Dodaj do ulubionych

Nie jest kuchtą ta legendarna dyplomatołka? ;-)

22.04.09, 23:44
Na pytania posłów odpowiadała merytorycznie, ale jednocześnie bardzo długo,
zawile i wolno. Można było łatwo zgubić wątek zwłaszcza, że wtrącała do swoich
wypowiedzi ogromną ilość dygresji.

Czasami udało się jej wpleść ciekawe wypowiedzi, jak "każda wielka prezydencja
jest rodzajem walca" albo "nie musimy być młodszą siostrzyczką tych wielkich z
UE". Wspomniała też, że kiedyś w Nairobi zaczepiła ją obca osoba i zapytała
się: - Czy to ty jesteś legendarną Anną Fotygą?

Fotyga łamiącym się głosem przypominała falę krytyki, jaka na nią spadła po
objęciu stanowiska. - Usłyszeliście państwo życiorys człowieka, o którym się
mówiło, że jest tłumokiem, kuchtą, idiotką i nie będę dalej cytować - żaliła się.

politbiuro.pl/politbiuro/1,85402,6527841,Anna_Fotyga__Nie_jestem_kuchta.html

ONZ i NYC nie wiedzą jeszcze, co je czeka ;-)
Czy tym razem Tusk okaże się godnym miana premiera, czy znowu polegnie?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Niech ją! ;) 22.04.09, 23:54
      Nie mam siły na taki temat > byłam w stolYcy i mam dość! :(
      Jutro zajmę się sfatygowną hardkorową negoszjatorką, si ju! ;)

:p
      • who.is.who Re: Niech ją! ;) 22.04.09, 23:56
        Kuchta Anna spadła z fotela na głowę ;-)
    • who.is.who Pozory mylą ;-) 23.04.09, 01:16
      https://e.pardon.pl/pa233/998ff470000e5f3a4995d1a8
      • ave.duce Re: Pozory mylą ;-) Chyba 23.04.09, 09:22
        bluzeczkę ma zmiNietą nieco? Się nie znam, bo osobiście nie prasuję niczego -
        żelazko i maglownicę znam jedynie z meNdiów - ale... ;)

• belgijska Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 08:55
          ave.duce napisała:

> bluzeczkę ma zmiNietą nieco? Się nie znam, bo osobiście nie prasuję niczego -
          > żelazko i maglownicę znam jedynie z meNdiów - ale... ;)

Teraz sa "tekstylia inteligentne" - prasowac nie potrzeba. Inne, z mnieszym QI,
          Mozna dac do pralni i poczekac godzine az wypiora. Leb sie myje! Buty sie
          czysci. Wlosow sie nie obcina na (juz nie powiem co ;). Do magla sie nie chodzi
          - do magla sie daje - Ave, na Boga - spodnice i jacket, do magla ... ;))

Fladra, niechluj, flejtuch i co tylko chcesz ;) Bez pozorow ;)
          • ave.duce Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 09:00
            Przytkało mnie, Pani Belgijsko!
            Jam sierota ze WSI jeno, gdzie mi tam do magla zapaskę DAWAĆ! ;)

• belgijska Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 09:13
              ave.duce napisała:

> Przytkało mnie, Pani Belgijsko!
              > Jam sierota ze WSI jeno, gdzie mi tam do magla zapaskę DAWAĆ! ;)

Ja tez z prowincji (gorzej niz ze WSI) - ale pani Fotyga, to wielki swiat - dy,
              tego, no... - plomatyczny ... ;))
              • ave.duce Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 09:20
                belgijska napisała:

> ave.duce napisała:
                >
                > > Przytkało mnie, Pani Belgijsko!
                > > Jam sierota ze WSI jeno, gdzie mi tam do magla zapaskę DAWAĆ! ;)
                >
                > Ja tez z prowincji (gorzej niz ze WSI) - ale pani Fotyga, to wielki swiat - dy,
                > tego, no... - plomatyczny ... ;))
                >

Czy w kontekście tego, co wiemy, nadawałabym się, wg Pani, na ambasadkę w jakimś
                miłym i posażnym miejscu? ;)

• belgijska Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 09:24
                  ave.duce napisała:

> Czy w kontekście tego, co wiemy, nadawałabym się, wg Pani, na ambasadkę w jakim
                  > ś
                  > miłym i posażnym miejscu? ;)

Nie sadze - mam wrodzona niechec do stolu ;))) Ty, na pewno! ;)
                  • ave.duce Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 09:34
                    belgijska napisała:

> ave.duce napisała:
                    >
                    > > Czy w kontekście tego, co wiemy, nadawałabym się, wg Pani, na ambasadkę w
                    > jakim
                    > > ś
                    > > miłym i posażnym miejscu? ;)
                    >
                    > Nie sadze - mam wrodzona niechec do stolu ;))) Ty, na pewno! ;)
                    >

To zadzieram kiece i leeeceeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Nacht NYC! ;-)

ps. nie bardzo rozumiem, dlaczego TY nie, co dwie głowy, to nie jedna!; możesz się uiścić na parapecie? Boisz się spaść pod stół czy co?! ;)

• belgijska Re: Pozory mylą ;-) Chyba 24.04.09, 10:32
                      ave.duce napisała:

> To zadzieram kiece i leeeceeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Nacht NYC! ;-)
                      >
                      > ps. nie bardzo rozumiem, dlaczego TY nie, co dwie głowy, to nie jedna!; możesz
                      > się uiścić na parapecie? Boisz się spaść pod stół czy co?! ;)

Ave, Ty tam lec a jesli lubisz moje towarzystwo, to ja tam moge za szara
                      eminencje robic ;)

Z parapetu pod stol? Nie, nie boje sie - juz bardziej, z deszczu pod rynne ;))
    • snajper55 Re: Nie jest kuchtą ta legendarna dyplomatołka? ; 23.04.09, 01:22
      who.is.who napisał:

> Czy tym razem Tusk okaże się godnym miana premiera, czy znowu polegnie?

Nie będziemy w stanie ocenić czy polegnie, bo nie będziemy wiedzieć co za tę
      nominację wynegocjował od Prezydenta.

S.
      • who.is.who Re: Nie jest kuchtą ta legendarna dyplomatołka? 23.04.09, 01:24
        Tyle samo, co w/s TL ;-)
    • ave.duce A Tuska zatkalo! ;) Tusku, nie podPiSuj! 24.04.09, 08:45
      ... Donald Tusk podkreślił, że bez "przekonującego wyjaśnienia" słów Anny Fotygi, które padły na posiedzeniu sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych, nie widzi możliwości podpisania nominacji byłej minister na ambasadora Polski przy ONZ ...

... Premier przypomniał, że od stanowiska dla Fotygi prezydent uzależnia podpisanie wniosków w sprawie sześciu innych ambasadorów: - Najlepiej by było, gdyby prezydent Kaczyński po prostu zaczął podpisywać nominacje dla ambasadorów, wykazał dobrą wolę. I wtedy może liczyć na dobrą wolę z naszej strony - mówił Donald Tusk ...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6533227,Tusk__Uszanuje_zdanie_Sikorskiego_ws__Fotygi.html
      • who.is.who Re: A Tuska zatkalo! ;) Tusku, nie podPiSuj! 24.04.09, 09:08
        Tusk:

pani minister Fotyga jako przyszły potencjalny polski ambasador mówi, że jest zraniona polską polityką zagraniczną, no to chyba nikt na moim miejscu nie wiedziałby za bardzo, jak na to reagować.

No way! ;-)
        • ave.duce Re: A Tuska zatkalo! ;) Tusku, nie podPiSuj! 24.04.09, 09:21
          Nie łudź się ;)
        • wanda43 Re: A Tuska zatkalo! ;) Tusku, nie podPiSuj! 24.04.09, 09:23
          Zraniona to ja jestem na samą myśl, że takie cuś ma iść w ambasadory. Czarna
          rozpacz! Jeśli te babe Tusk powoła, to .... nie, no niemożliwe, żeby powołał!
          • who.is.who Re: A Tuska zatkalo! ;) Tusku, nie podPiSuj! 24.04.09, 09:30
            Skończyć z tym szantażem małpkokaczki! ;-)
    • who.is.who Re: Dobre! 25.04.09, 11:33
      Bartosz Węglarczyk:

Jako dziennikarz cieszyłbym się, gdyby Anna Fotyga została ambasadorem RP przy ONZ. Mielibyśmy
      w najbliższych latach co najmniej kilka fajnych afer.

Jako ktoś, któremu zależy na tym, by nasza dyplomacja miała się jak najlepiej, uważam jednak, że wysłanie pani Fotygi to gigantyczny błąd.
      ...

Gwarantuję bowiem, że pani Fotyga doprowadzi do faktycznego oderwania ambasady, do której pojedzie,
      od MSZ-u. To jest po prostu pewne.

bartoszweglarczyk.blox.pl/2009/04/Sikorski-nie-wygra-z-Fotyga.html
    • ave.duce Boju o sFATYGOWANą cd. > Taktyk Mamrot 28.04.09, 16:40
      dał glos:

... Została tutaj zastosowana taktyka wciągania mnie w kolejny spór. Ale to się nie uda - w taki sposób prezydent Lech Kaczyński odniósł się do zamieszania wokół nominacji na ambasadora dla byłej szefowej MSZ Anny Fotygi.

Lech Kaczyński podkreślając w rozmowie z dziennikarzami, że nie da się wciągnąć w kolejny spór, przypomniał że zgodnie z art. 133 konstytucji ambasadorów mianuje prezydent. - Tyle mam do powiedzenia – dodał.

Boszszsz... ;(

www.tvn24.pl/0,1597563.1,0,1,nie-dam-sie-wciagnac-w-spor,wiadomosc.html
    • ave.duce PorOniona ;) 29.04.09, 14:50
      https://www.platforma.org/files/(gqWYZ57YrXailKWWZ0Xf32iiiqWVaIypo4HQW52fll2frq-hVKbXZ1SjrWjJVZubZFOgrH6YT9LNk0Wq8A)/pl/defaultgalerie/112/1/2/b407701981.gif

• ave.duce Dobre serduszko Pana pRezydĘta... chlip, chlip ... 05.05.09, 10:59
      ... za naszą ka$$ ... chlip, chlip ...

Co to była za strategia! > odejście sfAtygowanej z Kancelarii do MSZ, potem >
      pa! pa!

... Anna Fotyga zaprzepaściła szansę na objęcie placówki przy ONZ i Lech
      Kaczyński najpewniej przygarnie ją z powrotem do siebie. Zgodzi się na to nawet,
      gdyby nie tego chciała, bo jest ponoć "mało asertywna". Idealna cecha dla
      dyplomaty ...

Oby już nie wychynęła never na świat z tego kaczego bagna! ;)

... Lech Kaczyński dba o swoich najbliższych współpracowników, więc bardzo
      możliwe, że jednak znajdzie się ona w Kancelarii Prezydenta. Może prezydent
      wymyśli jej jakieś superstanowisko, na którym podlegała by tylko jemu. Wtedy
      jednak pojawiłby się problem, bo Pałac Prezydencki jest terenem rywalizacji
      różnych koterii i powrót Fotygi może doprowadzić do eskalacji konfliktu. Pałac
      może być po prostu za mały dla Kownackiego, spin doktorów i byłej minister ...

Niech się sami zadziobią... na amenT! ;)

politbiuro.pl/politbiuro/1,85401,6570998,Lech_Kaczynski_chce_przygarnac_Anne_Fotyge.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka