Dodaj do ulubionych

potrzebuje pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:58
Jestem Marek Jastrzebkski mam 23 lata nie miszekam w Belgi tylko w Polsce w
Kostrzynie nad Odra przy ulicy Jana Pawla II 73a/2. telefon domowy 095-752-42-
12 i kom. 886398001 adres email diablo1983-23@tlen.pl. Mam dziewczyne w
Brukseli jest piekna i uczuciowa kobieta ma 23 lata. Wyjechala do mnie
21.07.06r. o godz. 4 rano powinna byc tego samego dnia u mnie po poludniu ale
jej nie ma do tej pory dzis jest 23.07.06r. Mieslismy razem spedzic wakacje
najpierw u mnie troszke pozniej mielismy jechac do wawy a potem na mazury.
Mielismy razem we wrzesniu przyjechac do Brukseli i tam ulozyc sobie zycie.
Posiadam numer telefonu do Anny bo tak ma na imie dziewzcyna ktora kocham.
0032485388294 milczy a ja sobie z tym nie radze. Jechala samochodem marki
mercedes o nr. rej. SKI-907. Chcialbym skontaktowac sie z jej rodzicami bo
nie znam ani adresu ani telefonu bo jesli miala wypadek powiadomili juz
rodzine. Znam nr. rej samochodu taty dziewczyny SYJ-783 marki wolkswagen.
Bylem na policji w strazy granicznej dzwonilem do polskiej ambasady do
roznzych fundacji aby mi tylko ktos pomogl bo sam nie potrafie. Okropnie boli
to jesli sie nie wie co sie dzieje z ukochana osoba a tylko rodzice moga mi
powiedziec co sie stalo. Niestety nikt do tej pory nie jest w stanie mi pomoc
a ja sam nie potrafie ja potrzebuje wasyej pomocy. Aby ktos na podst. nr.
rej. samochodow ustalil telefon i adres domowy dziewczyny. Mam nadzieje ze
ona zyje tak samo mam nadzieje ze jednak bedzie ktos z panstwa kto mi pomoze
i ze smutek na mojej twarzy przemieni sie w wielki usmiech i lzy szczescia.
Jestem w stanie zrobic wszystko ale blagam pomozcie mi skontaktowac sie z jej
rodzicami. Dam link z jej zdjeciem moze ktos ja zna
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7400239af7216f66.html
prosze o kontakt pod adresem mail diablo1083-23@tlen.pl lub tel 886398001
Obserwuj wątek
    • Gość: Brooxelka Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 11:00

A jak ona ma na nazwisko???
      Czym sie zajmuje w Brukseli?
      • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:04
        pracowala w brukseli jako wizarzytska jezdzila malym mercedesem klasy A jej
        tato ma firme dekarska a na nazwisko ma Sewestynowicz
        • Gość: Brooxelka Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 11:09
          A nie znasz nikogo z kim tu pracowala? Jakis nr telefonu do tego kogos?

Inaczej nie bardzo widze jak moglibysmy Ci pomoc... Gdyby pracowala w ktorejs z
          instytucji, wtedy jakos mozna by starac sie namierzyc jej rodzicow...
          • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:35
            Nie znam bo nie bylo mi to potrzebne a teraz potrzebuje tego jak wody.
    • Gość: Izzzz Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 12:11
      Smutne, ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze mialo sie przyjezdzac do obcego
      kraju ukladac sobie zycie z ukochana, a nie zna sie zadnych namiarow do jej
      rodzicow, chocby telefonu stacjonarmnego czy adresu domowego itp...Dla mnie
      dziwne
      • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:46
        Nie potrzebuje takich komentarzy i oszczedz sobie takich. po co mi bylo
        wiedziec tel do jej rodzicow jak mnie z nimi nic nie laczy wkoncu do nich nie
        dzwonie jej tel nie odpowiada i wlancza sie sekretarka nigdy jej sie to nie
        zdarzylo a jestesmy ze soba 1.5 roku i znam ja na tyle ze wiem ze stalo sie cos
        zlego
        • Gość: xxx Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 13:00
          Wyrazy wspolczucia,ale.....

moj chlopak poznal moich rodzicow juz 3 dnia znajomosci i szczerze powiem
          dziwne ze Ty nie znasz rodzicow Ani po 1.5 roku znajomosci....

• Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:07
            to mialem jechac do bruskeli tylko dlatego ze mialem poznac jej rodzicow
            zasnatow sie co wogole piszesz
      • puks01 Re: 24.07.06, 13:02
        Ddziwne i zakrawajace raczej na kogos obserwujacego niz faktycznie majacego cos
        wspolnego z dziewczyna - nie wie gdzie szukac rodzicow ale zapisal nr
        rejestracyjny samochodu ojca... Jej zdjecie tez w samochodzie
    • Gość: kasiabru Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 14:38
      na podstawie nr rejestracji istotnie latwo jest znalezc tego kogo szukasz.
      niestety policja nie udziela takich informacji ot tak sobie. wiem, bo sama tak
      szukalm goscia, ktory mi najechal na samochod.
      • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:51
        Wiec prosze powiedz mi co moge zrobic aby udzielili mi takich informacji.
        Konslulat Polski w Brukseli podjal niby takie dzialania aby to ustalic ale nie
        wiem czy bedzie z twego jakis rezultat. Jak Ty to zalatwilas?
        • Gość: brooxelka Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 15:03
          Podstawowe pytanie - zanim zwrocisz sie do tutejszej policji :

czy ona jest tu legalnie? czy jest zarejestrowana? belgijskie numery saochodow
          wskazywalyby na to, ze tak...

jesli tak - telefon na policje belgijska, holenderska i niemiecka. znajdz kogos
          kto zna jezyki. telefony kontaktowe na policje sa w internecie...

jesli idzie o spolecznosc polska w BRU:
          -kontakt przez redakcje gazetki polskiej www.gazetka.be/

-kontakt przez polska misje katolicka

www.specialitespolonaises.be/associations.html
          Rue des Anglais 33

Liege 4000

Responsable: Ks. Heller

tel: 04.223.39.10

Nic innego chwilowo nie przychodzi mi do glowy. bombardowac konsulaty i
          ambasady telefonami w tej sprawie - w Belgii, Holandii i Niemczech...
          • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:15
            jest w brukseli legalnie juz dzwonilem wszedzie i mam czekac ale to czekanie
            mnie wykancza musze szukac az znajde
            • puks01 Re: potrzebuje pomocy 24.07.06, 15:51
              Sorki, faktycznie zdjecie w jakims klubie. Rozumiem, ze poza Toba zna w Polsce
              jakichs ludzi? Moze oni beda wiedzieli, gdzie szukac rodzicow? Moze wiesz,
              gdzie zatrzymywala sie na nocleg ona albo jej rodzina - beda tam pewnie mieli
              blizsze namiary
        • Gość: kasiabru Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 24.07.06, 15:34
          Marek,
          musisz czekac. ja szukam goscia od grudnia zeszlego roku i policja nic nie robi
          w tym kierunku. sprawa w toku. Jak ci kazali czekac to nic nie mozesz zrobic,
          chyba ze wynajmiesz prywatnego detektywa.
          • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:56
            Jak bym znal kogos z jej rodziny juz dawno bym sie skontaktowal a nimi ale nie
            jestem z rodziny wiec policja mi nie pomoze a w ksiazkce nie ma ich numeru
            • Gość: anbxl Re: potrzebuje pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:36
              Ja jechalam wlasnie w tym samym czasie ta sama droga do PL i po drodze nie widzialam takiego samochodu,choc troche wypadkow bylo....A teraz jestem niedaleko kostrzyna -GW
              Pozdro dla innych forumowiczow
              • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:21
                Mam wielka nadzieje ze ona w zadnym nie uczestniczyla:(
                • czarna_godzina Re: potrzebuje pomocy 24.07.06, 20:56
                  Tej fotki z Twojego pierwszego postu juz nie da sie zobaczyc. Czy mozesz podac
                  prawidlowy link? Ja znam wielu Polakow w Belgii moze akurat trafie.
                  • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:43
                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7400239af7216f66.html to link to fotki
              • chuck_norrris [...] 24.07.06, 20:24
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: mczapl Co Chuck powiedzial IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 20:53
                  Chuck napisal, iz mocno watpi, by Anbxl mogla zauwazyc wszystkie tablice
                  rejestracyjne mijanych samochodow, ktore ulegly wypadkowi...
                  • chuck_norrris Re: Co Chuck powiedzial 24.07.06, 21:00
                    Gość portalu: mczapl napisał(a):

> Chuck napisal, iz mocno watpi, by Anbxl mogla zauwazyc wszystkie tablice
                    > rejestracyjne mijanych samochodow, ktore ulegly wypadkowi...

:))) Dawno sie tak nie usmialem, brawo, podoba mi sie. Przyznaje, ze w "wolnym"
                    tlumaczeniu tak to moglo by brzmiec :)))
                    • Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:42
                      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7400239af7216f66.html to jest ten link do
                      fotki. Przykro mi jedynie ze niektorych to bawi lepiej jakby nie pisali takich
                      komentarzy nie zycze nikomu aby ktos miala taka sytuacje
                      • Gość: mczapl Re: Co Chuck powiedzial IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 21:58
                        Marku, moge cie zapewnic, ze to nie ma nic wspolnego ani z tobia ani z Ania.
                        Niesnaski pomiedzy Anbxl a Chuckiem Norrisem sa od dawna na tym forum i gdy
                        jedno cos powie, to drugie musi rowniez sie odezwac (choc nie zawsze dziala to
                        w dwie storny). Jako opiekun forum musialem nieco "przystrzyc" wypowiedz
                        Chucka. Ot wszystko. Ciesze sie, ze zdjecie juz dziala.
                        • Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:04
                          To ja przepraszam po prostu juz nie ma sily prosze tylko o rozpowszechnienie
                          tego zdjecia musi ja ktos znac
                          • Gość: mczapl Re: Co Chuck powiedzial IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 22:19
                            ...a probowales na www.forum.belgia.net?
                            • Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:28
                              tak ale maja manie za wariata i debila
                              • Gość: mczapl Re: Co Chuck powiedzial IP: *.dsl.scarlet.be 24.07.06, 22:32
                                Na forum belgijskim GW tez widze, ze juz umiesciles ogloszenie, wiec de facto
                                pokryles wszystkie mozliwosci. Teraz jedynie musisz sie uzbroic w cierpliwosc.
                                • Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:54
                                  zrobilem duzo ale wciarz to malo jak bede siedzial na dupie i czekal to
                                  zwariuje potrezbuje nast. info jesli do piatku nie dowiem sie co sie stalo to
                                  jade do brukseliczy jest jakas fundacja kosciol nie wiem cokolwiem kto moze mi
                                  pomoc nie znam jezyka ani miasta
                                  • Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:40
                                    --------------------------------------------------------------------------------
                                    zrobilem duzo ale wciarz to malo jak bede siedzial na dupie i czekal to
                                    zwariuje potrezbuje nast. info jesli do piatku nie dowiem sie co sie stalo to
                                    jade do brukseliczy jest jakas fundacja kosciol nie wiem cokolwiem kto moze mi
                                    pomoc nie znam jezyka ani miasta

• repairman Re: Co Chuck powiedzial 24.07.06, 23:57
                                      Czy ty wogole odbierasz poczte wogole??
                                      Jesli tak to odpowiedz na meila ;)

• Gość: Marek Jastrzebski Re: Co Chuck powiedzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 00:18
                                        nie dostalem zadnej poczty moj mail to diablo1983-23@tlen.pl
                  • Gość: anbxl Re: Co Chuck powiedzial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:45
                    jak sie kieruje samochodem to tylko patrzy sie z daleka na tablice-w moim przypadku z jakiego kraju jest samochod,ale chuck i tak musi sie przyczepic-to juz jego cecha rozpoznawcza,przyzwyczaulam sie..............
    • jakubsky Re: potrzebuje pomocy 25.07.06, 09:29
      czesc Marek,
      mieszkajac w kostyrzynie musisz znac niemiecki - przejdz sie do Kostrin/Oder na policje i popros o sprawdenie, czy taki a taki samochod na takich a takich blachach nie mial wypadku. Niemcy to nie Polska, beda na pewno mieli taki komputerowy rejestr, bo czy w Polsce mamy to nie wiem.

W samej Brukseli ciezko bedzie Ci ja znalezc, bo Polakow jest tu mnostwo.

badz dobrej mysli

pozdrawiam
      • diablo1983-23 Re: potrzebuje pomocy 25.07.06, 09:34
        bylem w niemczech we Frankfurcie ale niemcy maja kilka baz danych poniewarz
        jest u nich 16 rodzaji policji i sa podzielenia tak jakby na stany musialem
        skladac pisemne oswiadczenie ktorego rozpatrzenie moze potrwac miesiac.
    • diablo1983-23 Re: potrzebuje pomocy 25.07.06, 09:51
      pomylka z mailem diablo1983-23@tlen.pl
      • Gość: adm sprobuj tutaj IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 10:52
        www.e-podlasie.pl/wizytowka/zaklad_produkcyjno_handlowy_sewastynowicz_j_617688.html

moze to rodzina (wiekszosc polakow w BRXLi jest z podlasia, a nazwisko tez na
        to wskazuje) moze cos ci powiedza....
        • diablo1983-23 Re: sprobuj tutaj 25.07.06, 11:00
          dzieki sprobuje moze sie uda
          • Gość: adm Re: sprobuj tutaj i jeszcze IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 11:09
            www.gazetka.be
            sa tam namiary na firme polska dekarska- roboty dachowe, moze to nie oni ale
            moga znac konkurencje....
            • diablo1983-23 Re: sprobuj tutaj i jeszcze 25.07.06, 11:24
              dzieki bardzo
    • diablo1983-23 Re: potrzebuje pomocy 25.07.06, 12:19
      prosze przesylajcie jak najwiecej linkwo gazetek w brukseli anwerpi czegokolwiek
    • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:38
      prosze piszcie podawajcie jakies strony
      • Gość: adm Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 14:52
        Marku, z tego co zdazylam sie zorientowac to chyba wyczerpalismy
        juz "strony".... dostales wlasciwie wszystkie mozliwe namiary, szukalabym
        jednak po nazwisku, na podlasiu, jakiejs rodziny, w oczekiwaniu na wiesci z
        konsulatu... albo bym tam naciskala... nazwisko o ktorym piszesz nie wystepuje
        w tutejszej ksiazce telefonicznej... wsrod lokalnych budowlancow (pytalam) tez
        nie slyszano o ... moze jeszcze cos wyplynie, ale....?
        • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:07
          dzieki bardzo tez szukalem na podlasiu i na mazurach znalazlem kilka nazwisk
          takich ale nikt nie jest rodzina albo mowia ze maja rodzine w bruskeli ale to
          siodma woda po kisielu i nie maja z nimi kontaktu
          • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:15
            kostrzyn.fotosik.pl/ to jest link do jej fotek dodalem 2 moze one
            pomoga w ustaleniu kto ja zna
    • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:14
      kostrzyn.fotosik.pl/ link do fotek dodalem 2 moze wlasnie one pomoga w
      odnalezieniu jej
      • Gość: Brooxelka Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 25.07.06, 16:49
        Przychodzi mi jeszcze do glowy, zeby ktos z Was, kto wybiera sie w niedziele do
        kosciola na polska msze wzial ze soba wydrukowane zdjecia i rozwiesil je przed
        kosciolem... + moze jakies ogloszenia parafialne????

• Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:54
          Ja niestety nie jestem wstanie tego uczynic ale moze znajdzie sie ktos kto
          zrobi mam zrobiony taki plakat moge przeslac na maila
          • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:19
            Za pomoca swoich zrodel dowiedzialem sie :

ze samochod marki VW (SYJ-783) jest wpisany na nazwisko : EUGENIUSZ KRZYSZEWSKI

ze wyzej wymieniona osoba mieszka pod adresem :
            rue de Zeun nr. 89
            1070 Anderlecht (Bruksela)

ze telefon domowy wyzej wymienionej osoby jest :

00 32 2 523 58 23
            NIestety nikt nie odbiera
            • Gość: Do Marka Re: potrzebuje pomocy IP: 32.106.94.* 25.07.06, 20:57
              Panie Marku !
              Moja znajoma z Parlamentu zadzwonila na numer do Brukseli o godz. 20.40.
              Jakis Pan odebral i nic nie chcial suchac.
              Przyjaciele pojada na miescu.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:51
                wiem bo dzwonila do mnie i to samo mi powiedziala czekam na jakis znak chcem
                tylko wiedziec czy zyje:(
            • Gość: Dla Marka Re: potrzebuje pomocy IP: 32.106.94.* 25.07.06, 23:09
              Wedlug informacji w telekomunikacji w Belgii (numer 1408 - Sherlock), numer
              telefonu w Brukseli 02 523 58 23, jest na GRYCZEWSKI E. (a nie Krzyszewski -
              adres B-1070 Bruksela (Anderlecht), 89 rue de Zuen (a nie Zeun).

Mozemy jutro poprosic o pomoc dla Ciebie na policji ???
              Podaj nam pozwolenie.
              Dzieki i jestesmy z Toba.
              • Gość: Marek Jastrzebski Re: potrzebuje pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:18
                wg. moich zrodel nr. 003225235823 jest na nazwisko Krzyszewski jednazke moze
                byc pomylka a co do ulicy wiem ze sie pomylilem jest ,,ZUEN,, jenakze dzwonilem
                i nic nikt nie odbieral poszedlem sie przejsc odetchnac odopczac dzwoni kom z
                konsluatu ze dodzwonili ze odebral jej ojciec jak tylko uslyszal ze che
                rozmawiac na temat Anny to rozplakal sie i powiedzil ze nie ma juz sily o tym
                mysklec a tym bardziej rozmawiac i rozlaczyl sie kobieta z konsulatu mi
                powiedziala ze pojedzie tam dzisiaj i dam mi znac dzis albo jutro czy zyje bo
                tylko to chcem wiedziec. Co do policji nie chcem robic temu Panu wiekszych
                przykrosci bo i tak duzo sie dzieje oczekuje tylko od niego jednego aby
                powiedzial czy jego corka a moja ukochana kobieta zyje. Mysle ze jutro sie
                wszystko wyjasni dziekuje za wszelakie wsparcie i slowa otuchy wiekszosc z was
                ma mnie za kretyna i debila ale jestem uparty w tym co robie i dzieki wlasnie
                waszej pomocy dotarlem do jej ojca prawie dopielem swego i tak na pewno sie
                stanie dziekuje jeszcze raz wszytskim zato ze w beziterseswonie mi pomagaja i
                tym ktorzy mieli to gdzies to wlasnie dzieki takim ludziom przyplywala we mnie
                nowa energia i chec walczenia dziekuje. jutro jade do pracy bede dopiero w
                piatek wieczorem nie bede mial tam dostepu do kompa. jesli wydarzy sie cos lub
                wplynie pilna informacja prosze przedzwonic do mnie na 886398001 serdecznie
                wszytskim dziekuje

• Gość: psychiatra Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 11:01
                  Zostaw ta dziewczyne w spokoju!!!! Bo wyniknie jeszcze jakies nieszczescie z
                  twojej obsesji!!!Tego sie obawiam!!! Choroby umyslowe jak schizofrenia mozna
                  leczyc i zglos sie jak najszybciej do lekarza w tej sprawie! Moze zamiesc
                  swoje zdjecie na fotosiku to zobaczymy jak Ty wygladasz!
                  • Gość: dziwne... Re: potrzebuje pomocy IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 11:32
                    A moze ja ktos porwal do pracy w jakim burdeliku???? To podobno nagminne... No
                    i co z jej ojcem? Chyba powinien wykorzystac wszelka pomoc w odnalezieniu corki
                    skoro plakal to cos jest nie tak? Nie jest to wszystko tak na 100% logiczne ale
                    swiat jest pelen przedziwnych ludzi.
                    mam nadzieje marek, ze ty nie jestes jakims "opiekunem" szukajacym zemsty bo
                    ci "pracownica" zwiala??????
                    • Gość: adm moze wstrzymajmy sie IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 11:58
                      ze spekulacjami... zanim nam klawiatura za daleko poleci... poczekajmy az Marek
                      powie nam co ustalil konsulat..skoro pracownica konsulatu miala dzisiaj
                      osobiscie odwiedzic rodzine...; sprawa moze okazac sie bardzo smutna, wiec po
                      co potem zalowac tego co sie pisalao.. jezeli nie, to tym lepiej, a
                      zainteresowani sami beda potrafili wyciagnac ew konsekwencje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka