Dodaj do ulubionych

Nie chcemy takich tekstów

• amdrzej11 Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 04.06.05, 17:04
      Czesc! Widze, ze chcialo sie Tobie popracowac. Dzieki! Ja po ostatniej akcji
      zdejmowania moich postow z forum dyskusyjnego, stracilem nadzieje, ktora jednak
      czesciowo wrocila po opublikowaniu przez internetowe wydanie GW artykulu, ktory
      wczesniej ukazal sie tylko w wydaniu papierowym. Najdzieniejsze, ze polemika
      z tym artykulem ukazala sie na internecie p r z e d samym artykulem :-)
      Pozdrowienia
      Andrzej
      • kot.behemot Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 04.06.05, 20:48
        amdrzej11 napisała:

> Czesc! Widze, ze chcialo sie Tobie popracowac.

A skąd, jestem leniem. Przeszukałem tylko trochę literaturę. Inni bardziej się
        przyłożyli - taki raport z google wyskoczył:
        www.lifesite.net/features/marriage_defence/SSM_MD_evidence.pdf
        Właśnie go sobie czytam. Pożyteczny, bo z odnośnikami do źródeł.
        • amdrzej11 Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 05.06.05, 00:18
          Dobry wieczor! Wlasnie skonczylem ogladac niezly film, ktory kupilem w Polsce
          jak bylem w kraju na Boze Narodzenie. Nazywa sie "Cinema Paradiso". Polecam,
          jak nie widziales!
          Niestety nie moge otworzyc linku. Sprobuje jutro.
          • amdrzej11 Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 05.06.05, 00:34
            P.S. Pikanterii filmowi dodaje fakt, ze jest on w y r a z n i e
            dyskryminujacy lesbijki i gejow - nie pada w nim ani j e d n o slowo na ich
            temat! Sprawilo mi to wielka frajde!
        • nikodem123 Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 05.06.05, 16:14
          Bardzo pożyteczny!!
          Wynika z niego, że 1 na 200 par tworzących wspólne gospodarstwo domowe to pary
          homo. 29% par homoseksualnych (blisko co trzecia) będzie ze sobą dłużej niż
          osiem lat, w przypadku co dziesiątej pary związek przetrwa lat 16. Biorąc pod
          uwagę brak ochrony prawnej, niechęć, wrogość społeczeństwa, to wynik niezwykle
          wysoki. Niespodziewałem się, geje potrafią być do siebie aż tak przywiązani.

3/4 Pedofili to heterycy - a wszyscy wokoło klepią, że pedał i pedofil to jest
          to samo. A tu się okazuję, że pedofil i heteryk to prawie to samo.

Polecam też rozdział poświęcony małżeństwom. Może po jego przeczytaniu do kogoś
          z homofobów dotrze, dlaczego zależy nam na ustawie o związkach partnerskich.

I humorystyczny!!!
          Dowiedzieć się tu można, że zakażenie wirusem opryszczki praktycznie nie
          występuje u heteroseksualistów. Podobnie jak rak odbytnicy - na marginesie ta
          lokazlizacja stanowi 1/3 umiejscowienia raka jelita grubego, raka chyba numer
          dwa albo trzy jeśli chodzi o zachorowania na nowotwory. U hetero też zakażenie
          wirusem żółtaczki jest bardzo rzadkie albo nie występuje w ogóle. No, po prostu
          boki zrywać.
          • kot.behemot Do szkoły, chłopcze 05.06.05, 19:30
            > 3/4 Pedofili to heterycy - a wszyscy wokoło klepią, że pedał i pedofil to jest
            > to samo. A tu się okazuję, że pedofil i heteryk to prawie to samo.

Bo zapomniałeś, wyciągając wniosek, że homoseksualiści, to według najbardziej
            optymistycznych szacunków, koło 10% populacji. Według bardziej pesymistycznych -
            koło 3-4%. Skoro więc stanowią 25% pedofili, to...
            • nikodem123 Re: Do szkoły, chłopcze 05.06.05, 20:49
              to co czwarty pedofil to pedał, 75% to heterycy. Czyż nie?
              • kot.behemot Re: Do szkoły, chłopcze 05.06.05, 22:36
                Skoro pedały, 5% w społeczeństwie, to 25% pedofili, to dowód, że jest związek
                między pedalstwem a pedofilią, po prostu. Nadreprezentacja, w stosunku do
                odsetka w populacji. Ujmując inaczej, pedały mają WIĘKSZĄ tendencję do bycia
                pedofilami niż hetero, a tych ostatnich wśród pedofili jest więcej, w liczbach
                bezwzględnych, tylko dlatego, że są większością.
                Wytłumaczyłem? A może jeszcze mało? No to inny przykład: więcej się psuje Toyot
                niż małych Fiatów. Rozumiesz? Jeśli skończyłeś chociaż liceum, to rozumiesz.
                Jeśli skończyłeś, a rozumieć nie chcesz, to już nie do mnie pretensje.

• nikodem123 Re: Do szkoły, chłopcze 05.06.05, 23:00
                  O to mamy homofoba w pełnej krasie!
                  Jak argumentów nie można pokonać,to można protekcjonalnioe kogoś
                  nazwać "chłopcem".

Coś na zasadzie: "Co ty mi tu >chłopcze< - malutki i głupi człowieczku"
                  będziesz mówił! Przecież ja jestem zdrowym heteroseksualnym samcem, który
                  stanowi większość chorujących na AIDS w Polsce (tuż zaraz po narkomanach),
                  będziesz opowiadał!

Z punktu widzenia dziecka jest mu bez różnicy, kto go skrzywdził. A częściej
                  krzywdzą heterycy. Jako heteryk z honorem powinieneś przyznać: My hetrerycy
                  częściej gwałcimy dzieci.
                  Przecież lubisz tak uogólniać zachowania pojedynczych osób na zachowania całej
                  społeczności.

No, to takie łatwe! No powiedz! "My heterycy gwałcimy więcej dzieci"
                  • kot.behemot Re: Do szkoły, chłopcze 05.06.05, 23:31
                    "Więcej się psuje Toyot niż małych Fiatów".
                    W liczbach bezwzględnych to prawda, ale Ty z tego wyciagasz wniosek, że Toyota
                    to rzęch w porównaniu z małym Fiatem. Idź do nauczyciela matematyki, niech Ci
                    wytłumaczy, mnie już ręce opadły.
                  • kot.behemot Wesołe zabawy ze statystyką 05.06.05, 23:57
                    Wykastrowanie 1000 pedałów uratuje więcej dzieci niż wykastrowanie 1000
                    heteryków. No, przyznaj. Tym bardziej, że MOJE twierdzenie opiera sie na
                    liczbach i wytrzymuje krytykę. :)
                    • nikodem123 Re: Wesołe zabawy ze statystyką 06.06.05, 00:18
                      Tak samo jak wykastrowanie wszystkich heteryków lub odizolowanie dzieci od
                      wszystkich mężczyzn heteryków. Zostanie uwiedzonych o 75% dzieci mniej. Z
                      punktu widzenia dzieci to o wiele dla nich korzystniejsze rozwiązanie, bo
                      gwarantujące im większe bezpieczeństwo
                      • kot.behemot Re: Wesołe zabawy ze statystyką 06.06.05, 00:25
                        Mniej cost effective: taniej wykastrować 250 homo niz 750 hetero, a efekt, s
                        punktu widzenia dzieci, taki sam. :)

• nikodem123 Re: Wesołe zabawy ze statystyką 06.06.05, 00:30
                          No nie zupełnie!!
                          Gdy wykastrujesz wszystkich homo to zostanie ochrtonionych tylko 25% dzieci.
                          Natomiast gdy wszystkich hetero to 75% dzieci. Mając dziecko to wolałbym, aby
                          było ono chronine 3 razy skuteczniej - hetero do kastracji
                          • kot.behemot Re: Wesołe zabawy ze statystyką 06.06.05, 00:36
                            "Wszystkich hetero" nie równa się "wszystkich homo", czego Twoje rozumowanie nie
                            bierze pod uwagę. Rozsądnie licząc, wszystkich hetero jest 20 razy więcej, homo
                            mają większą jednostkową skłonność do pedofilii, efektywniej więc byłoby
                            kastrować homo. Policz sobie, albo poproś pana od matematyki, niech pomoże.
                            • nikodem123 I znów protekcjonalny ton - za to Cię uwielbiam 06.06.05, 00:45
                              Jest!! "Poproś pana od matematyki"

Ale ja zawsze wolałem panie od matematyki :-(

Stary, fajnie mi się z Tobą gaworzy, może dlatego, że tak łatwo przychodzi mi
                              Cię punktować. A Tobie pozostaje nic innego jak tylko nazywać mnie pedałem,
                              chłopcem, chłopcem, który potrzebuje pomocy "pana od matematyki".

Ale wybacz,każda rozrywka musi się skończyć, bo przeciągana staje się nudna,
                              bynajmniej bardziej nudna niż sen.

Dobranoc

PS.
                              Może jutro zagadam do Ciebie
                              • amdrzej11 Re: I znów protekcjonalny ton - za to Cię uwielbi 07.06.05, 10:50
                                Widzialem krotka migawke z ostatniej walki Goloty. Wstajac z desek po k.o.
                                w pierwszej rundzie, powiedzial cos takiego:
                                - Nie wiem jak to sie stalo, caly czas go punktowalem...!
                  • konserwatysta_forum Troche matematyki :-) 06.06.05, 00:39
                    Zbierzmy wszystko razem: 1/4 pedofili to homo, w najgorszym przypadku 1/10
                    populacji to homo.
                    Biorac pod uwage te liczby, prawdopodobienstwo ze pedofil jest homo, jest 2.5
                    raza wieksze niz, to ze jest hetero.
                    • konserwatysta_forum Re: Troche matematyki :-) 06.06.05, 00:56
                      Mialo powinno byc:

prawdopodobienstwo ze homo jest pedofilem, jest 2.5
                      raza wieksze niz, to ze hetero hetero jest pedofilem.

Sorry
                • nikodem123 To heterycy gwałcą dzieci 05.06.05, 23:39
                  Proszę i proszę, żebyś powiedział, że najczęstszym sprawcą dzieci jest, a Ty
                  nie potrafisz tego powiedzieć.

Nie potrafisz również powiedzieć, że co dwusetna para tworząca wspólne
                  gospodarstwo domowe jest parą homoseksualną.

I co ja mam z Tobą zrobić? Jestem bez radny.

Co ja mam ze sobą zrobić? Stać się heteroseksualny i nieść to brzemię, że za
                  3/4 przestępst wobec dzieci - tak jest podobno według homofobicznych
                  publikacji - odpowiadają heterycy?

Czy może jednak nadal pozostać pedałem i mieć tą 10% szansę, że mój związek
                  przetrwa conajmniej 16 lat?
                  • kot.behemot Re: To heterycy gwałcą dzieci 05.06.05, 23:44
                    > Proszę i proszę, żebyś powiedział, że najczęstszym sprawcą dzieci jest, a Ty
                    > nie potrafisz tego powiedzieć.

Najczęstszym sprawcą dzieci jest małżeństwo heteroseksualne, przyznaję. :)
                    A żebym przyznał, że Toyota to rzęch, w porównaniu z małym Fiatem, się nie
                    doczekasz, bo nie jestem idiotą. Powtarzam: idź do nauczyciela/wykładowcy
                    matematyki, niech Ci wytłumaczy.
                    • nikodem123 Re: To heterycy gwałcą dzieci 05.06.05, 23:49
                      Przepraszam, nie dopisałem swojej myśli do końca, a Ty też się nie domyśliłeś.

Miało być tak: "najczęstszym sprawcą gwałtu, uwiedzenia dzieci jest heteryk"

No przyznaj to proszę!!
                      No, jako heteroseksualny mężczyna przyznaj, że tak jest!

Już Cię proszę, abyś przyznał mi rację, że myliłeś się też w innych kwestiach
                      • kot.behemot Re: To heterycy gwałcą dzieci 05.06.05, 23:55
                        Świetnie, ale proszę, w razie czego, o cytowanie całości. Półprawdy nie napiszę.

-------------------------------------------------------------
                        Homoseksualni mężczyźni, ze względu na mniejszy procentowy udział w populacji,
                        są, w liczbach bezwzględnych, rzadziej sprawcami czynów pedofilskich niż
                        mężczyźni heteroseksualni. Mniejszy odsetek homoseksualistów równoważy, do
                        pewnego stopnia, ich większą statystyczną tendencję do pedofilii.
                        -------------------------------------------------------------
                        Zadowolony?
                        • nikodem123 Re: To heterycy gwałcą dzieci 06.06.05, 00:01
                          Zadowolony w połowie.
                          Gdy zostanie uwiedzona Twoja córeczka o kim najpierw pomyślisz o
                          heteroseksualiście czy o homo?
                          • kot.behemot Re: To heterycy gwałcą dzieci 06.06.05, 00:04
                            Jeśli Twoj syn wróci do domu z obrażeniami odbytu, to pomyślisz najpierw o
                            hetero, czy o homo?

Co do córeczek, to pedofilia charakteryzuje głównie mężczyzn. Wśród kobiet jest
                            rzadsza.
                            • nikodem123 Re: To heterycy gwałcą dzieci 06.06.05, 00:12
                              To pomyślę o heteryku. Bo oni gwałcą częściej. Seks z chłopcem może stanowić
                              formę zastępczą zachowania seksualnego. Zgwałcił go heteryk - bo oni są sprawcą
                              częstszym przestępstw seksualnych na dzieciach - kto jest pedofilem, dla tego
                              nie do końca płeć jest ważana. Dla pedofila ważne jest by było to dziecko. Dla
                              więźniów ważne jest rozładowanie popędu seksualnego - płeć nie ma znaczenia.
                              • kot.behemot Re: To heterycy gwałcą dzieci 06.06.05, 00:26
                                No, jeśli dla poprawienia statystyki z zachowań homoseksualnych zacznie się
                                wyłączać zachowania homoseksualne, to z taką statystyką duuuużo można zrobić. Ja
                                się w taką pseudostatystykę bawić nie zamierzam.
                                • nikodem123 Jak Tobie trzeba wszystko tłumaczyć :-( 06.06.05, 00:37
                                  Zachowania homoseksualne to jedno, a homoseksualizm to drugie.

Proszę poczytaj sobie coś mądrego. I poczytaj to ze zrozumieniem. Najbardziej
                                  aktywny rozmówca na tym forum, a podstawowej wiedzy brak
                                  • amdrzej11 Re: Jak Tobie trzeba wszystko tłumaczyć :-( 07.06.05, 10:52
                                    :-O
                • nikodem123 Jeśli Twojdziecko zostało zgwałconea 05.06.05, 23:43
                  Jeśli Twoje dziecko zostanie zgwałdzone, uwiedzone, wykorzystane, to pomyśl, ze
                  najprawdopodobniej był to heteryk.

Pamiętaj, że większe prawdopodobieństwo jest, że był to heteryk
                • nikodem123 Jeśli Twojdziecko zostało zgwałcone to przez heter 05.06.05, 23:45
                  Taka jest prawda, że to heteryk uwiódł, zgwałcił Twoje dziecko
            • nikodem123 A co z innymi wnioskami z Twoich publikacji? 05.06.05, 23:24
              Uczepiłeś się pedofilii, bo to najbardziej elektryzujące.

A trwałość związków homoseksualnych?

A o humereskach publikowanych w wydawnictwach, które za wszelką cenę chcą
              udowodnić, że pedalstwo jest zagorożeniem dla całej ludzkości rozmawiać nie
              chcesz.

Rozumiem to jest nie wygodny i trudny do obrony dla Ciebie temat
              • kot.behemot Re: A co z innymi wnioskami z Twoich publikacji? 05.06.05, 23:42
                nikodem123 napisał:

> Uczepiłeś się pedofilii, bo to najbardziej elektryzujące.

Bynajmniej się nie uczepiłem. Odpowiedziałem jedynie na Twoją interpretację
                danych, wskazujacą na kiepskie rozumienie statystyki (bądź niecheć zrozumienia).

> A trwałość związków homoseksualnych?

Guzik mnie obchodzi. Oczywiście, do pewnego stopnia jest to pewnie czynnik
                związany z częstością zmiany partnerów, jednak nie mam ochoty na fantazjowanie
                nie poparte danymi, które mógłbym znaleźć nie przeprowadzając takich badań
                samemu. Faktem stwierdzonym jest częsta zmiana partnerów statystycznego pedała,
                co, w połączeniu z biologicznie uwarunkowaną większą łatwością zakażenia, daje
                takie wskaźniki infekcji STD, jakie widać.

> A o humereskach publikowanych w wydawnictwach, które za wszelką cenę chcą
                > udowodnić, że pedalstwo jest zagorożeniem dla całej ludzkości rozmawiać nie
                > chcesz.

Prawda. Podobnie jak o humoreskach publikowanych w wydawnictwach "przez i dla",
                pragnących udowodnić, że pedalstwo to "tacy sami".

• nikodem123 Brawo! Zaczynasz myślić 05.06.05, 23:58
                  I znów słowo "pedał" - jak nie można na argumenty, to zawsze można opluć!

Brawo! Bis!!!

Ale te humoreski to Ty zamieściłeś, więc jest za nie odpowiedzialny. Skoro nie
                  chcesz nad nimi dyskutować, to znaczy, że przyznajesz, że się nimi
                  skompromitowałeś.
                  • kot.behemot Re: Brawo! Zaczynasz myślić 06.06.05, 00:00
                    Nie zamieściłem humoresek. Zamieściłem referencje do publikacji naukowych.
                    Nie ustawiaj sobie przeciwnika, chłopcze.
                    Dobranoc.
                    • nikodem123 I znów: jak nie argumenty, to "zgóry" 06.06.05, 00:06
                      Widzisz, jak nie potrafisz na argumenty to potrafisz napluć: albo
                      mówiąc "pedale" albo "chłopcze".

Zamiściłeś link do humoreski, która mówi, że opryszczka (zakażenie wirusem
                      herpaes simplex) u heteroseksualistów nie występuje albo występuje bardzo
                      rzadko. Nie mówiąc już o innych bzdurach?
                      • kot.behemot Re: I znów: jak nie argumenty, to "zgóry" 06.06.05, 00:13
                        nikodem123 napisał:

> Widzisz, jak nie potrafisz na argumenty to potrafisz napluć: albo
                        > mówiąc "pedale" albo "chłopcze".

Na argumenty odpowiedziałem. Co do "chłopcze", to jak się nie podoba, to nie
                        trzeba było zaczynac dyskusji w takim tonie. Ja mam zasadę dostosowywania się do
                        poziomy dyskutanta.

Co do opryszczki, to są dwie odmiany. W kontekście tej dyskusji celowe jest
                        dyskutowanie o genitalnej. Zamieść dane wspierające twierdzenie przeciwne,
                        proszę bardzo.
                        • nikodem123 Re: I znów: jak nie argumenty, to "zgóry" 06.06.05, 00:27
                          Czy zwróciłem się do Ciebie "chłopcze"? Ani razu.

Chociaż mogłem, bo jak zobaczyłem, to ja Ciebie dopiero wprowadzam w sztukę
                          czytania - studiowania publikacji naukowych. Ale się tak nie zwróciłem, bo mam
                          szacunek dla osób, które mają mniej umiętności ode mnie.

Skoro masz zwyczaj dostosowywania się do poziomu dyskutanta, to bardzo proszę
                          nie nazywaj mnie "chłopcem" ani też mężczyzn homoseksualnych per "pedał". Gdyby
                          to stanowiło dla Ciebie trudność (znalezienie właściwego wyrazu) to możesz
                          liczyć na moją pomoc lingwistyczną.

Co do opryszczki to cytuje tylko publikacje, które sam przytoczyłeś. Tam,
                          widzisz nie rozróżniano rodzajów opryszczki. Zsapomniałeś też o innych
                          pzdurach, które byłem uprzejmy wypunktować, a które Ty byłeś uprzejmy
                          przemilczeć.
                          • kot.behemot Re: I znów: jak nie argumenty, to "zgóry" 06.06.05, 00:36
                            > Chociaż mogłem, bo jak zobaczyłem, to ja Ciebie dopiero wprowadzam w sztukę
                            > czytania - studiowania publikacji naukowych.

Nie rozśmieszaj mnie. Siusiu, paciorek i spać. Dobranoc.
                            • nikodem123 Powiedziałem Ci - za traktowanie z góry Cię uwielb 06.06.05, 00:48
                              uwielbiam
                              Jest!! "Siusiu paciorek i spać"

Tryskasz fantazją. to dobrze.

Stary, fajnie mi się z Tobą gaworzy, może dlatego, że tak łatwo przychodzi mi
                              Cię punktować. A Tobie pozostaje nic innego jak tylko nazywać mnie pedałem,
                              chłopcem, chłopcem, który potrzebuje pomocy "pana od matematyki", a teraz
                              to "siusiu...".

Ale wybacz,każda rozrywka musi się skończyć, bo przeciągana staje się nudna,
                              bynajmniej bardziej nudna niż sen.

Dobranoc

PS.
                              Może jutro zagadam do Ciebie
                              • kot.behemot Re: Powiedziałem Ci - za traktowanie z góry Cię u 06.06.05, 00:50
                                > może dlatego, że tak łatwo przychodzi mi
                                > Cię punktować

Poproś lepiej admina, żeby wywalił Twoje posty, bo wysokie w nich stężenie
                                kompromitującego nieuctwa, które zaiste, przychodzi Ci łatwo.
                                • nikodem123 Re: Powiedziałem Ci - za traktowanie z góry Cię u 06.06.05, 00:56
                                  Wypunktujesz tak jak ja Ciebie?

Oj! Postaraj się choć ze dwa przykłady? Udowodnij, że heterycki samiec potrafi
                                  wypunktować pedała, że jest lepszy. No proszę! No proszę udowodnij, że
                                  potrafisz czytać artykuły naukowe! No przecież tak być nie może, ze pedały -
                                  pedofile są mądrzejsi od heteryckich samców.

Dobranoc. O Twoich dokonaniach chętnie poczytam jutro
                                  • amdrzej11 Re: Powiedziałem Ci - za traktowanie z góry Cię u 07.06.05, 11:05
                                    Maga byc co najwyzej inteligentniejsi (w co osobiscie watpie - czlowiek
                                    inteligentny ma zachowany instynkt samozachowawczy). Gdyby byli madrzejsi to
                                    przynajmniej czesc z nich zrezygnowalaby ze swoich nawykow. Pewne jest, ze
                                    w parze z homoseksualizmem idzie zazwyczaj narcyzm i egocentryzm. Jest to jedna
                                    z przyczyn niestalosci partnerskiej homoseksualistow!
          • amdrzej11 Re: Choroby weneryczne, pytanie o badania? Słuzę: 07.06.05, 10:44
            Jedyna rzecza, z ktorej boki mozna zrywac, to twoje wnioski pokazujace sposob
            twojego (waszego?) rozumowania. Do tej pory wiadomo bylo, ze homoseksualizm ma
            zwyczaj isc w parze m.inn. z narcyzmem i egocentryzmem (naukowo udowodnione).
            Teraz pewnie trzeba bedzie sie zastanowic czy nie poszerzyc tej listy o tzw
            myslenie tunelowe.
      • nikodem123 Napracował się i się skompromitował 05.06.05, 22:47
        Zgromadził publikacje naukowe, które kompromitują jego tezy. Zapraszam, żeby
        przeczytać mój post poniżej :-)

Z wyrazami szacunku
        Nikodem 123
    • fjf Zareaguję tak samo jak wybiórcza 16-ka - nie życze 04.06.05, 17:20
      sobie w gazecie za która płące takich tekstów jak wasz. A swoją drogą nie
      wiedziałem, w wybiórczej jest az tyle pedało-lesbijek i feministek. Choć
      dziwne, że czołowa feministka Kinga Dunin nie podpisał tego tekstu
    • chris12 Niech J. Pospieszalski porozmawia z M. Jurkiem 04.06.05, 18:17
      A więc "Warto Rozmawiać". Niezależny publicysta Piotr Semka napisze scenariusz
      takiego widowiska i potem wszystko stanie się jasne.
    • wikal Re: Nie chcemy takich tekstów 04.06.05, 18:47
      Zabawny ten księży tekścik. Przecież wiadomo, że najwięcej gejów i lesbijek
      jest wśród kleru katolickiego. I na to są badania socjologiczne. Wystarczy je
      zauważyć. Przyznam szczerze, że nie znam żadnej osoby o odmiennej oreientacji
      seksualnej, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Za diabła nie rozumiem też
      jak można mieć pociąg do przedstawicieli tej samej płci i po cholerę im te
      parady, których nikt nie ma ochoty oglądać. Ale przyznaję, że nietolerancja
      wobec tych ludzi w naszym kraju jest straszna, wystarczy poczytać posty na tym
      forum. A nagonka na określoną grupę zawsze rodzi w niej agresję, o czym warto
      pamiętać. Poza tym księżulo własne gniazdo kala, dałby sobie spokój, bo nawet w
      naszym katolandzie ilość afer księżowskich z homoseksualizmem w tle była
      całkiem pokaźna. W innych krajach, w których tak się nie boją kleru jak u nas,
      jest jeszcze gorzej. Trochę pokory i samokrytyki obłudnicy w sutannnach to by
      wam sie przydało.
      • janek007 Podaj zrodla do tych badan oraz to... 04.06.05, 20:12
        kto je prowadzil i sponsorowal. Konkretne arumenty a nie insynuacje kiepski
        prowokatorku.
      • jurek46pink Re: Nie chcemy takich tekstów 04.06.05, 20:43
        Zwierzę się: będąc b. młodym i - podobno - urodziwym, byłem kilkakrotnie
        molestowany seksualnie, w najbardziej obleśny sposób (niestety dopiero później
        umiałem to ocenić...) przez księżula z sąsiedniej parafii "na przepustce".
    • the.bill1 To mamy przynajmniej index osób schorowanych w GW 04.06.05, 20:24
      No comments. Ci ludzie nie potraia dyskutować. Oni tylko szczuja ideologicznym
      żargonem. Dyskurs Prady ich nie interesuje, gdyż samo jego dyskutowanie jest
      zagrożeniem dla nędznego ideologicznego bicia piany w GW...
      Szkoda klikania, aby o tym pisać.
      AVE ks. OKO!
    • katmoso Re: Nie chcemy takich tekstów 05.06.05, 02:53
      przeczytałam ten artykuł w "papierowej" gazecie i zaskoczyło mnie to, że ukazał
      sie bez żadnego komentarza czy polemiki. dlatego cieszy mnie inicjatywa autorów
      listu. dziękuję. mam nadzieję, że to ostatnia taka wpadka Wyborczej.

www.katmoso.blox.pl
    • paszczak Re: Nie chcemy takich tekstów 05.06.05, 04:02
      Ja tez nie chce zeby sie rozne teksty publicznie ukazywaly. Niestety jednak sie
      ukazuja, rowniez na lamach GW.
      Mozna sie z ks. Oko nie zgadzac, ale nie trzeba sie na niego tak rzucac. Jak
      nie podaje zrodel, a nie podaje, to mozna to wytknac.
      Na marginesie, pokazcie takiego co zrobi zetelne badania socjologiczne tego
      zjawiska. Spece od politycznej poprawnosci oraz publicznej moralnosci beda mu
      mieszac od samego poczatku, a na koniec dostanie po glowie, najpewniej od
      jednychi drugich.
      A jesli chodzi o "warszawski" kontekst dyskusji to gratuluje prezydentowi
      Kaczynskiemu odwagi. Prawa obywatelskie nie sa wartoscia bezwzgledna, ktora
      trzeba podnosic npponad obyczaj i dobry smak. Szkoda jedynie, ze panu
      prezydentowi nie starcza determinacji do pognania gliniarzy do zrobienia
      porzadku z tymi, ktorzy dzien w dzien naruszaja moja prywatna wlasnosc i robia
      z mego miasta burdelik, wsadzajac za wycieraczki zdjecia rozneglizowanych samic.

maciej

• mozart Czyzby tekst byl niepoprawny politycznie? 05.06.05, 04:23

• krzys52 GW jest gazeta rezymowa w panstwie wyznaniowym 05.06.05, 04:38
      nie bardzo rozumiem zatem oczekiwan autorow wstepniaka, liczacych po cichu na
      fair play Gazety Wyborczej.
      Ta po prostu musi preferowac i eksponowac poglady sluszne (tu, ksieze) a
      niesluszne prezentowac w jak najgorszym swietle, lub pomijac je po prostu.

Wlasciciele GW oraz jej redaktorzy maja zaliczonego znakomitego 45-cio letniego
      kursa slusznego i nieslusznego traktowania pogladow slusznych i nieslusznych.
      • krzys52 Sipe Report czyli seksualne preferencje kleru kk 05.06.05, 04:55
        Wprawdzie raport dotyczy Stanow konca ub. wieku jednak opisane tam problemy sa
        znacznie wyrazniejsze w krajach typow katolickich oraz nawet aktualnie.
        .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=494988&a=494988
        • amdrzej11 Re: Sipe Report czyli seksualne preferencje kleru 05.06.05, 15:39
          Przykro mi bardzo! Ani podanej przez ciebie wyszukiwarki ( za kazdym tazem
          dostaje odpowiedz: not found) w sieci nie ma, ani raportu, ktory rzekomo
          tlumaczysz.
          • krzys52 Re: Sipe Report czyli seksualne preferencje kleru 05.06.05, 19:00
            Sprawdzilem (i nie tylko ja) w sieci jest co byc powinno. Na dowod przytaczam
            pierwsza czesc tekstu.
            Musisz sobie kupic nawy komputer :O))

>>>>>Witam Wszystkich,
            >>>A zwłaszcza rodziców małych dzieci, których szczególnej uwadze załączony
            tekst polecam. Oraz pozostałych uczestników, którym chciałbym raz jeszcze
            uswiadomić jakiej to instytucji bezgranicznie oddanych obrońców mają okazją
            spotykać (nie tylko) na tym Forum.
            >>
            >>>Zapraszam Uczestników nie znających języka angielskiego, a więc nie mogących
            (niestety) zapoznać się z oryginalnę a fascynującą treścia Sipe Report. Skrótem
            życiowej i mrówczej pracy Richarda Sipe. (www.thelinkup.com/sipe.html).
            >>>Do której można także dotrzeć poprzez wyszukiwarkę AOL
            (www.aol.com/netfind), przy czym te droge polecam bardziej, z uwagi na
            ogromną ilość links. Np. z użyciem hasła Sipe Report można dotrzeć do tegoż
            raportu, z tym tylko, że po kliknięciu na “more like this” dojdzie się do jego
            książki “Sex, Priests, and Power; The Anatomy of Crisis”, do której (głównie)
            nawiązuje treść raportu (interesująca pozycja), oraz innych ciekawych stron.
            Wiedza o tej ksiażce, natomiast, dodatkowo użyteczną znajdą badacze - z uwagi
            na obszerną bibliografię (dosłownie: jedna książka, jedna bibliografia, i drzwi
            do lasu mamy już otwarte).
            >>>Zamieszczone poniżej tłumaczenie najistotniejszych (z uwagi na nasze
            potrzeby) fragmentów Raportu Sipe nie jest zapewne arcydziełem przekładu, ale
            wydaje mi się, że dość wiernie oddaje sens treści samego Raportu. Zatem jeszcze
            raz zapraszam do zapoznania się z nią.
            >>
            >>
            Nazywam się A.W. Richard Sipe. Zajmuję się psychoterapią, przy czym jestem
            także asystentem psychiatry w stanie Maryland. W roku 1953 złożyłem śluby
            zakonne w zakonie Benedytynów, a ślubowania kapłańskie w Kościele Rzymsko-
            katolickim złożyłem w roku 1959. W roku 1970 zakończyłem żywot zakonny i, za
            zgoda Rzymu, zrezygnowałem ze stanu kapłańskiego. 37 lat spędziłem jako
            doradca, psychoterapeuta i nauczyciel kleru katolickiego, oraz doradca i
            psychoterapeuta nauczający katolickich kleryków historii seksualnego zachowania
            katolickiego duchowieństwa.
            18. Po ślubowaniach kapłańskich w roku 1959, dowiedziałem się, że niektórzy
            kapłani mieli doświadczenia seksualne z dorosłymi a nawet z nieletnimi, i że do
            pewnego stopnia zachowanie powyższe było lekceważone przez władze Kosciola;
            atmosfera kryzysu wobec tej sprawy nie istniała. Tajny świat aktywności
            seksualnej, łącznie z praktykami z nieletnimi, znany był hierarchii
            katolickiej, a choć uważany za niefortunny i moralnie niewłaściwy akceptowany
            był jednak, mimo wszystko - niczym nieunikniony i łatwo wybaczalny błąd
            niektórych księży. Amosfera kryzysu nie pojawiła się dopóki, po latach,
            seksualne związki duchowieństwa z nieletnimi rozpoczęto dyskutować publicznie.
            Przed udostępnieniem wiedzy szerokiej publicznosci ofiary lubieżnych zapędow
            duchowieństwa były wyciszane oraz izolowane. Głównym celem hierarchii
            katolickiej bylo unikanie skandalu.
            24.NCCN/USCC badania (rozpoczęte w 1968 a opublikowane w 1972r.- przyp. K.P.)
            wykazały, że 1/3 księży katolickich w Stanach Zjednoczonych była
            niedorozwinięta emocionalnie, 1/3 była na etapie rozwoju, a jedynie 1/3 była
            dojrzała. Badania te potwierdziły moje obserwacje emocjonalnego zdrowia oraz
            rozwoju kapłanów i wiernych, których obserwowałem i leczyłem w Menninger i w
            Seton, oraz podczas mojej pracy i badań jako terapeuta.
            25. W roku 1977 dodatkowe badania, także prowadzone przez Brata Eugene Kennedy,
            wykazały, że 57procent księży katolickich było emocjonalnie niedojrzałych,
            29proc. było w okresie dojrzewania, 8proc. było wadliwie dojrzałych, a tylko
            6proc. było dojrzałych emocjonalnie.
            SKŁADNIKI TAJNEGO SYSTEMU - AKTYWNOŚĆ SEKSUALNA WŚRÓD OFICIALNIE ŻYJĄCYCH W
            CELIBACIE KSIĘŻY I DUCHOWIEŃSTWA.
            73. Jako stan bezżenny oraz praktykowanie idealnej wstrzemięźliwości, celibat
            wymagany jest od wyświęconych księży katolickich obrządku łacińskiego. (Kanon
            277). Biskup katolicki zobowiązany jest dopilnować i zapewnić spełnienie tego
            wymagania. Celibat jest stałym warunkiem działalności księżowskiej. Daje to w
            sumie gwarancje, że każdy działający ksiądz katolicki jest nieszkodliwy
            seksualnie (bezpieczny).
            Powyższy obraz, a zarazem założenie, pieczołowicie pielęgnowany był przez
            amerykańskich biskupów oraz przełożonych zakonnych.
            74. W rzeczy samej, celibat jest niepodważalnie szlachetną ideą: charakteryzuje
            się całkowitym poświęceniem Bogu, jest wolny od sprzeczności (z sobą samym).
            Żywy symbol powszechności i znaczenia boskiej miłości, oraz całkowita
            dostępność i poświęcenie służbie ludzkości. Nie mam nic przeciwko idei celibatu
            oraz podażaniem za tym ideałem.
            75.Oczywiście większość księży katolickich nie wykorzystuje seksualnie
            nieletnich. Ale ponieważ konsekwencje wykorzystania dziecka przez osobę
            posiadającą duchową władzę jest tak straszne, zgubne i długotrwałe, zatem nawet
            stosunkowo mała liczba złoczyńców wśród kapłaństwa jest sprawą nadzwyczajnego
            publicznego zainteresowania i troski. Co więcej, fakt, że takie wykorzystywanie
            występuje w innych grupach społeczeństwa nie pomniejsza potrzeby
            odpowiedzialnej akcji biskupów katolickich w Stanach Zjednoczonych, wobec
            własnych księży, biskupów oraz wyświęconych członków ich kościoła.
            76. Jak stwierdziłem powyżej, w roku 1976 Dr. Bartemeier i ja mogliśmy ocenić,
            że 6% katolickich księży i osób zakonnych zaangażowanych jest w związki
            seksualne z nieletnimi. Jeśli my to wiedzieliśmy, to wierze, że i biskupi
            również wiedzieli.
            77. Brat Andrew Greeley, ksiądz sociolog achidiecezji Chicago oceniał, że 5-
            7proc. księży katolickich angażuje się seksualnie z nieletnimi.
            ..............................Koniec części I, z 3

--------------------------------------------------------------------------------

Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne pokaż
            treść wszystkich następny list »

• "Sipe Report" - Seksualne Preferencje Kleru kk - Gość: Krzys52
            08.11.2001 04:29
            • Sipe Report" - Seksualne Pref... Cz. II, z 3 - Gość: Krzys52
            08.11.2001 04:32
            • student Uniwerytetu Wyszyńskiego: a siebie badałeś - Gość: UKSW
            24.02.2002 22:37
            • "Sipe Report" - Seksualne Pref.... Cz. III, z 3 - Gość: Krzys52
            08.11.2001 04:34
            • Gosc ma nasrane! - Gość: tomku 08.11.2001 16:45
            • Gosc ma kompleks savanarolii :) - Gość: max 08.11.2001 17:18
            • Re: Co to za brednie !!!! - Gość: PSR 12.11.2001 19:14
            • Czy pedofil jest tak samo "liberalny" jak Krzys52? - Gość: max
            08.11.2001 18:28
            • Nie rozumiem - samsaranathanal 08.11.2001 19:12
            • Re: Nie rozumiem Errata - samsaranathanal 08.11.2001 19:14
            • może ocr źle zadziałał? :) (odpowiadam za Krzysia) - Gość: max
            08.11.2001 19:18
            • Sprobujmy Zrozumiec Razem - Gość: Krzys52 09.11.2001 05:53
            • Re: ale na co wlasciwie? - Gość: borsuk 09.11.2001 10:09
            • Więcej o "Ogierach Bożych" - Gość: Krzys52 12.11.2001 17:27
            • musze Cie rozczarowac - Gość: borsuk 12.11.2001 20:06
            • źróbek pana-jezusowy - Gość: Krzys52 13.11.2001 03:09
            • źróbek pana-jezusowy - PS - Gość: Krzys52 13.11.2001 03:12
            • Re: źróbek pana-jezusowy - PS - Gość: borsuk 15.11.2001
            11:32
            • Re: źróbek pana-jezusowy - PS - Gość: Krzys52
            16.11.2001 04:03
            • Zatem Spróbujmy Raz Jeszcze - krzys52 25.11.2001
            19:46
            • Re: Zatem Spróbujmy Raz Jeszcze - Gość: borsuk
            25.11
            • amdrzej11 Re: Sipe Report czyli seksualne preferencje kleru 07.06.05, 11:13
              Komputer ma bardzo nowy. I ten w pracy i ten w domu. Podejrzewam, ze obydwa sa
              lepsze od twojego. Mam tez bardzo dobry i ciagle aktualizowany program
              antywirusowy. Jak sie okazalo ten wykryl, ze podane przez ciebie linki sa czyms
              zainfekowane. :-)
      • amdrzej11 Re: GW jest gazeta rezymowa w panstwie wyznaniowy 05.06.05, 15:32
        Jezeli tak jest to sadzac z tresci twoich wypowiedzi, liczba dyplomow, ktore
        otrzymales w dowod ukonczenia kursow "Traktowania Pogladow Slusznych
        i Nieslusznych", musi byc zaiste imponujaca.
    • jacekkedzlodz Re: Chcemy wiecej takich tekstów jak ks. OKO 05.06.05, 12:15
      Oczywiście, że autor ma racją. To że jest księdzem ma tu najmniejsze znaczenie.
      Zdecydowana wiekszość społeczeństw na całym świecie uważa, że geje i lesby są
      ludźmi nienormalnymi w sferze zachowań seksualnych. Gejowskie zachowania
      preferowane były w starożytnej Grecji, ale nie dotyczyły one prokreacji, bo
      kazdy z gejów nie poprzestawał wówczas na adopcji dziecka ale miał żonę, która
      rodziła mu dzieci.
      • shygay Re: Chcemy wiecej takich tekstów jak ks. OKO 05.06.05, 16:21
        Jak chcesz więcej takich tekstów to kupuj "Ich Dziennik", bo tekst pana Oko jest
        na poziomie tego właśnie "dziennika". Niektórzy twierdzą, że nawet "Ich
        Dziennik" nie wydrukowałby takich bzdetów.
      • jurek46pink Re: Chcemy wiecej takich tekstów jak ks. OKO 05.06.05, 17:10
        "Zdecydowana wiekszość społeczeństw na całym świecie uważa, że "...

A zdecydowana mniejszość (na całym świecie ...?) uważa, że "zdecydowana
        większość" często nie miewa racji. I w swym "zdecydowniu" i w
        swej "wiekszości" jest przede wszystkim - niebezpieczna. -
        Trochę wglądu w historię i psychologię ! Mniej będzie uproszczeń i
        symplifikacji (inaczej - dziecinady).
      • krzys52 Re: Chcemy wiecej takich tekstów jak ks. OKO 05.06.05, 19:07
        Z miastascie a gapascie :)) Bo przywiezli was do tego miasta w ulegalkach.
        .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=24771447&a=24783893
      • krzys52 Re: Chcemy wiecej takich tekstów jak ks. OKO 06.06.05, 05:07
        Zauwaz moze lodziaku z Olechowa badz Aleksandrowa, na jaka okazje tych dwoch
        klecow wypowiada sie. Zwroc tez uwage na jaka to okolicznosc bredzil Poznaniu
        Glemp na temat napastowania religii.
        Pomyslales juz? - no to podpowiem. Otoz, szanowny sieczkobrzeku, wszyscy
        madruja sie na okolicznosc zapowiadanej parady homoseksualistow.

A jesli o parade idzie, to, drogi lodziaku z Pabianki, wynurzenia tych panow na
        temat homeseksualizmu kwalifikuja sie do spisania na papierze toaletowym i
        zawieszenia ich w wychodku. Poglad na homoseksualizm moga ci panowie, oraz ty,
        wlozyc sobie w kieszen - dla potomnych.
        Tu, szanowne wodoglowia, chodzi o prawo do korzystania z konstytucyjnie
        przyslugujacej wolnosci do pokojowej demonstracji, badz tego prawa
        ograniczanie - niezgodne z konstytucja oczywiscie.

Innymi slowy - z miastascie a gapascie. :O))
      • nikodem123 Re: Chcemy tekstów jak ks. OKO - żeby się śmiać 06.06.05, 22:58
        Mamy kolejnego homofoba!!!

Ha! Ha!

"lesby" - coż za piękna werbalnie nienawiść do kobiet, z którymi nie będzie mu
        dane współżyć.

I deklaracja bez pokrycia: "Zdecydowana wiekszość społeczeństw na całym świecie
        uważa, że geje i lesby są ludźmi nienormalnymi"

A tym czasem nawet Szwajcaria w referendum oświadcza, że 68% Szwajcarów jest za
        związkami homoseksualnymi.

Śpij spokojnie - pedały Ci nic nie zrobią, bo jesteś nie w naszym guście. Na
        romans z dwiema lesbijkami też radziłbym nie liczyć

• nikodem123 Proponuję najpierw dokładnie przeczytać 05.06.05, 16:29
      Bardzo ciekawy artykuł.
      www.cmaj.ca/cgi/content/abstract/162/1/21
      40% spośród tych którzy się zarazili się w czasie tego badania prostytuowało
      się.
      30% spośród tych którzy się zaraziło HIV uprawiało seks analny bez
      zabezpieczenia z partnerem, o którym wiedzieli, że jest nosicielem.
      a 30% brało dożylnie narkotyki

Zanim zaczniesz wyciągać wnioski o przeciętnych pedałach na podstawie takich
      artykułów, proponowałbym abyś je najpierw dokładnie przeczytał.

• kot.behemot Re: Proponuję najpierw dokładnie przeczytać 05.06.05, 19:33
        To są zachowania TYPOWE dla środowiska. Tego "dojrzałego", które w kanadyjskim
        postępie przełamało bariery resztek przyzwoitości.
        • nikodem123 Re: Proponuję najpierw dokładnie przeczytać 05.06.05, 21:32
          "Zachowania typowe dla środowiska? Tego dojrzałego?"

A tak prosiłem, żebyś dokładnie przeczytał ten artykuł! A Ty nie przeczytałeś
          go w ogóle!!!

Przeczytaj, jaki był sposób pozyskiwania respondentów. Każdy socjolog by się
          uśmiał ze sposobu, w jaki zostali respondenci zrekrutowani. Respondenci byli
          rekrutowani przez lekarzy (chyba rodzinnych), w klinikach i przez
          stowarzyszenia gejowskie (więc byli to nadzwyczaj aktywni homo)! Czyli byli
          rekrutowani respondeci, którzy na przykład zgłosili się do lekarza celem
          wykonania badań na HIV, bo mieli wielu partnerów i się bali, że zostali
          zakażeni. A co z osobami, którzy rano zasuwają na uniwerek lub do pracy? A
          potem do domku z gródkiem lub mieszkanka na trzecim piętrze, w którym razem ze
          swoim facetem przygotują kolacyjkę i wypiorą firanki? Którzy w zyciu gejowskim
          nie biorą w ogóle udziału, co najwyżej wyskoczą w weekend na piwo do
          pedalskiego pabu, by pobyć z ludźmi i móc się potrzymać za ręce? Co z nimi? Ich
          w tej ankiecie nie znajdziesz.

A nawet zakładając, że był to przekrój typowego środowiska, to jednak osoby,
          pracujące (w badaniu 94%), nie używające dożylnych narkotyków (tylko 5 osób z
          nich używało), nie prostytuujące się - te osoby w czasie trwania badania HIVem
          się nie zaraziły.

Na 681 mężczyzn w 14 miesięcznym okresie trwania badania zaraziło się 10 lujów,
          bo chyba nie sądzisz, że 40% procent kanadyjskich pedałów nie pracuje, że
          połowa nie osiąga dochodu 10 000 dolarów rocznie, 30% się szprycuje dożylnie, a
          10% się szprycuje cudzą igłą? I co trzeci daje dupy bez zabezpieczenia,
          wiedzac, że partner ma HIVa?

Sam widzisz, jak można błądzić, gdy się czyta doniesienia naukowe po łebkach,
          byle by tylko udowodnić sobie i innym tezę, że pedały to zaraza tego świata.
          • kot.behemot przyganiał kocioł garnkowi... 05.06.05, 22:50
            Zauważyłeś fragment "...of high socioeconomic status"? To elita daje dupy na
            prawo i lewo, nie żadne odpowiedniki naszych biedaków z Centralnego.
            • nikodem123 Re: przyganiał kocioł garnkowi... 05.06.05, 23:29
              Co?

40% zarażonych było bez pracy i 40% zarażonych dawało dupy za kasę lub prezenty
              to "high socjoeconomic status"?

Ciekawy to status!!
              • kot.behemot Re: przyganiał kocioł garnkowi... 05.06.05, 23:50
                > 40% zarażonych było bez pracy i 40% zarażonych dawało dupy za kasę lub prezenty

Ja formalnie też jestem "bez pracy", bo utrzymuję się z kontraktów. I owszem,
                jest to pewnien wskaźnik "high socioeconomic status", że nie trzeba zachrzaniać
                o 8:00 do roboty.

> dawało dupy za kasę lub prezenty

Jest takie powiedzenie: "prostytutka to zawód, k... to powołanie". W tym drugim
                przypadku nie chodzi o wartość materialną prezentów.
                • nikodem123 Re: przyganiał kocioł garnkowi... 06.06.05, 00:33
                  No popatrz jak pięknie wpisujesz się w populację zdegenerowanych kanadyjskich
                  lujów - pedałów.

A tak bardzo Cię oni mierzili
    • krzys52 --- Czajkowski wam w Oko, Najmilsi :O)) 05.06.05, 19:10
      Co do pro-koscielnego skrzywienia rezymowki GW mozna nie miec najmniejszych
      watpliwosci.
      .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=24771447&a=24783893
    • doda11 Re: Nie chcemy takich tekstów 05.06.05, 22:17
      Wspaniały tekt, brawo dla Księdza i Gazety Wyborczej! Homoseksualiście..itp,
      kazdemu Człowiekowi nalezy się szacunek, ale nie możemy uważac za normalne cos
      co jest "chore". Bez urazy, ale tacy ludzie potrzebują opieki, miłosci
      bliźniego, pomocy i modlitwy. Wierzcie mi, Pan Jezus jest najlepszym lekarzem,
      On leczy wszystko, choroby ciała i duszy!!! Dla Niego nie ma rzeczy
      niemozliwych. Obiecuje modlitwe za wzystkie zbłakane owieczki. Pokój z
      Wami!
    • nathan.sharanski Post scriptum 06.06.05, 00:19
      Paryż: homoseksualiści pobili rektora Notre-Dame
      Paryż, 05.06.2005

Rektor katedry Notre-Dame w Paryżu został pobity podczas przepychanki między służbami
      porządkowymi świątyni a działaczami organizacji Act Up-Paris, którzy odegrali w świątyni parodię
      "małżeństwa" homoseksualnego. Skandowali też słowa: "Benedykt XVI homofob, współwinny AIDS".

Około 20 osób w ciągu kilku minut, na oczach wiernych i turystów odegrało ceremonię zaślubin dwóch
      kobiet, prowadzoną przez mężczyznę przebranego za księdza. Wyprowadzeni przez służby
      porządkowe działacze Act Up-Paris opuścili katedrę, jednak przed świątynią doszło do przepychanki, w
      czasie której obrażeń doznał rektor katedry, ks. prałat Patrick Jacquin. Otrzymał on pierwszą pomoc od
      przybyłych na miejsce strażaków.

- Zostałem powalony na ziemię, zdeptany i uderzony w kark - ujawnił duchowny agencji AFP. - Ta
      banda naruszyła porządek publiczny. Zastrzegam sobie, razem z arcybiskupstwem Paryża, prawo do
      złożenia skargi przeciwko tym odrażającym i skandalicznym aktom barbarzyństwa - dodał ks. Jacquin.

Przewodniczący paryskiego Act Up-Paris - Jérôme Martin, który uczestniczył w manifestacji i sam
      został uderzony, zapewnił agencję, że działacze organizacji nie chcieli być agresywni wobec wiernych.
      Jego zdaniem do przepychanek doszło, gdy służby porządkowe usiłowały wyrwać transparent, który
      tamci przynieśli ze sobą.

KAI (pb //mr)
      • mowbray Nathanie, a u nas w Polse niektórzy księża są 06.06.05, 02:54
        skazani za przestępstwa, kradzieże, afery. Mamy też księży pedfilów itp. I co
        wynika z Towjego przykładu? Po prostu każde środowisko ma ludzi godnych i menty
        społeczne. Nie dobiłeś mnie sowim przykładem z Paryża.
    • zasaniak Re: Nie chcemy takich tekstów 06.06.05, 05:48
      Jestem zdruzgotany tekstem ks. Oko gdyż powszechnie wiadomo o tym, iż z Wyższych
      Seminariów Duchownych " wychodzi" rokrocznie ponad 50% homoseksualistów.
      Powszechnie wiadomo, iż bardzo znaczny jest odsetek wsród księży ( w tym i
      biskupów - vide abp Petz) pedofili.
      Więc dlaczego ks. Oko tak nienawidzi SWOICH ?
      (Przepraszam za język, ale to pod wpływem autora tekstu).
      • jurek46pink "odsetek wśród księży"... 06.06.05, 07:38
        Do kolegi Zasaniaka:

Między innymi - WŁAśNIE DLATEGO !

Ale czy tylko to "zdruzgotało" Cię po lekturze ?

J.
      • amdrzej11 Re: Nie chcemy takich tekstów 07.06.05, 15:32
        Stuknij sie w glowe!
    • agrafek o wrażliwości 06.06.05, 13:13
      Najwyraźniej autorzy protestu mają problem z własną wrażliwością. Szczęśliwie
      pozwala im dostrzegać problemy pewnych mniejszości, nieszczęśliwie, nie pozwala
      znieść wyraźnie wyrażonej krytyki. Jeżeli ktoś, jak ks. Oko, przedstawi swoje
      poglądy językiem pozostającym poza granicami politycznej poprawności, dialog z
      nim przestaje być możliwy, pozostaje tylko rozpaczliwy krzyk: "Nie chcemy
      takich tekstów!".
      Oczywiście, że nie, wszak pokazują, że świat potrafi być niewygodny dla
      wielbicieli jedynie słusznej myśli. A to drażni. I z takimi ludźmi "nowoczesna
      elita społeczeństwa" rozmawiać nie zmierza. Co najwyżej oprotestować.
      pozdrawiam
      • loquin.phd o wrażliwości i argumentacji 06.06.05, 13:27
        Problemem tego protestu jest nie tyle wrażliwość autorów, lecz ich jawna
        impotencja argumentacyjna i stylistyczna. To niestety kolejny popis z
        cyklu "Kochajcie mnie, bo się bardzo na was obrażę!". Cóż, cioty ciotami.
        Takiego ks. Oko należy nonszalancko i nieco pobłażliwie pouczać z pozycji
        wyższości intelektualnej, trochę tak, jak go poucza i upomina jego arcybiskup
        lub kardynał, nie wspominając o autorytetach teologicznych.
    • drtzfuti Re: a ja cchę takich tekstów jak ten ks Oko! 06.06.05, 15:10
      > Ja kupuje glownie czasopisma naukowe. Zobacz co tam pisza: ije.oupjournals.org/cgi/content/
      abstract/26/3/657?

Drogi fundamentalisto religijny. Znam te badania. Są stare i od chwili kiedy ciężar zarażeń przeniósł się
      na heteroseksualną większość, mają wartość historyczną. Znajdź prawdziwe dane (ja wiem, gdzie są, a
      Ty? Kupujący głównie czasopisma naukowe?) i nie kłam więcej.
      • nikodem123 Re: a ja cchę takich tekstów jak ten ks Oko! 06.06.05, 22:25
        Już im pokazałem ile warte są te doniesienia. Wytknąłem wszystkie błędy
        metodologiczne i jemu i "Kot.Behemot"
      • amdrzej11 Re: a ja cchę takich tekstów jak ten ks Oko! 07.06.05, 10:23
        Nie musiecie czytac! Nie musicie sluchac! Tym gorzej dla was! Zapewne starczy
        wam kartkowanie pism pornograficznych i traktujacych o waszej wyzszosci. Na
        zdrowie! Kazdy dostanie to na co zasluzyl.
        P.S. Po przyjsciu do pracy rozejrzalem sie po moim pokoju: na biurku lezy
        kilkadziesiat pism naukowych. Wszystkie nowe! Wiele z nich opisuje wasza
        mizerie. Rzad bogatego panstwa zachodniego placi mi za to zebym wyciagal
        wnioski z zaistnialych faktow i dostepnych danych statystycznych. Jak do tej
        pory sie nie mylilem. Rowniez w ocenie problemow zwiazanych z homoseksualizmem.
    • szerom oni nie przeczytali chyba chłodnym "okiem"... 06.06.05, 21:57
      wszystkimi konczynami podpisuje sie pod jasno wyrażonym i dobrze uzasadnionym
      tekstem ksiedza Oko. Politpoprawni redaktorzy niech zgłebią bardziej zasoby
      Pisma Świętego niech spóbują zrobić choć mały krok w stronę nauk Kościoła
      Katolickiego niech dostrzega sens słów ksiedza - autora o wyciągniętej dłoni
      do błądzących.. bardzo ciepły i mądry jest cały tekst a z punktu Koscioła inny
      nie mogł być. Reakcja w mysl przysłowia o stole i nożycach jest potwierdzeniem
      szerszego kontekstu domagania sie praw dodatkowych dla manifestantów
      seksualnosci w tym wypadku homo seksualnosci... w zasadzie az głupio cokolwiek
      pisac po tak pełnym tekscie. zauwazcie i przeczytajcie jeszcze raz to
      pochylenie sie nad człowiekeim który bładzi w swym rozpasaniu a jednoczesnie
      stanowwcza tama przeciw celowej modzie, polityce rozmiekczania moralnosci zasad
      świętosci... wszystko jest w tekscie... i jaki kon jest kazdy widzi... tylko ze
      tu obserwator czuje sie zaszczuty.. az innej beczki to ładny obraz tolerancji
      pokazuja geje francuscy wkraczajac w czasie nabozeństwa do Katedry...
      • krzys52 Tak zwane swiete pismo to ty sobie mozesz 07.06.05, 02:11
        wetknac. :O))

Nasz problem ma miejsce w panstwie, a nie w kosciele, i dotyczy konstytucyjnych
        gwarancji wolnosci obywatelskich - takich jak prawo do wyrazania opinii,
        zrzeszania sie, czy pokojowego demonstrowania.
        Gdy problematyka dotyczyc bedzie przestrzegania przykazan koscielnych to masz u
        mnie pierwszenstwo wypowiedzi. W ramach wyznaniowych to co mowisz jest
        niewatpliwie wazne.

• amdrzej11 Re: Tak zwane swiete pismo to ty sobie mozesz 07.06.05, 15:39
          Problem dotyczy afirmacji zjawisk epidemiologicznie i spolecznie szkodliwych.
          Swiadome zarazenie innego czlowieka wirusem HIV, choroba weneryczna czy
          gruzlica, albo inna choroba, jest sprzeczne z konstytucja i prawem karnym.
    • sgtokar Re: Nie chcemy takich tekstów 06.06.05, 22:09
      Możliwe że moja wypowiedź będzie powtórzeniem wszystkiego co powiedziały osoby
      wcześniej. Jednak może kolejny dłuższy wywód uzmysłowi pseudo obrońcą wolności,
      których określiłbym obrońcami anarchii, że popierają równouprawnienie osób
      które powinny być kreowane na antywzorce społeczne, a nie osoby traktowane na
      równi! Przykro mi ale według mnie demokracja nie opiera się na całkowitym róbta
      co chceta.
      Najlepsze jest to że Państwa wypowiedź jest typu „przyganiał kocioł garnkowi”.
      Osoba ma pewien pogląd i uważa że wasza promocja wolności homoseksualnej jest
      nie zgodna z zasadami. Uważacie, więc że „zakazywanie” powinno być zakazane.
      Sami więc przyznajcie że niektóre rzeczy powinny być zakazane i izolowane.
      Mówicie że użyte są epitety prymitywnej polemiki. Sami ją stosujecie
      mówiąc „nie dyskutujemy z takimi opiniami”. Nie każde „powszechnie wiadomo”
      oznacza stereotyp. Powszechnie wiadomo, że latem jest ciepło. Nie zawsze tak
      jest, jednak jest tak z reguły i w rok, w którym temperatury będą niskie to też
      można uznać za stereotyp takie pogodowe opinie.
      Homoseksualistów nie trzeba oczerniać! Dla ludzi kochających są tym samym, co
      dla uczciwie pracujących złodziej. I przepraszam ich, ale tak jest. Nie wnikam
      że to samo społeczeństwo i rozwój cywilizacyjny może być powodem ich zmian
      psychicznych. Takich ludzi się izoluje (tolerują ich wszyscy dopóki sobie żyją
      na boku sami), a nie pokazuje się społeczeństwo jako normalnych ludzi.
      Przepraszam, ale to nie są normalni ludzie.

• nikodem123 Re: Nie chcemy takich tekstów 06.06.05, 23:12
        Przepraszam, że Ciebie cytuję, ale próbuję znaleźć sens Twojej wypowiedzi

"... uzmysłowi pseudo obrońcą wolności, których określiłbym obrońcami anarchii,
        że popierają równouprawnienie osób które powinny być kreowane na antywzorce
        społeczne, a nie osoby traktowane na równi!"

Anarchia co według Ciebie to słowo znaczy? Czy brak fuehrera z wąsikiem?
        Osoby "kreowane na anty-wzorce społeczne" - ależ Hitler i Stalin takich
        antywzorców społecznych miał całą paletę: dla Hitlera to byli komuniści i Żydzi
        oraz homoseksualiści, a dla Stalina: naziści i Żydzi oraz homoseksualiści.

Na prawdę chcesz się bratać w swoich poglądach z komuchami pierwszej wody? A
        może komunista i narodowiec to to samo? Bo tak samo potrafią gorąco nie
        nawidzieć.
        • amdrzej11 Re: Nie chcemy takich tekstów 07.06.05, 15:35
          Nienawisc jest rownie czesta w kregach homoseksualnych jak i kregach innych.
          Egocentryzm i narcyzm za to duzo czestszym! Wystarczy przeczytac posty.
        • sgtokar Re: Nie chcemy takich tekstów 09.06.05, 22:50
          Każdy sytem i organizacja potrzebuje struktury organizacyjnej i sprecyzowanych
          zasad działania. Odrazu przywołujesz za przykład Hitlera, ale również można na
          jego miejscu umieścić ludzi o "właściwych" poglądach (słowo właściwe jest
          oczywiście względne) jak np. Piłsudski, Chrobry... itd.
          Anarhia może wynikać z źle pojętej ochrony interesów grupowych. Każda grupka
          zacznie domagać sie czegoś dla siebie.
          Anty-wzorce Hitlera były ustalane według jego poglądów osobistych. Antywzorzec
          homosekusalistów wynika z samej biologii. Strach myśleć jak daleko ludzkość
          teraz by zaszła gdyby wszyscy stali się homoseksualistami. Naprawdę nich ich
          chyba nie chce wyżynać, ani wysyłać do obozów tutaj. Chcemu tylko by żyli sobie
          szczęśliwie ze sobą na boku nie wygłaszając że to oni są tymi co walczą o
          równouprawnienie wszystkich i to oni są ci dobrzy
    • nikodem123 Re: Nie chcemy takich tekstów 06.06.05, 22:21
      Gazeta Wyborcza wydrukowała tan tekst - prosze nie zapominaj.

A jak podasz różnicę między lewicą, a lewactwem oraz między prawicą a faszyzmem
      oraz między gułagiem lewicowym, obozem koncentarcyjnym skrajnych prawicowców,
      to wtedy uznam, że wiesz o czym piszesz.
      • krzys52 Re: Nie chcemy takich tekstów 07.06.05, 02:14
        wierz mi - on nie wie co pisze. On malo co wie.
      • amdrzej11 Re: Nie chcemy takich tekstów 07.06.05, 11:47
        Roznica miedzy lewica a lewactwem oraz prawica a faszyzmem jest taka, jak
        miedzy muzyka a muzakiem. Obozy koncentracyjne trudno mi porownac, poniewaz nie
        bylo obozow koncentracyjnych, wartych tej nazwy, zorganizowanych orzez
        prawicowcow! W s z y s t k i e slynne obozy koncentracyjne byly zorganizowane
        przez szeroko pojeta lewice!
    • jurek46pink Do sfrustrowanej, agresywnej... 07.06.05, 07:53
      Do sfrustrowanej, agresywnej "normalnej większości" !

Na pewnym etapie rozwoju społecznego, obyczajowego, umysłowego "większosć" nie
      ma nic przeciwko temu by "mniejszość" nie musiała czuć się jak mniejszość. -

Ale jak takie konstatacje mogą przedrzeć się przez barierę agresji,
      wściekłości, nienawiści ?

• amdrzej11 Re: Do sfrustrowanej, agresywnej... 07.06.05, 10:28
        O jakim etapie rozwoju spolecznego myslisz?
        • jurek46pink miraż... 07.06.05, 14:03
          ...który - tu i teraz - zda się być mirażem.
          • amdrzej11 Re: miraż... 07.06.05, 15:07
            ?
            • jurek46pink Re: miraż... 07.06.05, 20:58
              X
              • amdrzej11 Re: miraż... 07.06.05, 21:42
                Nareszcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka