Dodaj do ulubionych

GAUDIUS PRAKTYKI - proszę o opinię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:37
Proszę o opinie o tej firmie odnośnie praktyk w Wielkiej Brytanii. Byłam juz
na rozmowie w biurze i program wydaje się OK. Ale nie ma to jak informacje od
tych, którzy wyjechali z tym biurem. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tami Re: GAUDIUS PRAKTYKI - proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:21
      A czy to biuro posiada własną strone internetową? Jak możesz, to ja podaj;)
      Jesli ma stronę to juz coś;)
      Ja za 2 tyg jadę na płatne praktyki z tee Travel,Exchange&Education. Jeszcze
      czekam na dokładne potwierdzenie, ale moja koleżanka już wyjechała, też z tego
      biura i mówi, że jest zadowolona.
      Pozrdówka
      • Gość: biarka Re: tee-płatne praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:12
        Hej Tami, mam pytanie:
        Czy płatne praktyki z firmą TEE, o których piszesz, to opcja, w której
        pracodawca płaci Ci 250 GBP miesięcznie. Zasatanwiam się też nad tym wyjazdem,
        ale suma, jaka podana jest w katalogu TEE to przecież śmiech na sali !
        Daj znać, jeśli to ja mam jakieś błędne informacje,
        pozdrawiam
        • Gość: Tami Re: tee-płatne praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:39
          hej biarka!
          jeśli byłaby to tak marna oferta te 250 GBP na miesiąc, to w życiu bym nie
          wyjechała;) tym bardziej,że sam program kosztuje 540;). z tego co przeglądałam,
          to TEE oferuje różne programy, ale ja jade na praktyki hotelowe do GB i będą mi
          płacić normalna pensję. Będę pełnoprawnym pracownikem hotelu i będą mi płacić
          od przepracowanych godzin. Z tego co wiem, to minimalna stawka za h wynosi 4.85
          i poniżej tego pułapu zejść nie mogą;) a dodatkowo nadgodziny są płatne 150%;)
          dzwonili do mnie z centrali z Londynu bo dostałam dwie propozycje i teraz już
          myślę, że na dniach wszystko się wyjaśni;)
          pozdrawiam
          • Gość: biarka Re: tee-płatne praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:01
            cześć Tami,
            to rzeczywiście przyzwoita oferta. moze sama skorzystam, bo zawsze to jakis
            pewniak - na bank nie wylądujesz na dworcu :) jeśli możesz i masz ochote, to
            skontaktuj się ze mną na mail'a , bo mam mnóstwo pytań : beata_ka79@yahoo.com
            pozdrawiam i trzymam kciuki
            • Gość: Tami Re: tee-płatne praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:24
              to fakt, nocowanie na dworcu nie wchodzi w rachubę i dlatego nigdy nie
              zdecydowałabym się na wyjazd w ciemno. tym bardziej, ze jestem dziewczyną i że
              jadę sama. wolę wpłacić tu w kraju kaskę i niech inni mi pomogą;) tym
              bardziej,że wyjazd w ciemno niczego nie gwarantuje,a i tak na taki wyjazd w
              ciemno musiałbym wziąć min.3000 tyś zł, a i tak nie wiadomo co by mi z tego
              wyszło.
              o jak masz jakies pytania, to pisz śmiało na gosia.maslowska@wp.pl
              pozdrówka
    • Gość: Ostrzegam Re: GAUDIUS PRAKTYKI - proszę o opinię IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 14:29
      Prosze podchodzic ostroznie do oferty biura Gaudius. Znane jest mi kilka
      przypadkow, w ktorych biuro nie wywiazalo sie ze swoich zobowiazan. Potem sa
      problemy z odzyskaniem od nich wpłaconych pieniędzy...
      Wszystko wskazuje na to, ze strony internetowe Gaudiusa nie działają i trudno
      ustalic formę prawną tego przedsiębiorstwa (działają jako Biuro Podróży, Agent
      Turystyczny, Spółka z o.o. lub spółka cywilna, albo jednoosobowa działalność
      gospodarcza - co wynika z różnych pieczątek i papierów firmowych)...
      Znane mi osoby, ktore wpłaciły im pieniadze i pojechaly na miejsce spowodowały
      niemale zaskoczenie jak pojawily sie u rzekomo oczekujacego ich pracodawcy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka