Dodaj do ulubionych

Salwator ściąga krzyże

• prawdziwy_dobrze_poinformowany dzięki ci boże, że są jeszcze w kolonii watykanika 21.10.10, 12:59
      NORMALNE osoby i NORMALNE szkoły !!!
    • momos1 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 13:00
      Te kraj schodzi na psy. Co to ma być? Zaczynamy wymyślać prawa dla mniejszości a większość jest lekceważona i nikt się z nią nie liczy. Co to jest? Demokracja polega chyba na czyś innym. Rozumiem że należy chronić mniejszości, ale bez przesady. Polska to kraj w którym większość mieszkańców to chrześcijanie. To raczej inne religie i inni wyznawcy powinni to uszanować a nie my.

Ludzie otrząśnijmy się bo niedługo nie będziemy mieli żadnych paw jako większość.
      • prawdziwy_dobrze_poinformowany Przedtem mieszkali tu Słowianie ale im narzucono 21.10.10, 13:33
        SIŁĄ NIEMIECKĄ-WARAŻĄ wiarę - poczytaj coś o powstaniu ANTYKATOLICKIM w Polsce w 1028 roku lub o Bolesławie ZAPOMNIANYM !!!
      • bene_gesserit Instytut Statystyki Kosciola Katolickiego donosi 22.10.10, 02:28
        > a większość jest lekceważona i nikt się z nią nie liczy. Co to jest? Demokracja
        > polega chyba na czyś innym. Rozumiem że należy chronić mniejszości, ale bez pr
        > zesady. Polska to kraj w którym większość mieszkańców to chrześcijanie. To racz
        > ej inne religie i inni wyznawcy powinni to uszanować a nie my.

Wiekszosci?
        Większosci was - katolików?

No to ciekawe, bo badania z zeszlego roku, przeprowadzane (co roku) przez - tak tak - Instytut Statystyki Kościoła Katolickiego dowiodly, ze uczestnikow mszy swietej jest w Polsce okolo 40,4%. W stosunku do wynikow z lat 1980-1990 mamy spadek o 10%.

> Ludzie otrząśnijmy się bo niedługo nie będziemy mieli żadnych paw jako większoś
        > ć.

Jesli ten spadek jest staly, w ciagu kilkudziesieciu lat do kosciolow w niedziele bedzie chodzic nieliczna, za to zarliwie wierzaca grupka, a ewentualna reszta odwiedzac bedzie swiatynie przy okazji chrzcin, pogrzebow i slubow - bo w kosciele to jednak ladniej wygląda, takie swieto.

Badania tegoroczne odbeda sie 24 pazdziernika. Wnioskujac po badaniach dotyczacych znaczacego spadku zaufania Polakow do Kosciola po 'aferze krzyzowej', krzywa znowu smętnie opadnie.
    • sanmartino sala katechetyczna 21.10.10, 13:02
      Dla mnie super. Jest sala katechetyczna, pracownia chemiczna czy robótek ręcznych. I w czym problem? Jak klechy będą wykluczały ludzi za wszystko to co się im nie podoba albo czego klechy w swoich przeżartych tłuszczem łbach nie potrafią zrozumieć, to powodzenia!
    • marek-1951 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 13:05
      Jeżeli w katolickiej szkole odmawia się zatrudnienia nauczyciela ze względu na orientację seksualną i argumentuje się to tym że jest to prywatna szkoła i może postępować według własnego uznania. To że szkoła jest dotowana ze środków publicznych nie oznacza że państwo może ingerować w działalność tej szkoły. Tu przecież jest to samo tylko że orientację zastąpiła wiara, prywatny właściciel w prywatnej szkole może sobie nie życzyć krzyża na ścianie. Biedni oburzeni rodzice przecież mogą zamiast robić sensację, po prostu przestać posyłać dziecko i nie płacić czesnego. Ludzie do cholery demokracja działa w obie strony, jestem ateistą nie chodzę do kościoła, niech kościół nie przychodzi i nie zmusza mnie siła do kontaktów.
      • off-ice Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 15:42
        Ludzie do cholery demokracja działa w obie strony, jestem ate
        > istą nie chodzę do kościoła, niech kościół nie przychodzi i nie zmusza mnie sił
        > a do kontaktów.

Ja nie jestem ateistą ale zgadzam się z tobą.
    • magdalen_a82 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 13:07
      Państwo to najprościej dom kazdego z Nas. Zamieszczanie symbolów religijnych jednej wiary w miejscach uzytku publicznego jest ogromną nierównościa nie zaleznie od tego jak duza jest grupa wyznawców nigdy nie bedą nimi wszyscy obywatele.
      Dziwi mnie,że w kraju tylu światłych ludzi wciąż panują zaściankowe niepisane prawa faworyzujące jedna religię.
      Dziwi mnie, że otwarte umysłu nie pojmują,że krzyż jest symbolem dla tych którzy w niego wierza dla pozostalych jest kawałkiem drewna lub innego materialu wiec czemu miałoby to wisieć na ścianie szkoly, urzędu czy dworca?????
      Gdyby padl choc jeden argument za, ale takiego nie ma. Przysłowie: " wolnoć Tomku w swoim domku" idealnie obrazuje to czym kazdy powinien się kierować. Jesli krzyz jest ważny dla ciebie powieś go gdzie chcesz i w jakiej ilości chcesz na swojej prywatnej przestrzeni.
      Naszą przestrzeń zostaw w spokoju by słuzyła Nam wszystkim swoja neutralnością.
      A ksieża mogliby się zająć swoja misja czynienia dobra i pomagania ludziom, bo to wciskanie się z butami w każdy skrawek zycia by pozyskać pseudo wyznawców daje zgoła odmienny rezultat.
      • kapitan.kirk Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 15:31
        magdalen_a82 napisała:

> Dziwi mnie, że otwarte umysłu nie pojmują,że krzyż jest symbolem dla tych którz
        > y w niego wierza dla pozostalych jest kawałkiem drewna lub innego materialu wie
        > c czemu miałoby to wisieć na ścianie szkoly, urzędu czy dworca?????

Czy nie odnosisz wrażenia, że wyszło Ci stwierdzenie wewnętrznie sprzeczne? Przecież skoro dla ateistów czy luidzi innych wyznań krzyż jest tylko kawałkiem drewna nie powodującym żadnych reakcji symbolicznych, to dlaczego właściwie nie miałby wisieć gdziekolwiek - skąd takie emocje?
        Pozdrawiam
        • jamnnik Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 17:23
          kapitan.kirk napisał:

> Przecież skoro dla ateistów czy luidzi innych wyznań krzyż jest tylko kawałkiem dr
          > ewna nie powodującym żadnych reakcji symbolicznych, to dlaczego właściwie ni
          > e
          miałby wisieć gdziekolwiek - skąd takie emocje?

A stąd, że nie zgadzam się by szkoła była miejscem indoktrynacji a krzyż ma dokładnie taką samą funkcję jak znaczek Mercedesa, Coca Coli czy McDonalda i nie chciałbym kiedyś przeczytać że w jakiejś warszawskiej szkole uczniowie zażyczyli sobie żeby obok godła państwowego wisiał symbol tego w co najmocniej wierzą... znaczek Legii.
          • kapitan.kirk Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 17:39
            Dlaczego? :-) Gdyby przegłosowała tak większośc uczniów...
            Btw. akurat na temat krzyży w szkołach publicznych nie musisz mnie specjalnie przekonywac, bo ja też generalnie jestem zdania, że przy ich ewentualnym wieszaniu nie powinno kierować sie instynktem stadnym czy przyzwyczajeniem - uważam, że powinny i tym decyzowac same dzieciaki (organizacja i przeprowadzenie głosowania w takiej kwestii mogłaby byc cenną lekcją zaznajamiającą je z praktycznym działaniem demokracji), a w szkołach niepublicznych właściciel czy instytucja prowadząca.
            Pozdrawiam
            • jamnnik Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 17:59
              kapitan.kirk napisał:

> Dlaczego? :-) Gdyby przegłosowała tak większośc uczniów...

Właśnie dlatego że symbole mimo, że jednych pozytywnie jednoczą to z drugiej strony stawiają granice. Godło na ścianie oznacza granice które nas otaczają, o które walczyliśmy przez wieki a krzyż niestety wykreśla te granice wewnątrz, dzieląc Polaków. Dlatego na ścianie powinno wisieć tylko godło (chyba że ściana jest prywatna)
              A tak przy okazji, czy kościół jest instytucją publiczną? Wisi w nim godło?
              • landaverde Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 22:35
                forum.gazeta.pl/forum/w,904,117806056,117841211,Salwator_sciaga_krzyze.html
              • kapitan.kirk Re: Salwator ściąga krzyże 22.10.10, 09:47
                jamnnik napisał:

> A tak przy okazji, czy kościół jest instytucją publiczną?

Nie jest.

> Wisi w nim godło?

Czasami tak.

Pozdrawiam
                • jamnnik Re: Salwator ściąga krzyże 22.10.10, 11:14
                  kapitan.kirk napisał:

> > A tak przy okazji, czy kościół jest instytucją publiczną?
                  >
                  > Nie jest.

więc czym jest?
                  • zejman02 Re: Salwator ściąga krzyże 24.10.10, 01:51
                    jamnnik trzeba było uczyć się religioznawstwa, tobyś wiedział że kościół jest domem Boga.
                    • jamnnik Re: Salwator ściąga krzyże 24.10.10, 10:48
                      zejman02 napisał:

> jamnnik trzeba było uczyć się religioznawstwa, tobyś wiedział że kościół jest d
                      > omem Boga.

Czyli własnością Watykanu?
                • zejman02 Re: Salwator ściąga krzyże 24.10.10, 02:57
                  Wolność musi mieć zastosowanie do wszystkich wyznań.
                  Prawo chrześcijanina, do wizerunku krzyża w miejscach publicznych, trzeba bronić tak zaciekle, jak każdą inną wolność religijną. Krzyż ostoją polskości.
                  Izkarioza
                  • jamnnik Re: Salwator ściąga krzyże 24.10.10, 12:01
                    zejman02 napisał:

> ...Krzyż ostoją polskości.

raczej watykanizmu, niestety czasem sprzecznego z polskością
    • gniewnyleonard Świetny ten "płot", taki nowoczesny! 21.10.10, 13:26
      Świetny płot sobie to liceum zrobiło! To przecież takie "nowoczesne" ogradzać budynki siatką budowlaną jako płotem... Bo kojarzy się w dodatku z "super"marketem.
      • jamnnik Re: Świetny ten "płot", taki nowoczesny! 21.10.10, 15:02
        gniewnyleonard napisał:

> Świetny płot sobie to liceum zrobiło! To przecież takie "nowoczesne" ogradzać b
        > udynki siatką budowlaną jako płotem... Bo kojarzy się w dodatku z "super"market
        > em.

lepszy taki płot niż tradycyjny, wysoki parkan zza którego nie widać jak zakonnice tłuką niepełnosprawne dzieci :D
        • zejman02 Re: Świetny ten "płot", taki nowoczesny! 24.10.10, 02:03
          @ jamnnik - Twoi ziomale w Izraelu postawili ogromniasty betonowy płot, aby nie było widać jak żołnierze zabijają dzieci, kobiety i starców. Jesteście nazistami. Zabijacie swoich braci dlatego że wyznają inną religię, robicie czystki etniczne. To jest ludobójstwo, na wielką skalę,
          "Holokaust". Hitler Żyd, zabijał żydów,a czepiają się Niemców. Moralność Kalego.
          • jamnnik Re: Świetny ten "płot", taki nowoczesny! 24.10.10, 10:50
            zejman02 napisał:

> @ jamnnik - Twoi ziomale w Izraelu postawili ogromniasty betonowy płot, aby nie
            > było widać jak żołnierze zabijają dzieci, kobiety i starców. Jesteście nazista
            > mi. Zabijacie swoich braci dlatego że wyznają inną religię, robicie czystki etn
            > iczne. To jest ludobójstwo, na wielką skalę,
            > "Holokaust". Hitler Żyd, zabijał żydów,a czepiają się Niemców. Moralność Kalego
            > .

też Cię kocham....nawet mimo tego, że byłem bierzmowany
    • piotrek410 ściągać te krzyże, symbole demoralizacji i oglupie 21.10.10, 13:27
      Jak to... Tylko jedna szkola w Polsce, w ktorej przestrzega sie prawa, dobrych obyczaow i zasady inkluzywnosci!!!!
    • michalzzkrakowa Hierarchia szantażuje i eskaluje język 21.10.10, 13:34
      kłamiąc o "wyroku". Przecież krzyży nie sprofanowano, nie zabroniono, tylko przestano faworyzować jedno wyznanie w państwie pozornie niewyznaniowym. Nic dziwnego, że politycy związani z organizacjami kościelnymi używają wyrażeń, które powinien ścigać prokurator z urzędu (pomówienia o spisek, zdradę, mord ze wskazaniem na premiera i prezydenta są na nie-porządku dziennym). Biskupi nauczyli się rozmawiać ze społeczeństwem tylko w formie groźby - zabierzemy wam komunię, pogrzeb, chrzest itd. Bo Kościół to Oni, a reszta to ... Może zmienią lud na inny (jak wg B. Brechta).
      • maura4 Re: Hierarchia szantażuje i eskaluje język 21.10.10, 14:02
        No niezupełnie. Kiedy kościół jest atakowany np. za ukrywanie pedofilów, to wtedy mówią , że niesłusznie, bo Kościół to nie tylko księża. W innych sprawach owce nie mają nic do gadania, a muszą się podporządkować, bo jak nie, to.....
        • kapitan.kirk Re: Hierarchia szantażuje i eskaluje język 21.10.10, 15:28
          To co?
          Pzdr ;-)
        • zejman02 Re: Hierarchia szantażuje i eskaluje język 24.10.10, 02:46
          @ matura4 chciał zdobyć trochę kasiory
          i babie zabrać z pieniędzmi wory
          lecz bandziorowi dała odmowę
          torebką trzasła mkaturę4 w głowę.

Od tego ciosu to się zaczęło
          z głowy matury4 coś wypłynęło
          I nie POmoże klejenie plastra
          olej mu wyciekł, więc cześć i basta.
          Debilek nie wie, że kościół to wszyscy wierni. xDeee
      • zejman02 Re: Hierarchia szantażuje i eskaluje język 23.10.10, 21:34
        Napisz jak rozmawia z Wami rebe? Ile wpłacacie na gminę wyznaniową?
        Wy jesteście Arabami i Palestyńczycy są Arabami, dlaczego Ich mordujecie, to jest holokaust.
      • zejman02 Re: Hierarchia szantażuje i eskaluje język 24.10.10, 01:43
        michalzzkrakowa - spróbujcie prawosławnym ukraść krzyż? hahaahaaa
        Putin przysłałby Specnaz, i nieźle by wam dupy skopali. Za kilka lat będzie w Polsce, dość muzułmanów, aby za takie pisanie w twoim domu Ciebie oklepać. Nadchodzą dla obcych trudne czasy w Europie, powrócą do Azji,i będziemy wolni.
    • prawdziwy_zapatero To teraz prosimy o założenie Stowarzyszenia Szkół 21.10.10, 13:37
      NORMALNYCH !!!
    • aglaonike77 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 14:06
      Wielkie uznanie i szacunek dla szkoły, dyrekcji i właścicieli placówki!
      Krzyże nie powinny wisieć w miejscach państwowych czy publicznych. Nie jesteśmy Państwem religijnym tylko demokratycznym. Szkoła wyznaczyła osobną salkę katechetyczną - więc skąd twierdzenie że to brak tolerancji dla katolików?
      Rozumiem że w narzucaniu symboli religijnych kuria nie widzi nic złego, ale w próbach uporządkowania przestrzeni publicznej tak aby była ona jednakowa dla każdego : katolika czy nie katolika; to już jest nietolerancja.
    • cul-de-sac Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 14:30
      "Tolerancja" wg Kosciola to pojecie wzgledne. Filozofia koscielna tez odbiega od tego co jest filozofia. Jezeli szkola nie jest szkola prowadzona przez Kosciol to dlaczego maja wisiec krzyze? Wiara i ideologia to prywatna sprawa kazdego. Wiecej panstwa w miejscach panstwowych, wiecej prywatnosci w miejscach prywatnych, wiecej poboznosci i pokory w swiatyniach. Gdy wszystko znajdzie sie na swoim miejscu moze zapanuje lad i zgoda.
    • thomasvonk Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 15:33
      Urodziłem sie w państwie komunistycznym.Żyje w katolickim.Mam nadzieje ze umre w normalnym.Brawo Salwator!
    • miq80 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 15:37
      moim skromnym zdaniem decyzja jest jak najbardziej słuszna, powiem więcej, inne szkoły powinny iść za przykładem i również tak postąpić. Skoro w szkole są zarówno katolicy, ludzie innych wyznań jak i niewierzący nie widzę nic złego w takim zachowaniu. A skoro mówimy tu o dyskryminacji katolików to czy nie jest dyskryminacją innych uczniów to że w szkole wisi tylko krzyż??? Szkoła obiecała sale w której zawiśnie katolicki symbol obok innych symboli religijnych i to jest dobre rozwiązanie. Wszyscy powinni mieć równe prawa, podobno konstytucja nam to gwarantuje.... podobno..... dodam na koniec że sam jestem osobą wierzącą.
    • alexaonly Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 16:19
      XXI wiek ludzie zaczynają kumać że gusła i zabobony w szkole to obciach :)
    • green_bonobo Trókącik do kibla, krzyż do kościoła. 21.10.10, 16:24
      Wielu z Was powołuje się na katolicką większość, uzasadniając potrzebę wstawienia krzyża do klas. Ale chyba zdziwilibyście się, gdyby w klasach z przewagą chłopców zawisły przy tablicach szaletowe trójkąty, a z przewagą dziewczyn - kółeczka. Powiedzielibyście: do szaletu z nimi! Tak! Szalet do sikania, szkoła do uczenia, kościół do intensywnego modlenia się.
      • zejman02 Re: Trókącik do kibla, krzyż do kościoła. 24.10.10, 02:23
        green_bonobo - mędrku popraw berecik, bo za bardzo ci rozum uciska,masz niedokrwienie.
        Do intensywnego modlenia, kościół zbyteczny dzieciaku, nie znasz naszej religii gamoniu.
        Bóg jest wszędzie, widzi nas i słyszy nasze myśli. Obojętnie gdzie, modląc się, będziemy wysłuchani. I wy uważacie się za naszych starszych braci w wierze? Jeśli tak jest faktycznie, w co wątpię, to ty jesteś szczególnego rodzaju niedorozwojem psychicznym. Zapewne jesteś
        POkemonem z Platformy Ogłupiania. Czas się zmienia, coraz trudniej o jelenia, nawet Komoruski przestał polować, hahaahaaa. Pozdrawiam @ shalom.
    • adamzdaleka Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 17:45
      Drodzy Panstwo, moze warto podyskutowac na temat co nam w praktyce dala obecnosc Krzyza w szkolach i innych budynkach? Jesmy lepsi?, w tych pomieszczeniach poziom kultury, toleranacji i zyczliwosci ulegl zmianie? Czy ktos na to pytanie odpowie? Jak sie temu przyjzec to temat obecnosci Krzyza jest jedynie powodem do klotni, polemik i ostrych dyskusji. Moza warto po 20 latach podsumowac co dala ta manifestacja wiekszosci nad mniejszoscia polskiemu spoleczenstwu. Jak dzisiaj widac to CI ktorzy popieraja obecnosc Krzyza sa lepsi a ci CO nie to wrogowie Polski. Czyli jak widac obecnosc symbolu tylko MILOSCI blizniego jakos nas tej milosci pozbawial.
    • minipolak krzyże powinny wisiec wszedzie 21.10.10, 18:03
      np w wychodkach.
      gdy nie ma krzyza to zwykle szczanie
      a jak jest krzyz to bogobojne sikanie.
      • zejman02 Re: krzyże powinny wisiec wszedzie 24.10.10, 21:01
        minipolak - jeśli mam na drzwiach w sławojce, od wewnątrz wymalowaną gwiazdę Dawida, to jak mam nazwać oddawanie moczu?
    • onefoks Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 18:23
      zaczynam wierzyć w mój kraj
    • rf-a Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 18:51
      bardzo dobra decyzja bo miejsce krzyzy jest w kosciele a nie w szkole.... a poza tym jest duza nadzieja, ze Salwator bedzie pierwsza w Polsce szkola bez religii i bez katchety!!! Super!!!! mam nadzieje, ze wiecej polskich szkol pojdzie w slady tej szkoly.
    • yrek-de Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 20:35
      Posłać tam tych spod Palacu Prezydenckiego zrobią porządek .
    • nerhaa Miesca dla krzyża są DWA 21.10.10, 20:43
      "Zdjęcie krzyży to brak tolerancji wobec katolików - komentuje ks. Tadeusz Panuś"

Dla katolików wszystko jest brakiem tolerancji i obrazą uczuć religijnych. Dla mnie jako ateisty obrazą i brakiem tolerancji jest wieczna wojna o krzyże w publicznych miejscach - miejsca dla krzyża są tylko DWA: w odpowiedniej dla niego świątyni i w domu wiernego i wara z krzyżami od miejsc świeckich i publicznych, bo to obraza dla każdego człowieka nie wierzącego i innej niż katolicka wiary!
    • inkwizytorstarszy Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 20:43
      "szkoła może stracić prawo nauczania religii " - Już słyszę ten płacz wsród uczniów !
      No i mają szczęście że szkoły nie spalono, jako siedliska zła.
      Kościół ma w paleniu "bezbożników" spore doświadczenie...
    • landaverde Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 21:59
      A propos symboli religijnych i chrześcijaństwa - oto co mój ulubiony Żyd, 'The Ultimate Jew' Jackie Mason ma do powiedzenia na ten temat:

www.youtube.com/watch?v=EzGqvlZBIMw
      www.youtube.com/watch?v=V5zo3GibM_c
      Proponuję obejrzeć i posłuchać głosu rozsądku.
    • tumoi Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 22:01
      brawo, może inne szkoły pójdą za przykładem i moje dziecko będzie mogło chodzić do szkoły tylko z godłem na ścianie bo z tym symbolem się utożsamia, z krzyżem nie. Mam też nadzieję, że kiedyś gdy znów trafi mi się pobyt w szpitalu nie będę musiała codziennie, leżąc w łóżku patrzeć na krzyż i święte obrazki - przez 20 lat byłam przymuszona przez matkę do bycia katoliczką i nie chcę w miejscach publicznych oglądać symbolu chrześcijaństwa.
      • landaverde Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 22:31
        Do tego wystarczyłoby by państwo wycofało się z pośredniczenia w dostraczaniu nam 'oświaty' i 'służby zdrowia'. Za własne pieniądze (które obecnie zabierane ci są w podatkach) poślesz swoje dziecko do takiej szkoły i ewentualnie do takiego szpitala, jaki ci się żywnie podoba. I będzie taniej - nie bedziesz musiała utrzymywać ministrów, kuratorów, ich biur, samochodów i sekretarek, no i całej zgrai biurokratów, którzy nikogo wszak nie uczą ani nie leczą.
      • zejman02 Re: Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 23:44
        Ja gdy będę na tej sali szpitalnej co Ty, to powieszę sobie święty obrazek i krzyż, bo w Bogu nadzieja. Nawet komuniści w wojsku krzyżyka z szyi mi nie zdjęli, tobie też bym nie pozwolił.
        Wyjedź do Izraela, będziesz miała Gwiazdę Nienawiści.
        • pani_bozia Re: Salwator ściąga krzyże 22.10.10, 12:09
          zejman02 napisał:

> Ja gdy będę na tej sali szpitalnej co Ty, to powieszę sobie święty obrazek i kr
          > zyż, bo w Bogu nadzieja. Nawet komuniści w wojsku krzyżyka z szyi mi nie zdjęli
          > , tobie też bym nie pozwolił.
          > Wyjedź do Izraela, będziesz miała Gwiazdę Nienawiści.

Jeśli w bogu nadzieja, to po co idziesz szukać pomocy u lekarzy, w szpitalu?
          Rozstaw sobie polówkę w kościele i tam się połóż zamiast do szpitala.
          Albo (najlepiej) wyjedź sobie do watykanu, będziesz miał krzyż w szpitalu i szkole.

Bo jeśli się spotkamy na tej samej sali szpitalnej, obok zawieszonego przez ciebie logo Rzymskokatolickiego Kościoła Ginekologiczno-Pedofilskiego zawiśnie powieszony przeze mnie "święty obrazek" Najjaśniejszego i Przenajswiętszego Latającego Potwora Spagetthi.
          • zejman02 Re: Salwator ściąga krzyże 23.10.10, 21:58
            @ pani_bozia napisała: Jeśli w bogu nadzieja, to po co idziesz szukać pomocy u lekarzy, w szpitalu?
            Rozstaw sobie polówkę w kościele i tam się połóż zamiast do szpitala.
            Albo (najlepiej) wyjedź sobie do watykanu, będziesz miał krzyż w szpitalu i szkole.
            Odpowiedź: intelektem to Ty nie błysnęłaś, należysz do tych najmądrzejszych, którzy zawsze mają swoją rację, i ogłupiają społeczeństwo. Za komuny było kłamstwo Katyńskie, w III RP jest kłamstwo o Jedwabnym. Żadnej pomocy lekarskiej nie potrzebuję, zdrówko mi dzięki Bogu dopisuje. Ty połóż sobie karimatę w synagodze, i odpokutuj za krętactwa, rebe Cię pochwali. Ty nawet w Izraelu pod Ścianą Płaczu, spokoju nie zaznasz, twoi bracia Palestyńczycy tam czekają. Ja jestem w swoim ojczystym kraju i nie zamierzam Go opuszczać. Europa jest dla białej rasy, dla Was Azja.
    • zejman02 Salwator ściąga krzyże 21.10.10, 23:33
      Jeśli szkoła prywatna zdjęła krzyże,to ich komunistów sprawa. Katolicy powinni przenieś dzieci, do szkoły gdzie krzyże wiszą, i jest tolerancja dla wyznań religijnych. Księża powinni
      założyć szkoły katolickie, a ateiści niech posyłają dzieci do szkół dla nie wierzących.
      Katolicy powinni się izolować od hołoty judaistycznej. xDeee
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka