polak-plazowicz gorlikowski baranie na ch.j ci ten jad? 23.03.10, 18:59 zaplacili ci od nowaka czy ksiadz proboszcz nie chcial ci bachora ochrzcic jak paszkwilu smieciu nie wysmarujesz? ogolnie kicha i do podtarcia tylka twoje wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_77 a Żabianka to też poza? oj autorze 23.03.10, 19:11 można by dużo napisać o tekście na temat Nergala, ale mnie jakoś rozłożyło jedno - autor podkreślił, że Nergal jest z Żabianki, jakby był zawiedziony, że nie.. z samych piekieł?! Hm. jakieś to dziwaczne. I co? to też poza? że Żabianka? ech. poza tym kwestia cytowania. już widze gdyby Darski zaczął cytować, to wyszłoby, że potrafi posługiwac się tylko cudzym słowem, które i tak pewnie zna z cytaty.pl a nie z lektur. dziennikarz chyba powinien widzieć różnicę między kreacją sceniczną a normalnym facetem, a nie zarzucać, że ten podoba się "mamuśkom". Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 19:23 Najbardziej udana poza Darskiego to wywalony jęzor plus fucki oburęczne w towarzystwie Dody. Rzeczywiście intelektualizmu w tym momencie za grosz;-) Ciekawe, ze wystarczy u nas być ateistą, antyklerykalem i juz taki poklask, taki się robi interesujący - bo po naszej, słusznej stronie barykady... Niektórzy aż się zapowietrzyli w komentarzach. I po 10 razy ten sam post wysylają, bo moze kto nie zauważy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
van_gieroy Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 20:58 A właściwie to dlaczego pytanie o pozę skierowane jest do Nergala? Wszyscy artyści, jak świat długi i szeroki, mają jakieś "pozy", image. Stosują tylko różne środki, w zależności od uprawianej twórczości. W naszym kraju dziwnym trafem obrywa się tylko przedstawicielom muzyki metalowej. Mnie np. mierzi hiphopowa otoczka i wykonawcy tego nurtu. Ale rozumiem, że skoro hip hop jest tolerowany, a nawet promowany przez mainstreamowe media, to już się do niego nie przyczepiamy? I nie przeszkadzają nam wyuzdane, sztucznie wykreowane cizie, bo naród je kocha? Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 23:03 > A właściwie to dlaczego pytanie o pozę skierowane jest do Nergala? > Wszyscy artyści, jak świat długi i szeroki, mają jakieś "pozy", > image. Stosują tylko różne środki, w zależności od uprawianej > twórczości. W naszym kraju dziwnym trafem obrywa się tylko > przedstawicielom muzyki metalowej. Mnie np. mierzi hiphopowa otoczka > i wykonawcy tego nurtu. Ale rozumiem, że skoro hip hop jest > tolerowany, a nawet promowany przez mainstreamowe media, to już się > do niego nie przyczepiamy? I nie przeszkadzają nam wyuzdane, > sztucznie wykreowane cizie, bo naród je kocha? Po co od razu pisać o drugim ekstremum. Przecież na świecie jest tyle grup, które mają gdzieś tę całą otoczkę. Grają muzykę z inteligentnymi tekstami i nie malują sobie twarzy. Dotyczy to także metalu. Kurde ! Myślałem, że czasy KISS już nie wrócą :) Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 21:31 szkoda gadać. "Twórczość" tego zespołu to ponura błazenada, zaś wywody tego człowieka to zwyczajny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Nergal Ty blaznie 23.03.10, 22:23 To, ze poziom dziennikarstwa w GW siega bruku widac golym okiem. To,ze dorosly facet maluje pysk i udaje diabla jest raczej zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Nergal Ty blaznie 23.03.10, 22:27 twurcapunktu napisał: > To, ze poziom dziennikarstwa w GW siega bruku widac golym okiem. To,ze > dorosly facet maluje pysk i udaje diabla jest raczej zalosne. czego to ludzie nie robia dla pieniedzy - Pan diaboliczny "piosenkarz" i silikonowo-rozowa "krolowa"......hehehhe dobrana z nich jak widac para Odpowiedz Link Zgłoś
nighthawk00 po co pozowac? 23.03.10, 22:23 a to nie wiadomo tego czy mamy 10 lat? dotyczy to zreszta pewnie 80% sceny... Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 22:36 a czy ten blazen "Nergal" jak go tam zwa nie pomyslal, ze gdyby nie ta biblia ktora podarli oraz kultura chrzescijanska ktora "odrzuca", nie mialby sie przeciwko komu buntowac i dla kogo "spiewac"? Dlaczego w Naszym pieknym kraju prawie kazda "gwiazda" to idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 08:15 twurcapunktu napisał: > a czy ten blazen "Nergal" jak go tam zwa nie pomyslal, ze gdyby nie ta > biblia ktora podarli oraz kultura chrzescijanska ktora "odrzuca", nie > mialby sie przeciwko komu buntowac i dla kogo "spiewac"? Dlaczego w > Naszym pieknym kraju prawie kazda "gwiazda" to idiota? bo każdy czeka aż ty zaczniesz śpiewać............ Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 23:01 Prawdziwa sztuka to nie biznes. Artysta to ktos kto ma talent a publicznosc ma owoce tego talentu ogladac. Trzeba wierzyc w to co sie robi by robic to dobrze. Albo ten Nergal wierzy w to ,ze jest wcieleniem diabla albo tylko dla pieniedzy udaje. To samo dotyczy tej przetlenionej kobieciny Dody. Dlaczego ludzie to kupuja??? Ja chce podziwiac artystow z pasja, z talentem a nie skandalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz O Negralu stalo sie glosno dopiero gdy sie skumal 23.03.10, 23:01 z niejaka Dorota Robaczewska ps. Doda. I jest teraz taka Doda polskiej sceny heavy-metalowej. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 23:08 Ale ten numer z Biblią na scenie, to tani chwyt reklamowy. Jako prawdziwy intelektualista mógłby się wysilić na coś bardziej oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 23:19 Trzeba jednak przyznac dziennikarzowi racje - ktos kto nie pamieta cytatow ktorych uzywal jest jak ten ktory uzywa trudnych slow ktorych nie rozumie. Wg mnie ten "diaboliczny piosenkarz" prywatnie po prostu wstydzi sie tego co robi na scenie dla pieniedzy. No bo jak, dorosly facet ktory maluje pysk i krzyczy do tych nastolatkow, ze jest diablem...No jak to brzmi? Kupa smiechu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 08:24 twurcapunktu napisał: > Trzeba jednak przyznac dziennikarzowi racje - ktos kto nie pamieta cytatow > ktorych uzywal jest jak ten ktory uzywa trudnych slow ktorych nie rozumie. > Wg mnie ten "diaboliczny piosenkarz" prywatnie po prostu wstydzi sie tego > co robi na scenie dla pieniedzy. No bo jak, dorosly facet ktory maluje > pysk i krzyczy do tych nastolatkow, ze jest diablem...No jak to brzmi? > Kupa smiechu ....dość ciekawe......ok. 100 tysięcy w głównej mierze ludzi mających ponad 20 lat.........zwących się "gówniarzami".......trzeba mieć gówno zamiast mózgu aby tak kogoś określać........ale dziś nawet się zniżę do tak zwanego "dialogu chrześcijańskiego"..........niżej już się nie da:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Re: Nergal, po diabła ta poza! 23.03.10, 23:41 galeski napisał: > Mam dziwne wrażenie ze autor tego paszkwilu skompromitował się > stokroć bardziej niż sam bohater. Z tego co wiem książki się czyta a > nie uczy na pamięć cytacików,jeśli coś zwraca naszą uwage możmey to > ołówkiem zaznaczyć i kiedyś użyć nie musimy tego pamiętać. > Fragmentów na pamięć zazwyczaj ucza sie ludzie pozujący na > intelektualistów a nie oni sami. > To Smutne ale jakość artykułów w Wyborczej leci ciężko na łeb na > szyje. > Artykuł tej klasy mozna zamieścić w gimnazjalnej gazetce szkolnej a i > to dość podłego sortu. To Ty sie kompromitujesz. Jesli ktos uzywa cytatow w tekstach swoich piosenek to powinien nie tylko je pamietac ale rowniez znac ich sens i umiec o tym mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 01:25 twurcapunktu napisał: > Jesli ktos uzywa cytatow w tekstach swoich piosenek to powinien > nie tylko je pamietac ale rowniez znac ich sens i umiec o tym > mowic. ----------------------------------- Otóż to i nieważne jaki gatunek muzyki, czy innego rodzaju twórczości się uprawia. Koleś po prostu trochę się zblamował, gdyby naprawdę był miłośnikiem takiej literatury (za jakiego chyba bardzo chce uchodzić), to bez problemu rzuciłby kilka cytatów i w paru zdaniach je skomentował. A tak wychodzi na to, że albo zwyczajnie gdzieś je wyłowił, żeby móc nimi zaszpanować, albo - jeśli te dzieła przeczytał - ich treść kompletnie wyleciała mu z głowy (cóż to więc za czytanie ?). Obie wersje kładą się cieniem na jego inteligencji. Ciekawe, jak to wygląda z innymi artystami, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby np. Kazik nie pamiętał do czego się odnosił w swoich tekstach i nie potrafił o tym opowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych Re: Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 01:46 a ty jesteś głupi bo piszesz "Ty" do kogoś kogo nie znasz i pewnie nie lubisz, jesteś zwykłym baranem któremu pewnie się wydaje, że każdy "ty"czy inne "cię" czy "tobie" piszemy zawsze z dużej(wielkiej)litery Odpowiedz Link Zgłoś
trup ktoś w ogóle słucha jego piosenek? 24.03.10, 00:21 dziwnie się matołek stroi ale może ładne piosenki śpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 a sie pismaczek wysilil 24.03.10, 01:06 ciekawe co sam stworzyl - nic? ajjjj - szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 zdjecia pana redaktora - i wszytko jasne 24.03.10, 01:09 widac ze musi odreagowac kompleksy... wyborcza.pl/3292000,75539,5116478.html biedaczek... smutek i zalosc ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
flasska Re: zdjecia pana redaktora - i wszytko jasne 24.03.10, 18:10 Ależ ty jesteś nikczemny. On na pewno jest bardzo inteligentny i nie żadne śmieszne cytaty, ale całe ksiązki zna na pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
m2h Re: zdjecia pana redaktora - i wszytko jasne 25.03.10, 09:53 ojeju, faktycznie...widać aspiracje do bycia rockmanem a tu warunków fizycznych brak...smutne...A Darski odnosi sukcesy, ma niezłą laskę ( mimo , ze plastik to i tak 90% facetów mu zazdrości) i jest naprawdę przystojnym facetem ( tylko mi tu bez uwag o zakolach;). Czyli znowu samcza walka o wpływy. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu Nergal Ty blaznie 24.03.10, 02:29 Jak juz pisalem, sprawa jest dla mnie jasna jak slonce. Pan Nergal w towarzystwie normalnych, inteligentnych ludzi po prostu WSTYDZI sie tego co robi na scenie i bardzo chcialby uchodzic za kogos powaznego i wartosciowego a nie blazna ktory za pieniadze maluje pysk i krzyczy do nastolatkow ze sceny ze jest diablem... Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 06:08 w sumie robi co chce ale czy sądzicie, że fascynacja Nietzschem i Sartrem (taka powierzchowna, bez umiejętności podania jakichś fragmentów, akurat N. to zbiór aforyzmów) to taki poziom wczesnego liceum? Potem się chyba z tego wyrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Nergal, po diabła ta poza! 25.03.10, 00:49 nick tocqueville to poziom renomowanego gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Przykład "twórczości" tego pana 24.03.10, 08:05 www.youtube.com/watch?v=GEeH9cVbu1E Odpowiedz Link Zgłoś
hammanx Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 08:16 a to nie jest czasem tak, że to p. Krzysztof Azarewicz pisze Nergalowi txty? Poza tym, Nergal, wiecie... on się kiedyś podpisywał nickiem 'Holocausto'. Z takiej tam, ogólnie pojmowanej, fascynacji ekstremami, niejedno g..o się zrodziło. Metale to jednak straszni zboczeńcy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ekiwok Czy autor mógłby się podpisać? 24.03.10, 09:04 Czy autor mógłby się podpisać imieniem i nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rekkoon Behehehemoth 24.03.10, 09:22 Nie oszukujmy się, Behemoth to jedna wielka poza. Metalu słucham od wielu lat, znam też wielu ludzi słuchających tej muzyki ale nie znam chyba nikogo, kto by lubił Behemotha. Gdy myślę o polskiej dobrej deathmealowej kapeli, to myślę o Vaderze a nie o Behehemocie. A że lider Vadera nie chodzi z Dodą, nie drze biblii i nie maluje się jak Nergal, to sprawia nie jest tak popularny w polskich mediach. I tyle. Przed "erą Dody" o Behemocie mowiło się tylko w pismach branżowych ale widocznie Nergalowi to nie wystarczyło. Show biznes rządzi się swoimi prawami ale proszę - nie róbmy z przeciętnej kapeli nie wiadomo czego! Popularność zdobywają też najgorsze możliwe zespoły i nie ma to często nic wspólnego z jakością muzyki. Kto siedzi trochę w metalu ten wie, że Behemoth przy zachodnich mistrzach gatunku, jest po prostu żałośnie wtórny i nudny. Tak więc przestańcie już zanudzać Behemothem, którego fan dobrej muzyki metalowej (taki, który tej muzyki słucha a nie o niej tylko czyta artykuły) nie tknie, bo uśnie z nudów. Mamy w Polsce bardzo dobry zespół Sceptic, mamy zespół Vader, nie ma się więc co podniecać jakimś tam Behemothem. Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Totalna kompromitacja! 24.03.10, 10:25 Nie oczekiwałem zbyt wiele po wybranku Dody - ale Nergal mnie załamał. Uadjący intelektualistę średnio zdolny szansonista, sprzedający chłam nastolatkom... Totalna kompromitacja. Najlepsze jest to, że on był zadowolony i chyba mu sie podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
dariasidor Nergal, po diabła ta poza! 24.03.10, 20:02 Do wyjącego Wilka, Primo, czy na scenie nie wdziewa się scenicznego przebrania, kreacji? Czy image nie-sceniczny artysty musi odpowiadać wyobrażeniom odbiorców? Artysta ma być w zgodzie ze sobą, czy muzyczną kreacją? Czy traci na wiarygodności jako artysta gdy diabeł po spektaklu zrzuca szaty i staje się zwykłym w swojej niezwykłości facetem? Owszem, by uwierzyć artyście w to, o czym śpiewa powinien być autentyczny. Ale muzyka, to nie ideologia? Śpiewanie jest formą wyrazu, przeżywania czy zarabiania. Jednak palenie, rozrywanie biblii może być po prostu prowokacją, niezgodną, chęcią zwrócenia uwagi na problem, a nie identyfikacją z tą, czy inną sektą. Byłoby śmieszne i niepoważne gdyby nagle okazało się, że Pan Darski jest wielbicielem radia Maryja, aktywnie uczestniczy w spotkaniach moherowców, regularnie bywa na pielgrzymkach, ale jest po prostu sympatyczny, czarujący (nie pozbył się zupełnie mocy) więc w czym problem? ... See More Secundo, pozuje na intelektualistę? Na kogoś kim nie jest? A kim jest? Zgadzam się, nie będzie, ale i nie pretenduje do roli intelektualnego ojca narodu polskiego, wykładowcy akademickiego. A może nie aż tak prostolinijny jeśli do niego się zwrócono w sprawie doktoratu? Nie jest krasomówcą, błyskotliwym rozmówcą? Nie cytuje Porusta czy Sartre’a? Złą książkę przeczytał? I to go wyklucza z grona intelektualistów? Nie mieści się w ramach intelektualnego rygoru? Kto właściwie może być określany mianem intelektualisty? I cóż za kompromitacja, piekło trzęsie się w podstawach, by na portalu familie.pl wyrażano się o Nergalu poprawnie. Prosi się o pomstę do piekł, ludzkim głosem przemawiająca, daria Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink prostolinijny i prostopadły 25.03.10, 00:42 "A może nie aż tak prostolinijny jeśli do niego się zwrócono w sprawie doktoratu?" dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiandrzej Nergal, po diabła ta poza! 25.03.10, 12:58 Bardzo fajny, złośliwy i inteligentny artykuł. Wg mnie Nergal sprawia wrażenie nieautentycznego i zakłamanego. Ujawnia podwójną naturę. Na scenie, w teledyskach i dla swoich odgrywa jakiegoś demona, a w wywiadach przed kamerami grzeczny, wymuskany, nieśmiało się uśmiechający, lekko zagubiony chłopczyk. I tak se myślę. Z kogo on robi durnia? Ze swoich kumpli odzianych w papy, czy z tych, którzy metalu nie słuchają ale się zauroczyli po jednym lub drugim wywiadzie z tym "przemiłym" i "inteligentnym" chłopcem. Nergal twierdzi, że historia Szatana jest romantyczna, że buntownik, rebeliant... i inne pierdoły. W naszej kulturze szatan oznacza zło, a więc morderstwa, gwałty, podstęp, fałsz, nienawiść... Dziwne, że jako historyk (a niektórzy twierdzą, że nawet intelektualista) nie zna znaczenia symboliki. Oglądałem ten koncert, na którym palił biblie. Nie był to teatr a publiczna manifestacja jego poglądów ku uciesze zebranego tam bezmyślnego tłumu. Zresztą bardzo ograniczonych poglądów. Bo co ma wspólnego Biblia z winami Kleru, na którego historie też ten symboliczny szatan czyli zło miało i ma wpływ? Nergal krzyczał na tym koncercie: "Fuck off Jesus" - czy to jest wg was inteligentne? Gdyby Nergal krytykował pedofilie w Kościele lub inne nadużycia itp. to byłoby zrozumiałe, godne naśladowania i poklasku. Ale on woli podrzeć Biblie bo to bardziej spektakularne i szokujące. Głupie. Czy wg was Nergal jest większym intelektualistą od np śp. Ks Tischnera? Bo podarł Biblie i jest taki niezależny a dla tego drugiego Biblia była księgą świętą? Nergal twierdzi, że on nie potrzebuje dekalogu, że sam wie że się np. nie zabija. Może Nergal też nie potrzebuje Kodeksu Karnego i innych Ustaw, bo sam przecież wie co jest dla niego dobre? Czekam aż na następnym koncercie podrze Dziennik Ustaw, krzycząc "Fuck off ustawodawca". Widziałem Nergala u Kuby W., ten intelektualista rzucał takimi tekstami: [Kuba] no co ty? [Nerga] coty to na dachach. (i tak co któreś zdanie wychodziły te coty) [Kuba] Mówisz o swojej muzyce: czarna, odrażająca, zła. [Nergal] Yes ser. [Nergal] Czarna jak dupa szatana. [Kuba] A odrażająca jak? [Nergal] (po długich zastanowieniach) jak twoja matka. (po czym wyraźnie się zmieszał) Takie teksty są też dla was inteligentne? Behemot jest sławny na świecie i teraz tak jak to było z Małyszem czy Kubicą nagle pojawi się rzesza zwolenników i fanów Nergala. Bo jakie to miłe uczucie, dla naszych kompleksów, gdy Polak gdzieś tam pobije Niemca, Francuza czy innego Amerykanina. Będziemy się prężyć przepełnieni dumą i wiernie kibicować jak stado owiec nawet gdy to będzie zjadanie własnej kupy na czas. Nie jestem zwolennikiem kleru ale wg mnie fascynowanie się taką muzyką i przesłaniem lub uznawanie za sztukę genitalia powieszone na krzyżu jest oznaką defektu mózgu. Fanom Behemota polecałbym terapie u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś