Dodaj do ulubionych

Mam wątpliwościTK

22.12.15, 13:46
Jeśli posłowie , członkowie rządu, przywódcy partii "jakichśtam" zarzucają członkom TK oszustwa, kolesiostwo, niewłaściwe wydawanie wyroków, "karygodne latanie po mediach"....
Jestem ciekawa jak długo tak można. Jak to się dzieje, że TK pozwala sobie na opluwanie. Przecież potrzeba na zarzuty dowodu...
Jest ludowe przysłowie kończące się: - " a on mówi, że deszcz pada".
Nie ma takiego paragrafu na to aby znaleźli zarzucający przestępstwa, na to dowody. Jakaś ogromna bezsiła gdy się na to patrzę. aga
PS
Teraz w sejmie dzielą się opłatkiem i słyszę, jak ktoś mówi o miłości....
Kochanowskiego " Na dewotkę" mi się przypomniało.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Mam wątpliwościTK 22.12.15, 14:30
      Krasicki lepszy:
      Mówiąc właśnie te słowa:
      "...jako i my wybaczamy",
      biła bez litości.
      • ewa9717 Re: Mam wątpliwościTK 22.12.15, 14:31
        To oczywiście o pisiej metodzie ;)
    • estella50 Re: Mam wątpliwościTK 22.12.15, 15:12
      Usłyszałam dzisiaj fragment tylko (niestety) wypowiedzi prof. Zolla. Przypomniał on, że Trybunał zobowiązany jest do postępowania wyłącznie zgodnego z Konstytucją, a nie uchwałami Sejmu.
      I, co najciekawsze: problem z publikacją orzeczeń Trybunału należy rozwiązać w sposób alternatywny do oficjalnego. I tu przypomniał czasy stanu wojennego, kiedy ulotki, pisemka powielaczowe itp informowały o faktycznym stanie rzeczy.
      Bardzo to ciekawe w kontekście osoby głoszącej takie propozycje.
      Aż nie chce się wierzyć, że do takich czasów dożyliśmy!
    • oby.watel Kar nawał 22.12.15, 17:14
      Specjalistą od walki z bezkarnością jest PiS. Co i rusz leci do sądu, składa doniesienie do prokuratury, domaga się przeprosin. Dawniej taką aktywność zwano "pieniactwo". Gdy w ten sposób zacznie zachowywać się TK pozbawi się resztek szacunku i powagi. Bowiem "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi". A człowiek rozsądny, myślący, bez pomocy sądu i trwającego lata procesu wie co jest, a co nie jest kłamstwem i pomówieniem w tym przypadku.

Czeka nas wkrótce kar nawał. Niewykluczone jednak, że w ramach naprawy zostaną wpierw przywrócone ścieżki zdrowia dla uczestników manifestacji KOD-u.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a dobrze prawi Oby.watel ! ma słusznego! 22.12.15, 18:40
        oby.watel napisał:

> Specjalistą od walki z bezkarnością jest PiS. Co i rusz leci do sądu, składa do
        > niesienie do prokuratury, domaga się przeprosin. Dawniej taką aktywność zwano "
        > pieniactwo". Gdy w ten sposób zacznie zachowywać się TK pozbawi się resztek sza
        > cunku i powagi. Bowiem "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi". A człowiek rozsądn
        > y, myślący, bez pomocy sądu i trwającego lata procesu wie co jest, a co nie jes
        > t kłamstwem i pomówieniem w tym przypadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka