trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:02 Forum otworzyło mi się małymi literkami i dlatego przeczytałam: zawsze Dziedzic Morawiecki Ale dlaczego on ma pruski mundur na sobie? – Pruski, bo to jest dziedzic Pruski. O, mam napisane w scenopisie – wchodzi dziedzic Pruski. – Pruski, Pruski... Bo on się nazywa „Pruski”. Wawrzyniec Pruski! Polski dziedzic! – No to mogę go przepasać po prostu... – Zdjąć to, to jest profanacja! To jest policzek w twarz dla całej ekipy! – Uspokój się... przecież to jest... sanacyjny dziedzic. Pamiętaj, z kim oni się wtedy kumali. A zresztą niech zdejmie... Odpowiedz Link
qqazz Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 23:25 No to jest bardzo wymowny wątek, świetnie zrobiony i wpleciony przez mistrza Bareję. pozdrawiam Odpowiedz Link
scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:07 odrzuca mnie jakiś taki fałszywy jest wąskie oczka brrr Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 17:29 Tatuś w dzieciństwie błogosławił go pasem, to jaki ma być? Odpowiedz Link
scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 18:13 no to już wiem czemu uważam, że nie należy lać dzieci starym by się przydało Odpowiedz Link
yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 18:59 Zaczynam: obrzydliwy artykuł pióra premiera, spłodzony w dzień zaprzysiężenia. Tfu! www.washingtonexaminer.com/prime-minister-mateusz-morawiecki-why-my-government-is-reforming-polands-judiciary/article/2643279 Odpowiedz Link
scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 20:27 Chyba mi się nie chce :(((( Odpowiedz Link
yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.12.17, 20:52 Czytać? Niby nic nie tracisz poza wyrobieniem sobie opinii, że mamy premiera łobuza i gnidę. Obroniliście plac? :) Odpowiedz Link
scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 06:26 Czytać. Może dziś. Aaaaa to to czułam wcześniej. Niestety Nie wiadomo. Ale przynajmniej pokazaliśmy co o tym myślimy Odpowiedz Link
yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 10:39 I dobrze, o to chodzi. Hihi... na FK nawet zagorzałe pisie się buntują przeciw pisiej decyzji. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 08:24 porównuje (Polish PM Morawiecki compares Poland's previous government to France's Vichy regime (which actively collaborated with the Nazi genocide) ... Mateusek-lizusek. Na FK w temacie forum.gazeta.pl/forum/w,28,165262121,165262121,Jezeli_nie_wolno_bezkarnie_porownac.html Odpowiedz Link
eulalija Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 09:47 Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Chociaż to raczej siekierka nie była... Odpowiedz Link
scoutek Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 11:38 Nie musiałaś ;) Więc tak Po głębokim namyśle doszłam do wniosku, że niestety może być gorzej Bo tępa dzida brocha była/ jest prostą babą ze wsi i nikt się po naszej Beatce niczego nie spodziewał poza wykonywaniem poleceń i sprawianiem dobrego damskiego matkopolskiego wrażenia i łagodzenia obyczajów Natomiast ten cały synuś jest wykształcony, trochę mówi w obcych i przez to, że prezes w tych obcych nie za zbytnio, może napsuć krwi choćby takimi artykułami co go tu mamy Jemu, znaczy synusiowi, zdaje się, że złapał pana Boga za nogi, bo jest pupilem prezesa a i tatuś kombatant podbija bębenek, może mu odwalić bardzo i przez to może nawyprawiać A jest szczeniakiem co widać po tym szamotaniu się z opłatka do tajnych papierów i tłumaczeniu się jak przedszkolak, którego dopuścili do pudła z zabawkami No Odpowiedz Link
yoma Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.12.17, 12:19 Nie musiałam, ale uznałam, że mam coś do powiedzenia [z godnością] :P Odpowiedz Link
erte2 Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 06.02.18, 00:43 Z tym tatusiem to mam pewien kłopot. No bo taki kombatant, radykał i antykomunista, ale całkiem swobodnie działał przez nikogo nie niepokojony aż do roku 1987, kiedy to wypadało go "zwinąć". A i nie posiedział zbyt długo bo ochoczo wybrał emigrację. I tak prawdę powiedziawszy zupełnie nie rozumiem z jakich to niby powodów uznaje się go za symbol walki z komuną podczas gdy w latach '80. był traktowany albo jak nieszkodliwy wariat, albo wręcz esbecki prowokator. Odpowiedz Link
ave.duce Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 05.02.18, 16:51 do olimpijczyków. Co to było za kazanie! Całkiem już mu odbija. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 06.02.18, 09:00 Pozwolę sobie fragmenty kazania zacytować: Jedziecie do Pjongczang dawać nam nadzieję i budować silną Polskę na współczesnym polu zmagań, jakim jest sport. To dla nas niezwykle ważne. (...) Wierzę, że dacie z siebie wszystko, bo Polska jest tego warta. Życzę Wam tylu zwycięstw, by imię Polski było na ustach całego świata. Dzisiaj mamy Polskę wolną i wierzę, że czujecie tak samo jak ja, że możemy i musimy dać z siebie wszystko po to, żeby rozsławić imię Polski w świecie. Ale to już było, siem korzysta z sprawdzonych wzorów? Budujemy Polskę silną, rządną, sprawiedliwą! Pomyślność Ojczyzny sprawą ambicji i honoru każdego Polaka! Polska Ludowa naszym największym dobrem! Nie szczędźmy sił dla jej umacniania i jej rozwoju! Dobre imię Polski w świecie – sprawą wszystkich Polaków! Nasze młodzieżowe zawołanie – zrobić więcej niż nakazuje obowiązek! P.S. Sportowcy mają wypruwać sobie Żyły, żeby by imię Polski było na ustach całego świata, a Morawiecki odczytał coś tam coś tam z promptera - osiągnął to samo w parę minut i zadowolony? Aha aha, bym zapomniała - od kiedy to "mamy Polskę wolną"? To już nie śpiewają wolną racz nam zwrócić - przerzucili się na wolną pobłogosław? Nie wierzę. Odpowiedz Link
trusiaa Ojciec Mateusz 21.05.18, 10:55 jest zadziwiająco przesiąknięty peerelowskimi hasłami. O różnicy między rządami PiS a PO-PSL: Jest to Polska mocy kontra Polska niemocy. Odpowiedz Link
trusiaa Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 21.05.18, 09:06 Przemówił i się rozmarzył: - Niech ta fregata pod pełnymi żaglami zachwyca was swoim pięknem i niech zachwyca cały świat. Potem wytoczył wielkie działa pojechał jak proboszcz z ambony: Niech przypomina o tym wielkim dziele naszych przodków, czyli o odbudowaniu niepodległej Rzeczypospolitej. Niech mówi o tym wielkim dziele, które jest przed nami i przed wami, czyli o budowie wielkiej Rzeczypospolitej w najbliższych latach i dekadach. I widzę tylko te Twoje kapelusze... Jak statki na niebie Piękne, jak okręt pod pełnymi żaglami? Odpowiedz Link
erte2 Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 21.05.18, 18:05 Zaraz po tym jak został premierem wielu naiwniaków uważało że taki mądry, taki uczony, z doświadczeniem w banku i obyciu w świecie... Że będzie jednak to jakaś inna jakość niż pszenno-buraczana pasztetowa, że może coś zmieni się na lepsze. A ja muszę bez fałszywej skromności stwierdzić byłem, delikatnie mówiąc, sceptyczny. Bo już po pierwszych jego słowach stwierdziłem że jest to z jednej strony mitoman i ignorant (te słynne miliony samochodów elektrycznych, że tylko na tym poprzestanę), a z drugiej hipokryta, kłamca i wdupowłaz (wygumkowanie Wałęsy i wiernopoddańcze hołdy dla kaczyńskiego). No i jeszcze to obgryzanie pierogów. Na samo wspomnienie mam odruchy wymiotne. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 31.05.18, 19:28 Pierwszy czytelnik RP - Ja po prostu jestem człowiekiem, który kocha książki, mógłbym tylko czytać* - wyznał premier (...)Kupuję z wiarą i nadzieją, że kiedyś je wszystkie przeczytam - dodał. Już się bałam ;) _____________ *) Oni tak mają. Udało się nam dowiedzieć, jakie książki kupił premier. - Świetne opowiadania "Książę nocy" Marka Nowakowskiego, "Luter. Ciemna strona rewolucji" Pawła Lisickiego i trzeci tom "Dziejów Polski" Andrzeja Nowaka o historii Polski - powiedział szef rządu. (...) Premier kupił też prezenty dla swoich pociech. - Kupiłem kilka książeczek dla moich dzieci, które dopiero uczą się czytać - wyjaśnił Morawiecki. Przypomnijmy, że szef rządu jest ojcem dwójki dorosłych dzieci, ale ma też ośmioletniego Ignasia i o rok młodszą Madzię. Wybrał wyłącznie prawicowe lektury, koneser. Fakt, że jego dzieci dopiero uczą się czytać (które? te "stare" czy te młodszoszkolne?) lekko niepokoi. Odpowiedz Link
ave.duce Morawiecki, bój się Boga! Tak o K. Jarosławie?! 05.06.18, 08:39 Dzisiaj widzę pewne zalety tego kompromisu jak i wady: uwłaszczenie nomenklatury... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.07.18, 18:27 na Jasnej Górze bredził tym razem tak: "wróg próbował podkopać się podstępem"... a nie łopatą? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.07.18, 20:03 No To Co? ;) Z tamtej strony lądu jedzie chłop na drągu Baba na łopacie: "Kłaniam, panie bracie" Oj, słyszeli wiele, śpiewali w kościele Było dużo luda, robili tam cuda Dziewczyna płakała, bo dziewczyna biedna Że nie będzie spała dzisiaj sama jedna Chłopaki z jarmarku przywiedli se grajków Najpierw pięknie grali, a potem śpiewali Jak się naśpiewali, to na wozie siedli Do dom przyjechali i w noc tańcowali Tak się też to dzieje, ale już kur pieje Baba na łopacie: "Kłaniam, panie bracie" Baba na łopacie: "Kłaniam, panie bracie" Nomen omen - łyso to wyszło na górze. Odpowiedz Link
trusiaa Cuś pięknego 17.07.18, 16:42 Frądzia wiwatuje: ,,Dostępność Plus'' to pierwszy taki program w UE! Coś, co się samo przez się rozumie i istnieje na Zachodzie od lat, w Wolszcze odkryto przedwczoraj - się teraz akcję ogłosi i ciężka forsa pójdzie w spragnione ręce zasłużonych towarzyszy, bo kto się połapie w dystrybucji pieniędzy jednym dekretem przeznaczonych na przeróżne cele. Odpowiedz Link
yoma Re: Cuś pięknego 18.07.18, 12:00 Ale fajnie, zbudują mie w bloku* windę w hajperlupie i Szwedzi zzielenieją z zazdrości :D *7 schodków z parteru do wyjścia. Nie do przejścia dla kogoś o kulach, nie mówiąc o wózku. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 01.09.18, 16:23 bez żenady obiecuje państwowe dofinansowanie (z podatków!) tym samorządom, gdzie wygra Pi$. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 04.09.18, 17:10 Jakże adekwatne do tego przekupstwa (i szantażu): "Nowy prezydent. Większe możliwości" - hasło wyborcze Małgorzaty Wassermann. Rozbudowane winno brzmieć: Nowy prezydent - byle z Pi$. Większe możliwości - ka$$a od Pi$/nie/rządu. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.09.18, 08:45 Kampania w Stargardzie - ileż on się naprodukował, śmieszył, tumanił, przestraszał. "Dwukrotnie zwiększymy wydatki z budżetu centralnego na Domy Seniora" - zapowiedział (...) podkreślił, iż ministrowie czują potrzebę większego finansowego wsparcia osób starszych, w tym domów seniora (...) klubów seniora, miejsc gdzie seniorzy, gdzie nasi starsi, nasze mamy, ojcowie, babcie, dziadkowie, mogą spędzać czas." No ba! Seniorzy są zdrowi - ffszak powszechny dostęp do lekarzy i leczenia mają zagwarantowany, szczęśliwi - wysokie emerytury sprawiają, że śpią na kasie i już brak im pomysłów na kolejne zachcianki - to ogólnie znana rzecz, że w czasie deszczu dziadki się nudzą, więc perspektywa partyjki warcabów w towarzystwie rówieśników jest ich jedynym pragnieniem. "Jesteśmy ugrupowaniem ciężkiej pracy, nie ugrupowaniem awantury, awanturowania się, hałasowania, przeszkadzania; zapraszamy wszystkich do dobrej, cierpliwej pracy, nie do nic nie robienia. Polska mocy kontra Polska niemocy" - kiedyś wichrzycieli nazywano pełzającą kontrrewolucją, warchołami itp. - powróćmy jak za daaawnych lat.. tu rzucił anegdotę o głupim leniwym Tusku, niczym cytat z występu Koko i Friko - można pęC ze śmiechu po prostu. Opozycja chce rozczłonkowania Polski "My też możemy powiedzieć, że nam niestraszne są te wszystkie pomruki z zagranicy, pomruki naszych konkurentów politycznych, tych, którzy albo nie rozumieją tej zmiany, albo chcą doprowadzić do fragmentacji Polski, do rozczłonkowania, jak dawne rozbicie dzielnicowe. (...) wkrótce prezydentem Szczecina i nowym marszałkiem, sejmikiem zbudowanym z nowych radnych, radnych PiS, będziemy szybciej i skuteczniej zmieniać ziemię zachodniopomorską" - przypominał z uśmiechem szef rządu. (...) „Panie premierze, oni przez 25 lat wyprzedawali Polskę, wyprzedawali przemysł, banki, wszystkie przedsiębiorstwa, a teraz chcą sprywatyzować województwa. Nie pozwólcie im na to!”. I nie pozwolimy im na to!" - mówił premier. Sami wyprzedamy, ostatnio Solarisa oddaliśmy Hiszpanom - brawo my! Trzeba gotować się do wojny! Premier obserwując pracę żołnierzy oraz sprzęt, podkreślił, iż jest bardzo zadowolony z rozwoju armii. "Zaawansowany system dowodzenia, logistyki, skomplikowanych procedur, które w jasny przejrzysty sposób nie tylko potrafiliście przedstawić, ale widzę, że on jest dobrze przygotowany do potencjalnych działań" – mówił. "To, co miałem tutaj okazję zaobserwować, potwierdza mi, że idziemy we właściwym kierunku - podsumował. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 10.10.18, 09:53 Ma nową ksywę - Janosik. Bardzo się z niej cieszy... Idzie Janko idzie kukawka mu kuka sumna jego droga od buka do buka Idzie Janko idzie wysoko sie niesie mało mu sie które kłania dzewo w lesie Wisi Janko wisi za poślednie Ziebro pytajom sie Pany kaj złoto i śrebro Choćbych ja mioł wisieć na tzech subienicach nikomu nie powiem o moich piwnicach Wisi Janko wisi juz zamknoł powieki ale jego sława bydzie trwać na wieki. Tu garść faktów: Juraj janosik, czyli kariera złodzieja. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 16.10.18, 16:52 lubi szastać kasą... nie swoją ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 17.10.18, 13:25 Witają Go chlebem, solą i piosenką - koleżeńską, gospodarską, prostą... posłuchajmy. "Witamy cię panie premierze, żeś przybył na nasze spotkanie. Wierzymy, że ci się podoba to nasze śpiewanie i granie Lalalalalalalalala lalalalalalala lalalalalalalalala lalalalala" Odpowiedz Link
ave.duce Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 11.11.18, 10:56 "Unia Europejska jest polskim projektem" Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24154004,morawiecki-komentuje-wystapienie-tuska-i-slowa-o-bolszewikach.html#s=BoxMMtCzol1 Negocjator przystąpienia Polski do "polskiego projektu"(?!)...: "Ja sam negocjowałem przystąpienie do Unii Europejskiej 20 lat temu"... Mota się matacz... Odpowiedz Link
ave.duce Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 12.12.18, 13:59 w Sejmie: poczekam na stenogram. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 13.12.18, 23:13 w najnowszym spocie "Unia Europejska jest naszą przyszłością #PracaDlaPolski": "Potrafimy być w Unii Europejskiej bardzo skuteczni" Odpowiedz Link
trusiaa Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 14.12.18, 07:33 ave.duce napisała: w najnowszym spocie "Unia Europejska jest naszą przyszłością #PracaDlaPolski": "Potrafimy być w Unii Europejskiej bardzo skuteczni" - Sądzili, że wystarczy głośno tupać, krzyczeć o polskim interesie narodowym i on sam z siebie zostanie zrealizowany. A skoro zaczęli krzyczeć, to pojawiły się pytania: o co w tym chodzi? Dlaczego Polacy nagle zwariowali? Sikorski nazwał działania obecnej ekipy rządzącej "taktyką bobasa". - Gdy bobas w kołysce wrzeszczy, to wtedy dorośli pochylają się nad nim i temu bobasowi się wydaje, że jest taki ważny. Może dorośli dadzą mu cukierka czy smoczek i bobas uważa, że coś zyskał. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 14.12.18, 08:03 bi.gazeta.pl/im/27/1b/15/z22134055V,Jaroslaw-Kaczynski-jako--Stalineczka---Wlepka-z-de.jpg . Odpowiedz Link
ave.duce Re: Bajania Mateusza Ściema-Morawieckiego 18.12.18, 08:41 "Nie będzie podwyżek cen energii" - tak powiedział ... Becia-bis ;) forum.gazeta.pl/forum/w,28,167335917,167335917,_Nie_bedzie_podwyzek_cen_energii_.html Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 26.12.18, 08:12 Synuś malusieńki "Śmiejecie się ze zdjęcia Pana Premiera, a u nas tak jest co roku :)" Odpowiedz Link
trusiaa И молоко вылилось... 02.01.19, 17:25 Z kogo Pinokio M. wzór bierze? Z towarzyszy radzieckich, dla zmyłki nazywanych rosyjskimi. Putin (styczeń 2017): przemoc wobec bliskich krewnych, jeśli dojdzie do niej po raz pierwszy, ma być wykroczeniem administracyjnym, a nie przestępstwem. Sprawcom przemocy w rodzinie będą więc grozić kary administracyjne, czyli prace obowiązkowe i poprawcze. Prymuska-lizuska Rafalska (grudzień 2018) idzie jeszcze dalej: jednorazowe pobicie nie będzie uznane za przemoc domową, a Niebieska Karta nie będzie zakładana „z urzędu”, będzie potrzebna zgoda ofiary. Dobry pan nakazuje projekt poprawić, bo: Ofiary przemocy muszą czuć (na własnej skórze?!), że państwo stoi po ich stronie. - ta deklaracja przyprawia mnie o gęsią skórkę. Odpowiedz Link
ave.duce To nie jest nawet śmieszne... 25.01.19, 14:04 niezbyt często ogląda prywatne stacje telewizyjne. - (...) Jak oglądam niektóre programy lub jakieś kawałki mi ktoś kiedyś, od czasu do czasu, pokazuje, to włos się na głowie jeży - stwierdził. - Propaganda Jerzego Urbana przypomina mi się w całej swojej krasie czy raczej w całej swojej brzydocie... Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: To nie jest nawet śmieszne... 25.01.19, 16:25 Morawiecki Mateusz nie ogląda i nie słucha, on czyta paski we wiadomościach i jest bardzo ale to bardzo szczęśliwy, zazdroszczę dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 23.02.19, 20:40 – Mogą mówić nam: „skąd weźmiecie na to pieniądze, jak na to zarobicie?” – Poprzez dalszą walkę o jak najlepszy system podatkowy, ale również rozwój gospodarczy, poprzez zmniejszenie biurokracji, zmniejszenie kosztów administracji – Morawiecki o kosztach obietnic wyborczych... Odpowiedz Link
magdolot Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 23.02.19, 23:22 A Rydzyk sam się wyżywi może? Odpowiedz Link
ave.duce Ojciec senior Morawiecki 06.04.19, 14:47 - wolny i solidarny ========>>>> nie zapłacił za remont i co? Pi$ musi się spieszyć z odzyskaniem sądów... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec senior Morawiecki 07.04.19, 07:45 To jest ładne bardzo: Ojciec premiera uznaje żądania Kuleszy za "bezprawne" i "bezpodstawne". Zarzuca mu "brak związku prawnego" łączącego stronę pozwaną, czyli jego partię, z powodem, czyli Januszem Kuleszą. Przeczy temu oświadczenie o odbiorze prac remontowych, które Morawiecki podpisał z dopiskiem "bez zastrzeżeń". Łgał, kręcił, na litość brał, próbował załatwić na lewo, w końcu udawał że go nie ma, a gdy wszystkie sposoby zawiodły stwierdził "ale ja tego pana nie znam, aha: ta ręka też nie jest moja". Zacny to mąż, kryształowo uczciwy i wielki patryjota. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 28.04.19, 13:51 Oglądam sobie zdjęcia pisowych kandydatów. I... Mateusz zafundował sobie kurację odmładzającą? Ta mowa trawa znajomo brzmi. Marcin Duszek urodził się w 1982 r. To był czas głębokiej konspiracji... Przypadek? Nie sądzę. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 28.04.19, 14:34 I jeszcze takie. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 29.04.19, 08:32 Jeżeli to nie fake - Morawiecki podobno powiedział, że chodził do gimnazjum. Czyżby zatrudnił się tam jako woźny? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ojciec Mateusz zawsze Dziewica Morawiecki 29.12.21, 12:01 Chodziły jego dzieci. A na zebrania pewnie żona. Odpowiedz Link