Dodaj do ulubionych

telefoniczne interview

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:38
Hej,

własnie dostałam zapowiedź, że jeden z HoU zadzwoni do mnie na telefoniczne
interview. Czy ktoś już przez to przechodził i może mi napisac, czego
powinnam się spodziewać?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tito Re: telefoniczne interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:55
      Ja tez mialem tylko interview telefoniczny ale nie z HoU a z DG. Zadnego pytania meytorycznego tylko pytania czy z moim CV bede pasowal do pracy ktora mi proponuja i jezli ja biore to mam obiecac ze nie zmienie na relex (ktory jest moim celem) przez 3-4 lata.

Moj kumpel rozmawial z tym samym DG ale mial pytania merytoryczne glownie z konstytucji i sparwdzal jego jezyki z CV - ang, fr, de.
      • Gość: Ekonomista po interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:51
        Przeszłam do następnego etapu (pytania w zasadzie dotyczyły tego co robię i
        robiłam, czyli rzeczywiście raczej CV, ale udało mi się umieścić w 'historii'
        moich obecnych zadań kilka tekstów świadczących o tym, że znam się na tym, co
        oni robią).
        No i miły pan do mnie napisał, że zwróci się o zaproszenie mnie na formalne
        interview. I tu pytanie: jak długo może to trwać i (przy założeniu, że na DG
        ADMIN nie naciska) kiedy mogę rzeczywiscie udać się w kierunku Brukseli? Czy
        powinnam od razu zbierać dokumenty czy to jeszcze moze nie być ten etap?

A przy okazji: dostałam emaila z zupełnie innego unitu (z DG, do której nawet
        nie pisałam i nie mam w tym kierunku żadnego wykształcenia/doświadczenia), że
        jestem rozpatrywana na stanowisko u nich. Tylko to jedno zdanie i nic więcej.
        Czy ktoś dostał podobną inforamcję (ostatnio lub kiedyś)?

Pozdrawiam
        • bloum Re: po interview 13.11.04, 11:53
          Gratulacje!
          A wiesz, ze jestes przypisana do Komisji? Jesli tak, to powinno pojsc gladko.
          Ale jesli przypisali Cie gdzies indziej, to moze potrwac dluugo - u mnie do
          wyznaczonego terminu badan trwalo to 2 miesiace. No i raczej zacznij juz
          zbierac papierki :)
          • Gość: Ekonomista Re: po interview IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:30
            Tak, jestem przypisana do Komisji.
            Dzięki za gratulacje, ale są jeszcze przedwczesne - na razie zaproszenie na
            interview to nie to samo co propozycja pracy, tym bardziej, że rozmówca dawał
            jasno do zrozumienia, że będzie dalsza selekcja.

Ale i tak bardzo się cieszę, że coś się zaczęło dziać. W ogole miałam wrażenie,
            że wszyscy wokół jeżdżą na rozmowy, mają oferty i zaproszenia i tylko u mnie
            nic ... (być moze mylne i po prostu piszą Ci, któzy mają co napisać, a osoby o
            których jest cisza nie są tak aktywne - ale i tak jest to frustrująca sytuacja).
            • Gość: Tom Re: po interview IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 16:46
              Życzę powodzenia, ale z papierkami nie ma się co spieszyć, bo najdłużej (ok.5
              dni) trwa oczekiwanie na zaświadczenie o niekaralności, reszta: dyplomy,
              świadectwa pracy leży z reguły w szufladce. Kompleksowe przygotowanie papierów
              zajeło mi 4 dni *łącznie z biletami, schroniskiem itd.*
              • Gość: xxx Re: po interview IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 17:10
                A mi udalo sie zalatwic wszystko w 2 popoludnia. Tyle ze w Warszawie daja
                zaswiadczenie o niekaralnosci od reki. Powodzenia.
                • Gość: sim Re: po interview IP: *.ergo-communications.com 14.11.04, 16:17
                  Nalezy niestety sie uzbroic w cierpliwosc - nie liczylbym na to, ze formalne
                  interview bedzie wyznaczone w ciagu nastepnego miesiaca. Radze ci do nich
                  napisac i samemu podac date, ktora ci pasuje. Nastepnie, bedziesz musiala
                  poczekac na wynik interview (pewnie z tydzien) - i takze tydzien na wyniki
                  badan lekarskich, pozniej oni z kolei musza zglosic formalnie do administracji
                  chec zatrudnienia (a to tez moze potrwac, bo musza skompletowac dokumenty i
                  podpisy wszystkich przelozonych), nastepnie kolejne 3 lub 4 tygodnie zanim
                  administracja wysle ci oferte pracy.

Moja ogolna rada - nie licz na ich aktywnosc tylko sama mailuj do nich i
                  dzwon. To nieprawdopodobne jak slamazarnie im idzie caly ten proces i jak
                  kiepsko dziala komunikacja miedzy administracja a dyrekcjami. Trzeba ich
                  poganiac caly czas.

Powodzenia
                  • Gość: maciek rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:15
                    znam jedną dziewczyne co miała rozmowę telefoniczną. Podobno ubirała się
                    elegancko i siadała za stołem, jakby widząc osobę pytającą. Chciała się
                    maksymalnie wczuć :) Nie wiem czy ci to pomoże, ale spróbuj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka