Dodaj do ulubionych

Lekarz alergolog

04.03.07, 11:36
Hej,

Czy ktos zna dobrego alergologa dla dzieci?

p.
Obserwuj wątek
    • Gość: pav medyczny alergia na epso? n/t IP: *.201-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.03.07, 12:20
      • agent077 Re: alergia na epso? n/t 05.03.07, 15:24
        ja znam dobrego (chyba) alergologa-pneumologa. Nie od dzieci. Nazywa sie dr
        Gris i przyjmuje min. w Centre Medical du Chant d'Oiseau.
        • ppersymonka Re: alergia na epso? n/t 05.03.07, 16:44
          Ja potrzebuje do dzieci. Moze ktos sie odezwie.
          p.
          • dyzurna Re: alergia na epso? n/t 20.07.07, 14:56
            podnosze do gory

czy naprawde nikt nie slyszal o dobrym alergologu ewentualnie dermatologu?
            • Gość: Domino Re: alergia na epso? n/t IP: *.cec.eu.int 20.07.07, 15:28
              Ech ja znam osobe, ktorej cora jest alergiczka. Napisz na ndamiano@poczta.fm,
              dam ci jej namiary.
              • Gość: paw Re: alergia na epso? n/t IP: *.80-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.07.07, 17:27
                jesli cora ma 18+ lat to do mnie namiary na core ;)
                • Gość: Domino Re: alergia na epso? n/t IP: *.cec.eu.int 23.07.07, 09:31
                  Ech, ta core znasz, ma 11 lat, poczekaj siedem i skonsultuj z jej mama:)
                  • dyzurna Re: alergia na epso? n/t 23.07.07, 12:39
                    Pani doktor Lagache jest na wakacjach i to dlugichhhh :( czy moze mi ktos
                    polecic innego sprawdzonego dermatologa lub alergologa. bede szalenie wdzieczna!
                    • byly_eurokrata Moze akupunktura 23.07.07, 13:01
                      Wedlug ostatnich wynikow badan wiodacej niemieckiej kliniki uniwersyteckiej
                      Charite w Berlinie akukupunktura moze znacznie zlagodzic objawy allergi i astmy.
                      W Brukseli w okolicach Saint Catherine, chyba na rue Flandre, jest gabinet
                      jakiegos niby znanego profesora medycyny chinskiej. Sam sie tam wybieralem, ale
                      jakos nie moglem dojsc,
                      Unijna kasa chorych chyba zwraca nawet koszty akupunktury
                    • dominobxl Re: alergia na epso? n/t 23.07.07, 14:26
                      Ech, pomoc nie moge, jedynie moge doradzic, jesli to alergia nos nekajaca,
                      wciagac nalezy chlodna wode do nosa i wypuszczac, w ten sposob alergeny
                      wyplukujac. Zabieg to bolesny, jeno na poczatku, potem sama rutyna...
                    • dominobxl Re: alergia na epso? n/t 23.07.07, 14:26
                      Ech, pomoc nie moge, jedynie moge doradzic, jesli to alergia nos nekajaca,
                      wciagac nalezy chlodna wode do nosa i wypuszczac, w ten sposob alergeny
                      wyplukujac. Zabieg to bolesny, jeno na poczatku, potem sama rutyna...
                      • byly_eurokrata Re: alergia na epso? n/t 23.07.07, 14:53
                        a dlaczego to ma byc niby "bolesny zabieg"??? To jest metoda znana od
                        tysiacleci np. z medycyny hinduskiej. Sa takie specjalne dzbanuszki (z
                        porcelany albo z plastiku) z dziubkiej, nalewasz do nich letnia wode ze
                        szczypta soli NATURALNEj (wazne, nie przemyslowej) wlewasz do jednej dziurki w
                        nosie, samo sie wylewa druga, bo taka jest fizjologia nosa. To w ogole nie
                        boli, tylko na poczatku jest troche dziwne uczucie. Ale jako stary alergik moge
                        powiedziec, ze to pomaga, jak sie wroci ze swiezego powietrza, zeby nie kichac
                        przez nastepne 2 godziny, ale tak wybitnie nie lagodzi objawow alergii jako
                        takiej.
                      • dyzurna Re: alergia na epso? n/t 23.07.07, 14:53
                        eee no co Ty akupunktura dla malego dziecka :D byly chyba zartujesz?
                        akupunkture kiedys stosowalam na sobie na bole plecow i rzeczywiscie bardzo
                        sobie chwale :)

To nie jest alergia wziewna. corka od 3-4 miesiecy ma brzydkie pryszczyki na
                        policzkach. nie znikaja po wszelkich masciach i kremach pielegnacyjnych. juz
                        sama nie wiem co robic. nie swedzi jej to ani nie drapie.
                        nie mam pojecia do kogo sie udac a pierwszey lepszy w ksiazce telefonicznej
                        mnie nie interesuje...
    • Gość: grzesiooo Re: Lekarz alergolog IP: *.63-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.07.07, 15:40
      Docteur Lagache, nr tel: 02/772 31 57
      podobno najlepszy w Bxl. Polecany przez znajomych Belgow, ktorym wyciagnal
      dzieci z powaznych problemow ze skora. Mowi chyba tylko po francusku. I troche
      trzeba poczekac na wizyte, bo ze wzgledu na reputacje jest dosyc zajety.
      • Gość: Asik Re: Lekarz alergolog IP: *.upc.chello.be 23.07.07, 20:58
        Dyzurna, znam dzieciaka, ktory takie wlasnie pryszczyki ma na twarzy, ktore
        pojawiaja sie i znikaja. Sa to takie czerwone placki.
        Jesli to to samo, to jest to skaza bialkowa, ktora powinna zakonczyc sie do 2
        lat.
        Maly ma to co chwila, czasami nasila sie po zjedzeniu czegos, czasami ginie od
        slonca. Na szczescie nie bedzie blizn.
        • dyzurna Re: Lekarz alergolog 23.07.07, 22:28
          nie to raczej nie to. skaze bialkowa juz zesmy przerabiali wczesniej. wygladalo
          to troche inaczej.suche luszczace sie plamy. na dzien dzisiejszy jest tylko
          parenascie krostek na policzkach. a cialko czysciutkie. wiec sama nie wiem.
          chyba pojde do pediatry bo co innego :-/
          mimo wszystko dzieki za pomoc..:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka