panta_rhei_only Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 10.08.11, 22:22 Jakim trzeba być zwyrodnialcem, żeby w ogóle się zastanawiać nad pozwoleniem na usunięcie ciąży z gwałtu u 14 letniej dziewczynki. Jakim prawem tacyi zwyrodnialcy w mentalności dorównujący gwałcicielowi mają decydować o jej brzuchu, jakby to był worek kartofli? Jak można tak traktować inną istotę, nie licząc się z jej uczuciami, honorem i wszelkimi prawami niedłącznie związanymi z człowieczeństwem! Co ja mówię! Zwierzęta tak nie robią! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 10:47 > Jakim trzeba być zwyrodnialcem, Wystarczy być katolikiem. To w zasadzie synonimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ian54 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 10.08.11, 22:22 jak bedziesz miał baranie zgwałconą 14 letnią córkę to każ jej urodzić Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 17.08.11, 02:21 Oficjalnie księża nie mogą mieć dzieci, bo żyją w celibacie. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 22:22 tej dziewczynki? Niech urodzi i odda do adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 22:28 A dlaczego nie może podjąć decyzji po konsultacji z rodziną, tylko chcą to na niej wymusić osoby trzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 22:36 Czy jak twoja matka postanowi cię zaszlachtować, to ewentualną decyzję czy pozwolić jej na to czy nie należy najpierw skonsultować z resztą rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 22:50 Będzie to wyłącznie kwestia jej - i nikogo innego - sumienia. I będzie musiała ponieść tego konsekwencje. Dlaczego w takich wypadkach osoba zgwałcona ma ponosić konsekwencje działań osób, które z nią nie mają nic wspólnego? Dlaczego nie może ponosić konsekwencji swoich własnych? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 22:58 Dlaczego chcesz pozostawić los zabijanego dziecka sumieniu zabójcy? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:02 Jakiego dziecka? Dzieciobojstwa nie dopuszcza zaden kraj na swiecie. Aborcja pod zas znakomita wiekszosc (poza tymi katolickimi w zasadzie). A wiesz dlaczego? Podpowiem: bo to zupelnie nie to sami i trzeba byc katolem (lub mormonem/protestantem czy kims takim) aby tak uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:06 Aborcja = dzieciobójstwo. Rzeczy należy nazywać po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:08 > Aborcja = dzieciobójstwo. Wylacznie wg KK i pobratymcow jego. Nb od niedawna tak uwazaja, ale to inna historia. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:14 Aborcja to po prostu poprawne politycznie określenie dzieciobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:17 > Aborcja to po prostu poprawne politycznie określenie dzieciobójstwa. Nie. Aborcja to po prostu poprawne dla KK (+ kilku innych kosciolow, bynajmniej nie wszystkich) określenie dzieciobójstwa. Tylko i wylacznie. Korelacja miedzy podejsciem do aborcji a stopniem skatoliczenia kraju (Polska. Malta, Irlandia, Ameryka Pld w tym Argentyna) jest oczywista. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:20 Oczywiście. Heretycy jako ludzie którzy zeszli na manowce, w tym moralne, dopuszczają się zbrodni daleko łatwiej niż katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:35 Akurat niskie wskazniki zabojstw, kradziezy itd itd maja raczej kraje ateistyczne. Skandynawia stoi np. pod tym wzgledem duuuuzo lepiej od Ameryki Poludniowej. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:37 Zwłaszcza ostatnio błysnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:55 r_mol napisał: > Zwłaszcza ostatnio błysnęli. Jeden czubek, zresztą wierzący i prawicowo nastawiony, człowiek cenny dla kościoła swym swiatopoglądem. A w katolickim Meksyku rzezie na porządku dziennym. Od lat. Zabijają się zaraz po wyjściu z kościoła i każdy ma boga na ustach... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:57 Jeden czubek, zresztą wierzący i prawicowo nastawiony, człowiek cenny dla kościoła swym swiatopoglądem. Nie wiem czy wierzący, na pewno nie katolik sądząc po jego deklaracjach. A w katolickim Meksyku rzezie na porządku dziennym. Od lat. Zabijają się zaraz po wyjściu z kościoła i każdy ma boga na ustach... Bliskość protestanckiego USA :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:53 > Zwłaszcza ostatnio błysnęli. Jeden błysnął, bo przedawkował ciało chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only @r_mol 10.08.11, 23:44 Wujek był katolikiem i nie było mu wcale trudno Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku NIE karmić trolla!!! 11.08.11, 06:56 tezas napisała: NIE KARMIĆ TROLLA !!! Ten "miłosierny katolik" pod innym artykułem komentuje, że należy strzelać do bezpańskich zwierząt z P-64! forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 TO ZWYKŁY TROLL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:31 r_mol napisał: > Aborcja to po prostu poprawne politycznie określenie dzieciobójstwa. Nie, to medycznie poprawne określenie zabiegu przerwania ciąży w okresie przed uformowaniem się dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:34 Dziecko, płód, zygota, noworodek, starzec - to tylko różne określenia CZŁOWIEKA w różnych fazach życia. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:46 Katolik, ateista, żyd - to tylko różne określenia światopogladu. Co nie przeszkadzało w przeszłości katolikom prześladowac ateistów i żydów. Heteroseksyalista i homoseksualista - to tylko dwa określenia sposobu kochania. CO nie przeszkadza katolikom w twierdzeniu, że ten drugi jest gorszy i nie zasługuje na pełnię praw. Mężczyzna i kobieta - to tylko dwa określenia jednej z cech CZŁOWIEKA. Ale tylko mężczyzna może rządzic kościołem katolickimi być kapłanem - kobieta to jednak trochę gorszy człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:01 Katolik, ateista, żyd - to tylko różne określenia światopogladu. Co nie przeszkadzało w przeszłości katolikom prześladowac ateistów i żydów. Jeden światopogląd prawdziwy i dwa fałszywe. Heteroseksyalista i homoseksualista - to tylko dwa określenia sposobu kochania. CO nie przeszkadza katolikom w twierdzeniu, że ten drugi jest gorszy i nie zasługuje na pełnię praw. To drugie to odchylenie od normy. Ale legalne :-), homoseksualiści mają w Polsce pełnię praw. Mężczyzna i kobieta - to tylko dwa określenia jednej z cech CZŁOWIEKA. Ale tylko mężczyzna może rządzic kościołem katolickimi być kapłanem - kobieta to jednak trochę gorszy człowiek... Czy dwumetrowy facet może być dżokejem? Kurdupel koszykarzem? Niewidomy kierowcą? Sprawny fizycznie przymuł członkiem PAN? Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:18 r_mol napisał: > Jeden światopogląd prawdziwy i dwa fałszywe. Ja tam widze jeden oparty na milionach dowodów i dwa oparte na zmiennych aksjomatach. > To drugie to odchylenie od normy. Ale legalne :-), homoseksualiści mają w Polsc > e pełnię praw. Doprawdy? Byłeś ostatnio na jakimś ślubie gejowskim w Polsce? I jak tam z celibatem - to nie jest odchylenie od NORMY, co? > Czy dwumetrowy facet może być dżokejem? Kurdupel koszykarzem? Niewidomy kierowc > ą? Sprawny fizycznie przymuł członkiem PAN? Oczywiście! Dwumetrowy dżokej razcej nie osiągnie wiele w tym zawodzie, ale nikt mu nie broni próbować. Kurdupel swietnie zagra w kosza jako rozgrywający - paru małych przeszło do historii. Niewidomy kierowca - jak najbardziej, to tylko kwestia technologii. A co do przymulonego członka PAN - owszem, zdarzało się. Maciej Giertych na przykład. Więc jak z tym twoim argumentem? Trochę glupi, nie? Albo może jednak przyznaj, że dla katolika kobieta to nie ten sam człowiek, co męzczyzna. Co się będziesz gimnastykował... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:49 Widzę że nie rozumiesz. Dwumetrowy facet nie może być dżokejem (nikt go nie przyjmie do prawdziwego teamu) natomiast może być "dżokejem" i ujeżdżać kuca na swoim podwórku (analogia - tzw. "kapłanki" w "kościołach" protestanckich). Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 02:07 Ależ może, jak najbardziej może! Nikt nigdzie nie zapisał jako "prawa" czy prawa, że nie może. Decydują kwestie praktyczne, ale nie formalne. Wystarczy jednak, że dwumetrowy właściel stajni sportowej nakażed trenerowi przyjąć do teamu swego wysokiego syna - czy ktoś na zawodach zabroni mu wystartować? Będzie śmiesznie, gosciu raczej nie wygra, ale BĘDZie dżokejem. Kiepskim, ale będzie... Tyle dżokej. Jak twoje pozostałe przykłady?! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 02:15 Jeżeli nakaże przyjąć to zmieni reguły (które póki co są takie a nie inne). Jako że podstawowe zasady kapłaństwa w Kościele zostały ustanowione przez Jezusa Chrystusa to jasne, że może On je zmienić, ale nie my. Twój przykład z właścicielem klubu jest dobry, ale w przypadku Kościoła jego odpowiednikiem będzie Pan Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 02:23 Poczułeś się pewniej, co? Tą cholerną logikę wreszcie mozesz zastąpić swoim ulubionym, bezmyślnym klepaniem regułek. No to pokaż mi proszę w Nowym Testamencie fragment, gdzie Jezus mówi, że tylko mezczyźni mogą być kapłanami? I ma to być powidziane wprost - nie interesują mnie kawałki, które "mozna tak zinterpretować" lub które tak zinterpretował jakiś "ojciec kościoła". Wszak istnieją źródła, że do XV wieku kobiety wyświęcano a nawet pełniły godności biskupie? A już na pewno u pierwszych chrześcijan, którym jakże blisko było do nauki Jezusa? To co, Chrystus się mylił? Późniejsi jego naśladowcy wiedzieli lepiej? I bez regułek proszę, to nie zajęcia Oazy... Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 15:42 Heteroseksyalista i homoseksualista - to tylko dwa określenia sposobu kochania. > CO nie przeszkadza katolikom w twierdzeniu, że ten drugi jest gorszy i nie zas > ługuje na pełnię praw. żaden katolik nie powie, że homoseksualista "jest gorszy i nie zasługuje na pełnie praw", Kościół też tego nie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 15:54 > żaden katolik nie powie, że homoseksualista "jest gorszy i nie zasługuje na peł > nie praw", Kościół też tego nie uczy. Każdy katolik to powie i kościotrup pedofilski tego właśnie uczy. Uczy, że homoseksualista nie ma prawa do szczęścia, którego istotnym składnikiem jest zaspokojenie swoich potrzeb psychoseksualnych (katodebile postulują, by pedały żyły w celibacie) oraz bezpieczeństwa wynikającego z ochrony prawnej (katościerwa sprzeciwiają się legalizacji związków). Więc, rzecz ujmując krótko, łżesz jak każdy katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 16:12 Kościół uczy o godności każdego człowieka. uczy, że czyn homoseksualny jest grzechem i proponuje powstrzymywanie się od niego (tak samo rozwodników, żyjących samotnie), ale tylko tym , którzy chcą żyć zgodnie z przykazaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:24 > Aborcja to po prostu poprawne politycznie określenie dzieciobójstwa. "Dzieciobójstwo" to po prostu katolicki slang na określenie aborcji. A że katosipk nie ma nic wspólnego z logiką, to nie można traktować go poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:29 > Aborcja = dzieciobójstwo. Rzeczy należy nazywać po imieniu. Ty tak uważasz. Co nie znaczy, że inni też muszą, bo równie dobrze dla nich może to być zabieg medyczny usunięcia zlepka komórek i tkanek niezdolnych do samodzielnego przetrwania poza macicą i nie będących jeszcze istotą ludzką. Ja uważam, że wiara w boga to przejaw głupoty i trzeba to nazwać po imieniu. Co nie znaczy, że ty też tak musisz sądzić, gdyż dla ciebie bóg może być bytem niemal materialnym. Tylko czemu ja mam szanowć twoje zdanie, a ty nie chcesz uszanowac mojego? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:32 Zależy co rozumiesz przez "szanować". Szanuję Ciebie bo nikt nie jest stracony i każdy ma szansę na nawrócenie. Nie mogę uszanować (w sensie zaakceptować) Twojej etyki tak jak nie mogę zaakceptować np. etyki nazistowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:51 Ale etykę katolicką akceptujesz? Tę współczesną czy tę z okresu konkwisty czy wojen krzyżowych? A może szanujesz jedynie tę ekumeniczną, a antysemicka sprzed II wojny jest ci obca? A jak z etyką nakazującą krycie księży pedofilów przez hierarchów i unikanie współpracy z organami ścigania, o czym ostatnio głośno w Irlandii? Akceptujesz ją czy może bliższa jest ci ta, która mówi, że seks to zło? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:09 Ale etykę katolicką akceptujesz? Oczywiście Tę współczesną czy tę z okresu konkwisty czy wojen krzyżowych? Tę współczesną. Etyka katolicka stale się rozwija. Współczesna etyka to dawna etyka pomnożona na dzisiejszą wiedzę, tak jak dzisiejsza fizyka to pomnożona na dzisiejszą wiedzę fizyka Newtona i Galileusza. A może szanujesz jedynie tę ekumeniczną, a antysemicka sprzed II wojny jest ci obca? Ta stara (wcale nie antysemicka) jest mi obca w tym sensie, w jakim "obca" mi jest fizyka newtonowska (w tym sensie że wiem że była jedynie niedoskonałym przybliżeniem stanu faktycznego). A jak z etyką nakazującą krycie księży pedofilów przez hierarchów i unikanie współpracy z organami ścigania, o czym ostatnio głośno w Irlandii? Niestety, pewna elastyczność hierarchii została wymuszona przez betonowy rygoryzm świeckich prawodawców, wrzucających do jednego worka jako "pedofili" szesnastoletniego seminarzystę który poklepał po pupie czternastoletnią koleżankę i starca gwałcące niemowlę. Ot, taka bezmyślnoś "świeckiej etyki". Akceptujesz ją czy może bliższa jest ci ta, która mówi, że seks to zło? Etyka katolicka nie mówi że seks to zło. Ona mówi kiedy seks jest złem a kiedy jest dobrem. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:59 r_mol napisał: > Ale etykę katolicką akceptujesz? > > Oczywiście > > Tę współczesną czy tę z okresu konkwisty czy wojen krzyżowych? > > Tę współczesną. Etyka katolicka stale się rozwija. Współczesna etyka to dawna e > tyka pomnożona na dzisiejszą wiedzę, tak jak dzisiejsza fizyka to pomnożona na > dzisiejszą wiedzę fizyka Newtona i Galileusza. Bluźnisz! Sugerujesz, że bóg nie objawił swych praw w sposób jasny i oczywisty? Sugerujesz, że w ramach tego samego, jedynego i prawdziwego słowa bożego oraz oświecenia duchem świętym mieściło się czynienie zła jako rzeczy dobrej oraz nazywanie go złem za czas jakiś? Skąd zatem wiesz, że dopuszczalność aborcji nie jest jednak możliwa w świetle twojej religii - być może tylko etykę masz jeszcze niedostatecznie rozwiniętą? Byc może ty zwyczajnie nie rozumiesz, co jest dobre a co złe, tak jak nie rozumieli twoi współwyznawcy przed tobą? I o jaką wiedze ci chodzi? Przez co mnożysz starą katolicką etykę? Wiedza, to paradygmat, katolicka etyka to dogmat. Przecież twierdziłeś gdzieś tam powyżej, że nie zabijaj i KROPKA. W nauce nie ma kropki. Nie możesz stać okrakiem na barykadzie i twierdzić, że to w co ty wierzysz jest jedynie prawdziwe i bezdyskusyjna by potem stwierdzić: ok, myliłem się, ale teraz to już naprawdę znam prawdę i to jest bezdyskusyjne. A może jednak chodzi tu o to magiczne słowo - relatywizm? Gdy jesteśmy smieszni dla świata albo powinniśmy się za coś wstydzić to robimy woltę i hop! 0 już nam się etyka rozwineła... I znów możemy ja innym narzucać. > Ta stara (wcale nie antysemicka) jest mi obca w tym sensie, w jakim "obca" mi j > est fizyka newtonowska (w tym sensie że wiem że była jedynie niedoskonałym przy > bliżeniem stanu faktycznego). Nie mieszaj proszę fizyki z etyką i religią. Fizyka to odkrywanie praw świata poprzez obserwację, stawianie hipotez i próby ich negowania. Etyka religijna to próba wkomponowania świata w wąskie i zaściankowe reguły, co się nigdy nie udaje i wymaga ciągłych korekt. Fizyka to budowanie gmachu, wziąż większego i wspanialszego, stawianie kolejnych pieter na mocnym fundamencie starszych. Nawet, jeśli się błądzi, to jednak poszukiwanie jest celem. Etyka religijna to dostawianie z boku różnych szop, które są dziurawe i się chwieją, ale budowniczy ciągle się upiera, że przy odrobinie dobrej woli cały gmach da się tam wcisnąć. I boi się szukać, zawsze przekonuje, że tym razem szopa już jest najdoskonalsza i innej nie będzie. Newton się mylił, wiele rzeczy zrozumiał źle. Ale szukał. Gdyby nie klapki religii na oczach, gdyby nie obawa, że napisze coś niezgodnego z dogmatem - może odkryłby więcej z tajemnic świata... > Niestety, pewna elastyczność hierarchii została wymuszona przez betonowy rygory > zm świeckich prawodawców, wrzucających do jednego worka jako "pedofili" szesnas > toletniego seminarzystę który poklepał po pupie czternastoletnią koleżankę i st > arca gwałcące niemowlę. Ot, taka bezmyślnoś "świeckiej etyki". Jakie to obłudne. Czemu nie usprawiedliwisz "pewnej elastyczności" w sytuacji zgwałconej dziewczynki z taką łatwością, jak usprawiedliwiasz elastyczność hierarchów? I nie pisz prosze o klerykach klepiących dziwczęta po tyłkach - poczytaj może raporty o pedofilii w Irlandii (z którymi - tak na marginesie - kościół nie polemizuje) to zrozumiesz, że nie o klepanie podlotków przez młodzieńców tu chodziło. I działo sie to w kraju tak zindoktrynowanym, że tu nikt nie śmiał by nawet próbowac wytknąć klerykowi, że poklepał tyłek piętnastolatki. Mało tego - nikt nie wymuszał na hierarchach "pewnej elastyczności" - nikt nie miał odwagi mówić z hierarchami o problemie, od rodziców począwszy a na politykach i policji skończywszy. Hierachowie przenosili gwałcicieli DZIECI do innej parafii nie dla ochrony ofiar, tylko żeby uciszyć plotki. Tylko tyle. > Etyka katolicka nie mówi że seks to zło. Ona mówi kiedy seks jest złem a kiedy > jest dobrem. I seks z dziećmi w placówkach opiekuńczych złem nie był... Ostatnio papież wezwał "na konsultacje" do Rzymu nuncjusza z Irlandii po tym, jak premier Enda Kenny powiedział publicznie, że w Irlandii już nigdy żaden ksiądz ponad prawem stał nie bedzie. Kryzysu nie wywołały słowa polityka, bo Watykan zarzuty irlandzkie uznaje i przyznaje się do winy. Oburzenie papieża wywoało to, że taka deklaracja padła publicznie - bo Watykan wolałby drogę dyplomatyczną. A to, że tajne instrukcje o nieinformowaniu organów ścigania zostały wydane po tym, gdy kilka lat temu hierarchia zapewniała drogą dyplomatyczną, że współpracować w sprawach o pedofilię będzie - to oczywiście nie jest kłamstwo ludzi kościoła, tylko wypadek przy pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 15:50 apas13 napisała: > A może jednak chodzi tu o to magiczne słowo - relatywizm? Gdy jesteśmy smieszni > dla świata albo powinniśmy się za coś wstydzić to robimy woltę i hop! 0 już na > m się etyka rozwineła... I znów możemy ja innym narzucać. Relatywizm? relatywizm nie ma nic wspólnego z filozofią chrześcijańską. posługujesz się stereotypowymi opiniami żeby wyszło na twoje. życzę wszystkim dobrego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 01:20 Ty coś mówiłeś? Z tego co zauważyłam to bełkoczesz i się modlisz na przemian. Nerwy puszczają,co? Polki dokonują aborcji jak nie u nas to jadą do Czech do Niemiec-i twoje fanatyczne zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni. Niektóre pewnie tak. Ale to że kradzieże są dosyć powszechne nie jest argumentem na rzecz wykreślenia kradzieży z kodeksu karnego. A za 5 góra 15 lat aborcja będzie w Polsce legalna, Na razie to nawet postkomuniści wyrzucają co agresywniejsze proaborterki (jak Nowicka) ze swoich list. " związki partnerskie to kwestia 5 lat." To geje też walczą o prawo do aborcji? A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
akilae Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 08:01 Takich jak r_mol należałoby potraktować P-64. Z robakami byś się świetnie dogadał trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 17.08.11, 02:17 Chodzi Ci zapewne o to: forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 17.08.11, 02:09 Dobrze, skoro mamy nazywać rzeczy po imieniu - jesteś troll i typowy kato-obszczymurek. Idź już spać, degeneracie. Przykłady Twojego "katolicyzmu" mamy poniżej. forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:07 r_mol napisał: > Dlaczego chcesz pozostawić los zabijanego dziecka sumieniu zabójcy? A czyjemu mam pozostawić? Gwałciciela? Co ty się tak o zabójcę martwisz - zostaw to Bogu. Odłóż książeczkę do nabożeństwa z rzewnymi łkaniami, weź Biblię, Mt 7,1-3 - "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą. Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 10.08.11, 23:16 A ja tej dziewczyny nie osądzam, po prostu uważam że trzeba próbować zapobiec zabójstwu jej dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 17.08.11, 02:21 Należy je usunąć, gdyż może stanowić zagrożenie dla życia 14-letniego dziecka. A wujaszkowi to trzeba uciąć jajca bez znieczulenia i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu!! 10.08.11, 23:10 Jakim prawem ty bądź ktokolwiek inny chce zmusić "ofiarę przemocy seksualnej" do donoszenia owocu gwałtu? Kto ci daje takie prawo? Oddać do adopcji? A kto zaadoptuje kazirodcze poczęte gwałtem dziecię, które z ogromnym prawdopodobieństwem będzie niepełnosprawne! OBRONA ŻYCIA POCZĘTEGO NIC NIE KOSZTUJE. Może zamiast opowiadać farmazony i rządzić cudzym ciałem zaadoptowałbyś/wałabyś chore niekochane dzieciątko-koniecznie owoc kazirodczej napaści seksualnej? Do wygłaszania bzdur jesteście pierwsi, ale jakoś nadal są pełne bidule hospicja i nikt tam was nie widuje! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:17 Lepiej temu dziecku będzie w "bidulu" niż w koszu na odpady szpitalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:19 r_mol napisał: > Lepiej temu dziecku będzie w "bidulu" niż w koszu na odpady szpitalne. A jakie ty masz w ogole kwalifikacje aby okreslac co jest lepsze. Nie mowiac o tym ze najwazniejsza jest zgwalcona dziewczynki, ktorej wola jest oczywista. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Pozbawieni majątku przez KM: Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:21 Zgwałconej dziewczynie grozi 9 miesięcy ciąży, jej dziecku grozi śmierć. Co tu w ogóle można porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:25 r_mol napisał: > Zgwałconej dziewczynie grozi 9 miesięcy ciąży, jej dziecku grozi śmierć. Co tu > w ogóle można porównywać? Weź zostaw te książeczkie do nabożeństwa i poczytaj Ewangelię: "Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki” (Ewangelia wg św. Jana 11:25-26) Co ty się tak śmierci boisz? Niewierzący jesteś, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:28 O dziesięciu przykazaniach słyszała? Piąte - nie zabijaj. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:32 r_mol napisał: > O dziesięciu przykazaniach słyszała? Piąte - nie zabijaj. Ósme - nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Tylko do pięciu potrafisz zliczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:35 A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:47 Ale kogo nie zabijaj? CZŁOWIEKA. A gdzie jest w biblii napisane że zygota to człowiek? Zresztą powoływanie się na judochrześcijańską mitologię jest dla mnie tak chybionym pomysłem jak powoływanie się na mitologię grecką. Biblia z mitologii greckiej została częściowo zerżnięta-ale skad ty to możesz wiedzieć jako typowy katolik masz nikła wiedzę na temat tego w co wierzysz. I pewnie dlatego nadal wierzysz! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:48 Oczywiście. Nie zabijaj człowieka. O tym że zygota to człowiek wiemy ze współczesnej biologii chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:06 bUHAHAHAHAHA- współczesna biologia nazywa zygotę człowiekiem? Kto napisał ten podręcznik IGNORANCIE? Terlikowski czy Cejrowski? Koleś nie kompromituj się! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:09 No i co zamierzasz zwojować swoimi obelgami? Do jakiego gatunku należy zygota człowieka? Wiesz ty w ogóle co to jest gatunek? Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku NIE karmić trolla!!! 11.08.11, 06:57 deus-cosma-deus napisała: NIE KARMIĆ TROLLA !!! Ten "miłosierny katolik" pod innym artykułem komentuje, że należy strzelać do bezpańskich zwierząt z P-64! forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 TO ZWYKŁY TROLL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 22:25 r_mol napisał: > Oczywiście. Nie zabijaj człowieka. O tym że zygota to człowiek wiemy ze współcz > esnej biologii chociażby. Współczesna biologia używa określeń: zygota, zarodek, płód. Nie używa pojęć: człowiek dwukomórkowy, człowiek wielokomórkowy z wyodrębnionymi warstwami zarodkowymi czy człowiek z niedostatecznie wykształconymi narządami, niezdolny do życia poza organizmem matki... A skoro już się powołujesz na współczesną biologię... Otóż dowodzi ona, że świata nie stworzył bóg. Dowodzi też, że ci wszyscy katolicy, którzy zwalczali Darwina byli niewykształconymi głupkami. Współczesna biologia dowodzi też masy innych rzeczy, o których katolikowi nawet myśleć nie wolno (na przykład, że nasza "dusza" to sieć powiązań elektro-chemicznych w mózgu i nie jest nieśmiertelna). Przyjmujesz tę WIEDZĘ do wiadomości? Czy powołując się na biologię jako naukę masz tak na prawdę na myśli tylko wynurzenia jakiegoś nie do końca rozumnego wyznawcy boga, który liznął nieco wiedzy biologicznej i usiłują ją wpasować w swój światopogląd... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 22:37 Zygota, zarodek, płód - to nazwy faz rozwojowych CZŁOWIEKA, przedstawiciela gatunku homo sapiens. Oj, chyba wagarowałeś jak w szkole o tym mówili... A skoro już się powołujesz na współczesną biologię... Otóż dowodzi ona, że świata nie stworzył bóg. I znowu - pseudonaukowe mądrości prosto z kart tygodnika "Nie". Biologia w ogóle się na tematy teologiczne nie wypowiada, bo nie jest to przedmiotem jej badań. " Dowodzi też, że ci wszyscy katolicy, którzy zwalczali Darwina byli niewykształconymi głupkami." A może byś coś na temat teorii ewolucji poczytał? Prof. Urbanka na przykład? Nie bój się, ateista :-) "Współczesna biologia dowodzi też masy innych rzeczy, o których katolikowi nawet myśleć nie wolno (na przykład, że nasza "dusza" to sieć powiązań elektro-chemicznych w mózgu i nie jest nieśmiertelna)." I gdzie taką "biologię" wykładają? Na wieczorowym uniwersytecie marksizmu-leninizmu w Ułan-Bator? Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:34 r_mol napisał: > O dziesięciu przykazaniach słyszała? Piąte - nie zabijaj. a w ktorym miejscu Biblii jest napisane, ze to przykazanie dotyczy tez sztucznego poronienia? W watku obok ktos nawet o tym wspomina, ze w Biblii kobieta stoi wyzej niz plod. Dlaczego wiec naginasz piate przykazanie do wlasnych celow? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:42 Skoro Bóg dał nam przykazania, wolną wolę i rozum do zgłębiania tajemnic świata, to ustaliwszy że dziecko nienarodzone należy również do ludzkiego gatunku, mamy obowiązek dostosować nasze postępowanie do tej wiedzy, a nie do przekonań dawnych Izraelitów. Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 01:15 r_mol napisał: > Skoro Bóg dał nam przykazania, wolną wolę i rozum do zgłębiania tajemnic świata > , to ustaliwszy że dziecko nienarodzone należy również do ludzkiego gatunku, ma > my obowiązek dostosować nasze postępowanie do tej wiedzy, a nie do przekonań da > wnych Izraelitów. dobre :) a skoro rozum kleru zglebiajac tajemnice swiata ustalil, ze mozna trzepac kase na obrazkach to "zmodyfikowal" owe 10 przykazan ktore przeciez sam Bog dal :) a przy okazji, to jakie byly przekonania dawnych Izraelitow? Ze "dziecko nienarodzone" nalezy do gatunku slonia? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:27 > O dziesięciu przykazaniach słyszała? No, ja słyszałem. Większość z nich to brednie albo wyjątkowy shit. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:35 > O dziesięciu przykazaniach słyszała? Piąte - nie zabijaj. Przedstawiciel sekty, co nawet X przykazań mojżeszowych przeredagowała, nie powinien się zbyt autorytatywnie wypowiadać na ich temat. Ja polecam uwadze bardzo niewygodny dla kultu zygoty cytat z Ks. Wyjścia dot. przypadkowego wywołania poronienia, który ewidentnie stawia życie kobiety dużo wyżej niż życie płodu - co ciekawe, jest to jedyny ustęp z żydowskiej klechdy dotyczący życia niewypoczętego. Widać, że temat niespecjalnie fascynował bliskowschodnich pastuchów - zupełnie inaczej niż pastuchów wschodnioeuropejskich, których niezdrowo fascynuje. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:27 Jesli Ciebie cos takiego spotka i Ty będziesz musiała dokonać wyboru-to ze swoją zygotą rób co tylko chcesz i nazywaj ją jak chcesz. Jednakże NIE MASZ PRAWA DECYDOWAĆ W SPRAWIE KTÓRA CIEBIE NIE DOTYCZY! I na tym polega różnica między nami, że ty próbujesz swoje przekonania narzucić innym podczas gdy ja pozostawiam każdemu wolnośc wyboru. Ofiara gwałtu nie chce urodzić i ma do tego prawo, bo to jej ciało i jej życie-a nie twoje!! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:29 Rozumiem że w ramach tak rozumianej wolności kodeksu karnego przestrzegasz też tylko o tyle, o ile dany przepis w danej chwili ci pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:35 O to właśnie chodzi, że ty nic nie rozumiesz. Dla zygoty ktora niczego nie czuje nie ma świadomości, nie odczuwa bólu poświęcasz 14 letnią dziewczynę po strasznych przejściach, każesz jej cierpieć w imię swoich przekonań-bo to cię nic nie kosztuje. To nie ty chodzisz w ciązy i spodziewasz sie potomka swojego zboczonego wujaszka! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:36 Nie można mogę różnicować ludzi na podstawie stopnia ich świadomości. Od takiego podejścia niedaleko do hitleryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:39 r_mol napisał: > Nie można mogę różnicować ludzi na podstawie stopnia ich świadomości. Od takieg > o podejścia niedaleko do hitleryzmu. A tak naprawdę - to na co wam te dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:41 Komu - nam? I znowu chcesz uzależniać swoje prawo do życia od stopnia jego "użyteczności" dla kogokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:47 r_mol napisał: > Komu - nam? I znowu chcesz uzależniać swoje prawo do życia od stopnia jego "uży > teczności" dla kogokolwiek? Ktoś parę postów temu chciał eliminować przestępców już urodzonych. Niby że ty chcesz decydować, kto jest użyteczny, a kto nie? Jednemu tutaj, co chciał nawracać gwałcicieli zaproponowałam, żeby zaczął ode mnie - chodzi za mną taka fantazja zaczerpnięta z "Azylu" Faulknera tylko w wydaniu odwrotnym, najlepiej z udziałem jakiegoś radiomaryjca - oni tak fajnie piszczą. Zmył się z dyskusji w pięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:50 Pisząc o eliminowaniu przestępców nie oceniałem ich użyteczności, tylko zagrożenia dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:40 O, akurat o hitlerowcach na twoim miejscu raczej bym nie pisala. NIegdys blisko zaprzyjaznieni z Watykanem alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery/photogallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:41 A jakby tak czerpać wiedzę nie tylko z FiM? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:43 A co to jest FiM? Link jest w kazdym razie do innego zrodla :). Coz, na twarde dowody kolaboracji trudno znalezc odpowiedz, jak widze. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:44 PS. Moje osobiscie ulubione zdjecie to Hitler wychodzacy z kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:47 Fakty i Mity. Co do zdjęć - istnieją zdjęcia na których np. Jaruzelski wita się z Ojcem Świętym. Czy to oznacza że był on katolikiem, ew. że Jan Paweł II był komunistą? Hitler w każdym razie w ogólne nie był chrześcijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:49 > Hitler w każdym razie w ogólne nie był chrześcijaninem. O tak, a do kosciola wszedl bo padalo ;) Ide spac wiec na razie zegnam. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: O, akurat o hitlerowcach... 10.08.11, 23:52 Napisałem Ci wyżej. W świątyni można być z różnych powodów, np. ceremonialnych. Na temat poglądów Hitlera zachowały się świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:28 > Nie można różnicować ludzi na podstawie stopnia ich świadomości. Można i tak robi się od zawsze. Np. ustalając próg dorosłości. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:38 Znow: jakiemu dziecku?! Tu mozesz sobie obejrzec to wasze juz 'dziecko'. www.forumzdrowia.pl/drukuj.php?id=10229 --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:39 To normalne że człowiek w różnym wieku wygląda odmiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:42 Sedno w tym, ze komorka nie ma w ogole ukladu nerwowego, swiadomosci, uczuc itp - i dlatego nie jest czlowiekiem. W nb. przeciwienstwie do zgwalconej, cierpiacej dziewczynki. Noworodek to wszytko ma, jak i staruszek. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:44 Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Czy przez to przestaje być człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:47 Uhuhu, ale mamy o sobie pojecie :) Normalnie wierzacy to wyzsza rasa czlowieka. Jak juz pisalam kraje ateistyczne jakos lepiej funkcjonuja i sa bezpieczniejsze. Jako komentarz podesle jeszcze tego linka: www.funfunblog.com/reddit-grabs/good-without-god/ --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:49 r_mol napisał: > Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Czy przez to prze > staje być człowiekiem? Wyższych od czego? Od twoich? ROTFL. To to ma nawet małpa. Małpy, bez urazy! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:54 Jak można pisać o "uczuciach wyższych" człowieka, który chce zabić dziecko tylko dlatego, że miało pecha być poczęte w nieprzyjemnych dla swojej matki okolicznościach? Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:59 anna_s napisała: > r_mol napisał: > > > Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Czy przez t > o prze > > staje być człowiekiem? > > Wyższych od czego? Od twoich? ROTFL. To to ma nawet małpa. Małpy, bez urazy! r-mol ma uczucia wyższe. Manifestują się one w zmuszaniu do rodzenia zgwałcone dziewczynkii i kobiety ktore w imię zygot mają poświęcać swoje zycie. Ten Pan który nigdy nie stanie przed podobnym dylematem uczuciami wyższymi i modlitwą czyni z każdej kobiety inkubator, którego jedynym obowiązkiem jest rodzenie i wyłącznie rodzenie nawet jesli owe rodzenie zagraża ich życiu i zdrowiu maja rodzić i wychowywać na katomatołków, co by klerowi żyłoi się dostatnio po kolejne 1000 lecie! Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:01 r_mol napisał: > Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Czy przez to prze > staje być człowiekiem? Jesteś kretynem. Ja natomiast jestem ateistą - kocham tę samą kobietę od 20 lat, mam z nią dzieci, które sa dobrymi, lubianymi i uczynnymi dzieciakami. Nigdy nikogo nie zabiłem, nie okradłem, świadomie nie skrzywdziłem. Mam przyjaciół, jestem szanowany. Mógłbyś mi wyjaśnić, jakie są te wyższe uczucia, których mi brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 17.08.11, 02:32 Nie chodzisz do kościoła i nie kochasz księdza :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:29 > Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Nie, to religiant nie ma uczuć wyższych. Hint: imprintowana "miłość" do nieistniejącej istoty to nie jest uczucie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:11 r_mol napisał: > Zgwałconej dziewczynie grozi 9 miesięcy ciąży, ile razy byles w ciazy ze tak glupio szczekasz? jej dziecku grozi śmierć. Co tu > w ogóle można porównywać? fakt, ciezko porownywac kretynizmy. Rownie dobrze ja moge pisac o smierci niewinnych plemnikow i domagac sie kastracji dla ciebie za popelnione przez ciebie masturbacyjne ludobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 17.08.11, 02:33 Widziałaś, żeby ksiądz zaszedł w ciążę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:22 Najlepiej będzie mu u Ciebie-zaadoptujesz?I Skąd ta pewność ta pewność że będzie mu lepiej, że urodzi się zdrowe nieupośledzone? ! JA OSOBIŚCIE WOLAŁABYM BYĆ WYSKROBANA NIZ NIEKOCHANA PORZUCONA I ZE ŚWIADOMOŚCIĄ, ŻE JESTEM OWOCEM KAZIRODCZEGO ZWYRODNIAŁEGO AKTU! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:24 To może się powieś, jak ci w życiu źle. Ale dlaczego chcesz zabijać innych? Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:29 ha-ha-ha A jakim prawem ty chcesz innych dręczyć? Kto ci daje takie prawo by zmuszać dziewczynę do kolejnych miesięcy gehenny? W imię czego? Twego urojonego bożka? Urojeń twego proboszcza?JAKIM PRAWEM POWTARZAM SKAZUJESZ DZIEWCZYNĘ NA TĘ GEHENNĘ I TO PO TYM CO PRZESZŁA? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:34 Ciąża to nie gehenna. To nawet nie choroba. Dziewczynie współczuję i będę się za nią modlił (i za to żeby przejrzała na oczy i pogoniła fałszywych aborcyjnych "doradców"), ale nie mogę na jednej szali stawiać jej prawa do dobrego samopoczucia i prawa jej dziecka do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:39 Modlił się będziesz za nią? Ha-ha-ha! Cóż za wyrzeczenie z twej strony, jej trauma jest niczym w porównaniu do twego poświęcenia! POWTARZAM JEŚLIŚ JEST TAKIM MIŁOŚNIKIEM NIEKOCHANYCH PORZUCONYCH UPOŚLEDZONYCH DZIECI ZAADOPTUJ PRZYNAJMNIEJ JEDNO-PONIES KOSZTY UTRZYMANIA REHABILITACJI WYCHOWANIA ZAMIAST NARZUCAĆ KOMUŚ CO NIGDY CIEBIE DOTYCZYĆ NIE BĘDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:55 Nie mam obywatelstwa Argentyny, choć jeśli sprawa będzie wymagała wkładu finansowego - chętnie się dorzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:03 Po co ci Argentyna, co to u nas mało niekochanych upośledzonych? Dorzucić to ty możesz sie księdzu na kolejna wypasiona brykę. Zaadoptuj i wychowaj-cwaniaku! NIE TWOJE CIAŁO NIE TWOJA MACICA NIE TWOJA SPRAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:07 Owszem, moja sprawa. Nie możemy umywać rąk od zła tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:21 r_mol napisał: > Owszem, moja sprawa. Nie możemy umywać rąk od zła tego świata. problem w tym, ze to ty jestes zlem tego swiata. Koniecznie chcesz innym (tu zgwalconej dziewczynce) urzadzic pieklo na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:26 otóż to, nie ma większego zła od religijnego fanatyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:24 Buhahahahahaha-to, że krzyczysz nie oznacza że cokolwiek robisz w tej sprawie. Powiedziałam-zaadoptuj już narodzone ponies koszty, poświęć się choćby dla jednego niekochanego dzieciaczka. Krzyczenie na forum i oddawanie się tam bezurzytecznym i bezsensownym czynnoscim jak wznoszenie modłów do bozków nic nie kosztuje i naraża cię wyłącznie na śmieszność. Zamiast zaglądać kobietom w macicę policz swoje plemniki na prześcieradle-ileż to potencjalnych dzieciaczków by z nich było. Polaków katolików! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:32 > Owszem, moja sprawa. Nie możemy umywać rąk od zła tego świata. Ty i tobie podobni jesteście złem tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 10:31 > Ciąża to nie gehenna. To nawet nie choroba. To dlaczego tyle kobiet umierało kiedyś z powodu ciąży, a w biedniejszych krajach nadal umiera. Ciąża to zawsze stan potencjalnie ryzykowny dla zdrowia i życia kobiety. > Dziewczynie współczuję i będę się za nią modlił Na szczęście to nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 10.08.11, 23:29 r_mol napisał: > To może się powieś, jak ci w życiu źle. Ale dlaczego chcesz zabijać innych? Jak na razie to ty mnie namawiasz do samobójstwa, co jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zygoty poczętej w wyniku kazirodczego gwałtu! 11.08.11, 00:01 Nie wykręcaj kota ogonem. Nie uwierzę że nie słyszałaś o alegorii. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.ayanami Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 17:25 Ponieważ na tym opiera się religia w której kobieta likwidująca ciąże jest u ciebie zabójcą... To żenujące. Pismo Święte nie mówi tylko "nie zabijaj". Mówi też wiele różnych rzeczy. Mówi ono, że Bóg dał człowiekowi życie i możliwość jego przekazywania. Mówi ono, że ofiarował mu również wolną wolę, by mógł on podejmować działania wedle swojego osądu. Ofiarował mu dekalog, by wiedział co jest dobre a co złe. I sumienie by mógł oceniać to z czym się styka. Jeśli mnie pamięć nie myli, to będąc chrześcijaninem możesz podejmować tylko i wyłącznie takie decyzje, które mieszczą się w ramach obowiązujących w tej religii zasad. Zapobiegając przestępstwu nie możesz składać fałszywego świadectwa, kraść czy zabijać. Nawet zakładając, że aborcja jest zabójstwem - masz związane ręce. Nic nie możesz zrobić. Możesz przekonywać, do nie zrobienia tego - ale nie możesz uniemożliwić tego. Osoba, której to dotyczy musi posiadać możliwość realizowania swojej wolnej woli. Nie możesz odebrać jej tego co dał jej Bóg. Skoro to ta osoba podejmie decyzje i będzie ją wykonywać, to co oprócz sumienia zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:09 Dziwne, ale jeśli chodzi o "zagrabione" mienie poikrzywdzonego kościoła, to wątpliwości, że krzywdę naprawić trzeba, nawet krzywdząc obecnych właścicieli nieruchomości, jakoś nikt nie ma. Ale jak chodzi o skrócenie cierpień niewyobrażalnie skrzywdzonego dziecka, które zwyczajnie NIE chce być w ciąży, NIE chce urodzić i NIE chce oddawać do adopcji - to nagle okazuje się, że krzywda krzywdy nie znosi i nic się nie stanie, jeśli raz pokrzywdzony skrzywdzonym ponownie zostanie - byle by nie ucierpiał nikt inny. Ot, katolicka moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 00:11 Sprawy majątkowe reguluje kodeks cywilny. Osobiście żałuję, że niektórzy ludzie, którzy nabyli (bądź korzystali) w dobrej wierze z zagrabionego majątku, nie otrzymali stosownych rekompensat z majątku grabieżców. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 02:10 Sprawę dostępności aborcji w pewnych sytuacjach, w Argentynie i w Polsce, reguluje odpowiednia ustawa i kodeks karny. Osobiście żałuję, ale w wypadku opisanej dziwczynki jak i w przypadku wielu kobiet w Polsce, prawo nie jest przestrzegane i legalnej aborcji się odmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:23 > tej dziewczynki? Niech urodzi i odda do adopcji. Czy wiesz jakie zmiany w organizmie powoduje ciąża, katolicki skur.wysynu? Uważasz, że jest neutralna dla zdrowia kobiety, co kanalio? A tu nawet nie mamy kobiety, tylko młodą dziewczynkę, prawie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:27 Że przybędzie jej po porodzie parę cm w talii? Zrzuci na diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:40 Piszesz o 14 letniej dziewczynce ze slumsów, mającej 10 rodzeństwa. 14 letniej - czyli nie majacej jeszcze talii kobiecej, za to na diecie głodowej zapewne od urodzenia. Przymusowj diecie. Wiem, ze jesteś prowokatorem i nakręcasz tę dyskusję, ale szmata z ciebie niesamowita> Ludzka szmata i do tego wieprz w krainie uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:41 > Że przybędzie jej po porodzie parę cm w talii? Zrzuci na diecie. Aha, czyli gów.no wiesz. No czego się spodziewałem. Dobra, wiem już, że jesteś trollem na usługach, który pisze tu po to, żeby nakręcać dyskusję. Ale wszystkim, którzy rzeczywiście prezentują takie poglądy jak ty tutaj - od tego chu.ja Ratzingera począwszy na szeregowej kur.wie z kółka różańcowego skończywszy - życzę, żeby ktoś ich solidnie i brutalnie zgwałcił. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:54 Wiem, wiem że dla sług szatana macierzyństwo to zło. Wszyscy to wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:59 > Wiem, wiem że dla sług szatana macierzyństwo to zło. Wszyscy to wiemy. Nie ma czegoś takiego jak szatan. Odstaw ciało chrystusa, bo masz po nim bad tripa. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 12:15 To jakiś slang narkomanów? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 12:27 > To jakiś slang narkomanów? Och, naprawdę nie musisz pokazywać po raz kolejny, jak bardzo ubogie jest twoje słownictwo i postrzeganie świata. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 11:00 > Wiem, wiem że dla sług szatana macierzyństwo to zło. Wszyscy to wiemy. Troll. Nie ma kuffa innej rady. Dołączam się do życzeń. Oby zgwałcił cię pułk sowieckich sołdatów. Szkoda tylko, że w ciążę od tego nie zajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:40 Krzywda zabitego zarodka może zmniejszyć krzywdę żyjącego dziecka, bo nie będzie ono musiało chodzić kilka miesięcy w ciąży i przeżywać koszmaru porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 10:55 Koszmaru porodu? Normalne kobiety traktują poród jako chwile szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 11:04 > Normalne kobiety traktują poród jako chwile szczęścia. Chyba że kończy się powikłaniami i utratą zdrowia albo nawet śmiercią. Co zdarza się i dziś zadziwiająco często, szczególnie w biedniejszych krajach, szczególnie u dzieci zmuszonych rodzić dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 11.08.11, 13:16 > Normalne kobiety traktują poród jako chwile szczęścia. Zadna kobieta nie traktuje porodu jako szczEscia, jesli rodzi miot zboczeńca, który j a zgwałcił, zeszmacił i jeszcze wymusił przekazanie własnych genów. Nie wiem, ile masz lat i coS ty za jeden, oraz czy dobrze się bawisz w tym tenmacie,. ale zapamiętaj jedno, szmatława istoto, dziś ty internetowo szydzisz z tej dziewczynki, być moze za 3 lata na okonkologii poszydzą z ciebie i katolicko zaprponują NATURALNĄ ŚMIERĆ. Mdli człowieka, ze ktoś tak trolluje jak ty, nawet nie wiesz jak jesteś obrzydliwy jako człowiek w tym co robisz> Oby ci twój Bóg wybaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Czy krzywda zabitego dziecka naprawi krzywdę 17.08.11, 02:40 Chyba nie wiesz o czym piszesz. Najwyraźniej porodu nie widziałeś. Dla ciebie urodzenie dziecka jest podobne do pierdnięcia zapewne. Co za młot. Odpowiedz Link Zgłoś
ian54 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 10.08.11, 22:23 a może to się dzieje w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Głupi katolicki kraj.. 10.08.11, 23:16 dodałabym jeszcze ze zacofany, ale nam niewiele wiecej brakuje do takiej Argentyny, bo u nas tez jest syf Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Głupi katolicki kraj.. 11.08.11, 10:06 yola13 napisała: > dodałabym jeszcze ze zacofany, ale nam niewiele wiecej brakuje do takiej Argent > yny, bo u nas tez jest syf Owszem, jest syf, ale przynajmniej dookoła masz cywilizację, a nie same watykańskie bantustany. Polska kobieta może wyjechać do Czech, do Holandii, do Niemiec, wreszcie zamówić pigułki z WoW. Argentyńska kobieta niestety goowno może, bo dookoła wszędzie czarna mafia rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atuskr Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:37 oszolom-z-radia-maryja Niezła perpektywa na przyszłośc dla dziecka. Poczęte w wyniku gwałtu i porzucone przez matkę. Życzę takich perspektyw Twojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:38 Zawsze dla niego lepiej być porzuconym niż zamordowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:50 Porzucone dziecko cierpi. Usuniety plod nie, poniewaz do 24 tygodnia ciazy nawet nie idczuwa bólu. www.newscientist.com/article/dn19089-24week-fetuses-cannot-feel-pain.html --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Pozbawieni majątku przez KM: www.wykop.pl/ramka/667741/pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:56 Rozumiem że ludzi nieprzytomnych można zabijać bez ograniczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:59 Tani populizm. Nieprzytomny ma dzialajacy mozg; plod - nie. Z pewnoscia ma go tez biedna zgwalcona czternastolwatka, ktora sedzia i szpital maja w glebokiej czarnej. Od razu widac ze Argentyna to katolicki kraj. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Pozbawieni majątku przez KM: www.wykop.pl/ramka/667741/pozbawieni-majatku-przez-komisje-majatkowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:02 Ale będzie miał, jeżeli go wcześniej nie zabić. Sędzia i szpital chcą zapobiec zabójstwu. Tak, wiem, to takie "reakcyjne". Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:04 Jak z jaja wykluje sie kurczak to bedzie kura. Zgwalcona dziewczynka jest juz czlowiekiem, a nie dopiero czlowiekiem in spe. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:05 Uważasz że płód ludzki nie należy do gatunku "homo sapiens"? To taka miczurinowska biologia? Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:10 statusu człowieka nie nabywamy w jakimś konkretnym momencie, człowiekiem stajemy się stopniowo. Dwie komórki po połączeniu nie są jeszcze nawet organizmem, bo nie mają żadnych organów. Dopiero po jakimś czasie, gdy zarodek przemienia się w płód, pojawiają się wyspecjalizowane tkanki i wykształca się system nerwowy zdolny do rejestrowania bodźców dochodzących z różnych części organizmu. Płód przypomina wtedy organizm zwierzęcy i ma jakieś zaczątkowe właściwości psychiczne i sensoryczne, charakterystyczne najpierw dla niższych, a później dla wyższych zwierząt. Wtedy z pewnością zasługuje na jakąś formę opieki, bo nie wolno narażać go na zbędne i nieuzasadnione cierpienie. Ale jest tak dlatego, że odczuwa, a nie dlatego, że jest człowiekiem. Póki nie odczuwa bodźców, nie jest zdolny do odczuwania cierpienia, więc nie mamy żadnego obowiązku chronienia go przed nim. Rozmaitych cech emocjonalnych i społecznych dziecko nabiera dopiero po urodzeniu, gdy zaczyna rozumieć samo siebie, tworzyć plany i oczekiwania. Kiedy staje się człowiekiem? Cały czas po trochu. Kiedy nie wolno go krzywdzić? Gdy czuje, co mu się robi. Kiedy trzeba zacząć do niego mówić? Gdy zaczyna słyszeć. I tak dalej. Ale nie wolno mówić, że ponieważ kiedyś dziecko będzie mogło cierpieć, to już teraz zarodek też cierpi. Nie wolno faktów przesłaniać konwencjami. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:15 r_mol napisał: > Uważasz że płód ludzki nie należy do gatunku "homo sapiens"? To taka miczurinow > ska biologia? Weź pozamiataj w swojej głowie. Miczurin był prekursorem genetyki, a tobie chodzi o Łysenkę. Że też nawet zaatakować nie potrafisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:23 Korzystanie z Google boli? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 00:56 r_mol napisał: > Ale będzie miał, jeżeli go wcześniej nie zabić. > Sędzia i szpital chcą zapobiec zabójstwu. Tak, wiem, to takie "reakcyjne". Według obowiązującego w Argentynie prawa ta dziewczynka MA PRAWO USUNĄĆ CIĄŻĘ. Zrozumiałeś? Jeśli nie, przeczytaj to jeszcze raz. Jeśli nie wystarczy, przeczytaj to po raz kolejny. Jeśli to za mało, ZRÓB TO JESZCZE RAZ. Twoje zdanie na ten temat nie ma najmniejszego znaczenia. I te bzdety, które wyprodukowałeś w tym wątku do tej pory nie są w tym momencie ważne, ponieważ według prawa ta dziewczynka MA PRAWO USUNĄĆ CIĄŻĘ, a wszyscy dookoła prawo łamią, odmawiając jej zabiegu. Dotarło, zwartoszczelinowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:13 Czasem, jeżeli prawo jest złe, konieczne jest obywatelskie nieposłuszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:21 Sędziowie mają szczególny obowiązek przestrzegania prawa obowiązującego w ich kraju, zwłaszcza jeśli jest demokratyczny, a z tego, co wiem, Argentyna jest takim krajem. Ci ludzie świadomie łamią prawo, wiedząc, że włos im za to nie spadnie, a to stoi w jaskrawej sprzeczności z podstawowymi założeniami obywatelskiego nieposłuszeństwa, więc przestań sadzić te swoje głodne kawałki, z łaski swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:24 Skoro świadomie łamią prawo to trzeba ich podać do sądu, co za problem. Ja myślę że oni po prostu mądrze z tego prawa korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:30 Kto ma ich podać do sądu? Może ma się z nimi teraz użerać rodzina dziewczynki, która została skrzywdzona po raz kolejny, tym razem przez państwo, które ma obowiązek dopilnować, żeby prawo było przestrzegane? Ci ludzie mają pełną świadomość, że za to draństwo nie spadnie im włos z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:32 No skoro działają legalnie, i w dodatku w dobrej sprawie, to ja nie wiem czym tu się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:35 W którym miejscu działają legalnie? Cały artykuł jest o tym, że zgwałconej dziewczynce odmawia się wykonania zabiegu, co jest niezgodne z prawem obowiązującym w Argentynie. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:38 No i znowu w koło Macieju. Nie wiem czy redaktorzy GW są tak biegli w argentyńskim prawie, ja to wynika z artykułu, ale skoro któraś ze stron sporu czuje się poszkodowana w wyniku rzekomego naruszenia prawa to powinna zaskarżyć odnośne decyzje sądu czy szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:41 Nie można wykluczyć, że po tym, jak ta sprawa została nagłośniona, i po tym, jak, przypuszczalnie, dziewczyna podda się zabiegowi usunięcia ciąży, na co pozwala jej prawo, jej rodzina pozwie sędziów (lol) za to, że tego prawa nie chcieli przestrzegać. A tu końcówka artykułu, bo, zdaje się, przeczytałeś tylko jego tytuł: - Sędziowie przerzucają sobie piłkę. To skandal. Prawo przewiduje legalność aborcji w takim przypadku i musi być przestrzegane niezależnie do tego, jakie ktoś ma poglądy - oświadczyła Gisela Spaciuk, szefowa Ośrodka Równości Płci z Uniwersytetu Misiones. Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10093763,Zgwalcona_argentynska_dziewczynka_nie_moze_dokonac.html#ixzz1UfkJVTWh Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 01:44 Nie wydaje mi się, żeby jakiś argentyński Ośrodek Równości Płci był odpowiednikiem naszego Sądu Najwyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 11:19 r_mol napisał: > Ateista też nie ma uczuć, w każdym razie tzw. uczuć wyższych. Czy przez to prze > staje być człowiekiem? Ale wydaje ci się, że twoje poglady powinny być moimi poglądami albo przynajmniej, że twoje winny obowiązywać znosząc moje i nie jesteś w stanie pojąć, że tak nie jest. KK - kościół Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 11:45 A dlaczego argentyński Ośrodek Równości Płci miałby być odpowiednikiem naszego Sądu Najwyższego? Co to w ogóle jest za argument? Czy ty kontrolujesz to, co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku NIE karmić trolla!!! 11.08.11, 06:58 mietowe_loczki napisała: NIE KARMIĆ TROLLA !!! Ten "miłosierny katolik" pod innym artykułem komentuje, że należy strzelać do bezpańskich zwierząt z P-64! forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 TO ZWYKŁY TROLL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Re: r_mol, czytaj ze zrozumieniem 11.08.11, 11:16 Brak mi słów. Chodzi o to, ze dziewczynka ma PRAWO do aborcji, ale utraci je, gdy ciąża osiągnie pewien wiek. Przeciąganie sprawy do tego momentu sprawi, że sąd orzeknie - ok, złamaono twoje prawa, ale krzywda już się stanie. Co do obywatelskiego nieposłuszeństwa. W Polsce dzieje się bardzo liczna akcja obywatelskiego nieposłuszeństwa: tysiace kobiet co roku dokonują aborcji w podziemiu, bo skretyniałe, oderwane od rzeczywistosći prawo zabrania dokonac im tego w warunkach godnych i bezpiecznych. Skoro tak sobie cenisz akcje obywatelskiego nieposłuszeństwa w walce ze ZŁYM prawem, bądź proszę konsekwentny i doceń zjawisko na skalę masową... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:01 r_mol napisał: > Rozumiem że ludzi nieprzytomnych można zabijać bez ograniczeń? No i się zabija, nawet Kościół zgadza się na zaniechanie uporczywej terapii. Zero logiki, 100% ideologii. Twój współwyznawca parę postów wcześniej po peanie na cześć nienarodzonego dziecięcia i świętości życia, na jednym oddechu oznajmił, że gwałcicielowi należy się krzesło elektryczne. I już życie jest jakby mniej święte, co? Święte jest tylko poczęte. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:04 Stanowisko Kościoła w interpretacji Urbana to jednak nie to samo co prawdziwe stanowisko Kościoła. Nie jestem zwolennikiem krzesła elektrycznego za gwałt. Choć jestem za dopuszczalnością kary śmierci w ramach samoobrony społeczeństwa przed szczególnie niebezpiecznymi przestępcami w rodzaju maniakalnych morderców czy seryjnych aborcjonistów (co na jedno wychodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:12 r_mol napisał: > Stanowisko Kościoła w interpretacji Urbana to jednak nie to samo co prawdziwe s > tanowisko Kościoła. > Nie jestem zwolennikiem krzesła elektrycznego za gwałt. Choć jestem za dopuszcz > alnością kary śmierci w ramach samoobrony społeczeństwa przed szczególnie niebe > zpiecznymi przestępcami w rodzaju maniakalnych morderców czy seryjnych aborcjon > istów (co na jedno wychodzi). To już i Kościół jest prawdziwy i nieprawdziwy? Oj rosną te prawdziwki niczym rydzyki po deszczu! To weź potraktuj aborcję komórki jajowej zapłodnionej w akcie gwałtu jako prewencyjną eliminację potencjalnego przestępcy i twoje sumionko będzie całkiem samozadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:18 Nie, jest stanowisko Kościoła (nie zawsze nieomylne) i jest jego karykatura w wydaniu koszernej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
satelitka1 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 14:51 coś masz do "koszernej" prasy? Zapomniałeś jakiego wyznania był wasz katolicki idol? Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 17.08.11, 02:50 Bo podobno wg słuchaczy radia z ryjem, Jezus był Polakiem... Ciekawa teoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
akilae Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 08:03 Takich jak r_mol należałoby potraktować P-64. Z robakami byś się świetnie dogadał trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk76 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 17.08.11, 02:48 A co z forsowanym przez Ciebie w wielu postach - "Nie zabijaj" ? Czyli można jednak wg twojego kościoła zabić wtedy, kiedy jest to nam na rękę? Nauki Chrystusa mówiły coś innego. Jesteś troll i zamknij paszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:50 r_mol napisał: > Zawsze dla niego lepiej być porzuconym niż zamordowanym. Ciekawa logika. O tym, że zostało porzucone będzie wiedzieć, jak tylko zacznie coś kojarzyć i nie będzie to dla dzieciaka wielka frajda nieść ten niezawiniony tobół przez całe życie. A o tym, że zostało zamordowane chyba raczej się nie dowie, co? Czy się dowie i będzie cierpieć z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 22:57 Wniosek -zabijajmy szybko, żeby ofiara nie zorientowała się co się dzieje. Np. kula w tył głowy, jak w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:19 Zamiast pleść dyrdymały zaadoptuj jakieś niekochane upośledzone dziecię... Czy byłabys równie chętna do takich wyrzeczeń? Nie sądzę! Za to opowiadanie bzdur nic nie kosztuje. Tak jak nic nie kosztuje Ciebie i Tobie podobnych zmusznie tej dziewczynki do rodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:22 deus-cosma-deus napisała: > Zamiast pleść dyrdymały zaadoptuj jakieś niekochane upośledzone dziecię... > Czy byłabys równie chętna do takich wyrzeczeń? Nie sądzę! Za to opowiadanie bzd > ur nic nie kosztuje. Tak jak nic nie kosztuje Ciebie i Tobie podobnych zmusznie > tej dziewczynki do rodzenia! No właśnie, tu jest pies pogrzebany. Problem można rozwiązać prosto - obrońcy życia płacą podwójne podatki na ochronę tegoż. W PIT-ach powinna być pozycja "jestem za ochroną życia od poczęcia", stawka podatku 36% i zobaczyłbyś, ilu chętnych na podpisanie takiego oświadczenia by się znalazło :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:30 Sprawę można rozwiązać prosto - zmodyfikować przepisy karne, żeby nie trzeba było używać kruczków prawnych dla ochrony czyjegoś życia przed grożącym mu zabójstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:49 r_mol napisał: > Sprawę można rozwiązać prosto - zmodyfikować przepisy karne, żeby nie trzeba by > ło używać kruczków prawnych dla ochrony czyjegoś życia przed grożącym mu zabójs > twem. na szczęście nie ty deycujesz ani razu nie zajaknąłes się o tej dziewczynce tez jeszcze dziecku,zero empatii to tego co przeywa i że została zgwałocna,prawodopodnie była jeszcze dziewicą i gó... cie obchodzi co ona czuje niedobrze się robi od takich obrońcw zycia Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 07:53 masz rację!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 08:54 siekier35 napisał: > masz rację!!!!! popieram Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 10:07 r-mol czy do ciebie dociera taka istotna kwestia, ze jeżeli CAŁKOWICIE zakażmy aborcji to skazujesz na BEZWGLĘDNA śmierc iles tam kobiet na świecie? Jeżeli nawet JEDNĄ to jesteś w swoich poglądach niczym więcej jak MOR DER CĄ. Panimajesz? Ja rozumiem, że dla ciebie stan psychiczny kobiety (w dyskutowanym przypadku dziecka), stan jej zdrowia to jest kwestia szesnastorzędna, ale na litość boską, jak mozna byc tak debilnym, tak ograniczonym żeby nie rozumieć że cłkowity zakaz aborcji skazuje naśmierc kobiety np. w ciąży pozamacicznej czy takie którym ciąża zagraża dowiedziały się o tym sic juz PO zajściu w tę ciązę??? Całe te brednie o "świętości" życia, o "mordowaniu" nienaroddzonych itp. niknie w obliczu jasnego i prostego wniosku - zakaz aborcji SKUTKUJE ŚMERCIA KOBIETY w, niestety, sporej liczbie przypadków. Ja uz pomijam takie skranjności jak ciąża z gwałtu itp. W tym kraju i na tym świecie w ciążę zachodzą nie tylko napalone nastolatki bzykające się z im popadnie na dyskotekach. A Agata Mróz datego była bohaterką (choć jak dla mnie negatywną niestety), że MIAŁA wybór. TY chcesz tego wyboru pozabwić mordując jednoczesnie kobiety, które miały pecha. Hmmm... ciekawa miłość bliźniego, "ochrona życia" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 10:33 Całkowity zakaz nie uchyla stanu wyższej konieczności. Jeżeli mamy wybierać: życie matki vs życie jej dziecka - istnieje dylemat moralny i jest co rozstrzygać. Takiego dylematu w sytuacji: dobre samopoczucie matki vs życie dziecka nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 10:42 a kwestii że cztermastolatce ciąża MOŻE zagrażać zdrowotnie już nie dopuszczasz do swojej świadomości prawda? A kwestii że stan psychiczny to JEST element zdrowia ludzkiego tez juz nie dopuszczasz do świadomości prawda? Bo i po co? W końcu tej dziewczynce "2 cm w talii przybęda to dietą zrzuci" co nie? Co ty w ogóle człowieku mozesz wiedziec o ciąży i porodzie? O gwałcie zresztą też nie. Wiesz "geniuszu" co przeżywają dzieci w domach dziecka? Wątpię czy "bidule" w Argentynie są lepsze niż te w Polsce, a tr Polskie sa tragiczne. Te argentyńskie pewnie jeszcze gorsze. Ale co tam, lepiej być porzuconym, nie znać swoich rodziców, żyć z piętnem do końca życia, być np. zgwałconym przez współwychowanków w biudulu. Wszystko ważniejsze niż "dobre samopoczucie". I tej zgwałconej dziewczynki, i tego potencjalnego dziecka. Skażesz wszystkich na cierpienie, na mękę w imię SWOICH przekonań bo cię to nic nie kosztuje. Gdyby kosztowało śpiewałbyś inaczej. BO wygodnie pier...lić po du..pie Maryni niż zrobić coś pozytywnego. Chrzanić o "szczęściu porodu" w sytuacji kiedy matka ma być nastolatka. POwtórzę jeszcze raz - aby byc matką nie wystarczy owulacja, tak jak nie wystarczy wytrysk nocny aby być ojcem. CHoć z biologicznego punktu widzenia powinno. ALe dla ciebie dogmaty (które zresztą się zmieniały na przestrzeni wieków) są ważniejsze niż konkretny żywy i czujący człowiek. I dlatego się NIE ZROZUMIEMY. Takie postawy jak twoja skutkują właśnie całkowitymi zakazami aborcji w krajach latynoamerykańskich, skutkją projektami takich ustaw u nas w kraju i, czy ci się to podoba czy nie, skutkją śmiercią tysięcy kobiet. Oraz utratą przez inne zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 11:16 Ja rozumiem że niektórym wyborcza wmówiła że lepiej dziecko zaszlachtować w łonie matki bo w życiu na każdym kroku czyhają na niego rozmaite nieszczęścia w rodzaju braku dostępu do Twittera, ale na szczęście są na świecie kraje (w tym Polska) gdzie większość społeczeństwa jest zdrowa moralnie. O szczegółach zakazu aborcji, i o wyjątkach od zakazu, można dyskutować. Ale dyskusja z ludźmi którzy uważają że człowiek, w tym przyszła matka, nie ma żadnych obowiązków a tylko "prawa", faktycznie nie bardzo ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 11:23 a ty dopuszczasz do siebie myśl że niektózy kształtuja swój światopogląd niekoniecznie w oparciu o jakąkolwiek gazetę? A dzieci z domów dziecka borykaja się z gorszymi problemami niż brak dostępu do twittera czy czegoś podobnego. Tylko trzeba byc taką kanalą jak ty żeby zrównywać brak internetu z traumą porzucenia, trauma fali w domach dziecka, gnębienia rpzez starszych czy nawet gwałćenia. A takie rzeczy dzieją się w tych placówkach. MOżesz sobie zakrzykiwać rzeczywistość. Kobieta w ciąży ma obowiązki, owszem, ale nie moza w imie tych obowiązków traktować jej przedmiotowo, jak worek na spermę czy chodzący inkubator. A ty właśnie tak chcesz traktować ciężarne. Bez prawa do decydowania, bez prawa do opieki medycznej, bez prawa do człowieczeństwa. I to jest haniebne Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 11:31 a ty dopuszczasz do siebie myśl że niektózy kształtuja swój światopogląd niekoniecznie w oparciu o jakąkolwiek gazetę? Większość na tym forum używa frazesów żywcem wyjętych z histerycznych antychrześcijańskich artykułów GW A dzieci z domów dziecka borykaja się z gorszymi problemami niż brak dostępu do twittera czy czegoś podobnego. Tylko trzeba byc taką kanalą jak ty żeby zrównywać brak internetu z traumą porzucenia, trauma fali w domach dziecka, gnębienia rpzez starszych czy nawet gwałćenia. A takie rzeczy dzieją się w tych placówkach. MOżesz sobie zakrzykiwać rzeczywistość. A w zakładach pracy zdarza się mobbing, wyzysk czy molestowanie. Zamknijmy zakłady pracy. A w rodzinach mamy przemoc fizyczną i psychiczną. Zlikwidujmy rodziny. Itp. itd. Kobieta w ciąży ma obowiązki, owszem, ale nie moza w imie tych obowiązków traktować jej przedmiotowo, jak worek na spermę czy chodzący inkubator. A ty właśnie tak chcesz traktować ciężarne. Bez prawa do decydowania, bez prawa do opieki medycznej, bez prawa do człowieczeństwa. Bez prawa do decydowania o zabiciu swojego dziecka? Tak. Ja też nie mam prawa zabić Ciebie czy kogokolwiek innego, i vice versa. I wcale nie czuję się z tego powodu pokrzywdzony. A dlaczego miałbym jej odmawiać prawa do opieki medycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:02 W tym akurat wypadku prawo do usunięcia płodu JEST opieką medyczną!!! Ma prawo nienawidzić płodu, a ze względu na bliskość genetyczną ma święte prawo nie urodzić!!! Została ZGWAŁCONA!!! Czy ten fakt w ogóle do ciebie dociera?? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:22 Prawo nienawidzić - ma. Choć nie wiem ile w tym jej rzeczywistych uczuć, a ile wpływów toksycznego otoczenia. Ale z prawa do nienawiści jeszcze mało wynika. Większość z nas ma ludzi których nienawidzi, z tego nie wynika że mamy prawo ich zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:35 r_mol napisał: W > iększość z nas ma ludzi których nienawidzi, z tego nie wynika że mamy prawo ich > zabić. Masz kogoś, kogo nienawidzisz?? Jak to się ma do Twojej wiary? Wszak Chrystus wyraźnie mówił o tym, że mamy miłować bliźnich, a nie ich nienawidzić! I tak coś mi mówi, że prawdziwy Chrystus dokonał by w tej sytuacji cudu pozbawienia dziewczyny tego płodu, a nie zmusił jej do kolejnej traumy, jaką w jej akurat wypadku BĘDZIE TA CIĄŻA!!! Czyż on sam nie mówił "Miłosierdzia chcę, a nie ofiary"?? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:39 No to trzeba zaczekać, a nie samemu wyręczać Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:46 r_mol napisał: > No to trzeba zaczekać, a nie samemu wyręczać Chrystusa. Czyli, zgodnie z Twoim tokiem myślenia, zlikwidować służbę zdrowia, zabezpieczenia emerytalne, a najlepiej całą cywilizację. W końcu po co wyręczać Chrystusa? Jeśli można walczyć z rakiem, to można też walczyć o zdrowie psychiczne tej dziewczynki, a utrzymanie tej ciąży na pewno jej nie pomoże w walce o to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 15.08.11, 16:02 >ze względu na bliskość genetyczną ma święte prawo nie urodzić!!! taka sama bliskość genetyczna łączy i matkę z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 11:29 Jestem absolutnie przekonana, że dziewczynka żyjąca w argentyńskiej dzielnicy nędzy, mająca dziesięcioro rodzeństwa, wykorzystywana przez własnego wujka ma dostęp do twittera, mnóstwo kasy i jest rozpieszczonym bachorem. Weź ty się klupnij, bo w zacietrzewieniu zaczynasz tracić kontakt z rzeczywistością. I rzeczywiście, to Gazeta Wyborcza mieszała w głowach kobietom, od zarania dziejów, bo aborcja występuje zasadniczo od zawsze. A najbardziej mi się podoba fragment o zdrowiu moralnym w Polsce, która jest jednym z najgorszych pod względem przestępczości i wypadków drogowych spowodowanych przez alkohol na świecie. Przypomnę też, że to w naszym kraju znajduje się zwłoki niemowląt w beczkach po kapuście lub na śmietniku. ZAISTE, WZÓR DO NAŚLADOWANIA! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 11:40 Jestem absolutnie przekonana, że dziewczynka żyjąca w argentyńskiej dzielnicy nędzy, mająca dziesięcioro rodzeństwa, wykorzystywana przez własnego wujka ma dostęp do twittera, mnóstwo kasy i jest rozpieszczonym bachorem. No jasne, przecież Argentyna to dziki kraj, w odróżnieniu od bogatej Polski pod światłymi rządami PO. I rzeczywiście, to Gazeta Wyborcza mieszała w głowach kobietom, od zarania dziejów, bo aborcja występuje zasadniczo od zawsze. Zabójstwa, kradzieże, gwałty też występują od zawsze. Co to ma być za argument? A najbardziej mi się podoba fragment o zdrowiu moralnym w Polsce, która jest jednym z najgorszych pod względem przestępczości i wypadków drogowych spowodowanych przez alkohol na świecie. Niestety, 40 lat PRL nie minęło bez śladu. Ważne że tendencje są pozytywne. Przypomnę też, że to w naszym kraju znajduje się zwłoki niemowląt w beczkach po kapuście lub na śmietniku. W ilościach istotnych statystycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:07 Poszukałam sobie takich doniesień w Holandii, gdzie mieszkam. Od 2003 roku przypadek porzucenia niemowlęcia na pewną śmierć się nie zdarzył. W Polsce praktycznie co kilka miesięcy. Czy to nie jest charakterystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:19 Poszukałaś sobie...gdzie? Bo w Polsce takie STATYSTYKI są niejawne, o ile wiem. A wyjściem dla porzucania niemowląt są tzw. "okna życia" prowadzone przez zakony. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:42 W Holandii nie ma w tej sprawie niejawności. Pewnie głównie dlatego, że nie ma powodu czegokolwiek ukrywać. Wystarczy przejść się do Urzędu Miasta, do wydziału statystyki. Inna sprawa mnie gnębi. Jak to się dzieje, że w Polsce mamy spadek przyrostu, a tutaj Polki rodzą na potęgę, pomimo że aborcja jest dostępna praktycznie na żądanie?? Coś w powietrzu czy jak?? Wiatropylne?? A może po prostu nie boją się ciąży, ewentualnych komplikacji, a przede wszystkim tego, że po urodzeni dziecka, nawet jeśli są samotne, to nie będą cierpiały biedy?? Może tak to całą "Obronę życia" należałoby od tego zacząć? ALe dla was, krzykaczy, to jest zbyt trudne, bo wymaga rzeczywistego wysiłku, a nie tylko szarżowania idiotycznymi hasłami. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:53 Biorąc pod uwagę, że dzietność w Holandii jest sporo poniżej 2, czyli nie zapewnia nawet prostego odtworzenia populacji, to jakoś te wszystkie cuda-niewidy nie działają na rodowite Holenderki. A potem płacz że trzeba sprowadzać imigrantów, bo nie ma kto takiej starej "wyzwolonej" pupy podetrzeć. Ale odeszliśmy od tematu. Dzieciobójstwo jest równie złe w biednej kolorowej wielodzietnej rodzinie z faweli jak i w bogatym bezdzietnym małżeństwie w dobrej dzielnicy europejskiej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 12.08.11, 12:56 Zgadzam się, że dzieciobójstwo jest czymś przerażającym, tylko jak się to ma w odniesieniu do aborcji, zwłaszcza w takim przypadku, jak omawiany? Odpowiedz Link Zgłoś
gottfriedka Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:56 To obrzydliwe - odwoływać się do Katynia mówiąc o aborcji. A jeszcze częściej - o katastrofie smoleńskiej. Ludzie, opanujcie się - nie wszystko godzi się porównywać do zbrodni w Katyniu. Czy ktoś tej dziewczynce zapewni odpowiednią opiekę medyczną i psychologiczną na czas ciąży? Zaspokoi jej materialne potrzeby? Zmusi, żeby zaakceptowała ciążę i pokochała rozwijający się płód? Uchroni przed idiotycznymi spojrzeniami sąsiadów/ludzi w kolejce do lekarza? Wyleczy z traumy po ciąży i porodzie? Zagwarantuje, że ta ciąża nie odbije się negatywnie na jej zdrowiu? Czy ktoś zaadoptuje to dziecko? Odpowie mu na pytania o rodziców? W magiczny sposób sprawi, że będzie umiało żyć z tym, kim jest? WĄTPIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 10.08.11, 23:58 Myślę, że jeżeli uda się odwieść ją od zamiaru dzieciobójstwa, to miejscowa wspólnota katolicka wszystko to jej zapewni. Odpowiedz Link Zgłoś
gottfriedka Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:14 Myślę, że celowo prowokujesz i nakręcasz dyskusję. Albo nie doceniam możliwości miejscowych wspólnot katolickich... Czysto teoretycznie: to powinni być ludzie zamożni i chętni do dzielenia się z bliźnimi, lekarze wielu specjalności, genialni psychoterapeuci. A gwarantowaniem braku konsekwencji zdrowotnych i "zmuszaniem" do miłości musiałby się zająć sam Bóg. Albo chociaż dać dziewczynce łaskę wiary. Nie każdy jej dostępuje, nawet jeśli zakłada istnienie Boga. r_mol napisał: > Myślę, że jeżeli uda się odwieść ją od zamiaru dzieciobójstwa, to miejscowa wsp > ólnota katolicka wszystko to jej zapewni. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:19 Czysto teoretycznie: to powinni być ludzie zamożni i chętni do dzielenia się z bliźnimi, Zapewne są i zamożni, ale czasem wystarczy żeby tysiące zrzuciły się po trochu... lekarze wielu specjalności, Ginekolog genialni psychoterapeuci. Nie wystarczy jeden dobry? A może np. nie psychoterapeuta, a duchowny? A gwarantowaniem braku konsekwencji zdrowotnych i "zmuszaniem" do miłości musiałby się zająć sam Bóg. Albo chociaż dać dziewczynce łaskę wiary. Nie każdy jej dostępuje, nawet jeśli zakłada istnienie Boga. Modlić się trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
gottfriedka Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:37 Pomoc ze strony wspólnoty... r_mol - Internet jest kopalnią wiedzy. Proszę, przytocz choć jeden przypadek, kiedy w podobnej (młodziutka dziewczyna, zgwałcenie jako przyczyna ciąży, zamiar aborcji), nagłośnionej sprawie znalazło się jedno katolickie, bezpłodne lub nie, małżeństwo i zaapelowało: dziewczyno, zaopiekujemy się tobą w czasie ciąży i z radością wychowamy twoje dziecko, tylko zrezygnuj z zamiaru aborcji. To by wcale nie rozwiązało problemów takiej dziewczyny. Ale pozwoliłoby pokładać jakąkolwiek nadzieję w Kościele (rozumianym jako ludzie). Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku NIE karmić trolla!!! 11.08.11, 07:00 gottfriedka napisała: NIE KARMIĆ TROLLA !!! Ten "miłosierny katolik" pod innym artykułem komentuje, że należy strzelać do bezpańskich zwierząt z P-64! forum.gazeta.pl/forum/w,752,127825713,,Nowe_samochody_dla_ekostraznikow_Do_przewozu_z_.html?v=2 TO ZWYKŁY TROLL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Nieee, no to jest mistrzostwo świata... 11.08.11, 00:59 r_mol napisał: > Myślę, że jeżeli uda się odwieść ją od zamiaru dzieciobójstwa, to miejscowa wsp > ólnota katolicka wszystko to jej zapewni. ROOOOOOOOTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Czy to na pewno nie w Polsce? 10.08.11, 22:52 U nas 14-latka z prawem do aborjci wyegzekwowala je dopiero po naglosnieniu sprawy. A po drodze sedzia, z pewnoscia jeden z tych sumiennych, postanowil odebrac ja rodzinie i umiescic wsrod drobnych kryminalistow w Osrodku Opiekunczym aby sie "odpowiednio" namyslila. Biedna, biedna dziewczynka. Do jakiego zezwierzecenia trzeba dojsc aby na cos takiego skazywac ofiary gwaltu, e dodatku tak mlode. --------------------------------- Józef Piłsudski: "Kościół bierze, nie kwituje, żąda więcej." Pozbawieni majątku przez KM: Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czy to na pewno nie w Polsce? 11.08.11, 10:16 > U nas 14-latka z prawem do aborjci wyegzekwowala je dopiero po naglosnieniu spr > awy. > A po drodze sedzia, z pewnoscia jeden z tych sumiennych, postanowil odebrac ja > rodzinie i umiescic wsrod drobnych kryminalistow w Osrodku Opiekunczym aby sie > "odpowiednio" namyslila. U nas taka 14-latka ma przynajmniej jakiś wybór: Czechy, Niemcy, Holandia, UK, tabletki przez sieć z WoW. A tamta - strach się bać, wszędzie dookoła czarna stonka, w Chile jest przecież jeszcze gorzej. > Biedna, biedna dziewczynka. Do jakiego zezwierzecenia trzeba dojsc aby na cos t > akiego skazywac ofiary gwaltu, e dodatku tak mlode. Dla tych kanalii kobieta jest tylko naczyniem na spermę. Jedyną wartość ma życie niewypoczęte. Poza tym pewnie sama sobie winna, było nie prowokować wujka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszkina w Biblii nie ma słowa o zakazie aborcji! 10.08.11, 23:42 Jedyny fragment to ten: Gdyby mężczyźni bijąc się uderzyli kobietę brzemienną powodując poronienie, ale bez jakiejkolwiek szkody, to [winny] zostanie ukarany grzywną, jaką <na nich> nałoży mąż tej kobiety, i wypłaci ją za pośrednictwem sędziów polubownych. 23 Jeżeli zaś ona poniesie jakąś szkodę, wówczas on odda życie za życie, 24 oko za oko, ząb za ząb, rękę za rękę, nogę za nogę, 25 oparzenie za oparzenie, ranę za ranę, siniec za siniec. Nie ma tu mowy o grzechu ale o zadośćuczynieniu. Bo brzeminna kobieta, jak krowa albo owca, była w tamtych czasach cenna. Ponieważ przeżywało mało dzieci, liczyła się każda ciąża. Nie ma to nic wspólnego z grzechem! Zarówno islam jak i judaim dopuszczają aborcję. Inne odłamy chrześcijaństwa także. Katolicy nie znają Biblii i dają się wodzić za nos księżom, którzy rozmaite uchwały soborowe prezentują jak 'słowo boże' chociaż wcale nim nie jest. Kobieta nie jest inkubatorem i ma sama prawo zadecydować, czy chce mieć dziecko z gwałcicielem. Osobom, które proponują, żeby urodzić i oddac do aborcji proponuję, aby wyobraziły sobie w takiej sytuacji swoją żonę albo córkę. I życzę pełnej wzruszeń wizualizacji 9 miesięcy ciąży z dzieckiem gwałciciela. Bo kobieta to jak wiadomo, macica na nogach.... Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only konsekwencja? 11.08.11, 00:05 Nie jestem zwolennikiem krzesła elektrycznego za gwałt. Choć jestem za dopuszczalnością kary śmierci w ramach samoobrony społeczeństwa przed szczególnie niebezpiecznymi przestępcami w rodzaju [b]maniakalnych morderców czy seryjnych aborcjonistów (co na jedno wychodzi). [/b] Że ty nie odrozniasz morderstwa od aborcji to twój problem. Ja i wielu tak nie uważa i nie musi, bo ty tak chcesz. A gdzie ochrona zycia poczętego za wszelką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:25 Czytaj wszystkie posty - dotyczą ceny jaką ponosi 14 - letnie dziecko i jest zmuszane do salszego dla niej horroru w imię czyjegoś widzimisię i uzurpowania sobie do tego prawa. Czemu uważasz się za właściciela jej ciała i umysłu lepszego od niej i jej rodziców, by za nich decydować? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:36 Pisałem już parę razy. Wyżej stawiam czyjeś życie niż czyjeś dobre samopoczucie. Po zastanowieniu sądzę że uznasz poprawność takiego postawienia sprawy również w ramach etyki świeckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only To skandal 11.08.11, 08:53 Nie jestem w stanie pojąć takiego prymitywnego i gruboskórnego - prostackiego wręcz podejścia podejścia do tak delikatnej materii jaką jest psychika czy też dusza ludzka. Traumę gwałtu, stres pourazowy pogłębiany przez zbrodniczą ciążę u 14-latki śmiesz nazywać brakiem dobrego samopoczucia!? Nie takiego bestialstwa dopuszczali się katolicy - oczywiście pod hasłem: "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego". Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:17 No coś ty przeciez obrońcy życia chronią tylko zycie poczęte. Gdy juz się urodzi to ich przestaje obchodzić, bo wtedy trzeba ponosic koszty wychowania edukacji. Trzeba wziąć za nie odpowiedzialność trzeba się troszczyć-tam obrońców życia nie uświadczysz. Ale rządzenie cudzym brzuchem nic nie kosztuje, nie wiąże się z żadnymi wyrzeczeniami. To kobieta ponosi wyrzeczenia, znosi ciążę poród a nie obrońcy zygot. Oni tylko krzyczą, a jak krzyk nie wystarczy to się zaczynaja modlić za podłe kobiety które myślą o skrobance. Ot cały ich wkład całe ich poświęcenie! Dlatego najwięcej krzyczy kler, faceci i mohery po menopauzie-bo im ciąża nie grozi! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:21 Normalni rodzice ponoszą koszt wychowania i edukacji dziecka, którego nie ponosi państwo. Fakt, dla niektórych ważniejsza jest nowa plazma. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:33 Koleś jak na typowego katola jesteś tępy niczym drewniany nóż! Prawo do aborcji to nie jest fanaberia wyuzdanych kobiet. To dramatyczna decyzja do której kobiety winny mieć prawo. I nie opowiadaj mi o normalnych rodzicach. Bo ta 14 latka nie jest normalną matka a jej zboczony wujek normalnym ojcem. Wy obrońcy tzw życia powinniście ponośić koszty swojej paranoi i na was powinien spoczywać obowiązek opieki nad niekochanymi i porzucanymi nierzadko upośledzonymi dziećmi skoro to kobiety w tym i nie tylko w tym kraju muszą ponosic koszty waszego fanatyzmu! PRAWO DO ABORCJI TO NIE NAKAZ ABORCJI. Katoliczka jej nie zrobi, a od macic ateistek wara katotalibanie! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:38 Sądzę, że ateistki mają prawo tak stawiać sprawę podczas śledztwa a potem procesu w sprawie aborcji. A także tłumaczyć w tym duchu swoją decyzję koleżankom spod celi. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:43 r_mol napisał: > Sądzę, że ateistki mają prawo tak stawiać sprawę podczas śledztwa a potem proce > su w sprawie aborcji. A także tłumaczyć w tym duchu swoją decyzję koleżankom sp > od celi. Jesteś niedoinformowany kobiety za dokonanie aborcji nie idą do więzienia. Wiesz gdzie jest najniższy odstetek aborcji? W Skandynawii-czyli tam gdzie nie ma jej zakazu i gdzie jest edukacja seksualna. A dlaczego? WARA OD MOJEJ MACICY OSZOŁOMIE-JAK BĘDĘ MUSIAŁA ZROBIĘ 150 SKROBANEK I KAŻDA ZADEDYKUJE TOBIE I TAKIM JAK TY! xD Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: konsekwencja? 11.08.11, 00:52 kobiety za dokonanie aborcji nie idą do więzienia Fakt, zapomniałem . To zresztą kontrowersyjny ale niegłupi przepis - rozrywający solidarność sprawcy zabójstwa i jego inspiratorki. Że tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
selmine Re: konsekwencja? 11.08.11, 11:30 Bo o to chodzi, by ludzi było jak najwięcej i by ci ludzie byli jak najbardziej uciemiężeni przez los. Takimi łatwiej kierować, będą przykładnie chodzić do kościoła i dawać na tacę, a potem zostaną oczywiście wzięci do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_myszkina Re: konsekwencja? 11.08.11, 15:14 deus-cosma-deus napisała: > No coś ty przeciez obrońcy życia chronią tylko zycie poczęte. Gdy juz się urodz > i to ich przestaje obchodzić, bo wtedy trzeba ponosic koszty wychowania edukacj > i. Trzeba wziąć za nie odpowiedzialność trzeba się troszczyć-tam obrońców życia > nie uświadczysz. Ale rządzenie cudzym brzuchem nic nie kosztuje, nie wiąże się > z żadnymi wyrzeczeniami. To kobieta ponosi wyrzeczenia, znosi ciążę poród a n > ie obrońcy zygot. Oni tylko krzyczą, a jak krzyk nie wystarczy to się zaczynaja > modlić za podłe kobiety które myślą o skrobance. Ot cały ich wkład całe ich po > święcenie! > Dlatego najwięcej krzyczy kler, faceci i mohery po menopauzie-bo im ciąża nie > grozi! Własnie! Jak pisał Boy-Żeleński, po porodzie to nawet i pod most! Liczy się ochrona życia NIENARODZONEGO. Narodzonetojuż jest problem tej kobiety, mimo, że przecież jest tylko depozytariuszką. Czy tylko ja widze w tym hipokryzję? Odpowiedz Link Zgłoś
obronakonieczna czarna hołota panoszy się też w Argentynie? 10.08.11, 23:59 kiedy oni wreszcie pójdą sobie stąd ... (do Vatykanu) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:36 oszolom-z-radia-maryja napisał: > i słusznie ze szpital jej tego odmawia. Dziecko powinno trafić do adopcji weżmiesz to dziecko do adopcji? zapewnisz mu byt oszołomie? psychiki tej zgwłaconej dziewczynki,jej dobra nie bieresz pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 00:41 Mam nadzieje, ze Human Rights Watch czy tez Amnesty International zadziala. Z rowna skutecznoscia z jaka bronia przed deportacja bandytow i terrorystow np. w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 00:42 Jesteś niedoinformowany kobiety za dokonanie aborcji nie idą do więzienia. Wiesz gdzie jest najniższy odstetek aborcji? W Skandynawii-czyli tam gdzie nie ma jej zakazu i gdzie jest edukacja seksualna. A dlaczego? WARA OD MOJEJ MACICY OSZOŁOMIE-JAK BĘDĘ MUSIAŁA ZROBIĘ 150 SKROBANEK I KAŻDA ZADEDYKUJE TOBIE I TAKIM JAK TY! xD Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:51 To do mnie? kobiety za dokonanie aborcji nie idą do więzienia Fakt, zapomniałem . To zresztą kontrowersyjny ale niegłupi przepis - rozrywający solidarność sprawcy zabójstwa i jego inspiratorki. Że tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 00:59 Ty coś mówiłeś? Z tego co zauważyłam to bełkoczesz i się modlisz na przemian. Nic twe modlitwy jednak nie dają-ani twój krzyk. Polki dokonują aborcji jak nie u nas to jadą do Czech do Niemiec-i twoje fanatyczne zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni. A za 5 góra 15 lat aborcja będzie w Polsce legalna, związki partnerskie to kwestia 5 lat. Choćby wam się ta ostatnia szara komóreczka od modłów zagotowała nie powstrzymacie tego :) Im bardziej krzyczycie tym szybciej nastąpią zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:29 Polki dokonują aborcji jak nie u nas to jadą do Czech do Niemiec-i twoje fanatyczne zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni. Są i tacy Polacy którzy np. kradną. Nie jest to argument za wykreśleniem kradzieży z kodeksu karnego. A za 5 góra 15 lat aborcja będzie w Polsce legalna Na razie to aborterzy wylatują nawet z list postkomunistów (Nowicka) związki partnerskie to kwestia 5 lat. A co mnie obchodzą problemy gejów w kontekście aborcji? Oni też walczą o prawo do usuwania? A po co im ono? Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:36 Szkoda na Ciebie klawiatury. Ale i tak twoje fanatyczne bredzenie niczego nie zmieni, a aborcja zostanie wykreślona z kodeksu karnego. Dlaczego piszę o gejach, bo katotaliban tylko zygotami i homosiami się zajmuje. Jednym nadaje niemal prawa obywatelskie a drugim ich odmawia. MASZ PRAWO "ŚWIĘTE" DO WŁASNEJ GŁUPOTY ALE nie masz prawa tejże narzucać innym-ot wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:41 " aborcja zostanie wykreślona z kodeksu karnego." He he "Dlaczego piszę o gejach, bo katotaliban tylko zygotami i homosiami się zajmuje. Jednym nadaje niemal prawa obywatelskie a drugim ich odmawia." Homosie mają w Polsce pełnię praw publicznych. To że pewne procedury nie są dla nich -no popatrz, głupi piętnastoletni wóz ma prawo do posiadania aż dwóch tablic rejestracyjnych, a mnie czy tobie nawet jednej odmawiają. Dyskryminacja! Odpowiedz Link Zgłoś
akilae Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 08:06 Takich jak r_mol należałoby potraktować P-64. Z robakami byś się świetnie dogadał trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
gottfriedka Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:05 Być może zwolennicy aborcji mają coś nie tak z psychiką. Choć i tu bym nie generalizowała. Ale ja nie znam żadnych zwolenników. Znam bezwzględnych przeciwników i osoby, które dopuszczają możliwość aborcji w pewnych przypadkach. Posłużę się pewnym modelem: -bezwzględni przeciwnicy kar cielesnych - "dziecka nie można pod żadnym pozorem uderzyć", -osoby dopuszczające kary cielesne w pewnych przypadkach - "czasem najlepszą reakcją na wyjątkowo niegrzeczne zachowanie dziecka jest klaps" -zwolennicy kar cielesnych - "lać i patrzeć, czy równo puchnie" Odpowiedz Link Zgłoś
deus-cosma-deus Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:12 ten przykład jest za trudny dla r-mola toż to ćwierćinteligent... Dla niego osoby walczące o PRAWO do aborcji o niczym innym nie myślą tylko jak tu się "wyskrobać"! On nie rozumie że nie ma czegoś takiego jak zwolennik aborcji, są tylko ci, którzy upominają się o prawo do aborcji ale dla gościa z tak posuniętym niedowładem intelektu prawo do aborcji to bezwzględny nakaz aborcji! I nic z tym nie zrobisz. POMÓDL SIĘ ZA NIEGO ;P Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:26 Skrót myślowy. Pisząc "zwolennicy" mam na myśli zwolenników dopuszczalności. Odpowiedz Link Zgłoś
gottfriedka Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:39 Zanim powiem dobranoc, jeszcze jedno spostrzeżenie na temat katolickiego stanowiska. Wiem, że Biblia nakazuje przeciwdziałać złu. Rozumiem, że dla katolików aborcja jest złem. Niech więc katolicy rozmawiają ze znajomymi kobietami, które chcą przerwać ciążę, przekonują je do zmiany decyzji. Ale dlaczego złem ma być możliwość indywidualnego wyboru? Co jest złego w tym, że kobieta ma warunki do korzystania z tzw. wolnej woli? Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 01:42 Zło polega na tym, że ofiarą jej "wolnej woli" chcąc nie chcąc padnie w przypadku aborcji jej dziecko. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
akilae Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 08:05 Takich jak r_mol należałoby potraktować P-64. Z robakami byś się świetnie dogadał trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
akilae Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 08:06 Takich jak r_mol należałoby potraktować P-64. Z robakami byś się świetnie dogadał trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik a w RP narzekają na kompromisową ustawę aborcyjną 11.08.11, 01:07 jak ja lubię ten śliczny, polski kompromis Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 01:44 Zwolenników aborcji można porównać do rozbitków na morzu, którym udało się dostać na łódź ratunkową i walą wiosłami , po rękach i głowie czepiającego się łodzi następnego rozbitka, bo będzie im mniej wygodnie . Czy państwo nie może wziąć na siebie odpowiedzialności za wychowanie dziecka , spłodzonego w wyniku gwałtu? Oto ,właśnie moralność kłoaki, przepraszam salonu i jego organu GW, zabić , utopić w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czyli tak samo jak u nas. Katolicy są okrutni choć 11.08.11, 05:37 mówią ciągle o miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Geny gwałciciela są dla katolika najważniejsze i n 11.08.11, 06:02 Geny gwałciciela są dla katolika najważniejsze i nie wolno ich stracić. A zgwałcona ? - no cóż - to są niezbędne koszty i ... naczynie na najważniejsze - geny gwałciciela. Czarna zaraza działa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 07:03 I słusznie,że szpital odmawia aborcji-Bóg tak chciał.Podobają się moje brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 07:50 normal.na bank tam królują 'wartości chrześcijańskie'.i pewnie wujek dostanie w zawiasach bo się wyspowiadał...a przybić sku...ela gwoździem za jajca do drzewa i dać mu tępy nóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
panta_rhei_only Nie ma różnicy? 11.08.11, 09:13 Proponuję nadać wszelkie prawa obywatelskie już w chwili poczęcia. W związku z tym zaraz po stosunku kobieta ma zgłosić się do odpowiednich wybrańców o jedynie słusznych poglądach i morale - do rejestracji. Opłacić chrzest po nadaniu imienia. Wprowadzić ten jakże słuszny przepis dotyczący życia poczętego pod karą np. duby, pręgierz (może stos) dla każdej niezależnie od jej światopoglądu - to nieistotny szczegół, wszak mający o sobie pyszne mniemanie "mędrcy" nie przyjmują do wiadomości, że można myśleć inaczej, że nie mają prawa narzucać innym swego wąskiego punktu widzenia. Jeśli to będzie dziewczynka - ubezwłasnowolnić jej brzuch a jeszcze lepiej narządy rozrodcze. Nie czekać do narodzin - bo wszak to już nie ma najmniejszego znacznia Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Nie ma różnicy? 11.08.11, 12:21 Twoje pierwsze zdanie - bardzo rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: henryk_49 i r-mol 11.08.11, 09:02 jestescie dnem katolickiego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 10:12 Je.bane katolskie ścierwa... Odpowiedz Link Zgłoś
selmine Fanatycy religijni atakuja 11.08.11, 10:35 Jak najbardziej wierzę w Boga. Ale nie może być tak, że jakieś zasady są ważniejsze od człowieka. Wczoraj słyszałam, że modlitwa pogrzebowa nie może odbyć się przy skremowanym ciele. Przecież to i tak martwe ciało, co za różnica, czy jest spalone, czy nie?? A ta sprawa to po prostu jakiś koszmar. Płód to jeszcze nie jest człowiek! Może kobieta też dokonuje ludobójstwa przeżywając miesiączki i wydalając komórki jajowe, z których hipotetycznie mogłyby się rozwinąć dzieci? To jest po prostu fanatyzm. Jestem raczej przeciwna aborcjom, ale to nie jest normalna sytuacja. Jak można wychowywać dziecko faceta, którego się nie kocha? Co więcej, faceta, który cię zgwałcił? Co więcej - który jest twoim wujem? Przecież jeśli ona urodzi to dziecko, to ich dramat się nigdy nie skończy! Ponadto, jeśli to niby taki grzech, to tylko ona będzie ponosić tego konsekwencje, a nie ci pieprzeni katolicy. Nawet, gdyby to dziecko poczuło jakikolwiek ból podczas aborcji, to znacznie większy ból przyniesie mu życie w takiej rodzinie. Gdyby to jeszcze był jakiś obcy facet, może jeszcze jakoś. Ale wuj? To dziecko pewnie nawet nie urodzi się zdrowe. Wiara w Boga jak najbardziej tak, ale nie chore zakazy,które więcej przynoszą złego niż dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: Fanatycy religijni atakuja 11.08.11, 10:52 "Jak najbardziej wierzę w Boga. Ale nie może być tak, że jakieś zasady są ważniejsze od człowieka" A zasady boskie też nie mogą być? Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 inny tytuł 11.08.11, 10:47 Proponuję inny tytuł ,,Zgwałcona dziewczyna nie może zabić nienarodzonego dziecka" Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: inny tytuł 11.08.11, 10:57 > Proponuję inny tytuł ,,Zgwałcona dziewczyna nie może zabić nienarodzonego dziecka" Proponuję inny tytuł "Pasożyt zalęgły w wyniku gwałtu w ciele dziecka chroniony przez bandę zwyrodnialców" Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: inny tytuł 11.08.11, 11:02 > Proponuję inny tytuł ,,Zgwałcona dziewczyna nie może zabić nienarodzonego dzie > cka" Może "zgwałcone dziecko"? OK, w Watykanie wciąż "age of consent" to 12 lat, inna kultura seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: inny tytuł 11.08.11, 11:14 > OK, w Watykanie wciąż "age of consent" to 12 lat Nie no, nie wprowadzaj publiki w błąd. Watykan oficjalnie stosuje w tej kwestii zapisy prawa włoskiego, które ustala age of consent na poziomie 14 lat (oczywiście tajemnicą poliszynela jest, że w praktyce watykańczycy stosują następującą wykładnię: www.youtube.com/watch?v=VABSoHYQr6k ). Inna sprawa, że w myśl nawet oficjalnego prawa ta dziewczynka była już wystarczająco dorosła, by podejmować aktywność seksualną, więc nie zdziwię się, jak któryś z katolickich skur.wysynów wyskoczy ze stanowiskiem, że żadnego gwałtu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: inny tytuł 11.08.11, 11:25 > Inna sprawa, że w myśl nawet oficjalnego prawa ta dziewczynka była już wystarcz > ająco dorosła, by podejmować aktywność seksualną, więc nie zdziwię się, jak któ > ryś z katolickich skur.wysynów wyskoczy ze stanowiskiem, że żadnego gwałtu nie > było. Sama się suka prosiła i za krótkie spódniczki przy wujku nosiła zamiast grzecznie do kostek jak panny z oazy. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Re: inny tytuł 11.08.11, 12:18 Bardzo możliwe. A po co do kostek? Wystarczy za kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: inny tytuł 11.08.11, 12:30 > Bardzo możliwe. A po co do kostek? Wystarczy za kolano. A nie mówiłem? ;-) A serio: teraz już mam pewność, że mol to dywersant, który ma za zadanie obrzydzać katolicyzm i na razie udaje mu się to świetnie, bo nawet ksiądz Szatanek nie pier.doli takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: inny tytuł 11.08.11, 12:28 didimos68 napisał: > Proponuję inny tytuł ,,Zgwałcona dziewczyna nie może zabić nienarodzonego dzie > cka" taki sam idiota jak ten od poprzedniego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 10:49 gdyby to był mój brat, już by nie żył. Będę się modliła, by dziecko samoistnie poroniło. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może do 11.08.11, 10:58 > Będę się modliła, by dziecko samoistnie poroniło. Ty, to jak już będziesz rozmawiać z tym waszym całym bogiem, to powiedz mu może, żeby wziął i pospier.dalał albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
majkag8 Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 11:33 To całkiem jak u nas w Katolandzie. Porąbani katole są wszędzie tacy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Zgwałcona argentyńska dziewczynka nie może doko... 11.08.11, 12:41 Ci religianci i ich urojenia. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś