Dodaj do ulubionych

AST1- test z WORDA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:42
czy ktos ma moze przykladowe testy z worda na ten konkurs alebo wie mniej
wiecej jak to ma wygladac? czy wymagana bedzie bardzo szczegolowa znajomosc?
Obserwuj wątek
    • jakubsky Re: AST1- test z WORDA 27.02.07, 23:51
      1. testow z uorda nie mam i nie mialem, ale nie sadze, aby byly one szczegolnie
      trudne. opanuj niemniej dzialanie wszystkich funkcji, lacznie ze skrotami
      klawiszowymi, wszystkie dokumenty (mam na mysli funkcje dodaj z pliku) jakie
      mozna w uorda wsadzic.

2. jakaz to motywacja Toba kieruje?

najlepsze pozdro

• Gość: kasia Re: AST1- test z WORDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:01
        Serdeczne dzieki za odpowiedz. A z ta motywacją to chodzi Ci o motywacje do
        udzialu w konkursie?
        • Gość: anbxl Re: AST1- test z WORDA IP: *.cec.eu.int 28.02.07, 13:30
          Poraz pierwszy robia tego typu test-to podobno ma byc konkretne cwiczenie w
          word,a pewnie sa triki skoro syndicat SFE organizuje specjalny kurs
          przygotowawczy do tego egzaminu i to za 110 euro (1 dzien sekretariatu+3h worda)
          • kttosia o qrcze 01.03.07, 09:05
            zaczynam sie denerwować, jak beda jakies tricki to leze i kwicze
            • byly_eurokrata Re: o qrcze 01.03.07, 09:28
              problem z Wordem jest taki, ze wszystkim sie wydaje, ze co to za sztuka.
              Oto kilka problemow z praktyki, poczytajcie sobie, jak je rozwiazac, to nie
              zaszkodzi
              - jak zrobic, zeby dluzszy przypis ("stopka") znalazl sie na jednej stronie a
              nie pol na pierwszej stronie, a drugie pol na drugiej
              - macie umowe skladajaca sie ze strony tytulowej, umowy jako takiej i aneksu.
              Jak zrobic, zeby na stronie tytulowej nie bylo numeru strony, ale zeby numery
              byly na kolejnych stronach i zeby numeracja aneksu zaczynala sie znowu od
              strony nr 1 a nie strony 18 np.
              - jak sie robi automatyczny spis tresci dluzszego dokumentu, tak, by po dodaniu
              3 stron w rodziale piatym na spisie tresci automatycznie zakualizowala sie
              wlasciwa numeracja stron
              - jak zrobic, zeby w stopce na pierwszej stronie byl adres instytucji, nr
              telefonu, itd, ale na nastepnych stronach zeby tego juz nie bylo

itd itp

bo napisac 1 strone tekstu w wordzie tak sobie to potrafi za przeproszeniem
              kazdy idiota po 30 minutowym szkoleniu
              • Gość: anbxl Re: o qrcze IP: *.access.telenet.be 01.03.07, 21:26
                brawo byly,to wlasnie sa tricki worda i chyba nie dlatego biora za kurs
                110euro,zeby nic nie podpowiedziec....
                • Gość: Meg Re: o qrcze IP: *.16-218-195.catv.internet.lu 01.03.07, 21:31
                  A macie pewność, że spełniacie kryteria formalne? Nie chcę Was martwić
                  (niektórzy pewnie się ucieszą) ale słyszałam nieoficjalnie, że ok. 80% ludzi,
                  którzy przeszli preselekcję na ten konkurs ich nie spełnia, więc pewnie nawet
                  nie zostanie dopuszczona do drugiego etapu.
                • byly_eurokrata Re: o qrcze 01.03.07, 21:31
                  ja sie tylko kontrowersyjnie zapytam, po co sie robi konkurs na sekretarki,
                  jesli laureaci/laureatki
                  a) nie potrafia klepac na komputerze bezwzwrokowo (ja jako tako potrafie)
                  b) nie potrafia sformatowac profesjonalnie tekstu
                  c) nie wiedza jak rozwiazac wymienione przeze mnie problemy.

Ale ok, nie moja sprawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka