Dodaj do ulubionych

testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely

IP: *.ec.europa.eu 06.07.11, 12:19
Zdawal juz ktos ? Trudne byly te pytania o sekretariacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: 91.194.202.* 06.07.11, 14:35
      ja zdaje w przyszlym tygodniu,ale wiem od kolezanki,ktora zdawala dzis,ze tak jak poprzednio sa testy CM (czyli pytanie i do wyboru kilka odpowiedzi, nie ma czego obawialo sie wielu-innej formuly np dlugi tekst i pytania do tego tekstu). Jednak kolezanka twierdzi,ze test jest duzo trudniejszy od poprzednich egzaminow cast. Wiem tylko tyle,ale moze inni cos wiecej napisza
      • Gość: Krysia Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.ec.europa.eu 06.07.11, 15:51
        No ale czemu trudniejsze byly? Duzo pytan ze skrotow klawiszy czy co? Zaoytaj ja jeszcze.
        • anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely 06.07.11, 16:25
          ona uwaza,ze byly trudniejsze dla niej,zdawala tez 3 poprzednie. Nie bede juz miala z nia kontaktu-wakacje.Dla mnie najwazniejsze jest,ze nie zmienili formuly (byly obawy zwiazkow,ze moga wprowadzic zmiany i np dac trudny tekst z bledami i roznymi "chwytami" i pod spodem pytania i odpowiedzi zwiazane z tekstem-TEGO nie ma). Moze ktos inny cos podpowie, bo podobno w BXL bylo sporo ludzi
          • Gość: lola Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.73-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.07.11, 16:38
            a mozna prosic o jakies przyklady tych pytan CM-mi to np. nic nie mowi - co to takiego?
            dzieki
            • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: 91.194.202.* 07.07.11, 10:22
              test CM - Test à choix multiple czyli test wyboru-pytanie i 3 odpowiedzi podobne do siebie,wybierasz twoim zdaniem poprawna. Tak jak przy poprzednich egzaminach na CAST. Niestety na epso stronie nie ma przykladow. A tak przy okazji jak wiadomo instytucje chca przejsc na zatrudnianie AC FG 2 zamiast F FG2, co juz widac,ze grudniowy planowany konkurs na F FG2 nie jest wpisany w planning EPSO
              • Gość: lola Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.226-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.07.11, 12:24
                no dzieki, ale nie bralam udzialu w poprzednich castach, wiec w dalszym ciagu nie wiem, jakiego rodzaju sa to pytania. Moglabys podac jakies przyklady? Ile jest tych pytan? dzieki
                • Gość: Do lola Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.115-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.07.11, 12:50
                  Do lola

Mozesz kupic ksiazki w Librairie européenne w Brukseli, nawet przez internet.

www.libeurop.eu/
                  www.libeurop.eu/Accueil.html
                  La Librairie Européenne S.A.

Rue de l'Orme n° 1
                  BE-1040 Bruxelles (Etterbeek)
                  Belgique
                  Tél: + 32 2 231.04.35
                  Ouverture:
                  Du lundi au vendredi, de 09.00 à 18.00
                  Le samedi de 10.00 à 17.30
                  • Gość: Do lola Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.115-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.07.11, 12:53

www.libeurop.eu/Concours-UE.html
                    www.libeurop.eu/EU-Concours.html
                    • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: 91.194.202.* 07.07.11, 13:31
                      temat juz byl teraz razy tu "klepany"... wystarczy skorzystac z archiwum,gdzie te testy byly 100 razy omawiane, bo od sekretarki min wymagaja samodzielnosci i myslenia
                • klee Przykładowe pytania 07.07.11, 16:05
                  Lolu, w wiadomości zatytułowanej "Notification test competence" EPSO podało link do przykładowych pytań.

europa.eu/epso/discover/prepa_test/sample_test/pdf/sample_secretarial_administrative_skills-ast1_en.pdf
                  Zaś do wiadomości "You can book your CBT competency test from..." załączono dokładny opis przebiegu egzaminu. Znajdziesz tam m.in. informację o czasie trwania i liczbie pytań.

europa.eu/epso/application/CotoFiles/file/Documents/CAST%2002%202010%20F2%20F3%20S2/CAST-10_Instr-competency_EN.pdf
                  • Gość: Krysia Re: Kajszczak IP: *.ec.europa.eu 07.07.11, 17:29
                    Czy testy Kajszczaka da sie jeszcze uzywac ? ie moge otworzyc zadnego pliku, chyba je ktos juz zdjal z serwera. Ktos wie?
                    • Gość: anbxl Re: Kajszczak IP: *.access.telenet.be 07.07.11, 22:26
                      juz dawno nie ma Kajszczaka online, bo nikt nie bedzie oplacal charytatywnie co roku adresu, bo pewnie miejsce na serwerze znalazloby sie.Ale z sekretarskich byly tam tylko 2 testy, ktore sa w obiegu pdf
                  • Gość: lola Re: Przykładowe pytania IP: *.226-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.07.11, 18:59
                    dzieki, klee!
    • nedith Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely 08.07.11, 12:56
      Znajoma zdawala FG III, 25 pytan, 30 minut. Same pytania z rachunkowosci, nic z wiedzy finansowej dotyczacej Unii. Twierdzila, ze byly trudne. Okolo 10 pytan z liczeniem. Ktos cos dopowie?
      • Gość: Zosia Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.ec.europa.eu 08.07.11, 15:29
        A sekretarki? Naprawde zadnych informacji nikt nie ma? Bardzo trudne ? Moze podniesli kryteria skoro szykuja sie kontrakty bezterminowe?
      • Gość: Kate Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.153-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.07.11, 23:31
        czy ktos ma jakiesz przykladowe pytania z rachunkowosci??
        myslalam, ze beda jedynie z matematyki ogolnej :/
        nie wiem jak sie przygotowac, szczerze mowiac...
        • josang Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely 11.07.11, 21:56
          Hi Kate,

na stronie "Online EU Training" mozna kupic pytania do competency test dla finansow.
          Podobno nalezy sie spodziewac 2 rodzajow zadan: definicje i zadania do policzenia np. inventory metoda FIFO lub LIFO, wyliczenie bilansu konta "Cash" w oparciu o liste podanych operacji itp.

Pozdrawiam,

Jo
          • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.access.telenet.be 12.07.11, 14:25
            AST FG 2 _zdawalam przed godzina i... full ludzi w BXL, przez co troche zamieszania
            Pytania -pol na pol z office (PP,dokladniejszy word,excel) i ogolnie administracyjno-inteligentne. Mysle,ze tu na prawde potrzeba dobrej koncentracji i bardzo dobrej znajomosci jezyka (rowniez administracyjnego).Trzeba bardzo uwazac na polecenia, bo np w kilku pytaniach mialam znalezc tzw intruza (czyli co nie pasuje do pytania)
            25 pytan w 25 minut
            Potem po pl (fakultatywnie) mozna zrobic 12 pytan w 20 min (9 verbali i 3 numericale) po pl. Mialam same techniczne oprocz jednego (z poczatkow fotografii we Francji 19 wiek). Mysle,ze warto robic te pytania (nawet jezeli nie licza sie) bo w ten sposob pomozemy wszystkim Polakom zdajacym w przyszlosci egzaminy EPSO (tu chodzi o statystyki i wlasnie problem z tlumaczeniami)
            POWODZENIA
            • Gość: Krysia A wyniki kiedy? IP: *.access.telenet.be 12.07.11, 20:55
              A kiedy wyniki? Pewnie we wrzesniu?
            • Gość: joanli Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.225-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.07.11, 23:46
              Dzieki anbxl :) jak zawsze pomocna :)
            • klee Wrażenia 13.07.11, 00:58
              Ja też dzisiaj :-), tyle że w W-wie i zupełnie bez tłoku, bo z jedną dziewczyną na sali, która notabene zdawała coś innego.

Ostatnio ktoś się oburzał na to, jak został potraktowany przed egzaminem. Rzeczywiście, zaszły jakieś zmiany w systemie zapobiegania oszustwom, bo kazano mi pokazywać kieszenie, w których może tylko być jedna chusteczka. Problem był z tylnymi, bo trudno cokolwiek wywrócić je na lewą stronę. Już myślałem, że ich zawartość zostanie sprawdzona palpacyjnie. Z jednej strony była to pociągająca dla mnie perspektywa, bo pan był cud miód pod każdym względem, z drugiej jednak - na tyle jestem skażony pruderią, że wydało mi się to krępujące. Nie nastąpiło ostatecznie. Chyba jednak szkoda. ;-)

Jeśli chodzi o skróty, o które ktoś pytał, miałem jedno chyba tylko pytanie, w dodatku zupełnie trywialne, o drukowanie. Kilka z obsługi Worda i Excela. Nie lubię ich bardzo, bo na komputerze pracuje się często mechanicznie, w oparciu o taką bezwiedną pamięć proceduralną i trudno czasem uświadomić sobie, zwizualizować przebieg pewnych operacji, nie mając przed sobą uruchomionego programu. Trzy czy cztery pytania o pojęcia, a cała reszta to sytuacyjne typu: Masz zaprosić ludzi na zebranie. Wszyscy muszę pojawić się na nim osobiście i nie można zmienić jego terminu. Kilka osób informuje, że nie będzie mogło się pojawić. Co robisz? a) usuwasz ich z listy zaproszonych, b) zmieniasz termin zebrania, c) prosisz ich o przygotowanie czegoś na piśmie, d) odwołujesz i informujesz szefa. Takie rzeczy, w ten deseń.

Powodzenia! I pięknych, miłych, delikatnych panów z Prometric, jako i mnie się trafił. ;-)
              • Gość: zniesmaczona Re: Wrażenia IP: *.81-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.07.11, 11:02
                lepiej by bylo, gdybys swoje sliniace obserwacje na temat panow zostawil dla siebie...
                • klee A powiadają, że to facetom się wszystko kojarzy... 13.07.11, 12:12
                  Gdybym chciał się wpisać w Twoją poetykę, to bym napisał - podobnie jak Ty swój kompleks niedopchnięcia dolnego. Ale że nie chcę, to napiszę, że inaczej niż mój to Twój post jest wulgarny i niegrzeczny. I bardzo mi się też wydaje polski, bo to cecha w naszym narodzie bardzo rozpleniona - przypieprzać się do każdego, kto nie realizuje naszej wizji tego, jakim być należy, czyje żarty nam nie odpowiadają, czyje zachowanie nam nie pasuje. Dlatego m.in. wolę mieszkać w Belgii.

Dzieliłem się obserwacjami na temat kontroli przed egzaminem. Jeśli doszukałaś się czegoś innego, to Twoja rzecz. A że nie podoba Ci się, że napomknąłem, iż cieszy mnie, że to faceci robią mi kontrolę osobistą na lotniskach, to już Twój problem. Nie wszyscy muszą Ci się podobać. A mnie wystarczy, że kobiety, które mnie otaczają są wyluzowane, to rozumieją i mi zazdroszczą, i nie robią z tego sprawy erotycznej.

Cześć!
                  • Gość: znie Re: A powiadają, że to facetom się wszystko kojar IP: *.47-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.07.11, 21:19
                    chodzilo o to, zebys obserwacje na temat obmacywania, dotykania (nie wazne, jak to nazwiesz) zostawil dla siebie. nie chodzi, kto kogo obmacuje, czy facet babe, facet faceta, czy zaba jaszczura. chodzi o temat obmacywania. ujelam to dyplomatycznie jako "obserwacje na temat panow", ale widac trzeba bylo od razu dosadniej.
                    watek jest o egzaminach, a nie o prymitywnych odruchach. ostatnio w tramwaju pewien mlodzieniec z nudow (tramwaj stal i mial odjechac dopiero za 5 minut) przyblizyl sie do dziewczyny i zaczal pewne ruchy, az ona mu przytomnie powiedziala "ludzie sie patrza", wiec ostygl i przestal i dobrze, bo bylo to obrzydliwe. nie chodzi o plec, chodzi o to, ze nie jestes zwierzatkiem.
                    • klee Och i ach 14.07.11, 00:48
                      Mogę tylko ubolewać, że nadal wszystko Ci się jednoznacznie kojarzy, ale też nadal Twoje skojarzenia pozostają Twoim problemem, a ja mogę pisać o swoich wrażeniach, bo tak był zatytułowany mój post, jak chcę. Ani nie było nic o ślinieniu się (czy nie uważasz, że to nader dosadne określenie?), ani o prymitywnych odruchach, ani o obrzydliwościach, wręcz przeciwnie o rzeczach całkiem wzniosłych, bo o uwielbieniu dla piękna. To dość bezczelne, co piszesz.

Też pamiętam z metra białą nastolatkę, która strofowała swego przyjaciela afro okazującego jej czułość. Bardzo mnie ta pruderia zasmuciła (mam nadzieję, że z niej wyrośnie), bo też i zawsze raduje mnie widok zakochanych ludzi, ale ani mnie oceniać negatywnie ją, ani Tobie jej brak. Bo każdy może, co i jak chce i to niczyja sprawa.

Dziwne, że zarzucasz mi pisanie nie na temat, chociaż to Ty zamieściłaś post, który był napastliwy, zdrożny i zupełnie nieinformatywny, bo stanowiący li tylko emocjonalne wyrażenie dezaprobaty dla mnie. Namiętność publicznie się nie godzi, tak? A czy godzi się publicznie wyrażać swoje emocje, interpretować czyjąś wypowiedź seksualnie i w bezpardonowy sposób pisać o wydzielaniu płynów ustrojowych w tym narzuconym przez siebie seksualnym kontekście, czyniąc tym samym swoją wypowiedź sprośną? I wszystko to podlane sosem pruderii. Mnie to brzydko pachnie. Zastanawiam się, jakiego pokroju trzeba być człowiekiem, żeby adorowanie kobiety przez całowanie jej w rękę traktować jako część aktu seksualnego, w dodatku obrzydliwego. Wszystko jednowymiarowo, wypaczając. Nie, w żadnym razie nie uważam, aby było lepiej, gdybym jakiekolwiek obserwacje, którymi chcę się podzielić z innymi, zostawiał dla siebie. Wg mnie byłoby gorzej.

Pan w Prometric był wysoki i smukły, bardzo młody. Kiedy go zobaczyłem, uznałem, że musi być studentem, i pomyślałem o nim ciepło, życząc w duchu, by mu się udało. Bardzo się starał. Byłem tym urzeczony (osobiście) i zbudowany (generalnie). Nie było w nim śladu dezaprobaty, lekceważenia czy kpiny, która spotyka mnie stale i jestem na nią szczególnie wyczulony, może pewne zadziwienie, która wydało mi się rozczulające. Miał ciemne włosy i był odziany w ciemne jeansy i czarny T-shirt. Lubię, kiedy mężczyzna nie dba o strój, kiedy wygląda zwyczajnie. Miał delikatną twarz z minimalnym zarostem i coś takiego w oczach, co czyniło je niezwykłymi, ale zabrakło mi czasu, by odkryć, co to takiego. Za mało się w to zaangażowałem być może, będąc skupionym na podziwianiu go jako całości. Miał niezwykle gładką skórę o urzekającej barwie lata. Ostatnio podziwiałem kogoś o bardzo podobnej. Próbowałem sobie przypomnieć, kto to był... Miejscami pokrywały ją stada stosunkowo dużych pieprzyków. Pomyślałem o nich jako stadach właśnie, jakby były odrębnymi bytami, bo sposób ich usytuowania i liczba czyniły je czymś niezwykłym, niespotykanym u ludzi, na naszych ludzkich ciałach. Takie małe zwierzątka przywiązane do swego pana. Przypomniał mi się napis na plakacie z Leuven: "You don't have a soul. You are a soul. You have a body", i Aw. Nie mniejszą uwagę zwracały włosy na rękach, bo też były jakoś specjalne. Wyraźnie się odznaczały, a jednocześnie były tak delikatne jak meszek. Długie i gęste, ale cieniutkie. Pomyślałem, że jest może nie najfajniejszym czy najbardziej przebojowym spośród panów, których dotąd w Prometric spotkałem, ale na pewno najładniejszym i najbardziej cnotliwym, najmniej skorym do zła i najbardziej nastawionym na drugiego człowieka, też o dużym poczuciu obowiązku. Kiedy poprosił, bym odwrócił się do niego tyłem, i oglądał mój tyłek, poczułem zmieszanie. A potem zmieszałem się swoim zmieszaniem. Pomyślałem, że musiałem się ostatnio zaniedbać, skoro odzywa się we mnie pruderyjne dziedzictwo. Zastanowiłem się też nad tym, jakie to dziwne, że on dziś ogląda mój tyłek, podczas gdy ja to robiłem dzień wcześniej po raz pierwszy od lat, odkrywając, że ma on nawet odpowiedni kształt i stosowną wielkość, ale jest zbyt otłuszczony i przez to nieco obwisły. Rozstępy mi nie przeszkadzają. Lubię je, przywiązałem się do nich. Zatęskniłem za As., doceniając, że pozwalała mi zawsze obmacywać swą krągłą pupę. Ona jest tak idealnie krągła, jak globus, he, he, prawie nierzeczywista. Nierzeczywista, a wspomnienie tak intensywne... Zawsze odziana w rzeczy z materiałów najlepszego sortu, tak miłe w dotyku, o wspaniałej fakturze, będące w tym doznaniu niczym wisienka na torcie. Pomyślałem, że byłoby interesujące, gdyby wsunął mi swoje dłonie do kieszeni, koniecznie obie jednocześnie, skierowane wnętrzem do pośladków, choć wiedziałem oczywiście, że to się nie stanie. Miałem takie przekonanie, że gdyby to zrobił, stałbym się bardziej sobą. I jego bym zrozumiał, niczym obcego z "Super 8" ludzie, których dotykał. Że byłoby to doświadczenie podobne temu, które stało się moim udziałem, kiedy jadałem resztki po Aw. czy kiedy rozkoszowałem się połówkami croissantów dotykanych i których drugie połowy zostały zjedzone przez Ol. Rodzaj mistycznego zjednoczenia. Mistycznego - przez materię i dotyk.
                      • Gość: lola Re: Och i ach IP: *.20-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.07.11, 11:16
                        klee, pieknie napisane :-) szczerze pozdrawiam! :-)
                        • klee Odwzajemniam :-) 14.07.11, 11:25
                          Daj znać, jak Ci poszło. Mam nadzieję, że mnie wystarczy pozytywnych odpowiedzi, ale niektóre pytania na pewno wypuściłem w kosmos. Było np. takie niby banalne pytanie o wstawianie grafiki w Wordzie. Z jednej strony, wiadomo - insert, image itd. Z drugiej, mówi się, że profesjonalne wstawianie grafiki to tylko w polu tekstowym, bo to umożliwia potem łatwiejsze nią operowanie w pliku, składanie tekstu obok itd. Więc jak się ma dwie takie odpowiedzi do wyboru, to można się długo zastanawiać, którą układacze testu uznali za właściwą.
                        • Gość: bonnie Re: Och i ach IP: *.ec.europa.eu 14.07.11, 14:52
                          i oby wiecej takich wyluzowanych postuf tu bylo! Krotkowzroczna peerelowska pruderia juz sie troche przejadla, zwlaszcza, ze czesto doprawiana jest kwasem.....
                          • Gość: Krysia plizzze! zmiencie watek IP: *.ec.europa.eu 14.07.11, 15:12
                            Ten temat jest inny, kto ma cos do powiedzenia nt. testow CAST 2010 niech pisze, mozecie sobie zalozyc inny watek
                            • klee OK 14.07.11, 15:45
                              Nie pomstuj na atakowanych, że się bronią. Ale przepraszam oczywiście, że... wykorzystałem Twój wątek. ;-) Mam nadzieję, że doceniasz przy tym, że jako jedyny obok Anbxl zdałem relację z egzaminu, i że okaże się to dla Ciebie pomocne. Powodzenia!
                              • Gość: Krysia Re: OK IP: *.ec.europa.eu 14.07.11, 15:53
                                Doceniam tyle tylko, ze zdawalam przed Toba i nie poszlo mi najlepiej niestety.
                                • klee E tam 14.07.11, 17:05
                                  Nie ma co tak myśleć. Nigdy nie wiadomo. Życzę, żeby wynik okazał się jednak pozytywny. :-)
                    • Gość: gh Re: A powiadają, że to facetom się wszystko kojar IP: *.net.stream.pl 14.07.11, 10:35
                      to prawda nie kazdy ma ochote tu czytac o bananach, ja bede miec na to ochote to sobie puszcze jakis porzadny film, a nie sluchac jakis oblisniakow
                      • klee To nieodmiennie zabawne 14.07.11, 10:52
                        Czytać o tym, że ktoś czyta, czego czytać nie ma ochoty. Równie zabawne, jak słuchać, że nie wszyscy mają ochotę czytać wszystko, co piszą wszyscy inni. Jakby istniało coś bardziej trywialnego do zaanonsowania. No i ta leksyka rodem z przedszkola. :-)
                        • Gość: anbxl Re: To nieodmiennie zabawne IP: 91.194.202.* 14.07.11, 13:55
                          Jak nikt nie pisal jak bylo na tym egzaminie to bylo zle....Jak klee opisal swoje odczucia.... to tez jest zle....oj jakie to polskie...piekielko....drogie anonimowe frustratki nikt wam nie karze czytac postow klee,wowczas nie bedziecie komentowac nie na temat....Szkoda miejsca na serwerze na takie komentarze NIE NA TEMAT i czasu tych ktorzy sa zainteresowani tym tematem i chca konkretow,a nie GLUPOT
            • klee Testowanie testów 13.07.11, 02:49
              An, co masz na myśli, pisząc o statystykach?
              • Gość: anbxl Re: Testowanie testów IP: 91.194.202.* 13.07.11, 10:57
                statystyki-jak zdali Polacy polska wersje,wiadomo,ze ona nie jest dopracowana. Jak widac nie ma juz w planingu egzaminu na AST1 F (jeszcze na poczatku miesiaca byl,ale znikna) ale moze przyda sie to zdajacym na AD czy tlumaczy. Jak zobacza ze ludzie mieli problemy z tymi testami w swoim jezyku beda wiedzieli,ze cos trzeba z tym zrobic (poprawic je,bo sa bledy w tlumaczeniach)
                Co do kontroli-to na poprzednim examie kazali mi sciagnac zegarek. Teraz-sciagnelam marynarke (bylo duszno) w sali i zaraz ktos z obslugi podszedl i ja zabral (tak jak bylby czas na jakies sciaganie i z czego???)
                • klee Hej! 13.07.11, 12:17
                  W W-wie była klimatyzacja jak należy. Ale zegarek też sprawdzali. I też miałem pytanie o pierwszą fotografię na świecie. :-) Ale już tych pretestów nie będę rozwiązywał, skoro tak się spawy mają, przynajmniej verbali, bo jak po polsku, to wydają mi się one szalenie łatwe, a po co tworzyć wrażenie, że są, skoro pewnie nie są, a jedynie mnie po angielsku trudniej.

Pozdrowienia!
                  • Gość: anbxl Re: Hej! IP: 91.194.202.* 13.07.11, 12:28
                    A robiles juz po pl,gdzie bylo pelno pomylek a nawet skreslen? Mnie raczej juz nie przydadza sie (jezeli faktycznie anuluja examy F na AST) ale moga przydac sie innym (examy na AD beda dalej,ale czy laureci znajda prace (sorry to nie temat ale wokol mnie tyle ast po zdanych examach na AD i... nic)
                    • klee Re: Hej! 13.07.11, 12:31
                      Ale jak pomyłek i skreśleń? Że w tekście na ekranie skreślenia?
          • Gość: Kate Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.173-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.11, 15:37
            Teoretycznie mozna kupic testy do finansow FG III na Online EU training.
            Niestety jest tylko ogloszenie, ale kupic 'siem nie da'.

www.eutraining.eu/recommended_packages/preselection-1
            buuu!
            • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.access.telenet.be 17.07.11, 18:09
              A czytalas komentarze na ich forum....Smieszy mnie,ze ludzie sa tak zdesperowani (aby zdac) ze wierza jakims komercjalnym oszustom, ktorzy swoje testy sprzedaja za spora kase,a sa to testy z poprzednich lat. NIGDY nie zaplacilabym za takie pytania i raz w zyciu zaplacilam moim owczesnym zwiazkom za kursy-przecietne.W tym roku bylam na kursach moich zwiazkow obecnych ktore sa gratis (tez byly przecietne i sama juz po przekazalam uwagi,ktore maja byc uwzglednione)
              NIE WIERZCIE oszustom ktorzy wciskaja ludziom ciemnote, ze za kase (kupione pytania i odp) zdacie egzamin. Z tego co wiem to EPSO jest przeciwne tym praktykom
              Sama uwazam,ze na FG2 AC to byl najtrudniejszy moj test (moim zdaniem na asystenta menadzera i to w jego pierwszym rodowym jezyku). Tu nie chodzilo tylko o znajomosc sekretariatu,ale przede wszystkim perfekt znajomosc jezyka, inteligencje i myslenie, brak stresu
              • Gość: Kate Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.173-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.11, 19:32
                Czytalam, wiadomo - komercyjni naciagacze.
                Ale ktos tam podal liste z czego mozna sie przygotowac.
                Pytanie brzmi, na ile jest wiarygodna.
                Nie wiem czy mam sie przygotowac na FG II za skroto klawiszowych i situational judgement, czy maze z jakis fikusnych zagadnien rachunkowych :/
                Mam egzamin we wtorek. Zdam relacje jak bylo!
                • Gość: Kate Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.173-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 17.07.11, 19:34
                  FG III :P (jestem dzis roztrzepana)
                • Gość: anbxl Re: testy kompetencyjne cast 2010 sie zaczely IP: *.access.telenet.be 18.07.11, 11:34
                  ja mysle,ze opisalam dokladnie moj egzamin i z tego co wiem to inni mieli podobno (egzamin i przemyslenia)
                  • Gość: Niecierpliwa Re: testy kompetencyjne cast 2010 IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 17:00
                    Ktos moze slyszal kiedy mozna spodziewac sie ogloszenia wynikow .....
                    • Gość: odp Re: testy kompetencyjne cast 2010 IP: *.ec.europa.eu 23.08.11, 15:16
                      w polowie wrzesnia - info z fejsbukowej stronki epso
                      • Gość: Niecierpliwa Re: testy kompetencyjne cast 2010 IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 10:21
                        Czyli dzisiaj ? ....... :)
                        Oby......
                        Niby ten dodatkowy test niczego praktycznie nie zmienia, ale czekanie jest okropne .......
                        • Gość: anbxl SA WYNIKI IP: 91.194.202.* 15.09.11, 11:25
                          Tak jak obiecano sa DZIS I JUZ WYNIKI
                          Wszystkim majacym "bingo" ,a przypuszczam,ze to 90% zdajacych GRATULUJE
                          • Gość: Krysia Re: SA WYNIKI IP: *.ec.europa.eu 15.09.11, 12:13
                            Ktos nie zdal?
                            • Gość: Niecierpliwa Re: SA WYNIKI IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 13:23
                              U mnie OK :)
                              wprawdzie tylko 42/50 ale to niewazne ......... :)
                              Ja tez mysle ze zdali prawie wszyscy......... : P
                              • Gość: Kate Re: SA WYNIKI IP: *.129-183-91.adsl-static.isp.belgacom.be 16.09.11, 16:40
                                U mnie tez ok.
                                Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka