Dodaj do ulubionych

CBA śledzi CBŚ => CBŚ donosi na CBA

26.08.09, 06:56
Gdzie? W Trójmieście. O tym wiadomo.

[...] Jesienią 2008 r. szef gdańskiego CBŚ Jerzy Stankiewicz zauważył, że ktoś za nim jedzie. Zapisał (może zapamiętał) numery rejestracyjne. Okazało się, że samochód należał do CBA. Konkurencyjna służba puściła za szefem CBŚ ogon.

Niedługo potem policjanci z CBŚ rozbili gang wymuszający haracze. Podczas przesłuchań jeden z gangsterów wypalił: - CBA namawia mnie, bym obciążył was zeznaniami [...]

P/S. Komisja kręci się wokół własnego ogona. Czy Mariusz Kamiński przekazał wszystkie billingi, o które Komisja prosiła jeszcze w czasach czumowania Czumy? Co na to Tusk, któremu CBA podlega?
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: CBA śledzi CBŚ => CBŚ donosi na CBA 26.08.09, 10:50
      PiSCeBAcja w akcji. Nie ma sukcesów - trzeba je wytworzyć. Każdym kosztem.
      Wybory sie zbliżają przeca.
      • nietoperz_dworski Re: CBA śledzi CBŚ => CBŚ donosi na CBA 27.08.09, 07:42
        Komisja jest beznadziejna. Kto wymyslil Karpiniuka na kierownika?
        Facet jest "umyslowym" kolega Mularczyka. Kwestia wieku?
    • ave.duce CBA namawia mnie, bym obciążył was zeznaniami ;) 26.08.09, 10:51
      Skąd my to znamy? ;)
      Areszty wydobywcze Zer0zi0bry się kłaniają ;)

:p
    • jola.iza1 Re: Ave, to nie takie proste:( 26.08.09, 11:46
      Polecam Przegląd, dawno było, ale??
      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=3978
      I takich, różnych wiele.
      • ave.duce To do mnie 26.08.09, 11:53
        a propos aresztów wydobywczych?
        Dla mnie CBA to taka OVRA i nie wiem, co by miało się stać, żeby mnie przekonać,
        że tak nie jest.

Wiesz, że Nerwusek Kamiński NIE CHCE stawiać się w prokuraturze na przesłuchania?

• jola.iza1 Re: Do Ciebie, tyż mi się gałązki mylom czasyma:) 26.08.09, 12:00
          Masz rację, CBA to...
          Niemniej jednak, CBŚ też garnków nie lepi. Uwierz mi, wiem co stukam :)
          Jednym zdaniem, walka ...( orzeszku!, nic nie wstawię, coby nie obrażać), pod dywanem, o kawałek ścierwa:(
          • ave.duce Re: Do Ciebie, tyż mi się gałązki mylom czasyma:) 26.08.09, 12:05
            Tak jest w tzw. służbach w wielu państwach.
            Wiem co nieco o tym.
            To wcale nie znaczy, że i w Polsce tak MUSI być. CBA jest zbędne, wg mnie. To
            nagroda dla Nerwuska, żeby się odkuł finansowo i ambicjonalnie. Za państwową ka$$ :(

• wanda43 Re: Do Ciebie, tyż mi się gałązki mylom czasyma:) 27.08.09, 09:31
            Dla mnie, z wiadomych względow, o ktorych niejednokrotnie pisalam, caly ten
            popier... aparat wladzy i ucisku razem z prokuratura i sadami nadaje sie co
            najwyzej do kur macania. Ja to nazywam bezmiar bezprawia i niesprawiedliwosci.
    • venus99 pisuarowa policja partyjna na koszt państwa 27.08.09, 08:23
      jedyny sukces partyjnych bojówek PiSu to zatrzymanie piłkarskich
      łapówkarzy.jak na milionowe koszty to trochę mało.Kamiński jest
      bezczelnym chamem który kpi z prawa,prokuratury i państwa.jego
      państwem sa bracia kaczyńscy.podobna sytuacja jest z pisuarowym
      prokuratorem,który uniemożliwia konfrontację z Kaczmarkiem.to
      mali,bardo mali i podli ludzi.ale w końcu Tusk to wszystko toleruje.
      • wanda43 Re: pisuarowa policja partyjna na koszt państwa 27.08.09, 09:37
        Sukcesow jak nie ma, to sie je tworzy. Np. tak: www.nie.com.pl/art1496.htm
        Szlag mnie trafia, bo konca tej sprawy nie widać.
        • venus99 Re: pisuarowa policja partyjna na koszt państwa 27.08.09, 12:47
          końca nie widać i nie będzie.żadna sprawa,żadna afera w po 89 r
          nie została wyjasniona.niemoc organów państwa jest godna podziwu.
          • wanda43 Re: pisuarowa policja partyjna na koszt państwa 27.08.09, 13:08
            Nie strasz mnie i nie zabijaj resztek wiary, ze wreszcie, po kolejnym zwrocie
            sprawy do ponownego rozpatrzenia w rejonowym nie znajdzie sie jakis jeden
            sprawiedliwy i zakonczy ten trwający od 9 lat horror.
            • venus99 Re: pisuarowa policja partyjna na koszt państwa 27.08.09, 14:11
              nie strasze nigdy dam.zwracam jedynie uwagę na nastepujące
              fakty:degrengolada wymiaru sprawiedliwości,prokuratury i policji.są
              to w chwili obecnej instytucje niestety całkowicie niewiarygodne w
              dodatku ogarniete niemocą skutecznego działania,pozbawione
              autorytetu.przyczyną jest przede wszystkim niesamowite
              upolitycznienie tych instytucji jak również prostytuowanie się ich
              pracowników czego najlepszym przykładem jest niejaki prokurator
              Engelking.powiedziałbym,że jest to swojego rodzaju wzorzec.policję
              najczulej wspominam jak sobie przypomnę usiłowanie dodzwonienia się
              do nich przez 1,5 godziny zarówno na numer stacjonarny jak i
              112,niestety bezskutecznie.
              państwo pozbawiło sie autorytetu,prawo jest wartością umowną i
              dyskusyjną co zawdzięczamy zarówno politykom,dziennikarzom jak i
              nowobogackiej hołocie,której się wydaje(częściowo słusznie),że jej
              wszystko wolno i że jest bezkarna.
              jedyne pocieszenie:znam kraje gdzie jest znacznie gorzej.czy to jest
              pocieszenie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka