Dodaj do ulubionych

jmb consulting

IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 22:14
1.04 z tej firmy razem z dziewczyną mamy wyjechać do pracy do
Holandii(ogrodnictwo), czy można zaufać tej firmie?? Jeżeli ktoś w tym
terminie jedzie z Wrocławia niech da znać:)
Obserwuj wątek
    • Gość: flpix Re: jmb consulting IP: *.59.jawnet.pl 20.04.07, 12:14
      ja zamierzam wyjechać z tym pośrednikiem, jeśli mozesz to daj namiary na
      siebie, moje gg 10438234
    • paulcia111 Re: jmb consulting 11.06.07, 17:54
      więc będę trzecią osobą tu tym temacie, która też się wybieta z JMB, ale tez ma
      wątpliwości. ktoś coś wie?
      • jujing Re: jmb consulting 16.06.07, 16:49
        a do jakiej pracy się wybierasz? moze do pracy przy odziezy uzywanej? ja tez sie
        wybieram tylko nie dostalam jeszcze odp w sprawie terminu.
        • 63krysia Re: jmb consulting 17.06.07, 13:23
          podajcie caly adres .pozdrawiam.
        • katrin8620 Re: jmb consulting 18.06.07, 17:09
          ja sie zapisalam do tej firmy ale powiedziala mi ze nie maja narazie zadnych
          ofert pracy .Jesli mozesz to napiszna do mnie "jujing" moj nr gg 9688856
          • paulcia111 Re: jmb consulting 27.07.07, 11:43
            ta firma to DNO!!!
            wyjechałam do pracy 17.06, wróciłam do polski 13.lipca (miałam zostać do
            września). wróciłam bez ŻADNEJ kasy (podkreślam: bez złamanego
            eurocenta!!!!!!). cały czas nas przekonywano, że "pieniądze będą", ale nie
            doczekałam się wypłaty do wyjazdu, a wyjechałam, bo przecież nikt nie chce
            pracować charytatywnie:/ tym bardziej, że praca jest bardzo bardzo ciężka - ja
            sprzątałam w hotelu 4-gwiazdkowym w amsterdamie (zmiana pościeli, wyszorowanie
            łazienki, odkurzanie, kurze, śmieci, mycie naczyń - hotel oczekuje, że zrobisz
            to w 20minut!). w umowie jest napisane, że zarabiasz na godziny, a w moim
            hotelu pracowało się na pokoje, a więc płaca dużo mniejsza! powracając do
            wypłat: po powrocie do polski zadzwoniłam do jmb zapytać o MOJE pieniądze -
            babka powiedziała, że mam być spokojna, że kasa zostanie mi wpłacona na polskie
            konto. umówiłyśmy się, że podam jej e-mailem wszystkie dane (nr konta, adres
            banku i kod SWIST, który służy przelewom międzynarodowym, bo kasa miała wpłynąć
            z rotterdamu z interactief, a nie z jmb). powiedziała, że wyśle te dane do
            interactiefu i dostanę pieniądze w TYM tygodniu (dzwoniłam tydzień temu w
            czwartek). dziś jest piątek, kasy nie ma! tym razem do jmb zadzwoniła moja
            mama. babka już wiedziała o co chodzi i powiedziała tylko (cytuję
            dokładnie): "wysłaliśmy monit do rotterdamu i na tym nasza rola się kończy". są
            po prostu bezczelni!!! współpracują z interactiefem i nie potrafią wyegzekwować
            pieniędzy dla ludzi, których sami wysłali do pracy. a wiecie jak to działa? jmb
            dostaje niezły szmal za każdą głowę (osobę), którą odeślą do roboty i potem
            mają W DUPIE, co się z ludźmi dzieje. wysyłają ludzi MASOWO, bo tylko z tego
            mają zysk, a potem interactief robi "wielkie oczy" i dziwią się, dlaczego
            przyjechało tylu ludzi (kiedy jechałam do holandii 17.06, to była z
            nas "zaledwie" 11-osobowa grupa i już byli zdziwieni - tym samym nie wszyscy
            dostali pracę; kiedy wyjeżdżałam z holandii - minęła się ze mną 45-osobowa
            grupa polaków - to dopiero musiał być dla interactiefu SZOK! ;-) ). to nie jest
            tak, że jmb wysyła konkretną osobę do konkretnej oferty. tym ma się martwić
            interactief. wyślą człowieka i umywają od wszystkiego ręce. na ich korzyść
            przemawia to, że w umowie nie ma ANI SŁOWA o jmb, tylko o interactief. ale
            zacząć należy od tego, że we wszelkich urzędach jmb figuruje jako doradztwo
            personalne, a nie pośrednictwo pracy. a to nie jest to samo!!! a więc robią to
            NA LEWO. ja tego nie podaruję! czy może ktoś z was też został wyrolowany na
            kasę??? moje gg w razie czego: 4838164. pozdrawiam i OSTRZEGAM PRZED CWANĄ I
            KŁAMLIWĄ JMB!!!
          • elmireczka1983 Re: jmb consulting 27.10.07, 03:42
            witam serdecznie :) wyjechalam z tej firmy 5 miesiecy temu i ogolnie
            mowiac to jestem zadowolona. na poczatku bylo ciezko praca 3 dni w
            tygodniu warunki mieszkaniowe srednie ale teraz wszystko jest ok
            prace mam 6 dni w tygodniu mieszkanie fajne nie moge narzekac no
            moze jedynie na obsluge w biurze :/ jesli macie jakies pytania to
            podaje nr gg 6405605 pozdrawiam
    • ja-gregor Re: jmb consulting 29.06.08, 15:25
      stary post - ale problem ten sam! trza było wracać, bo na robote nie
      można sie było doczekać!Kasa sie w końcu skończyła.a przytulne
      mieszkanka są dla "swoich" którzy tam siedzą 5-6
      lat!/parki/.Tragedia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka