Dodaj do ulubionych

Urodziny Damy

23.03.16, 01:20
się minut temu 80 skończył Dzień Urodzin Damy.

no nie będzie przedstawienia w Ateneum jak z okazji urodzin pana Młynarskiego,
a to błąd.
albowiem Dama dawno już zasłużyła na Ateneum - czy to za siedzenie w pierdlu w stanie wojennym za wrogą działalność,
czy to za medala rąbniętego jej przez podwładnych JK, a przyznanego za odwagę okazywaną wtedy, gdy niektórzy żarli pączki / 12. grudnia spałeś do południa!!!!/
czy to znów za bystrość umysłu,
cięte i napakowane tonami inteligencji komentarze,
czy za blog cudo /dziś znana mię osoba, która w ogóle nic nigdy Damy nie czytała, wlazła na blog, z mety się rozpłakała i zachwyciła była wpisem o Szopku/

Ateneum Damy nie doceniło w tym roku, bo chyba tam się wciąż nie skapnęli, kto to jest Damka nasza.
ale, żeby tu nic, a nic?

umartwienie się sprawą aneksji kraju przez "właściciela Polski"/ studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-wlasciciel-panstwa-rzekl/ /nie powinno nam zaburzać radości ze świętowania Damy urodzin, co nie?

Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Urodziny Damy 23.03.16, 07:37
      Damo Ukochana, Cię ściskam urodzinowo i wraz z bukietem ślę życzenia najlepsze - na drzewku zawieszone.

https://cfile30.uf.tistory.com/image/2245D23E5191D3023A9436

https://chinatownfestivals.sg/wp-content/uploads/2014/07/cny2014-Chinatown-Wishing-Tree-01.jpg
    • ave.duce Re: Urodziny Damy 23.03.16, 08:24
      Pasuje do Damy jak ulał:

Damo, z całego serca: samego NAJlepszego!

https://pl.wallpaperson.com/system/wallpapers_photos/000/223/353/toshow/1997_136235202577920130304-21009-16tb4ip-0.jpg
      • aga-kosa Re: Urodziny Damy 23.03.16, 09:48
        Damo, dużo zdrowia i żeby Ci się chciało chcieć i by dobre okazje Cię nie omijały :*) aga
    • scoutek Re: Urodziny Damy 23.03.16, 14:46
      Damo Największa z Wszystkich Dam, Ty wiesz co.
    • inna57 Re: Urodziny Damy 23.03.16, 15:43
      Damo sto lat za każdą literkę, kropkę i przecinek i obyć tych lat dożyła i dwustu oczywiście w zdrowiu.
      • ewa9717 Re: Urodziny Damy 23.03.16, 20:03
        inna57 napisała:

i dwus
        > tu oczywiście w zdrowiu
        i w nam blogopisaniu o Panu Czesiulku i reszcie bandy ;)
        >
    • tojajurek Re: Urodziny Damy 23.03.16, 22:05
      Buziak okolicznościowy dla Damy to za mało bez mała. Nawet tojajurkowy.
      Naszą Damę powinno się wysłać do S?vres jako wzorzec dla nadchodzących czasów w damy ubogich.
      • damakier1 Re: Urodziny Damy 23.03.16, 23:06
        Ach, ToTyJurku Drogi, Buziak od Ciebie to dla mnie prezent nader hojny! Choć z drugiej strony, co prawda to prawda, że tojajurkowych buziaków nigdy dosyć.
    • iza.bella.iza Re: Urodziny Damy 23.03.16, 23:31
      Niniejszym, Nasza Wspaniała Damo, padam do nóżek i powinszowania składam, jak również życzę dużo, dużo zdrowia i takoż funduszy na dalszą drogę życia:)
      W załączniku przesyłam to, na co, jesteś Damo najbardziej łasa;)
      utk.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/1/1-5686_g.jpg
      • damakier1 Re: Urodziny Damy 24.03.16, 10:26
        Och! Aż mię się biust dziarsko wypiął grawitację mając za nic...
        Obawiam się tylko, czy aby Kapituła w Trójcy Jedyna za uzurpację sobie tego daru pięknego nie poczyta?
        • trusiaa Re: Urodziny Damy 24.03.16, 11:32
          Hm. Hm hmmm.

Jako jedna czecia nie mam zastrzeżeń - wyjątkowo, bo naurodzinowo ;)
          • damakier1 Re: Urodziny Damy 24.03.16, 14:27
            UFFFF....!
    • magdolot Re: Urodziny Damy 24.03.16, 21:02
      Jajku, o ja kretynpatafiantotalny! Wymaściłam byłam pięknego posta dla Damy. Brzechwę strawestowałam, znalazłam sowę z przecudnie wybałuszonymi gałami i kfiatuszki i ffffszystko! I nawiązanie do Damów i Huzarów strzeliłam jak się paczy... I fffszystko, kurna, na nic! Musi com wyślij nie kliknęła i sczezło na ament. Zrobiłam to 23 3 o 23 i teraz widzę, że ni ma i strasznie Damę przepraszam i idę się zabić f kąciku i porządnie wypłakać i nanizać na sznurek perełki mych łzuf - zamrożę i wyślę Damie pocztą, a nuż wybaczy?!

Miej się cudnie, Damo Kochana i czuj się godnie uwiwatowana mimo straszliwego braku dowoduff na.

Ale za to po parkingu skika Esterhazy, myślałam że on tak specjalnie dla mnie, ale on chyba jednak skika na cześć Damy. Esterhazy nazywa się zajonc wielkanocny po mojemu, bo easter haase. A w markecie majo skakająca imieniem Janek - Hoppelhaase Hans. I tylko to wajnachten nie pasuje, bo win mamy 6 i ósmego za Chiny ludowe nie mamy.

Sorki i wielkie buziaki.
      • damakier1 Re: Urodziny Damy 24.03.16, 22:04
        Magdolotko Kochana, nie zabijaj się i nie płacz, a przeciwnie uśmiechaj się i hopsaj radośnie.
        Dzięki i buzi, buzi :))
        • magdolot Re: Urodziny Damy 24.03.16, 23:14
          Hopsasam. Esterhazy już chyba śpi gdzieś pod miedzą, bo nie skika po parkingu. Znalazłam sowę, ale wierszyka mogę jeno opisać. Na motywach sowy zaślepniętej od czytania i szło "na południe od Rogowa wyleciała z dziupli sowa", no i leciała do Szczecina of kołz i tam wytrzeszczyła gały i już jej tak zostały, a wytrzeszczyła bo myślała że to wiosna, a to było urodzinowe kfiecie Damy [i Huzary], cały łan.

A tu sowa odnaleziona:
          https://www.touchofart.eu/galeria/Guido_Vedovato/An_Owl_gve2-v.jpg

Nio, bu!
          • damakier1 Re: Urodziny Damy 24.03.16, 23:20
            Ocham i acham: och! och! och! ach! ach! ach! :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka