Gość: Ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 13:35 www.rp.pl/artykul/61991,167738_Utopia_Eurokratow.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: Utopia Eurokratów 27.07.08, 13:56 kupa slow bez ladu i skladu, a wrecz niespojna pod wzgledem logicznym ("lad" unijny jest sztuczny, narzucony i be, "lad" chrzescijanski naturalny, potrzebny i dobry....) Zaleta laureata konkursu EPSO jest to, ze z reguly potrafi wyluskac wsrod wielu zdan esencje wypowiedzi, u pana Wildsteina jej jak zwykle w ogole nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Utopia Eurokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 23:18 Ciekawy artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
agent077 Re: Utopia Eurokratów 28.07.08, 09:00 Co za gniot. Przypominaja mi sie czasy liceum, gdy mialem napisac rozprawke na 3 strony na temat ksiazki ktorej nie czytalem. Najlepszy przepis: brak tresci zamaskowac duza iloscia uogolnien i gladkich epitetow. Klasyczny Wildstein. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: Utopia Eurokratów 28.07.08, 14:28 Gość portalu: Adam napisał(a): > Ciekawy artykul. Moze w wersji papierowej, mozna go pozytecznie wykorzytac. W wersji sieciowej malo interesujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Utopia Eurokratów 28.07.08, 14:00 byly_eurokrata napisał: > kupa slow bez ladu i skladu, a wrecz niespojna pod wzgledem logicznym > kolega odnosi sie do pism unijnych? np konstytucji? zgoda pelna > Zaleta laureata konkursu EPSO jest to, ze z reguly potrafi wyluskac wsrod wielu > zdan esencje wypowiedzi cholera to sie niezwykle dobrze laureaci z tymi zaletami kryja. Skromnisie takie. Jakeise przyklady z zycia na popracie tej smialej tezy? Serdecnosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki jedziemy dalej 06.08.08, 19:56 nczas.com/publicystyka/twarz-unii-europejskiej-bez-makijazu-kiedy-europa-umrze/ Zeby nie bylo: tezy artykulu NIE SA MOJE i nie ze wszystkimi sie zgadzam. Ale sporo obserwacji jest jak najbardziej slusznych. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: jedziemy dalej 07.08.08, 12:32 oj doki doki - admiistracja b yla, jest i bedzie. Nie lepiej wyciagac z tego korzysci niz walczyc? :D Serdecznosci PD Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: jedziemy dalej 07.08.08, 17:00 > wyciagac z tego korzysci niz walczyc? :D Myslisz, ze jeszcze warto, tzn jesli zaczne dzisiaj, to zdaze "wyciagnac korzysci", zanim to wszystko pierdyknie? Wez pod uwage, ze chcac "wyciagac korzysci" bede musial najpierw z paru rzeczy zrezygnowac... wiec to musi mi sie zbilansowac, czyli korzysci musza byc spore i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: jedziemy dalej 07.08.08, 17:14 > Myslisz, ze jeszcze warto, tzn jesli zaczne dzisiaj, to zdaze "wyciagnac korzysci", zanim to wszystko pierdyknie? > kwestia definicjico to znaczy ¨pierdyknie¨? kazde panstwo czy organizacja pierdyknie - jak uczy historia to kwestia dlugosci okresu kiedy istnieje vs srednia dlugosc zycia ludzkiego. IMHO EU bedzie istniec i miec sie swietnie jescse dluugo po smierci naszych wnuczat... >Wez pod uwage, ze chcac "wyciagac korzysci" bede musial najpierw z paru rzeczy zrezygnowac... wiec to musi mi sie > zbilansowac, czyli korzysci musza byc spore i szybko > am wrazenie, ze nie mowimy o tym samym. Z niczego nie musisz rezygnowac -EU z jej wadami i aletami istnieje i to juz ogranicza przestrzen, w ktorej sie poruszasz. Oczywiscie mozna sie scholastycznie przekonywac, ze mozesz wszystko lub nie mozesz niczego zrobic. Ale jak znow mowi nauka - not strongest but fittest survive. Ekhm to chyba cos o fitneesie :P Serdecznosci PD Wez pod uwage, ze chcac "wyciagac > korzysci" bede musial najpierw z paru rzeczy zrezygnowac... wiec to musi mi sie > zbilansowac, czyli korzysci musza byc spore i szybko. Odpowiedz Link Zgłoś