99venus
03.06.19, 19:50
Oglądałem dzisiaj kilka razy tv pokazującą erupcję chamstwa polityków PiS.Właściwie ani Morawiecki,ani Sellin,ani Karczewski ani Duda(S),ani kilku innych prominentów PiS mnie nie zaskoczyło.Przywykłem i nie spodziewam się po nich ogłady,poprawnego zachowania,
przyzwoitości.Są jacy są,nie zmienią się i dobrze im z tym.Oglądając i słuchając tej menażerii
miałem deja vu z lat bardzo odległych kiedy mieliśmy do czynienia z towarzyszami z pierwszego awansu społecznego po wojnie.Nie matura lecz chęć szczera....tamci byli jednak mimo wszystko bardziej usprawiedliwieni.Obecnych chamów nie usprawiedliwia nic.
Zwróciłem uwagę na aktyw SOP,który spieszony i uwolniony od możliwości rozbijania kolejnych limuzyn nabiera od swoich podopiecznych takich samych chamskich manier.
Po dzisiejszym dniu nie mam żadnych złudzeń,że majaczenia o zasypywaniu podziałów,
konieczności współpracy,zrozumienia racji drugiej strony są nie tylko całkowicie bezzasadne ale w dodatku niemożliwe do zrealizowania.Nie ma i nie może być mowy o bezkarności dla tych wyjątkowo pazernych parweniuszy,ćwoków i abderytów chorych na manię wielkości.
Oni wszyscy muszą ponieść bolesną odpowiedzialność za to co robili i za to co zrobili.