Dodaj do ulubionych

Cannes wszystkożerne

22.05.11, 20:42
Catherine.
Całe życie grać samą siebie...
Obserwuj wątek
    • yvomargott Cannes wszystkożerne 22.05.11, 23:40
      Doskonala recenzja. Mnie takze, podobnie jak autora, razi kiczowaty, pseudo-metafizyczny sos, w jakim zanurzona zostala ciekawa skadinad narracja "Drzewa zycia". Drobna poprawka: "Le Havre" jest filmem finlandzkim, a nie francuskim.
      • fedorczyk4 Re: Cannes wszystkożerne 23.05.11, 00:21
        Bardzo ciekawy artykuł. Oczywiście nie widziałam jeszcze żadnego z opisanych filmów i nie mam zamiaru kierować się recenzjami, ale sam tekst bardzo dobry:-) Podbija pałeczkę kinową.
    • imasumak Re: Cannes wszystkożerne 27.06.11, 19:07
      Byłam wczoraj na "Drzewie życia" zachęcona recenzją mojej osiemnastoletniej córki.
      I o ile rozumiem przesłanie, o tyle film w swojej formie, wydał mi się dziełem przekombinowanym i egzaltowanym.
      • veneda1 Re: Cannes wszystkożerne 28.06.11, 09:29
        Ja bym tam zaufal corce. A zignorowal pretensjonalne wymadrzanie sie mamusi.

• veneda1 Złota Palma za "Drzewo życia" 28.06.11, 09:42
      Jak "wzniosły" to juz musi byc "banał" - to takie mechaniczne myslenie wytartymi sloganami recenzenta, ktory nie byl w stanie odebrac filmu, bo to arcydzielo go przerasta.

• infku Złota Palma za "Drzewo życia" 05.12.11, 22:08
      To na pewno nie jest film dla każdego. Jeśli lubicie te wszystkie lekkie komedie, kryminały czy akcje z Bradem Pittem, jeśli oglądaliście go na dużym ekranie dla jego prężących się mięśni w Troi czy zniewalającego uśmiechu Joe Blacka, "Drzewo życia" na pewno Was rozczaruje.
      Jeśli chodzi o odtwórcę głównej roli to śmiało można powiedzieć, że wraz ze zmarszczkami tego największego ciacha Hollywood, przyszła też dojrzałość artystyczna i aktorska.
      Jeśli zaś chodzi o reżysera, scenarzystę - Terrence'a Malicka, dla którego Drzewo życia było Dziełem życia (plotki mówią, że pracował nad nim ponad 30 lat) - tutaj zaskoczeń nie było.
      Również Sean Penn nie zaskoczył - jak zwykle, świetny...
      Więcej na temat tego filmu na blogu Informator Kulturalny, zapraszam:)

informatorkulturalny.blogspot.com/2011/12/drzewo-poznania-dobra-i-za-terrence.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka