Dodaj do ulubionych

bardzo ważne

02.11.12, 08:16
Witam
Moja córeczka ma 3,5 roku. Mamy bardzo poważny problem ze snem dziecka, córeczka zaraz po tym jak zaśnie budzi się z krzykiem kilka razy w nocy. Płacze, kręci się i histeryzuje. Dziecko chodzi do przedszkola, rozmawiałam z Panią z przedszkola która poinformowała mnie, że nic złego w przedszkolu się nie dzieje ładnie się bawi jest spoojna i na nic nie narzeka.Córeczka bardzo chętnie chodzi do przedszkola, rozmawiam z nią codziennie i mówi że lubi swoje Panie i dzieci. W dzień nie jest płaczliwa jest wesoła i nic nie wskazuje na to żeby coś złego sie działo. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu ponieważ czujemy się bezradni i nie potrafimy znależć przyczyny takiego stanu rzeczy. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • noname2002 Re: bardzo ważne 02.11.12, 08:57
      Może w taki sposób odreagowuje nadmiar wrażeń w ciągu dnia? Mój syn też po pójściu do przedszkola niespokojnie spał, rzucał się, mówił przez sen a czasami budził się z płaczem i właściwie nie wiedział co go wystraszyło. Minęło samo.
      • phere_nike Re: bardzo ważne 02.11.12, 09:21
        moim zdaniem rozwojowe. Moje obydwie córki tak miały, mineło.
    • ka-zw Re: bardzo ważne 02.11.12, 11:17
      witam.moim zdaniem powinnas zrobic córeczce badania na robaki,moze tu byc problem zwiazany z jej budzeniem sie.pozdrawiam
    • agnieszka_iwaszkiewicz Re: bardzo ważne 05.11.12, 17:10
      Przyczyną mogą być sny lub lepiej powiedzieć koszmary senne. Córka może nie umieć jeszcze odróżniać jawy od snu. Boi się realności snu, bezradności w jaką popada. To też jest rozwojowe i mija, ale kiedy się dzieje bywa dla dziecka przerażające.
      Trzeba przytulać, uspokajać, popytać czy coś się nie śniło, wyjaśniać. Trudno, taki okres. Będzie to dla dorosłych męczące, ale córce może dać ulgę. Dal Pani też, bo może Pani spróbować zapanować nad sytuacją. Agnieszka Iwaszkiewicz
      • lejdi111 Re: bardzo ważne 06.11.12, 10:37
        Moje dziecko też tak miało, minęło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka