Gość: jerzy.k2 IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 22:14 1.04 z tej firmy razem z dziewczyną mamy wyjechać do pracy do Holandii(ogrodnictwo), czy można zaufać tej firmie?? Jeżeli ktoś w tym terminie jedzie z Wrocławia niech da znać:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flpix Re: jmb consulting IP: *.59.jawnet.pl 20.04.07, 12:14 ja zamierzam wyjechać z tym pośrednikiem, jeśli mozesz to daj namiary na siebie, moje gg 10438234 Odpowiedz Link Zgłoś
paulcia111 Re: jmb consulting 11.06.07, 17:54 więc będę trzecią osobą tu tym temacie, która też się wybieta z JMB, ale tez ma wątpliwości. ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
jujing Re: jmb consulting 16.06.07, 16:49 a do jakiej pracy się wybierasz? moze do pracy przy odziezy uzywanej? ja tez sie wybieram tylko nie dostalam jeszcze odp w sprawie terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin8620 Re: jmb consulting 18.06.07, 17:09 ja sie zapisalam do tej firmy ale powiedziala mi ze nie maja narazie zadnych ofert pracy .Jesli mozesz to napiszna do mnie "jujing" moj nr gg 9688856 Odpowiedz Link Zgłoś
paulcia111 Re: jmb consulting 27.07.07, 11:43 ta firma to DNO!!! wyjechałam do pracy 17.06, wróciłam do polski 13.lipca (miałam zostać do września). wróciłam bez ŻADNEJ kasy (podkreślam: bez złamanego eurocenta!!!!!!). cały czas nas przekonywano, że "pieniądze będą", ale nie doczekałam się wypłaty do wyjazdu, a wyjechałam, bo przecież nikt nie chce pracować charytatywnie:/ tym bardziej, że praca jest bardzo bardzo ciężka - ja sprzątałam w hotelu 4-gwiazdkowym w amsterdamie (zmiana pościeli, wyszorowanie łazienki, odkurzanie, kurze, śmieci, mycie naczyń - hotel oczekuje, że zrobisz to w 20minut!). w umowie jest napisane, że zarabiasz na godziny, a w moim hotelu pracowało się na pokoje, a więc płaca dużo mniejsza! powracając do wypłat: po powrocie do polski zadzwoniłam do jmb zapytać o MOJE pieniądze - babka powiedziała, że mam być spokojna, że kasa zostanie mi wpłacona na polskie konto. umówiłyśmy się, że podam jej e-mailem wszystkie dane (nr konta, adres banku i kod SWIST, który służy przelewom międzynarodowym, bo kasa miała wpłynąć z rotterdamu z interactief, a nie z jmb). powiedziała, że wyśle te dane do interactiefu i dostanę pieniądze w TYM tygodniu (dzwoniłam tydzień temu w czwartek). dziś jest piątek, kasy nie ma! tym razem do jmb zadzwoniła moja mama. babka już wiedziała o co chodzi i powiedziała tylko (cytuję dokładnie): "wysłaliśmy monit do rotterdamu i na tym nasza rola się kończy". są po prostu bezczelni!!! współpracują z interactiefem i nie potrafią wyegzekwować pieniędzy dla ludzi, których sami wysłali do pracy. a wiecie jak to działa? jmb dostaje niezły szmal za każdą głowę (osobę), którą odeślą do roboty i potem mają W DUPIE, co się z ludźmi dzieje. wysyłają ludzi MASOWO, bo tylko z tego mają zysk, a potem interactief robi "wielkie oczy" i dziwią się, dlaczego przyjechało tylu ludzi (kiedy jechałam do holandii 17.06, to była z nas "zaledwie" 11-osobowa grupa i już byli zdziwieni - tym samym nie wszyscy dostali pracę; kiedy wyjeżdżałam z holandii - minęła się ze mną 45-osobowa grupa polaków - to dopiero musiał być dla interactiefu SZOK! ;-) ). to nie jest tak, że jmb wysyła konkretną osobę do konkretnej oferty. tym ma się martwić interactief. wyślą człowieka i umywają od wszystkiego ręce. na ich korzyść przemawia to, że w umowie nie ma ANI SŁOWA o jmb, tylko o interactief. ale zacząć należy od tego, że we wszelkich urzędach jmb figuruje jako doradztwo personalne, a nie pośrednictwo pracy. a to nie jest to samo!!! a więc robią to NA LEWO. ja tego nie podaruję! czy może ktoś z was też został wyrolowany na kasę??? moje gg w razie czego: 4838164. pozdrawiam i OSTRZEGAM PRZED CWANĄ I KŁAMLIWĄ JMB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elmireczka1983 Re: jmb consulting 27.10.07, 03:42 witam serdecznie :) wyjechalam z tej firmy 5 miesiecy temu i ogolnie mowiac to jestem zadowolona. na poczatku bylo ciezko praca 3 dni w tygodniu warunki mieszkaniowe srednie ale teraz wszystko jest ok prace mam 6 dni w tygodniu mieszkanie fajne nie moge narzekac no moze jedynie na obsluge w biurze :/ jesli macie jakies pytania to podaje nr gg 6405605 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja-gregor Re: jmb consulting 29.06.08, 15:25 stary post - ale problem ten sam! trza było wracać, bo na robote nie można sie było doczekać!Kasa sie w końcu skończyła.a przytulne mieszkanka są dla "swoich" którzy tam siedzą 5-6 lat!/parki/.Tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś