Dodaj do ulubionych

Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki

16.12.17, 08:08
- mątek czas zacząć ;)
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:02
      Forum otworzyło mi się małymi literkami i dlatego przeczytałam: zawsze Dziedzic Morawiecki

Ale dlaczego on ma pruski mundur na sobie?
      – Pruski, bo to jest dziedzic Pruski. O, mam napisane w scenopisie – wchodzi dziedzic Pruski.
      – Pruski, Pruski... Bo on się nazywa „Pruski”. Wawrzyniec Pruski! Polski dziedzic!
      – No to mogę go przepasać po prostu...
      – Zdjąć to, to jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy!
      – Uspokój się... przecież to jest... sanacyjny dziedzic. Pamiętaj, z kim oni się wtedy kumali. A zresztą niech zdejmie...
      • qqazz Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 23:25
        No to jest bardzo wymowny wątek, świetnie zrobiony i wpleciony przez mistrza Bareję.

pozdrawiam
    • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:07
      odrzuca mnie
      jakiś taki fałszywy jest
      wąskie oczka
      brrr
      • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:29
        Tatuś w dzieciństwie błogosławił go pasem, to jaki ma być?
        • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 18:13
          no to już wiem czemu uważam, że nie należy lać dzieci
          starym by się przydało
    • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 18:59
      Zaczynam: obrzydliwy artykuł pióra premiera, spłodzony w dzień zaprzysiężenia. Tfu!

www.washingtonexaminer.com/prime-minister-mateusz-morawiecki-why-my-government-is-reforming-polands-judiciary/article/2643279
      • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 20:27
        Chyba mi się nie chce :((((
        • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 20:52
          Czytać?

Niby nic nie tracisz poza wyrobieniem sobie opinii, że mamy premiera łobuza i gnidę. Obroniliście plac? :)
          • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 06:26
            Czytać. Może dziś.
            Aaaaa to to czułam wcześniej. Niestety

Nie wiadomo.
            Ale przynajmniej pokazaliśmy co o tym myślimy
            • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 10:39
              I dobrze, o to chodzi.

Hihi... na FK nawet zagorzałe pisie się buntują przeciw pisiej decyzji.
    • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 08:24
      porównuje
      (Polish PM Morawiecki compares Poland's previous government to France's Vichy regime (which actively collaborated with the Nazi genocide) ...
      Mateusek-lizusek.

Na FK w temacie

forum.gazeta.pl/forum/w,28,165262121,165262121,Jezeli_nie_wolno_bezkarnie_porownac.html
      • eulalija Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 09:47
        Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
        Chociaż to raczej siekierka nie była...
        • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 10:37
          Tępa dzida?
      • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 10:41
        Podbiłam :P
        • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 11:38
          Nie musiałaś ;)
          Więc tak
          Po głębokim namyśle doszłam do wniosku, że niestety może być gorzej
          Bo tępa dzida brocha była/ jest prostą babą ze wsi i nikt się po naszej Beatce niczego nie spodziewał poza wykonywaniem poleceń i sprawianiem dobrego damskiego matkopolskiego wrażenia i łagodzenia obyczajów
          Natomiast ten cały synuś jest wykształcony, trochę mówi w obcych i przez to, że prezes w tych obcych nie za zbytnio, może napsuć krwi choćby takimi artykułami co go tu mamy
          Jemu, znaczy synusiowi, zdaje się, że złapał pana Boga za nogi, bo jest pupilem prezesa a i tatuś kombatant podbija bębenek, może mu odwalić bardzo i przez to może nawyprawiać
          A jest szczeniakiem co widać po tym szamotaniu się z opłatka do tajnych papierów i tłumaczeniu się jak przedszkolak, którego dopuścili do pudła z zabawkami
          No
          • yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 12:19
            Nie musiałam, ale uznałam, że mam coś do powiedzenia [z godnością] :P
            • scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 12:48
              💗💗💗💗💗
          • erte2 Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 06.02.18, 00:43
            Z tym tatusiem to mam pewien kłopot. No bo taki kombatant, radykał i antykomunista, ale całkiem swobodnie działał przez nikogo nie niepokojony aż do roku 1987, kiedy to wypadało go "zwinąć". A i nie posiedział zbyt długo bo ochoczo wybrał emigrację.
            I tak prawdę powiedziawszy zupełnie nie rozumiem z jakich to niby powodów uznaje się go za symbol walki z komuną podczas gdy w latach '80. był traktowany albo jak nieszkodliwy wariat, albo wręcz esbecki prowokator.
    • ave.duce Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 05.02.18, 16:51
      do olimpijczyków. Co to było za kazanie! Całkiem już mu odbija.
      • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 06.02.18, 09:00
        Pozwolę sobie fragmenty kazania zacytować:

Jedziecie do Pjongczang dawać nam nadzieję i budować silną Polskę na współczesnym polu zmagań, jakim jest sport. To dla nas niezwykle ważne.
        (...)
        Wierzę, że dacie z siebie wszystko, bo Polska jest tego warta. Życzę Wam tylu zwycięstw, by imię Polski było na ustach całego świata. Dzisiaj mamy Polskę wolną i wierzę, że czujecie tak samo jak ja, że możemy i musimy dać z siebie wszystko po to, żeby rozsławić imię Polski w świecie.

Ale to już było, siem korzysta z sprawdzonych wzorów?

Budujemy Polskę silną, rządną, sprawiedliwą!

Pomyślność Ojczyzny sprawą ambicji i honoru każdego Polaka!

Polska Ludowa naszym największym dobrem! Nie szczędźmy sił dla jej umacniania i jej rozwoju!

Dobre imię Polski w świecie – sprawą wszystkich Polaków!

Nasze młodzieżowe zawołanie – zrobić więcej niż nakazuje obowiązek!

P.S. Sportowcy mają wypruwać sobie Żyły, żeby by imię Polski było na ustach całego świata, a Morawiecki odczytał coś tam coś tam z promptera - osiągnął to samo w parę minut i zadowolony?

Aha aha, bym zapomniała - od kiedy to "mamy Polskę wolną"? To już nie śpiewają wolną racz nam zwrócić - przerzucili się na wolną pobłogosław? Nie wierzę.

• trusiaa Ojciec Mateusz 21.05.18, 10:55
          jest zadziwiająco przesiąknięty peerelowskimi hasłami.

O różnicy między rządami PiS a PO-PSL: Jest to Polska mocy kontra Polska niemocy.

https://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/001/469/1469201_800.0.jpg/prl.jpg

https://i.iplsc.com/hasla-propagandowe-w-prl/00037LP08AR0QPDP-C317-F3.jpg

https://www.wimbp.lodz.pl/galerie/wystawa/hasla_propagandowe_prl/prl_img/prl_143.jpg

• trusiaa Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 21.05.18, 09:06
      Przemówił i się rozmarzył:
      - Niech ta fregata pod pełnymi żaglami zachwyca was swoim pięknem i niech zachwyca cały świat.

Potem wytoczył wielkie działa pojechał jak proboszcz z ambony:

Niech przypomina o tym wielkim dziele naszych przodków, czyli o odbudowaniu niepodległej Rzeczypospolitej. Niech mówi o tym wielkim dziele, które jest przed nami i przed wami, czyli o budowie wielkiej Rzeczypospolitej w najbliższych latach i dekadach.

I widzę tylko te Twoje kapelusze...
      Jak statki na niebie
      Piękne, jak okręt pod pełnymi żaglami?
      • ave.duce Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 21.05.18, 10:47
        i brocha Becia:

https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/morawiecki-szydlo-zabieramy-bogatym-i-obiecujemy-biednym-pis-anonimowy-internauta.jpg
        • erte2 Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 21.05.18, 18:05
          Zaraz po tym jak został premierem wielu naiwniaków uważało że taki mądry, taki uczony, z doświadczeniem w banku i obyciu w świecie... Że będzie jednak to jakaś inna jakość niż pszenno-buraczana pasztetowa, że może coś zmieni się na lepsze. A ja muszę bez fałszywej skromności stwierdzić byłem, delikatnie mówiąc, sceptyczny. Bo już po pierwszych jego słowach stwierdziłem że jest to z jednej strony mitoman i ignorant (te słynne miliony samochodów elektrycznych, że tylko na tym poprzestanę), a z drugiej hipokryta, kłamca i wdupowłaz (wygumkowanie Wałęsy i wiernopoddańcze hołdy dla kaczyńskiego).
          No i jeszcze to obgryzanie pierogów. Na samo wspomnienie mam odruchy wymiotne.
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 31.05.18, 19:28
      Pierwszy czytelnik RP

- Ja po prostu jestem człowiekiem, który kocha książki, mógłbym tylko czytać* - wyznał premier (...)Kupuję z wiarą i nadzieją, że kiedyś je wszystkie przeczytam - dodał. Już się bałam ;)

Udało się nam dowiedzieć, jakie książki kupił premier. - Świetne opowiadania "Książę nocy" Marka Nowakowskiego, "Luter. Ciemna strona rewolucji" Pawła Lisickiego i trzeci tom "Dziejów Polski" Andrzeja Nowaka o historii Polski - powiedział szef rządu. (...) Premier kupił też prezenty dla swoich pociech. - Kupiłem kilka książeczek dla moich dzieci, które dopiero uczą się czytać - wyjaśnił Morawiecki. Przypomnijmy, że szef rządu jest ojcem dwójki dorosłych dzieci, ale ma też ośmioletniego Ignasia i o rok młodszą Madzię.

Wybrał wyłącznie prawicowe lektury, koneser.
      Fakt, że jego dzieci dopiero uczą się czytać (które? te "stare" czy te młodszoszkolne?) lekko niepokoi.
    • ave.duce Morawiecki, bój się Boga! Tak o K. Jarosławie?! 05.06.18, 08:39
      Dzisiaj widzę pewne zalety tego kompromisu jak i wady: uwłaszczenie nomenklatury...
    • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.07.18, 18:27
      na Jasnej Górze bredził tym razem tak: "wróg próbował podkopać się podstępem"... a nie łopatą?
      • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.07.18, 20:03
        No To Co? ;)

Z tamtej strony lądu jedzie chłop na drągu
        Baba na łopacie: "Kłaniam, panie bracie"

Oj, słyszeli wiele, śpiewali w kościele
        Było dużo luda, robili tam cuda

Dziewczyna płakała, bo dziewczyna biedna
        Że nie będzie spała dzisiaj sama jedna

Chłopaki z jarmarku przywiedli se grajków
        Najpierw pięknie grali, a potem śpiewali

Jak się naśpiewali, to na wozie siedli
        Do dom przyjechali i w noc tańcowali

Tak się też to dzieje, ale już kur pieje

Nomen omen - łyso to wyszło na górze.

• trusiaa Cuś pięknego 17.07.18, 16:42
      Frądzia wiwatuje: ,,Dostępność Plus'' to pierwszy taki program w UE!
      Coś, co się samo przez się rozumie i istnieje na Zachodzie od lat, w Wolszcze odkryto przedwczoraj - się teraz akcję ogłosi i ciężka forsa pójdzie w spragnione ręce zasłużonych towarzyszy, bo kto się połapie w dystrybucji pieniędzy jednym dekretem przeznaczonych na przeróżne cele.
      • yoma Re: Cuś pięknego 18.07.18, 12:00
        Ale fajnie, zbudują mie w bloku* windę w hajperlupie i Szwedzi zzielenieją z zazdrości :D

*7 schodków z parteru do wyjścia. Nie do przejścia dla kogoś o kulach, nie mówiąc o wózku.
    • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 01.09.18, 16:23
      bez żenady obiecuje państwowe dofinansowanie (z podatków!) tym samorządom, gdzie wygra Pi$.
      • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 04.09.18, 17:10
        Jakże adekwatne do tego przekupstwa (i szantażu): "Nowy prezydent. Większe możliwości" - hasło wyborcze Małgorzaty Wassermann.
        Rozbudowane winno brzmieć: Nowy prezydent - byle z Pi$. Większe możliwości - ka$$a od Pi$/nie/rządu.
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.09.18, 08:45
      Kampania w Stargardzie - ileż on się naprodukował, śmieszył, tumanił, przestraszał.

"Dwukrotnie zwiększymy wydatki z budżetu centralnego na Domy Seniora" - zapowiedział (...) podkreślił, iż ministrowie czują potrzebę większego finansowego wsparcia osób starszych, w tym domów seniora (...) klubów seniora, miejsc gdzie seniorzy, gdzie nasi starsi, nasze mamy, ojcowie, babcie, dziadkowie, mogą spędzać czas."

No ba! Seniorzy są zdrowi - ffszak powszechny dostęp do lekarzy i leczenia mają zagwarantowany, szczęśliwi - wysokie emerytury sprawiają, że śpią na kasie i już brak im pomysłów na kolejne zachcianki - to ogólnie znana rzecz, że w czasie deszczu dziadki się nudzą, więc perspektywa partyjki warcabów w towarzystwie rówieśników jest ich jedynym pragnieniem.

"Jesteśmy ugrupowaniem ciężkiej pracy, nie ugrupowaniem awantury, awanturowania się, hałasowania, przeszkadzania; zapraszamy wszystkich do dobrej, cierpliwej pracy, nie do nic nie robienia. Polska mocy kontra Polska niemocy" - kiedyś wichrzycieli nazywano pełzającą kontrrewolucją, warchołami itp. - powróćmy jak za daaawnych lat.. tu rzucił anegdotę o głupim leniwym Tusku, niczym cytat z występu Koko i Friko - można pęC ze śmiechu po prostu.

Opozycja chce rozczłonkowania Polski "My też możemy powiedzieć, że nam niestraszne są te wszystkie pomruki z zagranicy, pomruki naszych konkurentów politycznych, tych, którzy albo nie rozumieją tej zmiany, albo chcą doprowadzić do fragmentacji Polski, do rozczłonkowania, jak dawne rozbicie dzielnicowe. (...) wkrótce prezydentem Szczecina i nowym marszałkiem, sejmikiem zbudowanym z nowych radnych, radnych PiS, będziemy szybciej i skuteczniej zmieniać ziemię zachodniopomorską" - przypominał z uśmiechem szef rządu. (...) „Panie premierze, oni przez 25 lat wyprzedawali Polskę, wyprzedawali przemysł, banki, wszystkie przedsiębiorstwa, a teraz chcą sprywatyzować województwa. Nie pozwólcie im na to!”. I nie pozwolimy im na to!" - mówił premier. Sami wyprzedamy, ostatnio Solarisa oddaliśmy Hiszpanom - brawo my!

Trzeba gotować się do wojny! Premier obserwując pracę żołnierzy oraz sprzęt, podkreślił, iż jest bardzo zadowolony z rozwoju armii. "Zaawansowany system dowodzenia, logistyki, skomplikowanych procedur, które w jasny przejrzysty sposób nie tylko potrafiliście przedstawić, ale widzę, że on jest dobrze przygotowany do potencjalnych działań" – mówił. "To, co miałem tutaj okazję zaobserwować, potwierdza mi, że idziemy we właściwym kierunku - podsumował.

• trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.10.18, 09:53
      Ma nową ksywę - Janosik. Bardzo się z niej cieszy...

Idzie Janko idzie
      kukawka mu kuka
      sumna jego droga
      od buka do buka

Idzie Janko idzie
      wysoko sie niesie
      mało mu sie które
      kłania dzewo w lesie

Wisi Janko wisi
      za poślednie Ziebro
      pytajom sie Pany
      kaj złoto i śrebro

Choćbych ja mioł wisieć
      na tzech subienicach
      nikomu nie powiem
      o moich piwnicach

Wisi Janko wisi
      juz zamknoł powieki
      ale jego sława
      bydzie trwać na wieki.

Tu garść faktów: Juraj janosik, czyli kariera złodzieja.
    • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.10.18, 16:52
      lubi szastać kasą... nie swoją ;)
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.10.18, 13:25
      Witają Go chlebem, solą i piosenką - koleżeńską, gospodarską, prostą... posłuchajmy.

"Witamy cię panie premierze, żeś przybył na nasze spotkanie.
      Wierzymy, że ci się podoba to nasze śpiewanie i granie
      Lalalalalalalalala lalalalalalala lalalalalalalalala lalalalala
      "

• ave.duce Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 11.11.18, 10:56
      "Unia Europejska jest polskim projektem"
      Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24154004,morawiecki-komentuje-wystapienie-tuska-i-slowa-o-bolszewikach.html#s=BoxMMtCzol1

Negocjator przystąpienia Polski do "polskiego projektu"(?!)...:
      "Ja sam negocjowałem przystąpienie do Unii Europejskiej 20 lat temu"...

Mota się matacz...
    • ave.duce Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 12.12.18, 13:59
      w Sejmie:

poczekam na stenogram.
      • ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 13.12.18, 23:13
        w najnowszym spocie "Unia Europejska jest naszą przyszłością #PracaDlaPolski":

"Potrafimy być w Unii Europejskiej bardzo skuteczni"
        • trusiaa Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 14.12.18, 07:33
          ave.duce napisała: w najnowszym spocie "Unia Europejska jest naszą przyszłością #PracaDlaPolski": "Potrafimy być w Unii Europejskiej bardzo skuteczni"

- Sądzili, że wystarczy głośno tupać, krzyczeć o polskim interesie narodowym i on sam z siebie zostanie zrealizowany. A skoro zaczęli krzyczeć, to pojawiły się pytania: o co w tym chodzi? Dlaczego Polacy nagle zwariowali? Sikorski nazwał działania obecnej ekipy rządzącej "taktyką bobasa". - Gdy bobas w kołysce wrzeszczy, to wtedy dorośli pochylają się nad nim i temu bobasowi się wydaje, że jest taki ważny. Może dorośli dadzą mu cukierka czy smoczek i bobas uważa, że coś zyskał.
          • ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 14.12.18, 08:03
            bi.gazeta.pl/im/27/1b/15/z22134055V,Jaroslaw-Kaczynski-jako--Stalineczka---Wlepka-z-de.jpg
            .
            • trusiaa Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 14.12.18, 08:44
              Tak jest! Wężykiem.
      • ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 18.12.18, 08:41
        "Nie będzie podwyżek cen energii" - tak powiedział ...

Becia-bis ;)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,167335917,167335917,_Nie_bedzie_podwyzek_cen_energii_.html
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 26.12.18, 08:12
      Synuś malusieńki

"Śmiejecie się ze zdjęcia Pana Premiera, a u nas tak jest co roku :)"
    • trusiaa И молоко вылилось... 02.01.19, 17:25
      Z kogo Pinokio M. wzór bierze? Z towarzyszy radzieckich, dla zmyłki nazywanych rosyjskimi.

Putin (styczeń 2017): przemoc wobec bliskich krewnych, jeśli dojdzie do niej po raz pierwszy, ma być wykroczeniem administracyjnym, a nie przestępstwem. Sprawcom przemocy w rodzinie będą więc grozić kary administracyjne, czyli prace obowiązkowe i poprawcze.

Prymuska-lizuska Rafalska (grudzień 2018) idzie jeszcze dalej: jednorazowe pobicie nie będzie uznane za przemoc domową, a Niebieska Karta nie będzie zakładana „z urzędu”, będzie potrzebna zgoda ofiary.

Dobry pan nakazuje projekt poprawić, bo: Ofiary przemocy muszą czuć (na własnej skórze?!), że państwo stoi po ich stronie. - ta deklaracja przyprawia mnie o gęsią skórkę.
    • ave.duce To nie jest nawet śmieszne... 25.01.19, 14:04
      niezbyt często ogląda prywatne stacje telewizyjne. - (...) Jak oglądam niektóre programy lub jakieś kawałki mi ktoś kiedyś, od czasu do czasu, pokazuje, to włos się na głowie jeży - stwierdził. - Propaganda Jerzego Urbana przypomina mi się w całej swojej krasie czy raczej w całej swojej brzydocie...
      • behemot17-13 Re: To nie jest nawet śmieszne... 25.01.19, 16:25
        Morawiecki Mateusz nie ogląda i nie słucha, on czyta paski we wiadomościach i jest bardzo ale to bardzo szczęśliwy, zazdroszczę dobrego samopoczucia.
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 23.02.19, 20:40
      Mogą mówić nam: „skąd weźmiecie na to pieniądze, jak na to zarobicie?” – Poprzez dalszą walkę o jak najlepszy system podatkowy, ale również rozwój gospodarczy, poprzez zmniejszenie biurokracji, zmniejszenie kosztów administracji – Morawiecki o kosztach obietnic wyborczych...
      • magdolot Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 23.02.19, 23:22
        A Rydzyk sam się wyżywi może?
    • ave.duce Ojciec senior Morawiecki 06.04.19, 14:47
      - wolny i solidarny ========>>>>

nie zapłacił za remont i co? Pi$ musi się spieszyć z odzyskaniem sądów...
      • trusiaa Re: Ojciec senior Morawiecki 07.04.19, 07:45
        To jest ładne bardzo:
        Ojciec premiera uznaje żądania Kuleszy za "bezprawne" i "bezpodstawne". Zarzuca mu "brak związku prawnego" łączącego stronę pozwaną, czyli jego partię, z powodem, czyli Januszem Kuleszą. Przeczy temu oświadczenie o odbiorze prac remontowych, które Morawiecki podpisał z dopiskiem "bez zastrzeżeń". 

Łgał, kręcił, na litość brał, próbował załatwić na lewo, w końcu udawał że go nie ma, a gdy wszystkie sposoby zawiodły stwierdził "ale ja tego pana nie znam, aha: ta ręka też nie jest moja".

Zacny to mąż, kryształowo uczciwy i wielki patryjota.
    • trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 28.04.19, 13:51
      Oglądam sobie zdjęcia pisowych kandydatów. I... Mateusz zafundował sobie kurację odmładzającą?

https://pbs.twimg.com/profile_images/647138170396639232/5GkvECss.jpg

Ta mowa trawa znajomo brzmi.

Marcin Duszek urodził się w 1982 r. To był czas głębokiej konspiracji...

Przypadek? Nie sądzę.

• trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 28.04.19, 14:34
        I jeszcze takie.
    • man_sapiens Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 29.04.19, 08:32
      Jeżeli to nie fake - Morawiecki podobno powiedział, że chodził do gimnazjum. Czyżby zatrudnił się tam jako woźny?
      • ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 29.12.21, 12:01
        Chodziły jego dzieci. A na zebrania pewnie żona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka