Dodaj do ulubionych

Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios...

25.09.09, 10:56
złodzieje do pierdla
Obserwuj wątek
    • ja-latarnik Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:00
      Kazik daj dzieciakowi spokój!
      • lukka12 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:04
        > Kazik daj dzieciakowi spokój!

Do zarabiania na czyjejś pracy to był wystarczająco dorosły?
        • goborrr A skąd miał ten materiał ? 25.09.09, 13:15
          O to to już nikt nie zapyta...
          Przecież to chyba nie takie proste...
          • manhu Re: A skąd miał ten materiał ? 25.09.09, 14:48
            Sztuczna sensacja, już myślałem że złapali złodzieja, a tu tylko kogoś kto podawał linki: "zamieszczał pliki na serwerach hostingowych. Następnie na forach internetowych zostawiał linki do tych plików."
            Raczej należy złapać tego co to ukradł bezpośrednio ("taśmy"), bo samo się w necie nie znalazło, a ten z artykułu na pewno też skąd to ściągnął..
      • quosoo Komputer - angielska wóda 25.09.09, 11:11
        Bardzo się cieszę, że jako ilustrację do artykułu redaktor zamieścił
        zdjęcie komputera. Teraz wiem jak to wygląda i jak kogoś z czymś
        takim zobaczę to zaraz doniose na złodzieja...
        • heartpumper Re: Komputer - angielska wóda 25.09.09, 11:25
          Dokladnie, dzieki red. G.pl wiemy juz teraz jak wyglada komputer!!!!
          Porazajaca wiedza, dziekujemy ci G.pl!!
      • skala72 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:18
        ja-latarnik napisał:
        > Kazik daj dzieciakowi spokój!
        A to dlaczego ma dać spokój, skoro został okradziony ?? Ty też dasz spokój i nie
        zgłosisz na Policję, jak ciebie okradną?? Pomyśl trochę.
        • fidelxxx Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:42
          Powtórz sobie definicję kradzieży. Kradzież mamy w przypadku gdy złodziej
          odbiera dobro, które ofiara traci.
          • miken1200 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 15:02
            Ten złodziej zarabiał, a Kazik nie zarabiał, bo ludzie mieli muzę z sieci. Więc
            chłopak "ukradł" kasę muzykowi - teraz ci pasi do definicji?
        • ziggyskydive niech poszuka wsrod swoich ziomkow... 25.09.09, 17:36
          ten chlopaczyna tylko podal dalej. ale mi qwa sensacja. cos czuje, ze Pan Kazek
          straci wiecej, niz zyska na tej aferze... P.S. slucham chlopa od konca lat
          80-tych, ale tymi manierami zaczyna mi przypominac szmaciarzy z metalliki
    • gojek75 [...] 25.09.09, 11:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • adkalin Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:06
        Taka wypowiedź świadczy, że jesteś nikim (co najwyżej złodziejem ściągającym
        pliki z sieci).
        • gojek75 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:34
          adkalin napisał:

> Taka wypowiedź świadczy, że jesteś nikim (co najwyżej złodziejem ściągającym
          > pliki z sieci).

jestem zlodziejem ale jakos mnie to nie rusza...ale kazika nie sciagam bo go nie
          slucham... :) po co??? wystarczy ze odsluchalem jednej piosenki z jego plyty i
          juz wiem ze nie warto nawet sobie lacza blokowac przez pare minut dla tgeo chlamu...

co do rozpasienia i zachlania kazika to chyba nie za bardzo trzeba komentowac -
          jesli to nie jest prawda to wez i rzuc pierwszy kamieniem... :)

co do siebie - jestem ciekaw czy wszystko co masz na kompie i kiedykolwiek
          miales jest legalne... ze nigdy przenigy nie korzystales z nielegalu, ze niegdy
          nie skopiowales kasety, plyty, nie nagrales niczego z radia, TV, nigdy nie
          wypozyczyles ksiazki z biblioteki, nigdy nie skserowales kawalka ksiazki itd...
          jezeli zeczywiscie nigdy tego nie zrobiles to mozesz mnie wywywac od zlodziei -
          jezeli natomiast zrobiles jedna z tych rzeczy (a ciezko mi uwierzyc ze tego nie
          zrobiles ani razu) to wez sie zamknij i najpierw "lekarzu ulecz sie sam" a
          pozniej komentuj...bos sam jestes tez zlodziejem...aczkolwiek o ile niektore
          opcje sa powiedzmy legalne (jak chociazby wypozyczanie ksiazek) to przeciez jest
          to kradziez (bo autor za to Twoje wypozyczenie stracil pieniadze z powodu braku
          zakupu ksiazki - wiec zastanow sie gdzie ta granica miedzy legalnoscia i
          nielegalnoscia przebiega - gdyby wydawcy ksiazek rowniez walczyli i mieli takie
          swoje lobby jak muzyczna banda to by bibliotek nie bylo...jak i punktow ksero w
          tychze...ale tak sie nie dzieje - bo podobno tworczosc literacka jest naszym
          wspolnym dobrem a muzyka juz nie...wiec jak to jest? moim zdaniem jest to
          przyklad podwojnej moralnosci i luzne interpretowanie praw autorskich...dlatego
          tez sciagam co chce (ale muzy juz dawno nie sciagalem bo nie potrzebuje - mam
          darmowe serwisy z muza i tam znajduje wszystko co chce - ale jakos polskich
          artystow za duzo nie ma... np na Spotify moge znalezc:
          - behemoth
          - Grzegorz Turnau
          - Dzem
          - miroslaw czyzykiewicz
          - anna maria jopek
          - anna scigalska
          - Antonina krzyston
          - Armia
          - budka suflera
          - Jacek Kaczmarski
          - Kasia Kowalska
          - Kayah
          - Maanam
          - miroslaw czyzykiewicz
          - raz dwa trzy
          - ryszard rynkowski
          - stare dobre malzenstwo
          - t.love

i to tylko co sobie poszukalem przez 20min - pewnie jest wiecej...i nie nie
          slucham wiekszosci z nich ale zdecydowanie widze wieksze nazwiska polskiej sceny
          muzycznej od niego... i jakos moga udostepniac muze za darmo dla fanow...i
          pewnie cos z tego maja (ale nawet jsli nie to i tak pewnie sie ciesza ze mozna
          dotrzec do wiekszego grona sluchaczy niz poprzez sprzedaz plytek - a jak bedzie
          koncert to pewnie zarobia na tym a i pewnie ich plyty lepiej sie sprzedaja
          dzieki temu...)

siec to dla mnie jedyna forma coby sobie posluchac polskich kawalkow...
          • rysiopysio @gnojek75 odkrywco !!! Wypożyczenie książki 25.09.09, 12:15
            w bibliotece to piractwo ? O w mordę jeża ! Nobel ci sie należy gnojek75.
            • gojek75 Re: @gnojek75 odkrywco !!! Wypożyczenie książki 25.09.09, 12:19
              rysiopysio napisał:

> w bibliotece to piractwo ? O w mordę jeża ! Nobel ci sie należy gnojek75.

jeses debil - dokladnie to samo sie dzieje - autor dostaje tylko kase raz (w
              momencie zakupu) - a jak wypozyczaja to za darmo (czytaj udostepniaja dzielo bez
              dodatkowej oplaty dla autora) to niby jak to nazwiesz- analogia jest chyba
              widoczna - jesli nie to zastanow sie jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz -
              moze zrozumiesz w koncu...
              • pogromca_kretynow Re: @gnojek75 odkrywco !!! Wypożyczenie książki 25.09.09, 14:56
                gojek75 napisał:

> rysiopysio napisał:
                >
                > > w bibliotece to piractwo ? O w mordę jeża ! Nobel ci sie należy
                gnojek75.
                >
                > jeses debil

Doskonale wiemy ze nim jestes gnojku 75 :-)

- dokladnie to samo sie dzieje - autor dostaje tylko kase raz (w
                > momencie zakupu) - a jak wypozyczaja to za darmo (czytaj
                udostepniaja dzielo be
                > z
                > dodatkowej oplaty dla autora) to niby jak to nazwiesz- analogia
                jest chyba
                > widoczna - jesli nie to zastanow sie jeszcze raz i jeszcze raz i
                jeszcze raz -
                > moze zrozumiesz w koncu...
          • eifl Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:22
            Śmiesznie czytać wypociny złodziejskiej, kradnącej mendy która innemu robi
            zarzuty o bycie zachłanną świnią, tylko dlatego, że nie chce on być przez tę
            mendę okradany. Napisz jeszcze coś fajnego...
          • skala72 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:22
            gojek75 napisał:

> adkalin napisał:
            >

Czyli mają twoje IP, a to już dużo, lokalizacja i nie ma problemu aby ciebie
            ukarać za okradanie Kazika, wielu innych i mnie.
            • gojek75 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:53
              skala72 napisał:
              > > adkalin napisał:

> Czyli mają twoje IP, a to już dużo, lokalizacja i nie ma problemu aby ciebie
              > ukarać za okradanie Kazika, wielu innych i mnie.

teraz napisz mi kim jestes bo prawie na 100% nie okradelem ciebie ani kazika -
              bo mam was generalnie gdzies... jak juz wczesniej napisalem nie sciagam muzy (bo
              wszystko jest online) moja IP moga miec - akurat mieszkam w kraju gdzie nie
              scigaja za takie pierdoly i mozna sciagac do woli (nie mozna udostepniac) - wiec
              jak juz mnie namierza to niech wystosuja europejski list gonczy (bo oczywiscie
              tylko w Polsce gliniarze traca swoj czas za lataniem za ludzmi ktorzy sciagaja
              lub pala trawke) - dodam jeszcze ze w kraju gdzie mieszkam legalne tez jest
              posiadanie dragow dla swojego uzytku i mozesz miec dwie roslinki maryski na
              balkonie (na kazda osobe zamieszkala)...

wiesz nie kazdy kraj ma tak chore prawo jak Polska i nie kazdy artsta jest tak
              glupi jak ty coby sie obruszac ze ktos sciagnal jego muze z sieci...wiekszosc
              artystow cieszy sie tym ze trafiaja do wiekszego grona sluchaczy i wiedza ze
              jesli ich muzyka cos soba reprezentuje to ta wlasnie muzyka przyniesie im zyski
              (patrz koncerty lub i zakup plytki lub tez sciagniecie mp3 z platnego
              serwisu...) ale oczywiscie w Polsce to tylko bardzo nieliczna grupa artystwo to
              lapie...

wracajac do okradania - jak moge cie okrasc skoro polskiej muzy nie slucham juz
              od wiekow...(a przepraszam bohemotha slucham i chodze na ich koncerty jak tylko
              mam okazje...) co do nich to na spotify jest prawie cala ich dyscografia - a
              teraz jak sie nazywasz to sprzawdze czy tam jestes... watpie ale moze akurat sie
              myle...

• trv Wszystko fajnie ale jest jedno ale... 25.09.09, 13:52
              Według kodeksu karnego ściąganie filmów i muzyki z sieci nie jest przestępstwem,
              pod warunkiem, że plik nie jest udostępniany. W związku z czym osobę dokonującą
              takiego czynu nie można nazwać złodziejem. Co ważniejsze, nazwanie takiej osoby
              publicznie złodziejem może być podstawą do wytoczenia procesu cywilnego o
              zniesławienie.

Tak więc mimo wszystko wszystkim obrońcom uciśnionych artystów proponował bym
              bezpieczniejsze dobieranie słownictwa.
              I zanim mnie oplujecie itd od razu wyjaśnię, że nie mówię tutaj o aspekcie
              moralnym takiego czynu ale o aspekcie prawnym.

• gojek75 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 14:56
              skala72 napisał:

> gojek75 napisał:
              >
              > > adkalin napisał:
              > >
              >
              > Czyli mają twoje IP, a to już dużo, lokalizacja i nie ma problemu aby ciebie
              > ukarać za okradanie Kazika, wielu innych i mnie.

no jak sie nazwasz pseudoartysto... daj glos piesku ogrodnika... :)
          • gustafek Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 14:37
            Czymś innym jest zamieszczenie w sieci czy przesłanie kupionej płyty a czymś
            innym jest kradzież materiału nie do końca skończonego, który nie jest dla
            nikogo oprócz wykonawcy dostepny.
            Wyobraź sobie sytuację:
            zrobiłeś sobie kompromitujące fotki i nagle ktoś ci je ukradł zrobił odbitki
            oddał, a następnie upublicznił - rozumiem że nie masz nic przeciwko temu bo nie
            jest to kradzież nic przecież nie straciłeś.
            Tak samo może poczuć się artysta gdy zobaczy swój nieupubliczniony material
            przed premierą.
      • rysiopysio @gojek75 opóściłeś literkę "N" w swoim nicku 25.09.09, 12:13

poprawnie będzie gnojek75
        • gojek75 Re: @gojek75 opóściłeś literkę "N" w swoim nicku 25.09.09, 12:16
          rysiopysio - rozumiem ze to Twoj pseudonimek to jak cie kolesie wala od tylu to
          Ci szepcza do ucha... :)

nie rozsmieszaj mnie... :)
          • rysiopysio Re: @gojek75 opuściłeś literkę "N" w swoim nicku 25.09.09, 12:18
            gojek75 napisał:

> rysiopysio - rozumiem ze to Twoj pseudonimek to jak cie kolesie wala od tylu to
            > Ci szepcza do ucha... :)
            >
            > nie rozsmieszaj mnie... :)

Nic gnojek75 nie rozumiesz. Tylko ci sie wydaje ,że coś rozumiesz.
          • aietes jednak opuściłeś "n" 25.09.09, 12:24
            nie wszyscy mieli takie dzieciństwo jak twoje, gdy starsi koledzy w poprawczaku traktowali ciebie jako...
        • rysiopysio Re: @gojek75 opuściłeś literkę "N" w swoim nicku 25.09.09, 12:17
          oczywiście "opuściłeś"
      • aietes kradnie pliki, potem samochody 25.09.09, 12:22
        a następnie narkotyki, handel kobietami. od tego się zaczyna. do uśpienia.
        • fidelxxx Re: kradnie pliki, potem samochody 25.09.09, 13:44
          No tak, bo jak za młodu klepnie sąsiadkę w pośladek to na pewno za 30 lat
          zamorduje pięć osób. Zajebisty ciąg przyczynowo-skutkowy.
        • gojek75 Re: kradnie pliki, potem samochody 25.09.09, 14:48
          Twoja ciag logiczny powala mnie na kolana... :)

ale tak dla przyzwoitosci czy znasz ustawe o ochrobnie praw autorskich???

2 artykuly ktore okreslaja jasno :
          Oddział 3: Dozwolony użytek chronionych utworów

Art. 23.
          1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już
          rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.
          2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych
          egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w
          szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

wiec jako ze w terrentach mozna miec "stosunek towarzyski" tzn przynaleznosc do
          powiedzmy "wspolnoty pirackiej" wiec mam prawo do sciagania tego co mi sie tylko
          podoba - nawet gdybym chcial sciagnac so bie kazika to moge to zrobic...ale nie
          zrobie bo dla mnie on sie skonczylñ artystycznie wieki temu - co zostalo to
          skorupka kompleksow i zalu do calego swiata o to ze ktos mu kradnie :) oj
          biedactwo ... :)
    • rayoff Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:05
      Dzisiejszy ranek przyniósł nowe pomysły
      Tak doniosłe i mądre, aż trudno w to uwierzyć
      Wzbogacą producenta, pomysłodawcę także
      Obieg korupcji zatacza kręgi zawsze
      Pieniądze przecież leżą na ulicy
      Tylko schyl się i zbieraj, znaczy miej dobre pomysły
      Dobre pomysły są najbardziej banalne
      Co jest nielegalne, jest bardziej opłacalne

Więc 5 lat za posiadanie, 10 używanie
      5 lat za posiadanie, 10 używanie
      5 lat za posiadanie, śmierć za używanie

Gdy coś jest nielegalne, to tworzy czarny rynek
      Ten tworzy gangsterów, pieniędzy brudny obieg
      Gdy dziś już się wzbogacą, a wzbogacą się szybko
      Dużo będą płacić przekupnym politykom
      Politycy uchwalają to, co gangi zalecają
      A potem po wypłatę ochoczo się zgłaszają
      To, co widać i słychać, jest proste i banalne
      Co jest nielegalne, jest bardziej opłacalne

Gdy gangi się wzbogacą, to wtedy jest szacunek
      Nikt nie pyta bogatych, uczciwi są czy nie
      Poważne korporacje u nowego wielkiego brata
      Mają swe korzenie w prohibicji latach
      Czas wielkiego kryzysu właśnie teraz nadchodzi
      Karanie wbrew pozorom nikogo nie ostudzi
      Bo wiadomo, że w sieci wpadają tylko płotki
      Rekiny są bezkarne i śmieją się ukradkiem

I jeszcze jedno pytanie, miły przyjacielu
      Czy wóda i papierosy nie uzależniają?
      Czy nie widać, że jest to jedno i to samo draństwo?
      Nie, na wódę monopol ma państwo
      I dobrze zarabia na tym i się nie przejmuje
      Że co któryś twój kolega znów się degeneruje
      Dzień w dzień, ale to jest legalne
      Obłożone podatkiem, więc także opłacalne

5 lat za posiadanie, 10 używanie |
      5 lat za posiadanie, 10 używanie |
      5 lat za posiadanie, śmierć za używanie | 2x
      • kretek_bladzi Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 28.09.09, 09:15
        rayoff napisał:

> Dzisiejszy ranek przyniósł nowe pomysły
        > Tak doniosłe i mądre, aż trudno w to uwierzyć (...)

> Więc 5 lat za posiadanie, 10 używanie
        > 5 lat za posiadanie, 10 używanie (...)

Oj, to strzał poniżej pasa.
        To z czasów kiedy Staszewski był płodnym, mającym coś do przekazania artystą a nie zgnuśniałym pierdołą.
    • nightstalk3r Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:06
      jaka sciema hahahahahha :D sory, ale nie mozna zlapac dokladnie tej osoby od
      ktorej to wyszlo. A to ze zlapali jednego kolesia to przeciez tyle co nic, co
      znaczy jednostka w gronie setek tysiecy ktore to udostepniaja? :| blazenada. z
      piractwem nie da sie wygrac, sam zajmuje sie produkcja i nie raz widze jak
      produkcje moje lub znajomych wyplywaja na szerokie wody piractwa..
    • pepsee Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:07
      dokładnie. weź sie za te swoje ballady i podróbki toma waitsa na ruską modłę a
      nie za ściganie 18stolatków. artysta głodny jest bardziej płodny czy jak to
      tam sobie wymyśliłeś.
    • pierrecruise Czy Kazik jest artystą? 25.09.09, 11:17
      Wszystko zależy od definicji, dla mnie to bardziej "producent", nagrywa, aby
      sprzedawać i zarabiać, trudno go za to potępiać, trzeba zrozumieć, że ma swoje
      potrzeby.
    • ulk22 Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:18
      Nie ma co się oburzać, we wszystkich cywilizowanych krajach za to się karze.
    • trinte Nie rozumiem - złapali 25.09.09, 11:18
      tego gościa, który to wyniósł z wytwórni czy tylko jakiegoś małolata, który
      umieszczał na serwerach?
      Bo ktoś to przecież musiał ze studia (tłoczni, wytwórni...) wynieść, prawda?
      • kylax On nie jest malolatem. Wie co robil. 25.09.09, 11:32
        Dziwi mnie to pojmowanie, jak 18 latek zostanie skazany to dziecko, jak kogos
        zabije to dorosly.

Ten koles wiedzial co robi.
        • trinte Ale mi nie o to chodzi. 25.09.09, 11:40
          Nie jest małolatem. Wie co robi. Ok. Zgadzam się. Ale dalej nie odpowiada to na
          moje pytanie - czy to on to zorganizował? Bo takich to mogą złapać i 150 i co z
          tego... Będą następni. Mi chodzi o to, czy ten gostek był "źródłem wycieku"?
          • kylax Wyjasnienie jest proste. 25.09.09, 11:55
            Chcesz lamac prawo, musisz miec pieniadze i znajomosci. Tak funkcjonuje swiat.
            Jak jestes 18-letnim golodupcem, ponosisz konsekwencje. Ponial?
            • lightshinesblack On o kozie, Ty o wozie. 25.09.09, 11:59
              On o kozie, Ty o wozie. Jeśli odpowiadasz komuś na komentarz, to
              przynajmniej trzymaj się tego, co poprzednik napisał. A takie
              komentarze to sobie wrzucaj prosto jako komentarz do newsa.

Trinte dobrze prawi. Zaczyna się polowanie na wszystkich, którzy
              dotknęli tej płyty przez jej premierą.
            • trinte Re: Wyjasnienie jest proste. 25.09.09, 12:00
              Może i poniał ale się nie zgadza.. ;-))
              przestępców zamykać, ale łapać rekiny nie płotki.
              • kylax Zwierzeca aluzja? 25.09.09, 12:03
                Rekin ma pieniadze i znajomosci, plotka jest golodupcem. Kto pojdzie siedziec?
                Odpowiedz jest jasna. Tak jest na swiecie i wlasnie to opisalem.

Powyzej pewnego poziomu, ludzie sa praktycznie nietyklani.
                • ready4freddy Re: Zwierzeca aluzja? 25.09.09, 14:57
                  e tam, pieniadze. teoretycznie dostep do takiej plyty przed premiera jest
                  ograniczony, prawda? ale sa jakies osoby w studiu, w wytworni, i tak dalej.. i
                  nie sadze, zeby ten koles byl ktoras z nich. jak w przyslowiu: kowala powiesili.
                  • kylax Potwierdziles zatem moje slowa. 25.09.09, 18:13
                    Plotka skazana, rekin pije sobie wino. Tak to juz na swiecie jest.
          • rysiopysio Re: Ale mi nie o to chodzi. 25.09.09, 12:21
            trinte napisała:

> Nie jest małolatem. Wie co robi. Ok. Zgadzam się. Ale dalej nie odpowiada to na
            > moje pytanie - czy to on to zorganizował? Bo takich to mogą złapać i 150 i co z
            > tego... Będą następni. Mi chodzi o to, czy ten gostek był "źródłem wycieku"?

Był czy nie był to się okaże. Narazie wiadomo,że piractwem się parał.
    • tenare Niska szkodliwość społeczna 25.09.09, 11:20
      bo to co ten dzieciak niby rozpowszechniał to taki sam chłam dla debili jak
      cała "twórczość" Kultu i małego Kazia.
      • gregman77 Re: Niska szkodliwość społeczna 25.09.09, 12:32
        pochwal się czego ty słuchasz, chętnie to skomentujemy...
        • fidelxxx Re: Niska szkodliwość społeczna 25.09.09, 13:47
          A co to ma do rzeczy? Gdyby słuchał umca-umca to sam byś go nazwał debilem. Więc
          przestań się bawić w Łukaszenkę, bo wolność słowa jednak u nas jakaś jest.
          • gregman77 Re: Niska szkodliwość społeczna 25.09.09, 13:52
            cóż, nawet wolność słowa ma swoje granice. Bo inaczej mógłbym powiedzieć, że
            widziano cię jak żebrałeś o tzw. pojarkę, czyli końcówkę papierosa z reguły
            wyrzucaną...

twój post do mojego również nie ma nic do rzeczy. Nazwanie czyjejś muzyki
            debilną tylko dlatego, że się nie podoba, jest po prostu żenująco niskie.
      • gregman77 że nie wspomnę o tym, 25.09.09, 13:55
        że jeśli Kazik złoży prywatny pozew to niska szkodliwość nie istnieje...
        • tenare Re: że nie wspomnę o tym, 25.09.09, 17:29
          Ja krytykuję "twórczość" Kazia a nie samego Kazia. Gość jest świetny, ale jego
          muzyka to chłam jak dla mnie.
          Jeśli chcesz wiedzieć to ja słucham Behemotha. Codziennie zaraz po porannej mszy.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:22
      Gość wrzucał pliki na rapida, ale tak naprawdę złodziejem jest ten kto
      wyciągnął te pliki(płytę) z wytwórni, z zabezpieczonego obiegu. Każda następna
      osoba korzysta już z utworów rozpowszechnionych.

To tak jak z ujawnieniem tajemnicy. Jeśli zwykły obywatel(albo dziennikarz)
      dostanie w poczcie tajemnicę państwową i ją rozpowszechni to nie jest to
      ujawnienie tajemnicy. Ujawnienia dokonała osoba która miała legalny dostęp do
      materiałów tajnych i przekazała je osobie która tego dostępu nie miała.

A swoja drogą to trzeba być idiotą żeby przedpremierowe utwory udostępniać na
      rapidzie.
      • lightshinesblack Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:57
        Właśnie też zastanawiam się czy to właśnie ta osoba wykradła tę płytę.
        Zapewne nie. Więc usłyszymy jeszcze 100 newsów o zatrzymaniu osób,
        które rozpowszechniały Hurra. A Kazik każdego wyzwie po kolei, bo bez
        tego nie ma zabawy i rozgłosu 8)
        • fidelxxx Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:48
          Nie dorwą tej osoby, bo by musieli Kazika samego zamknąć. Tajemnicą branży jest
          to, że to pan o inicjałach K.S. kazał płytkę "wycieknąć" w sieć w ramach reklamy.
    • vankuwer Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:24
      No i bardzo dobrze ze plyta znalazla sie w sieci , przynajmniej kota w worku
      nie kupilem , sciagnelem i skasowalem bo nie ma czego sluchac , przesluchac i
      da nawet rade jednakze wracac nie za bardzo jest do czego ... kiepsciutko
      kaziu kiepsciutko , chyba juz sam niewiesz o czym spiewac a moze juz ty nie
      glodny ze taki nie plodny , z calym szacunkiem dla dokonan wczesniejszych ,
      mialem isc na koncert kultu w londynie ale nie pojde bo mam mldosci nak slysze
      awanture o pieniazki z tej plyty ... a ciekawe czy kaziu taki swiety i nigdy
      ale to nigdy zadnej plyty z netu nie siagnal ?
      • gronostaj102102 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:34
        Tylko, że ściągnięcie piosenki to małe piwo. Chłopak udostępniał
        efekty nieswojej pracy (cokolwiek byś o jej poziomie nie myślał) w
        celu osiągnięcia korzyści materialnych. To wyższy poziom ku...twa.
        Niczym nie różni się od wyniesienia komuś z domu płyt i zgrywania
        innym. Za opłatą. Fakt, że gnojkowi przyszedł do głowy taki pomysł,
        wystarczy, by siedział.
      • beta_czat Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:22
        Ty cieciu, nie pójdziesz na koncert w Londku, bo ciebie na to nie
        stać... nic w swoim życiu nie osiągnąłeś i cieszysz się z porażek
        innych. Siedź sobie tam dalej i tylko tu nie wracaj!
      • beta_czat Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:23
        vankuwer napisał:

> No i bardzo dobrze ze plyta znalazla sie w sieci , przynajmniej
        kota w worku
        > nie kupilem , sciagnelem i skasowalem bo nie ma czego sluchac ,
        przesluchac i
        > da nawet rade jednakze wracac nie za bardzo jest do czego ...
        kiepsciutko
        > kaziu kiepsciutko , chyba juz sam niewiesz o czym spiewac a moze
        juz ty nie
        > glodny ze taki nie plodny , z calym szacunkiem dla dokonan
        wczesniejszych ,
        > mialem isc na koncert kultu w londynie ale nie pojde bo mam
        mldosci nak slysze
        > awanture o pieniazki z tej plyty ... a ciekawe czy kaziu taki
        swiety i nigdy
        > ale to nigdy zadnej plyty z netu nie siagnal ?

Ty cieciu, nie pójdziesz na koncert w Londku, bo ciebie na to nie
        stać... nic w swoim życiu nie osiągnąłeś i cieszysz się z porażek
        innych. Siedź sobie tam dalej i tylko tu nie wracaj!
    • boczek150 Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:30
      Haha i najlepsze jest to, że pewnie zarobił na tym więcej niż Kazik na tej
      swojej żałosnej nota bene płycie.
      • extrafresh Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 11:41
        A skąd 18latek miał płytę?

Kazik, poszukaj kreta wśród kumpli.

Internetu nie przeskoczysz.

Ps. Płyty nie ściągnąłem. Kazik się skończył na Kill'em All.
      • aietes czyli jesteś złodziejem 25.09.09, 12:18
        skoro znasz płytę przed premierą, złodziej złodziejowi oka nie wykole. należy ci się 25 batów w gołe stopy.
    • gronostaj102102 Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pios... 25.09.09, 11:40
      Nie małolata, który umieszczał na serwerach, rzeczy, co do których
      nie wiedział, że nie ma prawa, tylko P A S E R A. Przykład wprost
      modelowy.
      • pedror Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:19
        > Nie małolata,

O ile się orientuję, 18-latek, to w naszym kraju jest już dorosły.

>umieszczał na serwerach, rzeczy, co do których
        > nie wiedział, że nie ma prawa, tylko

Znaczy co, debil? Wiesz, gdyby to był 12-latek, to bym rozumiał, że nie wiedział, że nie ma prawa, ale 18-latek? Strach pomyśleć, o czym jeszcze 18-latek może, Twoim zdaniem, nie wiedzieć.
        No chyba, że Ci się cyferki pomyliły. 18 to słownie osiemnaście. Pełnoletni, znaczy się. Może głosować, żenić się i tak dalej. A piszesz o nim (nie tylko Ty zresztą), jak o jakimś dziecku z podstawówki.
        A fakt, że robił to dla zarobku, dla mnie pogrąża go zupełnie.
        • gronostaj102102 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:33
          No tak..., tylko jakbyś jeszcze rozumiał słowo pisane, byłoby
          cudownie.

Ja napisałem, że to NIE JEST małolat, tylko paser, który wie co
          robi, a Ty się przychrzaniasz, że się mylę, bo twierdzę, że to
          małolat.

Ja nie piszę nic, co sobie wymyśliłeś, że napisałem, tylko miałeś
          ciąg na polemiki i z rozpędu trafiłeś na kogoś, z kim nie masz
          różnicy stanowisk.
          • pedror Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 21:43
            Sorry, źle odczytałem Twojego posta. Jakoś mi się zlał z poprzednim, gdzie gość
            pisał "Kazik, poszukaj kreta wśród kumpli". I wyszło "Kazik, poszukaj kreta
            wśród kumpli, nie małolata itd..."
            Jeszcze raz przepraszam.
            Ale wychodzi, że mamy na ten temat to samo zdanie.
    • kacper31 Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny kicz) 25.09.09, 11:42
      • gojek75 Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 11:55
        ano tak - kazik juz sie spasl i przsepil - ale to niestety nie pomoglo mu w
        tworczosci - zaden z niego "polski tom waits" ktoremu po pijaku lepiej wychodzi
        spiewanie... :) najbardziej smieszylo mnie jego stwierdzenie i debacie
        spolecznej... :) ja proponuje referendum ogolnokrajowe - czy jestes za
        delegalizacja ustawy o ochronie praw aurtorskich - jestem ciekaw co by
        spoleczenstwo powiedzialo - jaki procent opowiedzialby sie za tym aby
        zlikwidowac ochrone artystow i ich tworczosci...osobiscie uwazam ze po tym
        referendum to nie mielibysmy juz prawnej ochrony pseudoartystow i koncernow
        muzycznych...ale oczywiscie nic takiego sie nie stanie - takiego referendum miec
        nie bedziemy...
        • gojek75 Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 12:00
          adkalin napisał:

> Taka wypowiedź świadczy, że jesteś nikim (co najwyżej złodziejem ściągającym
          > pliki z sieci).

jestem zlodziejem ale jakos mnie to nie rusza...ale kazika nie sciagam bo go nie
          slucham... :) po co??? wystarczy ze odsluchalem jednej piosenki z jego plyty i
          juz wiem ze nie warto nawet sobie lacza blokowac przez pare minut dla tgeo chlamu...

co do rozpasienia i zachlania kazika to chyba nie za bardzo trzeba komentowac -
          jesli to nie jest prawda to wez i rzuc pierwszy kamieniem... :)

co do siebie - jestem ciekaw czy wszystko co masz na kompie i kiedykolwiek
          miales jest legalne... ze nigdy przenigy nie korzystales z nielegalu, ze niegdy
          nie skopiowales kasety, plyty, nie nagrales niczego z radia, TV, nigdy nie
          wypozyczyles ksiazki z biblioteki, nigdy nie skserowales kawalka ksiazki itd...
          jezeli zeczywiscie nigdy tego nie zrobiles to mozesz mnie wywywac od zlodziei -
          jezeli natomiast zrobiles jedna z tych rzeczy (a ciezko mi uwierzyc ze tego nie
          zrobiles ani razu) to wez sie zamknij i najpierw "lekarzu ulecz sie sam" a
          pozniej komentuj...bos sam jestes tez zlodziejem...aczkolwiek o ile niektore
          opcje sa powiedzmy legalne (jak chociazby wypozyczanie ksiazek) to przeciez jest
          to kradziez (bo autor za to Twoje wypozyczenie stracil pieniadze z powodu braku
          zakupu ksiazki - wiec zastanow sie gdzie ta granica miedzy legalnoscia i
          nielegalnoscia przebiega - gdyby wydawcy ksiazek rowniez walczyli i mieli takie
          swoje lobby jak muzyczna banda to by bibliotek nie bylo...jak i punktow ksero w
          tychze...ale tak sie nie dzieje - bo podobno tworczosc literacka jest naszym
          wspolnym dobrem a muzyka juz nie...wiec jak to jest? moim zdaniem jest to
          przyklad podwojnej moralnosci i luzne interpretowanie praw autorskich...dlatego
          tez sciagam co chce (ale muzy juz dawno nie sciagalem bo nie potrzebuje - mam
          darmowe serwisy z muza i tam znajduje wszystko co chce - ale jakos polskich
          artystow za duzo nie ma... np na Spotify moge znalezc:
          - behemoth
          - Grzegorz Turnau
          - Dzem
          - miroslaw czyzykiewicz
          - anna maria jopek
          - anna scigalska
          - Antonina krzyston
          - Armia
          - budka suflera
          - Jacek Kaczmarski
          - Kasia Kowalska
          - Kayah
          - Maanam
          - miroslaw czyzykiewicz
          - raz dwa trzy
          - ryszard rynkowski
          - stare dobre malzenstwo
          - t.love

i to tylko co sobie poszukalem przez 20min - pewnie jest wiecej...i nie nie
          slucham wiekszosci z nich ale zdecydowanie widze wieksze nazwiska polskiej sceny
          muzycznej od niego... i jakos moga udostepniac muze za darmo dla fanow...i
          pewnie cos z tego maja (ale nawet jsli nie to i tak pewnie sie ciesza ze mozna
          dotrzec do wiekszego grona sluchaczy niz poprzez sprzedaz plytek - a jak bedzie
          koncert to pewnie zarobia na tym a i pewnie ich plyty lepiej sie sprzedaja
          dzieki temu...)

siec to dla mnie jedyna forma coby sobie posluchac polskich kawalkow...
          • gregman77 Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 12:33
            jak wybudujesz dom to chętnie ci go zabiorę... w końcu dlaczego nie?
            • kociogon Mój dom możesz sobie skopiować 25.09.09, 13:21
              > jak wybudujesz dom to chętnie ci go zabiorę... w końcu dlaczego nie?

Mój dom możesz sobie skopiować, nie obrażę się.
              • gregman77 Re: Mój dom możesz sobie skopiować 25.09.09, 13:53
                a czy mogę sobie skopiować twoją pracę magisterską, ładnie ją oprawić i zacząć
                sprzedawać bez jakichkolwiek tantiemów dla ciebie?
                • kociogon Oczywiście, że możesz! 25.09.09, 14:02
                  > a czy mogę sobie skopiować twoją pracę magisterską, ładnie ją oprawić i zacząć
                  > sprzedawać bez jakichkolwiek tantiemów dla ciebie?

Oczywiście, jeśli tylko znajdziesz chętnych na kupno pracy, która jest do
                  ściągnięcia za darmo w sieci.
                  • gregman77 Re: Oczywiście, że możesz! 25.09.09, 14:43
                    i nie przeszkadzałoby ci to, że ja zarabiam na twojej pracy?
                    • kociogon To takie dziwne? 25.09.09, 15:25
                      > i nie przeszkadzałoby ci to, że ja zarabiam na twojej pracy?

A niby dlaczego miałoby mi przeszkadzać? Magisterka to mój wkład w publiczny zasób wiedzy, uhonorowany dyplomem. Jeśli ktoś potrafi wykorzystać tę publiczną wiedzę dla zarobku, to należy mu się pochwała.
                      • ziggyskydive szach mat ;) n/t 25.09.09, 17:45
            • gojek75 Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 14:54
              gregman77 napisał:

> jak wybudujesz dom to chętnie ci go zabiorę... w końcu dlaczego nie?

wiesz ja mu plyty (nie tresc ale fizyczny krazek) nie zabralem ale nawet mp3jek
              nie sciagnalem - jak chcesz mi skopiowac dom to nie trudz sie daj email to Ci
              jego kopie podesle :) (chcesz zdjecia czy tez wolisz plany??? :) poczujesz sie
              jakbys w nim mieszkal - jest naprawde bardzo fajny... chcesz?? podziele sie ta
              atmosfera z Toba... :)
              • gregman77 Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 15:13
                czyli nie ujawnisz swoich sympatii muzycznych? łatwo jest jechać po innych, nie?
        • hipr Re: Kazika nawet za darmo nie słucham (totalny ki 25.09.09, 12:33
          gojek75 zadał bardzo dobre pytanie o naturę demokracji. skoro MY ją tworzymy, to
          dlaczego tak NAS kroją?

> ja proponuje referendum ogolnokrajowe - czy jestes za
          > delegalizacja ustawy o ochronie praw aurtorskich - jestem ciekaw co by
          > spoleczenstwo powiedzialo - jaki procent opowiedzialby sie za tym aby
          > zlikwidowac ochrone artystow i ich tworczosci...osobiscie uwazam ze po tym
          > referendum to nie mielibysmy juz prawnej ochrony pseudoartystow i koncernow
          > muzycznych...ale oczywiscie nic takiego sie nie stanie
    • tomekdabrowski57 Złapali złodzieja piosenek Kazika. Może dostać ... 25.09.09, 12:14
      dziwi mnie to ze taki luzak sie wsciekł,w końcu chodzi tu o kasę a
      nie o dosc prymitywne piosenki naszych kochanych hałturników wyscigu
      szczurów muzyków dosc marnych
    • konsultant313 Złapali złodzieja piosenek Kazika. Może dostać ... 25.09.09, 12:15
      Rozpowszechniał != zrippował.

Ludzie... nauczcie się kuźwa podstawowych terminów jeśli chodzi o ściąganie...
    • skala72 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:17
      Nie ma zlituj, powinien ponieść karę, może nie więzienie, ale dużo karę
      pieniężną : 200.000. To by może nauczyło innych. Czuje się sam okradany,
      ponieważ kupuję płyty. Cena za "Kazika" jest bardzo niska, kilka piw lub paczek
      fajek. Piraci powinni ponosić duże kary pieniężne, od 200.000 wzwyż.
      • gojek75 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:27
        200tysiecy za ta plyte przeciez ta plytka tyle by nie przyniosla - no i tyle ni
        dostaja ludzie odszkodowan za blad lekarski w Polsce - to byloby komiczne gdyby
        tyle dostal...po drugie jak juz dostanie ta kare to jak niby ja ma zaplacic ?
        czy tez od razu wsadza mu to do kary odsiadki?

zamiast tego proponuje kazac mu sluchac plyte kazika 200 razy - pewnie zdebileje
        od tego ale coz wiecej nie ruszy kazika , a na sama wzmiane o nim bedzie rzygal
        :) jak na razie kaziik osiagnal jedno - ci co jeszcze go sluchali (bo to byla
        kiedys jakas tam ikona) to teraz juz przestana...no i mniej kasy i ze sprzedazy
        i z koncertow - ot facet strzelil sobie w stope i pewnie teraz powie ze to przez
        to ze plyta mu uciekla - ale to przeciez cala ta afera nie o plytke tylko i jego
        wypowiedz poszla... a z tym to sie nie popisal...
      • rysiopysio Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:29
        skala72 napisał:

> Nie ma zlituj, powinien ponieść karę, może nie więzienie, ale dużo karę
        > pieniężną : 200.000. To by może nauczyło innych. Czuje się sam okradany,
        > ponieważ kupuję płyty. Cena za "Kazika" jest bardzo niska, kilka piw lub paczek
        > fajek. Piraci powinni ponosić duże kary pieniężne, od 200.000 wzwyż.

Nie przesadzaj z tą wysokościa kary :-) Skąd gołodupcy ściągający nielegalnie
        takie pieniądze wezmą ? 5 tysięcy no góra 10 wystarczy w zupełności.
      • 0x0001 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:31
        Zadziwiajace - czujesz sie okradany, bo kupujesz plyty? Czyli co, zal Ci troche, ze Ty wydajesz kase, a kto inny slucha za darmo? Musisz pewnie strasznie sie wsciekac, jak w radio lub telewizji leci muzyka z jednej z posiadanych przez Ciebie plyt.
      • pndapetzim Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:35
        Off with his head!

To zbrodnia przeciw porządkowi społecznemu!

Kogo jak kogo ale Kazika nie posądzałbym o taką reakcję.
        • ready4freddy Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 15:00
          pndapetzim napisał:

>
          > Kogo jak kogo ale Kazika nie posądzałbym o taką reakcję.
          >
          zartujesz, prawda? przeciez to znany fanatyk korwinizmu-mikkizmu, az dziwne, ze
          jeszcze tlum kazikowych zwolennikow malolatowi nie "przystawia do twarzy piesci,
          zadaja dla niego kary smierci".
    • czerwony-ruski-pedal jakim cudem ten gnojek miał dostęp do tych nagrań? 25.09.09, 12:30
      pewnie jakiś zaufany Kazika wyniósł ze studia nagrań
    • rekmare Ludzie!!! Litości!! 25.09.09, 12:39
      Nie mam monopolu na prawdy absolutne. Mam za złe Kazikowi, że choć od dawna
      jednoznacznie wypowiada się (i słusznie) o łamaniu praw autorskich nie robi
      nic, by proceder ten ukrócić lub choćby pozbawić fanów cudzej własności
      argumentu w postaci "bo płyta jest za droga i zarabiają na niej ci, którzy i
      tak mają dość kasy" (k-a m-ć, to tak jakbym pod---ił komuś Jaguara, bo
      przecież "i tak ma dużo") - w końcu SP Records to po troszę jego dziecko.
      Dawno nie przeczytałem takiej ilości głupot, co w postach powyżej. Ludzie!
      Gdzie wy żyjecie? Gdzie się chowaliście? CO Wam o świecie opowiadali rodzice?
      Pomijam już tych, którzy są dumni z tego, że kradną (trzeba być wybitnym
      kretynem, ale być może któregoś dnia życie boleśnie tego kretyna zweryfikuje
      kiedy na własnej skórze odczuje, jak niemiło jest wrócić do domu w którym po
      kilku przedmiotach pozostało tylko wspomnienie). I nie idzie tu o straty
      materialne! I nie sądzę, żeby w przypadku Kazika ten element był jedyny czy
      nawet dominujący. Przyrównując to do okradzenia mieszkania, nie o telewizor
      tutaj chodzi lecz powiedzmy, że o własnoręcznie wykonany obraz, który
      podarowałeś Komuś Bardzo Ważnemu mieszkającemu z Tobą. Wartość finansowa
      żadna, ale żal ogromny. A aspekt finansowy? Też ważny i ch-j komuś do tego. CO
      to za zwyczaj zaglądać do cudzej kieszeni??? K-a m-ć, jaki upadek!
      Ja rozumiem,że można się spierać o ideologie, o opcje polityczne, o religie o
      tysiące rzeczy, ale do k-y nę-dzy, jeśli ktoś coś wykonał (stół, piosenkę,
      ch-j wie co) i chcę dostać za to pieniądze to - jeśli jestem tym
      zainteresowany - kupuję albo - jeśli mnie nie stać - odchodzę z kwitkiem.
      Plucie na Kazika, że żaden z niego artysta, zaglądanie mu do kieszeni,
      interpretowanie jego wypowiedzi na podstawie małego fragmentu większej
      całości, posługiwanie się demagogią (te pytania w stylu: a czy na twoim
      komputerze wszystko jest legalne?) to żenada w czystej postaci. To
      sprowadzenie rozmowy do poziomu tej palanciary co biega z jakimś pluszowym
      stworzeniem pod pachą i panów z ulicy Wiejskiej. Nie czujecie tego?
      • sokolasty Re: Ludzie!!! Litości!! 25.09.09, 12:51
        Odniosę się tylko do rzekomo wysokiej ceny płyty: w sklepie SP Records płyta
        kosztuje 26,99. To drogo jest?
        • lambert77 oczywiście to nie jest drogo .... 25.09.09, 13:15
          ... ale jest jeden problem w Polsce nadal zgodne z prawem jest pobieranie i
          kopiowanie materiałów audio-video na własne potrzeby...za to karane jest
          udostępnianie bez zgody... więc sorki ale trudno nazwać złodziejstwem coś co się
          dzieje w majestacie prawa. Może to być co najwyżej moralnie naganne :) Jeżeli
          ściągnę z rapidshare płytę od znajomego to Kazik Zaiks i cała reszta ma tu mało
          do gadania :)
          • apa.czu Re: oczywiście to nie jest drogo .... 25.09.09, 14:11
            Pobieranie i kopiowanie rozpowszechnionych utworów. Płyta ukradziona przed
            premierą nie jest rozpowszechniona.
            • lambert77 Re: oczywiście to nie jest drogo .... 25.09.09, 14:13
              oki pod warunkiem że wiem kiedy odbyła się premiera :) Jeżeli koleś się chwali,
              że ma nową płytę i daje mi jej kopie to sorki, że nie sprawdzam czy została już
              wydana :)
      • ziggyskydive g... prawda 25.09.09, 17:54
        argument o komputerze jest jak najbardziej na miejscu. wedlug wszelkich badan
        wiecej niz polowa komputerow w Polsce ma nielegalnego windowsa. moze troche sie
        to zmienilo odkad zaczeto sprzedawac laptopy z systemem, bo ludzie przestali
        czuc dokladnie ile placa za pare bitow. proponuje wiec polowe posiadaczy
        komputerow zamknac w wiezieniu, albo dopisac im taki minus do konta, zeby do
        konca zycia musieli utrzymywac biednych pokrzywdzonych programistow microsoftu.
      • ikov1 Re: Ludzie!!! Litości!! 25.09.09, 21:03
        Nietrafiona analogia z wejściem do domu, skąd wyniesiono wiele cennych dla nas rzeczy. Bardziej na miejscu jest wejście do domu i stwierdzenie, że ktoś skserował sobie nasze wypracowania oraz niewydaną jeszcze książkę, skopiował nasz filmik z rodzinnego pikniku z kamery, porobił odbitki zdjęć z rodzinnego albumu i prawdopodobnie skopiował nasz zeszyt z autorskimi przepisami kulinarnymi. Wszystko zostało nieruszone jak było przedtem, ale już istnieją kopie nad którymi nie mamy kontroli.

Kopiowanie != kradzież
    • melczik Złapali złodzieja piosenek Kazika. Może dostać ... 25.09.09, 12:43
      Kazik uj ci w dupe.Ostatnią płytę twoją płytę jaką kupiłem była "Mój wydawca" mam to nawet jeszcze na kasecie.Najnowszego wydawnictwa nie zamierzam nawet sćiągac z sieci bo czytałem opinie że nie warto.Płyta słaba jest.
    • pouel Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 12:44
      A to ku&%wa! :D
    • brena76 To wszystko to celowa zagrywka marketingowa!!! 25.09.09, 12:55
      ... non stop trąbią o tej rzekomej "kradzieży stulecia". Nie zdziwiłbym się
      gdyby to całe wyniesienie nagrań było celowe, aby narobić wielkiego szumu...
      Już wszyscy wiedzą, że Kult będzie wypuszczał płytę, nawet moja babcia...
      Hipokryzja na maxa... A od kiedy zostałem wyzwany przez Kazika S. od k... to
      tego pana i jego dzielnej załogi nie słucham... krzyżyk na drogę...
    • robek680 Bardzo dobrze, że ma 18 lat i może odpowiadać jako 25.09.09, 12:59
      dorosły
    • lambert77 Re: Zatrzymano 18 latka, który rozpowszechniał pi 25.09.09, 13:02
      pytanie skąd on ją miał :)... koleś rozpowszechniał ok... ale ktoś mu ją
      załatwił przed premierą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka