Dodaj do ulubionych

anglia -jedzenie

30.06.05, 18:14
Jutro wylatuję do Liverpoolu "w ciemno". Czy mogę zabrać jedzenie nie pakowane hermetycznie - np ser żółty, itp? Nie mam pracy ani chaty, ale mam nadzieję, że będzie ok. Pakuję się i wyniknął problem żarcia - proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: anglia -jedzenie IP: 213.78.254.* 30.06.05, 19:30
      najlepiej wezsobie przyprawy :-) kucharka itd tutaj sa drogie ajedzenie to nie
      wiem my z dziewczyna zyjemy za 5f dzienie w dojke
      • Gość: Verick Re: anglia -jedzenie IP: *.server.ntli.net 30.06.05, 19:41
        Nie polecam brac tego typu rzeczy. Ja wyjezdzajac wzialem tylko puszki,
        starczylo na pewien czas no i zgodze sie z poprzednikiem - na jedzenie wydaje
        tygodniowo ok.20f i glodem nie przymieram choc trzeba tu zaznaczyc ze kupuje
        tylko w marketach - Lidl, Netto itp.(tam w koncu najtaniej;-))
      • Gość: Fasola Re: anglia -jedzenie IP: *.server.ntli.net 30.06.05, 19:42
        Za 5 funtow we dwoje?????
        To zyjecie jak paniska !!!!!!!!!
        Jak dacie rade zjesc 20 puszek fasolki ???????????
        ;D
        • szarotka11 Re: anglia -jedzenie 01.07.05, 07:56
          chodzi mi o odprawę na lotnisku - czy wpuszczą mnie do Anglii z zapasami zupek, serów itp. To juz za 2 godz. jadę na lotnisko do Berlina.
          • Gość: ewka Re: anglia -jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:19
            jak nie bede smierdzialy te sery to wpuszcza, wez tyroslkie, fajki, duzo
            wedzonej kielbasy krakowskiej
    • Gość: piotrek Re: anglia -jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:21
      oczywiście że weź pamietaj jednak że za nadbagaż placi się i to słono weź tez
      jakąś kiełbasę na kanapki bo poźniej będziesz marzyć o niej,zupy to najlepiej
      amino zwyczajne zalewane wodą,jeśli lubisz to serki topione puszki owszem mozna
      wziąść tyle ze trochę ten metal jednak waży. Do bagażu podręcznego teoretycznie
      można wziąść 5kg ja miałem 9 i przeszłem bez problemów a inni mieli nawet sporo
      więcej,nikt żadenego jedzenia nie dyskryminuje,sprawdzają alkohol papierosy
      oczywiście jeśli akurat trafi na ciebie kontrol na lotnisku,najlepiej idź już z
      bagażem do wyjścia śmialo i się nie rozglądaj to napewno Cie ta watpliwa
      przyjemność ominie
      zycze powodzenie
    • deadeasy Re: anglia - mieszkanie 01.07.05, 10:23
      Moze jednak powinno sie zweryfikowac priorytety, co? Mniej sie marwtic o sery
      a bardziej co sie stanie na miejscu jak wyladujesz w obcym kraju, bez
      mieszkanie i bez pracy?
      He?
      Problem niepakowanego sera bedzie niczym w porownaniu co cie czeka tu na
      miejscu.
      • Gość: ela Re: anglia - mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:37
        no nie wiem ale wg mnie to chyba kwestia jedzenia jest ważna bo jak zacznie jej
        burczeć w brzuchu to wszystko inne zostanie na boku..............
        • deadeasy Re: anglia - mieszkanie 01.07.05, 11:43
          Lepiej zeby burczalo w domu niz na dworze... ;)
          • Gość: ??? Re: anglia - mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:35
            zawsze w tym domu jeszcze tynk jest na ścianach :( ...................
            • deadeasy Re: anglia - mieszkanie 01.07.05, 12:48
              duzo w nim wapna ;)
              • Gość: ??? Re: anglia - mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:51
                no to smacznego!!!
                • deadeasy Re: anglia - mieszkanie 01.07.05, 13:10
                  Ja nie musze zebow w sciane wbijac. Innym radze, jesli juz sie musza porywac
                  na slonce to przynajmniej niech maja pozadne "narzedzia" a nie przyslowiowa
                  motyke.
                  • Gość: ??? Re: anglia - mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:12
                    ale jesteś elastyczna................ :)
                    • Gość: Robak Re: anglia - mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:02
                      Szarotka,

Wez ptysie w czekoladzie i duzo lizakow na choinke. Sprzedarz na swieta (bo to
                      towar chodliwy) to kupisz tyle puszek z fasolka, ze do wyjazdu starczy.

.... Imho, tylko sie nie objadaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka