elisabethn 11.01.06, 09:50 Czy ktoś może mi polecić chór, w którym śpiewają fajni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tymjanek Re: chór IP: 212.190.74.* 11.01.06, 12:00 Rozni ludzie (sa i tacy fajni, sa i buraki;) spiewaja w Chorze UE. Zalozonym przez Belgow dawno temu i nie zwiazanym formalnie z Instytucjami... Polowa skladu to jednak ex-paci. www.european-union-choir.net <http://www.european-union-choir.net/> Z Polski jestem tylko ja w barytonach i Kasia M. w altach. Proby w czwartki o 20 w kaplicy ERM na N od Parku 50-lecia. Wejscie przez brame od rue Hobbema, czy jakos tak. W planach na ten rok Requiem Mozarta i cos jeszcze. Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
jakubsky Re: chór 11.01.06, 15:46 zapytam bruxe, ona wie cos na ten temat. ide przyrzadzic sledziki, mniam, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa Re: chór IP: *.217.157.124.coditel.net 11.01.06, 21:32 w brukseli jest stowarrzyszenie chórów "A coeur joie" - tam znajdziesz wszystko co chcesz, maja strone w necie. problem e tym ze wiekszosc nie robi naborow w ciagu roku, masz czytac nuty, a dostac sie to do operowego latwiej. Inny problem - spiewanie nie jest modne i wiekszosc chorzystow to emeryci. Ja spiewam w madrigal i choc jest troche mlodych to najstarsza chorzystka ma 93 lata!!! Ale poziom za to maja. Sprobuj wybrac cos dla siebie, w zaleznosci od tego czego chcesz i gdzie mieszkasz, bo oni potrafia miec proby w dziwnych miejscach. Powodzenia i jakby co to pisz, moze cos jeszcze podpowiem. Acha, strona choru unijnego byla uszkodzona jak ja szukalam bo linki odsylaly na Berdyczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymjanek Re: chór IP: 212.190.74.* 12.01.06, 13:45 Link do ChUE juz dziala (albo tylko mi dziala)... Nut tak naprawde czytac nie trzeba, choc jesli cos jest nowe, to czytanie idzie szybko wg. do-fa-sol-mi ;) Jest statutowy wiek emerytalny, a srednia to jakies 40 Bruxo - strone Stowarzyszenia znalazlem, ale listy chorow Bxl na niej nie. Czy Madrigal spiewa tylko madrygaly? A moze znasz jakis kameralny specjalizujacy sie w polifonicznej muzyce dawnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruxa Re: chór IP: *.cec.eu.int 12.01.06, 17:39 www.acj.be potem z prawej na gorze - groupes affilies i Bruxelles, cala lista z opisem kazdego chóru Madrigal to tylko nazwa, śpiewamy wszystko. Program jest bogaty, w tym wspólne wyjazdy, zagraniczne też, ludzie sympatyczni i chętnie wezmą młodych tzn. przed wiekiem emerytalnym a nie po :-) Polecam. Próby w czwartki w centrum, przy Galrie de la Toison d'Or Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymjanek Re: chór IP: 212.190.72.* 18.01.06, 12:13 Dzieki, chyba poprzednio nie zjechalem w dol; A widze, ze w Polyphonii potrzebuja basow (tenorow to zawsze i wszedzie) To chyba wybiore sie na koncert. 21 marca w Bozar... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 Nie bedzie kabaretu, bedzie CHOR :))) 11.01.06, 22:03 Kto zgadnie kto to powiedzial??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elisabethn Re: chór IP: *.75-201-80.adsl.skynet.be 12.01.06, 08:37 "Gospodarz domu" - Alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Re: chór IP: 83.222.38.* 12.01.06, 09:38 > "Gospodarz domu" - Alternatywy 4. A propos Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_22 BRAWO!!! 12.01.06, 09:43 W nagrode zostali panstwo zwolnieni ze sprzatania swojego biurka przez 2 dni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sil.bi Re: chór 12.01.06, 09:47 Super! To na razie najlepsza wiadomosc tygodnia:-)! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa25 do: Tymjanka 18.01.06, 11:24 Czy wiesz z kims sie skontaktowac w sprawie zapisu do choru UE, mozesz mi podac jakies namiary? Czy po prostu mam przyjsc w czwartek o 20.00 na probe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymjanek Re: do: Tymjanka IP: 212.190.72.* 18.01.06, 12:17 Spotkajmy sie za 5 osma (moze wyjatkowo sie dzieki temu nie spoznie;) przy bramie ERM na rue Hobbema (dalej jest szlaban, stoja zolnierze;) a przed/w trakcie/po probie przedstawie Cie Dyrygentowi i komus z Zarzadu... Odpisz czy Ci to pasuje na jtymowski@europarl.eu.int J. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: chór 20.01.06, 13:06 Możesz spróbować jeszcze tutaj: www.brusselschoralsociety.com/ Kiedy ja byłam w Brukseli, przymierzałam się, żeby tam śpiewać, ale musiałam wyjechać, bo skończył mi się kontrakt, więc w końcu nie dołączyłam do nich. Odpowiedz Link Zgłoś