmować. Zapewniam Cię, że Matka Boska palcem w sprawie prezydenta Dudy nie kiwnie.
      • eva.68 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:12
        Ty się nie zabijaj. Ty zabij mediumy różne. Najlepiej gwoździami. Na gucho.
    • eva.68 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:10
      Róbmy swoje,
      Pewne jest to jedno, że
      Róbmy swoje,
      Póki jeszcze ciut się chce (...)
      Niejedną jeszcze paranoję
      Przetrzymać przyjdzie robiąc swoje, kochani,
      Róbmy swoje,
      Róbmy swoje,
      Żeby było na co,
      Żeby było na co,
      Żeby było na co wyjść!

• trusiaa Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:17
      U nas pogodnie - wywiesiłam pranie. Na obiad będzie botwinka. Wczoraj był świetny odcinek "Olga Lipińska zaprasza", już się szykuję na następny. Chodzi za mną. Jaskółki zbudowały kolejne gniazdo. Do Tesku muszę pojechać. A! i w totolotka zagrać. Znowu. Centrum ogrodnicze otworzyli, sadzonki kupię, pod oknem posadzę. Brawo. Placek pyszny upiekę wg przepisu Scoutka. Do biblioteki skoczę. Korę zaszczepić trzeba.

• ave.duce Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 11:25
      Spoko, przeżyje się - a na dobry humor coś specjalnego dla Damy:

https://i.huffpost.com/gen/601673/thumbs/o-HIGHLIGHT-OF-THE-WEEK-570.jpg?12
      • damakier1 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 23:38
        Dzięki :) Sowa jest dobra na wszystko, a trzy na jeszcze wszyściej.
    • behemot17-13 Re: Wstań i zmierz się 25.05.15, 21:15
      Następny etap - wybory do parlamentu. Jak widzę? Nie za bardzo, ale, wybory w październiku to nie to samo co wybory na urząd prezydenta, PiS już nie ukryje w piwnicy Kaczyńskiego, Kamińskiego, Macierewicza, Brudzińskiego, Błaszczaka, Pawłowicz i jeszcze wiele duchów. A ponadto, w wyborach do Sejmu i Senatu wieś zagłosuje na PSL. Zagadką pozostaje postawa młodych ludzi, tych na dorobku, czy dadzą się złapać na obiecanki - cacanki? No i jeszcze takie proste spostrzeżenie, refleksja, PO niestety się zużyła, obrzydła, naturalne zjawisko, w końcu jako jedyna przez dwie kadencje. Podsumowując, sukcesem będzie, gdy PO w zbliżających się wyborach przegra nieznacznie, a wic jest w tym, by nie zejść ze sceny. I już na koniec, jak przyjemnie, bezstresowo być w opozycji do, bajka.
    • ave.duce Linkuję z FK ciekawe posty Piela i Mana_S - 25.05.15, 22:02
      Post założycielski

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157720774,157720774,Te_wybory_to_nie_koniec_swiata.html
      i odpowiedź:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,157720774,157722973,Re_Te_wybory_to_nie_koniec_swiata.html
    • man_sapiens Re: Wstań i zmierz się 26.05.15, 20:32
      Kiedyś się śpiewało "przeżyliśmy okupację, przeżyjemy demokrację (ludową)". No i przeżyliśmy. Duda też nam nie da rady.
      • trusiaa Re: Wstań i zmierz się 27.05.15, 07:28
        I to mnie właśnie pociesza - fajniej i weselej jest być w opozycji :)
    • gat45 Re: Wstań i zmierz się 27.05.15, 07:46
      Wczoraj mnie zmierzono i zważono. Bez zmian w stosunku do zeszłego miesiąca (no, przynajmniej wzrost).
      • damakier1 Re: Wstań i zmierz się 27.05.15, 09:29
        To dobitny i dobry znak, że zewnętrzne okoliczności nie zmienią Twych osobistych parametrów! Czego i nam wszystkim życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka